Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Κυπαρισσία: Χτύπησαν αλύπητα ηλικιωμένη για να την ληστέψουν

Σε νοσοκομείο της Πάτρας χαροπαλεύει ηλικιωμένη κάτοικος Κυπαρισσίας που έπεσε θύμα αδίστακτων κακοποιών πριν από λίγες μέρες. Οι δράστες «μπουκάρισαν» στο σπίτι της ανήμπορης να αντιδράσει ηλικιωμένης, στην ευρύτερη περιοχή του Μεμί και τη χτύπησαν αλύπητα για να κλέψουν ό,τι βρουν.

Προχθές το απόγευμα, γύρω στις 7.00 όπως εκτιμάται, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες, οι οποίοι προφανώς παρακολουθούσαν και γνώριζαν, παραβίασαν σπίτι στους Αρμενιούς της Κυπαρισσίας, μέσα στο χωριό.

Ο άτυχος ιδιοκτήτης εκείνη την ώρα ήταν στο μαγαζί του στην Κυπαρισσία, ενώ η σύζυγός του έλειπε εκτός πόλεως. Ο ή οι δράστες παραβίασαν παράθυρο στην πίσω πλευρά και αφού μπήκαν στο εσωτερικό, τα έκαναν όλα άνω – κάτω ψάχνοντας για τη λεία τους. Κανένας από τους γείτονες δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, παρά το γεγονός ότι δίπλα και απέναντι από το σπίτι είναι άλλα σπίτια, στα οποία οι ιδιοκτήτες εκείνες τις ώρες ήταν εκεί.

Γύρω στις 9.00 το βράδυ και αφού είχε κλείσει το μαγαζί του στην Κυπαρισσία, ο ιδιοκτήτης επέστρεψε στο σπίτι του στους Αρμενιούς. Με το που έφτασε διαπίστωσε πως δεν άναβε το εξωτερικό φως που είχε με φωτοκύτταρο. Αφού είδε ότι το φωτοκύτταρο δεν ήταν στη θέση του, θορυβήθηκε και αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πάει καλά. Μόλις, δε, άνοιξε την κεντρική είσοδο, είδε όλα τα πράγματα να είναι άνω – κάτω.

Οι κακοποιοί ανενόχλητοι, αφού είχαν ψάξει παντού, σε όλους τους χώρους του σπιτιού, βρήκαν και αφαίρεσαν χρυσαφικά, κοσμήματα, λίρες και αντικείμενα, πολύ μεγάλης αξίας. Όπως, κατ’ επανάληψη, έχουμε τονίσει στο «Θ», με την ανασφάλεια, το φόβο και τον τρόμο ζουν καθημερινά οι πολίτες Τριφυλίας, αφού τα κρούσματα εγκληματικότητας στην περιοχή είναι (και) τον τελευταίο καιρό επαναλαμβανόμενα.

Την ίδια, δε, στιγμή η Πολιτεία, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, όπως και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, δεν κάνουν τίποτα για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής. Αντίθετα, συνεχίζεται η μείωση του προσωπικού και η συρρίκνωση των αστυνομικών δυνάμεων. Οι κάτοικοι είναι κλειδαμπαρωμένοι μέρα και νύχτα στα σπίτια και τα καταστήματά τους, ενώ, όπως λένε, αφού η Πολιτεία δεν τους προστατεύει, παίρνουν πλέον οι ίδιοι το νόμο στα χέρια τους, για να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία τους…

του Ηλία Γιαννόπουλου


Πηγή : tharros news