Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Τις πληγές μετρά ακόμα η Κυπαρισσία με τα χωριά - Σημαντική συμβολή της ΔΕΥΑΚΥ

ΤΗΝ αποτίμηση των ζημιών κάνουν οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας μετά τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας σε γεφύρια, δρόμους, καλλιέργειες και υποδομές. Στη Κυπαρισσία, Αγρίλι, Αγία Κυριακή, Μάραθος, Φιλιατρά και αλλού μετρούν τις πληγές από την τροπική καταιγίδα που έπληξε τη περιοχή με περισσότερα από 90 χιλιοστά βροχής που συνιστά ρεκόρ για όλο το μήνα. Στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας τα σημάδια είναι έκδηλα στη συνοικία Πρόκα, Μουσείο από τα μπαζωμένα ρέματα και στην περιοχή Κάμπος όπου καθαρίστηκαν οι γράνες κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής.

Εκεί οι κάτοικοί από τις 17 Οκτωβρίου είχαν υποβάλλει αίτημα στο Δήμο για καθαρισμό των πρανών και μικρών γεφυριών κατά μήκος της γραμμής αλλά παρέμεναν βουλωμένα με αποτέλεσμα το νερό να πλημμυρίσει υπόγεια, δωμάτια και αυλές. Ο Κάτοικος Θεόδωρος Καράμπελας τόνισε στο Ράδιο Κυπαρισσία 936 ότι οι κάτοικοι αγωνιούν για το χειμώνα που μόλις ήρθε με τις ζημιές στα υπόγεια να είναι σημαντικές αλλά κυρίως διαμαρτύρεται για την αδιαφορία όπως εξήγησε του Δήμου Τριφυλίας ώστε να δώσει έστω μια απάντηση....

ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΕΥΑΚΥ

Ευτύχημα είναι πάντως λεει ο kyparissiotis blog ότι εκτός από συνεργεία του Δήμου το μεγαλύτερο βάρος φέρει η Δ.Ε.Υ. Κυπαρισσίας με το προσωπικό που διαθέτει καθαρίζοντας φρεάτια, αποχετεύσεις αλλά και δρόμους τους οποίους έριξε άσφαλτο λόγω ορυγμάτων από έργα κοινής ωφέλειας! Τα συνεργεία προχώρησαν σε έλεγχο του αποχετευτικού δικτύου παρά το γεγονός ότι δημότες ρίχνουν κάθε είδους απόβλητα στις υποδοχές των δικτύων, ενώ έλεγξε το δίκτυο ύδρευσης της πόλης με ηλεκτρονικό τρόπο. Τέλος να επισημάνουμε ότι στην Παλιά πόλη εντοπίζεται πρόβλημα στον μαντρότοιχο του Ηρώου αλλά και στο οδόστρωμα που φούσκωσε από τα ορμητικά νερά.


Πηγή : kyparissiotis