Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Προχωρεί η ιδιωτικοποίηση της μαρίνας στην Πύλο


Προχωρούν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της μαρίνας στην Πύλο. Συνεργάτες του ΤΑΙΠΕΔ βρέθηκαν χθες και προχθές στην περιοχή κι εξέτασαν τα στοιχεία που αφορούν το έργο, την κατάσταση της Μαρίνας και την προοπτική ολοκλήρωσης κι εκποίησής της. Μάλιστα, είχαν συνεργασία με το δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη και το λιμενάρχη Αργύρη Σμυρνή.

Πηγή : eleftheriaonline

Σύσκεψη για τη διανομή συσσιτίου σε σχολεία της Καλαμάτας



Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ν. Κλάδη και της αρμόδιας αντιδημάρχου Μ. Οικονομάκου, με αντικείμενο την «προσφορά δεκατιανού» σε 86 μαθητές που φαίνεται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Παν. Νίκας, «η σχετική διαδικασία θα γίνεται με απόλυτο σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο αλλά και στις αρχές της παιδαγωγικής. Σε κάθε περίπτωση, η γενική εκτίμηση όλων είναι ότι το πρόβλημα είναι μικρό σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν σε σχολεία της πόλης και του Δήμου (12.000 περίπου). Όμως, για το Δήμο υπάρχει υποχρέωση παροχής συνδρομής, έστω και για ένα μαθητή που αντιμετωπίζει πρόβλημα».
Ξεκαθάρισε, δε, ότι η αρμοδιότητα της παρασκευής του, μέσω πιστοποιημένου εργαστηρίου, και η διανομή του στα σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα, θα είναι του Δήμου Καλαμάτας, ενώ ο εκπαιδευτικός θα φροντίζει έτσι ώστε η όλη διαδικασία να γίνεται με τρόπο που να μην προκαλεί ψυχολογικά ή άλλου είδους προβλήματα στα παιδιά.
Α.Π.

Πηγή : tharrosnews

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Αποσύρουμε τα τρακτέρ από την πλατεία αλλά δεν αποσυρόμαστε από τον αγώνα.

Ανακοίνωση για την απόσυρσή των τρακτέρ από την πλατεία των Φιλιατρών έβγαλε ο Αγροτικός Σύλλογος.
Στην ανακοίνωση τους λένε ότι δεν αποσύρονται από τον αγώνα του και τα δίκαια αιτήματα τους για να μορέσουν να παραμείνουν στα χωράφια τους, για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν την γή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους αναφέρει:


Αποσύρουμε τα τρακτέρ από την πλατεία της πόλης μας αλλά δεν αποσυρόμαστε από τον δίκαιο αγώνα των αγροτών για διεκδίκηση λύσης των αιτημάτων που διεκδικούμε.
Η όλη κινητοποίηση είχε και έχει σαν σκοπό, να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση με τις άλλες κοινωνικές ομάδες και τους συμπολίτες μας.

Για να καταφέρουμε να μείνουμε στα χωράφια μας, και να καλλιεργούμε.
Δεν σταματάμε τον αγώνα μας και συνεχίζουμε με τους άλλους συναδέλφους ανά τη επικράτεια και είμαστε πάντα έτοιμοι να αντιδράσουμε.

Είμαστε σε επαφές για να οριστεί συνάντηση στο Υπουργείο Γεωργίας;.

Πηγή : filiatranews

Τέλος ο Ταγαράς από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Τη θέση του καταλαμβάνει ο δικηγόρος Αλέκος Κέζας. Και ενώ ο συνάδελφός του Θανάσης Πετράκος φρόντισε σχεδόν άμεσα για την αντικατάστασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου , λόγω της εκλογής του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο κ. Νίκος Ταγαράς από την Κορινθία το καθυστέρησε λιγάκι....(να τονίσουμε μάλιστα πως ήταν ελάχιστες οι παρουσίες του στις συνεδριάσεις) μετά και την επιστολή που του έστειλε ο πρόεδρος του ΠΣ Γιώργος Πουλοκέφαλος αλλά και μετά από επικοινωνία που είχε με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη αποφάσισε να δηλώσει ότι δεν μπορεί να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις λόγω Βουλής και να προχωρήσει η διαδικασία για την αντικατάστασή του.
Πρώτος επιλαχών στο συνδυασμό του κ. Δημήτρη Δράκου στην Κορινθία είναι ο δικηγόρος Αλέκος Κέζας και αυτός θα πάρει πλέον τη θέση του κ. Ταγαρά...Στην επόμενη λογικά συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Κέζας θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση .

Πηγή : radio936

Ανησυχία και ανασφάλεια από την έξαρση της εγκληματικότητας στα Φιλιατρά


Προχθές τα ξημερώματα απόπειρα παραβίασης αρτοποιείου και το απόγευμα «μπουκάρισαν» σε σπίτι


 Ραγδαία, δυστυχώς, καταγράφεται η αύξηση της εγκληματικότητας στα Φιλιατρά τις τελευταίες μέρες και εβδομάδες με τους κατοίκους να είναι τρομοκρατημένοι και οργισμένοι, σε τέτοιο σημείο που αναρωτιούνται μήπως, τελικά, πρέπει να πάρουν τα όπλα στα χέρια τους! Οι κάτοικοι των Φιλιατρών ανησυχούν για τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή τη δική τους και των μελών των οικογενειών τους και αισθάνονται ανασφάλεια ακόμη και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, όντες κλειδαμπαρωμένοι από νωρίς το απόγευμα. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρα φοβούνται είτε είναι στα σπίτια του είτε στις δουλειές τους και τα καταστήματά τους. Περισσότερα από – τουλάχιστον – 15 περιστατικά παραβιάσεων, κλοπών και αποπειρών διαρρήξεων έχουν σημειωθεί από τις αρχές του νέου έτους στην πόλη των Φιλιατρών, άλλα καταγεγραμμένα στα συμβάντα του Α.Τ. Φιλιατρών και άλλα όχι – καθώς κάποιοι κάτοικοι που δεν τους εκλάπη κάτι δε θέλησαν να δώσουν διάσταση στην περιπέτειά τους. Οι δράστες δείχνουν πως έχουν αποθρασυνθεί τελείως αφού «μπουκάρουν» σε σπίτια και καταστήματα, χωρίς να υπολογίζουν αν είναι κάποιος μέσα ή όχι, αδιακρίτως ώρας, μέρα – νύχτα, ακόμα και μέρα μεσημέρι. Η κατάσταση δυστυχώς είναι, πλέον, ανεξέλεγκτη και ακόμα περισσότερο από τραγική και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει ή να προβλέψει πού, αυτή, μπορεί να φτάσει και να οδηγηθεί. Δεν υπάρχει περιοχή, γειτονιά και οικισμός στα Φιλιατρά που να μην έχει σημειωθεί κρούσμα ή απόπειρα κλοπής, ληστείας, διάρρηξης, ακόμα και ζωοκλοπής, κλοπής καυσίμων αλλά και ρουχισμού και τροφίμων. Τελευταία περιστατικά, οι παραβιάσεις των δύο πρακτορείων του ΟΠΑΠ και μιας οικίας τα ξημερώματα της Κυριακής, ανήμερα της εορτής του Πολιούχου των Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους, η απόπειρα παραβίασης αρτοποιείου στις 2 περίπου τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν και ο αρτοποιός που κατοικεί ακριβώς αποπάνω από το κατάστημα στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, δεν είχε πέσει ακόμα – ευτυχώς – για ύπνο και αντελήφθη πως δύο άγνωστοι επιχειρούσαν να παραβιάσουν το αρτοποιείο του και το απόγευμα της Πέμπτης άγνωστος ή άγνωστοι «μπουκάρισαν» σε οικία στην  περιοχή του Αγίου Γεωργίου, οι ιδιοκτήτες της οποίας εκείνη την ώρα απουσίαζαν. Ο ή οι δράστες μπήκαν στο σπίτι παραβιάζοντας παράθυρο του υπνοδωματίου και ψάχνοντας για κοσμήματα και χρήματα δεν άφησαν τίποτα όρθιο, ενώ έφυγαν αφαιρώντας μικρό χρηματικό ποσό και είδη μπιζού, χωρίς να πάρουν μαζί τους ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη που υπήρχαν στο σπίτι. Σημειώνουμε πως αυτή ήταν η 4η φορά που παραβιάστηκε το συγκεκριμένο σπίτι και οι ιδιοκτήτες του είναι σε απόγνωση.

Του Ηλία Γιαννόπουλου  
Πηγή : tharrosnews

Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στη Τριφυλία: Γερακίνες, Ξεφτέρια, Κίσσες, Χελώνες ,Κουκουβάγιες και άλλα, χαρακτηριστικά της τοπικής μας πανίδας γλύτωσαν και πετάνε πάλι ελεύθερα.

Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στη Τριφυλία
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 20:20 Written by Γιωρ. Γεωργακόπουλος


Από το Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε τη λειτουργία του ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Αγρίων Ζώων στο Πύργο Τριφυλίας. Σε συνεργασία με το ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων) και τους τοπικούς κτηνιάτρους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες σε όλα τα είδη της άγριας πανίδας. Ο σταθμός φιλοξενείται στο Κτήμα Αετοράχη σε απόσταση 2400 μέτρων μόνο από το Καταφύγιο Άγριας Ζωής Ευρετή-Δενδρούλη-Αγ.Νικόλαος Μουζακίου (κωδ.Κ483 φεκ 527/24-7-86), θέση ιδανική για απελευθερώσεις και επανεντάξεις άγριων πουλιών και ζώων. Με ένα δίκτυο 12 εθελοντών διάσπαρτους στο νομό Μεσσηνίας αλλά και σε συνεργασία με τους εθελοντές γειτονικών νομών υπάρχει η δυνατότητα να επεμβαίνουν άμεσα σε οποιοδήποτε περιστατικό.
Τα πουλιά και ζώα που παραλαμβάνονται ανάλογα της κατάστασης τους, ήτε φιλοξενούνται για λίγες ημέρες μέχρι την αποθεραπεία τους και απελευθερώνονται, ή τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και αναχωρούν για το κεντρικό του ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα. Παράλληλα στο χώρο τρέχει και πρόγραμμα επανένταξης άγριων πουλιών. Πουλιά που από νεοσσοί έμαθαν να εξαρτώνται από τον άνθρωπο ή μετά από μακροχρόνιες θεραπείες τοποθετούνται σε μεγάλα κλουβιά επανένταξης. Στα κλουβιά αυτά συνεχίζουν να ταίζονται, μπορούν όμως ανά πάσα στιγμή να πετάξουν μακριά από κατάλληλα ανοίγματα στην οροφή, όπως και να επιστρέψουν. Με το τρόπο αυτό και πολλές φορές με τη βοήθεια άλλων πουλιών του ίδιου είδους πραγματοποιείται επιτυχώς η επανένταξη τους στο φυσικό περιβάλλον.
Γερακίνες, Ξεφτέρια, Κίσσες, Χελώνες ,Κουκουβάγιες και άλλα, χαρακτηριστικά της τοπικής μας πανίδας γλύτωσαν και πετάνε πάλι ελεύθερα στο Μεσσηνιακό ουρανό ή συνεχίζουν τη ζωή τους ασφαλή στους λόγγους της Αγιάς. Παράλληλα ξεκινούν προγράμματα ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας με παρουσιάσεις σε σχολεία, διαλέξεις και γενικότερη ενημέρωση των Μεσσηνίων.
Η λειτουργία του ΕΚΠΑΖ και του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών Μεσσηνίας βασίζεται αποκλειστικά σε εθελοντές και σε ιδιωτικές προσφορές και χορηγίες.Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει ή να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο ας επικοινωνήσει με το Σταθμό. Οι καθημερινές ανάγκες είναι τροφές, φάρμακα και παραφάρμακα πρώτων βοηθειών. Ταυτόχρονα όμως είναι απαραίτητα και τα υλικά κατασκευής κλουβιών επανένταξης και φιλοξενίας. Η μεγαλύτερη όμως βοήθεια που μπορεί κανείς να προσφέρει είναι να ΜΗΝ αδιαφορήσει μπροστά σε ένα τραυματισμένο πουλί ή ζώο. Ας επικοινωνήσει με το Σταθμό και από εκεί θα τον καθοδηγήσουν για τις απαραίτητες ενέργειες και θα στείλουν άμεσα εθελοντή.
Για πληροφορίες http://www.aetorachifarm.com ή στο Facebook http://www.facebook.com/AetorachiFarm


Γιά περιστατικό και ενημέρωση εθελοντή τηλεφωνήστε στο 6951003949 (24ωρο), για οτιδήποτε άλλο στείλτε e-mail στο aetorachifarm@gmail.com .

Πηγή : kopanakinews

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-Τουριστική Προβολή της Πελοποννήσου !


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας &  Κόκκαλη) εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων για την Τουριστική Προβολή της Πελοποννήσουμε ομιλητή τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη

Στην εκδήλωση  θα απευθύνει χαιρετισμόη Υπουργός Τουρισμού  Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν Πελοποννησιακά Προϊόντα.

Πηγή : newsmessinia

Επίσημο πωλητήριο για τη νήσο Πρώτη


Εκτός ΤΑΙΠΕΔ η μαρίνα Καλαμάτας, εντός της Πύλου



Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Αντιδράσεις φαίνεται να προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει σε ιδιώτες ακατοίκητα (;) νησιά και βραχονησίδες. Από τα 598 περίπου καταγεγραμμένα νησάκια που ανήκουν στο κράτος και υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, τα 400 είναι ελεύθερα, ενώ για τα υπόλοιπα υπάρχουν διεκδικήσεις από ιδιώτες ή μοναστήρια. Στον κατάλογο των υπό παραχώρηση είναι και η νήσος Πρώτη, με έκταση 3.100 στρέμματα.
Η Πρώτη βρίσκεται απέναντι από τη Μαραθόπολη. Οι ακτές της είναι απότομες και βραχώδεις, χωρίς όμως να λείπουν μερικοί υπήνεμοι όρμοι που προσφέρουν ασφαλές αγκυροβόλιο (οι οποίοι και στο παρελθόν είχαν χρησιμοποιηθεί ως πρόχειρα αγκυροβόλια). Πυκνή βλάστηση καλύπτει το έδαφός της, κυρίως από σκοίνους, κουτσουπιές, γκορτσιές και αγριελιές. Στην ανατολική πλευρά του νησιού υπάρχει και η μοναδική αμμουδιά της Βουρλιάς, μέσα σε έναν ήσυχο όρμο με πεντακάθαρα νερά.
Σε ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει το «Θ», όταν το θέμα είχε δει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, θετικοί στην αξιοποίηση και ανάδειξή της νήσου είχαν εμφανιστεί αυτοδιοικητικοί της Τριφυλίας, επαγγελματίες και κάτοικοι της Μαραθόπολης, αν και αρκετοί εξέφραζαν επιφυλάξεις.
Κι ενώ το αγγελτήριο «πώλησης» στο νησί έχει μπει, στο θέμα των μαρινών της Μεσσηνίας, εκείνη της Καλαμάτας μάλλον δεν υπάρχει στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ – τουλάχιστον προ το παρόν. Αντίθετα, στο πακέτο περιλαμβάνεται η μαρίνα της Πύλου. Ειδικότερα, βρίσκεται στο ένατο πακέτο ιδιωτικοποίησης. Στο πρώτο βρίσκονται οι μαρίνες «κράχτες», όπως είναι αυτή του Αλίμου στην Αττική, για την οποία, εκτός των άλλων, αναμένεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον ο τουρκικός επιχειρηματικός όμιλος της Dogus.

Πηγή : tharrosnews

Δεκατιανό από το δήμο σε 86 μαθητές της Καλαμάτας


Δεκατιανό θα προσφέρει από το επόμενο διάστημα ο Δήμος Καλαμάτας σε 86 μαθητές, οι οποίοι κατά δήλωση των γονιών τους αντιμετωπίζουν προβλήματα διατροφής, σε σχολικές μονάδες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Αυτό προέκυψε μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας με τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλαμάτας Νίκο Κλάδη, παρουσία της αρμόδιας αντιδημάρχου Μαρίας Οικονομάκου και της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Βενετίας Λιακουνάκου.
Οπως τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Νίκας, θα  γίνει προσπάθεια στήριξης "των ελάχιστων μαθητών" που πεινάνε, οι οποίοι κατά δήλωση των γονιών τους ανέρχονται σε 86 από τους συνολικά 12.000 μαθητές της περιοχής. "Θα προσφέρεται δεκατιανό από πιστοποιημένο εργαστήριο και οι διευθύνσεις των σχολείων θα φροντίσουν για την παιδαγωγικά ορθή διανομή" πρόσθεσε ο δήμαρχος. Κλείνοντας μάλιστα επεσήμανε ότι  θα πρέπει "να μην επιβεβαιώσουμε τους τίτλους των αθηναϊκών καναλιών ότι οι μαθητές πεινάνε στην Καλαμάτα. Δεν δέχθηκαν ούτε να με βγάλουν τηλεφωνικώς για διευκρινίσεις".
Πηγή : eleftheriaonline

Περιφέρειες: Νομοθετική ρύθμιση για να «ξεκολλήσουν» τα έργα



Νομοθετική λύση στο πρόβλημα της εσωτερικής μεταφοράς κονδυλίων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που ταλαιπωρούσε τις περιφέρειες, τόσο για τα εθνικά όσο και για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα (βλ. ΕΣΠΑ) έδωσε σήμερα, μία ημέρα μετά τη σχετική δέσμευση του πρωθυπουργού στους περιφερειάρχες, η κυβέρνηση.


Συγκεκριμένα, με αλλαγή στο δεύτερο άρθρο της  από 18 Δεκεμβρίου Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας» (μεταξύ άλλων απλοποιεί τις διαδικασίες του ΕΣΠΑ) που ψηφίσθηκε από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης και το απόγευμα στη Βουλή, ως «τελικός διατάκτης» ορίζονται οι περιφέρειες και όχι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίοςδημιουργούσε προσκόμματα, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν τα έργα.

Παράλληλα, με τη ρύθμιση ειδικά για το 2013 μεταφέρονται οι πιστώσεις που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στον προϋπολογισμό του ΥΠΑΝ και στη συνέχεια κατανέμονται στις περιφέρειες.


 ----------


Το πλήρες κείμενο της ρύθμισης είναι το εξής:

«9.α Οι πιστώσεις για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Περιφερειακού Επιπέδου (ΠΔΕ) εγγράφονται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ανάπτυξη, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και κατανέμονται με απόφαση του υπουργού σε κάθε περιφέρεια  τόσο για εθνικό όσο και για το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος. Εντός των ορίων των ανωτέρω πιστώσεων οι περιφέρειες με βάση το αναπτυξιακό πρόγραμμα περιφερειακού επιπέδου:

1)      προτείνουν την έκδοση των ετήσιων Συλλογικών Αποφάσεων Έργων Περιφερειακού Επιπέδου (ΣΑΕΠΕ), οι οποίες εγκρίνονται από τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

2)      προβαίνουν στην κατανομή χρηματοδοτήσεων από το ΠΔΕ στα έργα των συλλογικών αποφάσεων περιφερειακού επιπέδου, με την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων διατάξεων για τα έργα του ΕΣΠΑ.

3)      παρακολουθούν την εκτέλεση των ετήσιων Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων περιφερειακού επιπέδου και ανακατανέμουν εφόσον απαιτείται στα έργα τις ετήσιες πιστώσεις που έχουν εγκριθεί ια το σύνολο της κάθε συλλογικής απόφασης, σύμφωνα με την παρ. 13 του άρθρου 21 του ν.2362/1995.

4)      προτείνουν τις λοιπές τροποποιήσεις των ΣΑΕΠΕ πέραν της προηγούμενης περίπτωσης, οι οποίες εγκρίνονται από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

β. Οι πιστώσεις των έργων των συλλογικών αποφάσεων περιφερειακού επιπέδου, μετά την ανωτέρω κατανομή εγγράφονται στους ετήσιους προϋπολογισμούς των οικείων φορέων.

γ.  Με αποφάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ρυθμίζονται λεπτομέρειες εφαρμογής των ανωτέρω διατάξεων.

δ. Ειδικά για το οικον. έτος 2013 με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μεταφέρονται οι πιστώσεις που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στον αντίστοιχο προϋπολογισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατανέμονται κατά περιφέρεια οι ανωτέρω πιστώσεις.»

Πηγή : pelopsnews

Κυπαρισσία: Συνάντηση Στυλιανίδη με τους Δημάρχους της Μεσσηνίας


Με τους Δημάρχους της Μεσσηνίας στην Κυπαρισσία συναντήθηκε για περίπου μίαώρα ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Στην συνάντηση εκτός από τους δημάρχους συμμετείχανο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας μέλος της ΚΕ της ΝΔ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε σε πολλά θέματα μεταξύ των οποίων και για την διαφθορά στους Δήμους, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τονίζοντας ότι κύριο μέλημα είναι να ξεχωρίσουμε τους νοικοκύρηδες από τους αδιάφορους, τους ασυνεπείς και με την βοήθεια διάφορων μηχανισμών να αναδείξουμε τα θετικά πρότυπα και να στιγματίσουμε τα αρνητικά πρότυπα. Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι το παρατηρητήριο όπου αποτυπώνονται όλες οι κινήσεις των Δήμων της χώρας και μπορούμε να βλέπουμε ποιοι είναι συνεπείς στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και ποιοι έχουν αποκλίσεις.

Για τις εκλογές ανέφερε ότι δεν έχει ανοίξει τέτοιο ζήτημα, όμως τόνισε ότι το θέμα έχει ανοίξει από κάτω. Υπάρχει μια απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ και υπάρχει μια πρόταση από τους 13 περιφερειάρχες για το θέμα αυτό. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ γιατί ακόμη δεν έχει απασχολήσει ένα τέτοιο ζήτημα την κυβέρνηση.

Για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών με το ΚΤΕΛ, διευκρίνισε ότι έχει επιτευχθεί νοικοκύρεμα των οφειλών, τονίζοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών εδώ στο Νομό Μεσσηνίας είναι συνεπέστατο, ενώ από τις 6 Δεκεμβρίου και τις 28 Δεκεμβρίου υπάρχουν δύο εντάλματα κατατεθειμένα προς είσπραξη, το πρόβλημα όμως προκύπτει από κάποιες εμπλοκές στο Γενικό Λογιστήριο τις οποίες έχουμε ζητήσει να διευθετηθούν.

Παρακολουθήστε παρακάτω τις δηλώσεις, όπως τις κατέγραψε ο φακός του filiatranet:



Πηγή : filiatranet

Φιλιατρά: Αποχώρησαν τα τρακτέρ από την πλατεία


Αποχώρησαν τα τρακτέρ από την πλατεία των Φιλιατρών που τα είχαν τοποθετήσει οι Αγρότες της περιοχής στις 11 Φεβρουαρίου στα πλαίσια των αγροτικών κινητοποιήσεων των αγροτών όλης της χώρας.

Σε επικοινωνία .......

που είχαμε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών μας είπε ότι αποσύρουν τα τρακτέρ από την πλατεία γιατί δεν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με καμία κοινωνική ομάδα. Μπορεί οι αγρότες να αποσύρουν τα τρακτέρ τους από την πλατεία αλλά δεν αποσύρονται από τον αγώνα τους.
Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση αργότερα.


Πηγή : filiatranews

Κάηκε 34χρονος ασθενής από την Καλαμάτα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης


Τραγικό θάνατο πάνω στο κρεβάτι του βρήκε ένας 34χρονος, με καταγωγή από την Καλαμάτα, που νοσηλευόταν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης από φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα σήμερα από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία. Η φωτιά δεν πήρε έκταση αφού σβήστηκε από την Πυροσβεστική η οποία διενεργεί προανάκριση.
Το δελτίο τύπου της αστυνομίας
Την 16-2-2013/00.30 στην Τρίπολη,  από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε θάλαμο ασθενούς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 34χρονου ημεδαπού ασθενή, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος πάνω στο κρεβάτι του. Πυρκαγιά κατεσβέσθη από την Π.Υ., η οποία επελήφθη προανακρίσεως.
Πηγή : messiniaportal

Ο ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ...

Στροφή στον αγροτουρισμό παρατηρείται διεθνώς τα τελευταία χρόνια και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, λαμβάνοντας τα μηνύματα ετοίμασε ένα πλάνο δράσης, προκειμένου να προσελκύσει τον αγροτικό πληθυσμό, τους νέους ανθρώπους, αλλά και ανέργους, έτσι ώστε να γίνουν… επαγγελματίες και στον τομέα του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε την Τρίτη, προγράμματα, ύψους 65 εκατ. ευρώ του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» για τη δημιουργία αγροτουριστικών καταλυμάτων καθώς και την παραγωγή αγροτικών παραδοσιακών προϊόντων, με ποσοστό επιδότησης από 35% έως 60%.
Η προκήρυξη αφορά τα Μέτρα 311, 312 και 313 του Άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007 – 2013 («Αλέξανδρος Μπαλτατζής»), ενώ το συνολικό κόστος ανά επένδυση ανέρχεται έως 600.000 ευρώ για ορισμένες υποδομές και έως 300.000 ευρώ για τις υπόλοιπες δράσεις (ιδρύσεις και εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων). Ειδικά στον τομέα του αγροτουρισμού επιδοτούνται οι κτιριακές υποδομές και ο εξοπλισμός, καθώς και παραπλήσιες δραστηριότητες όπως η ίδρυση, η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός εστιατορίων, η ίδρυση επιχειρήσεων εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ενοικίασης ειδών αναψυχής και αθλητισμού, χώροι αθλοπαιδιών και γευσιγνωσίας, καθώς και κέντρα πληροφόρησης για ταξιδιωτικές δραστηριότητες σε αγροτικές περιοχές. Εκτός από αγροτουριστικά καταλύματα και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, επιδοτείται η παραγωγή παραδοσιακών τροφίμων όπως ζυμαρικά, αποστάγματα, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες κλπ. Με το ίδιο πρόγραμμα επιδοτείται επίσης η ίδρυση, η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός μονάδων χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης, ύφανσης βαμβακερών, κατασκευής χαλιών κ.λπ. Οι επενδύσεις μπορούν να γίνουν τόσο από κατ’ επάγγελμα αγρότες όσο και από ιδιώτες που δεν έχουν σχέση με τον αγροτικό χώρο. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αγροτικές περιοχές σε κάθε νομό της Ελλάδας, κυρίως ορεινές και μειονεκτικές, που μπορούν να φιλοξενήσουν ιδιωτικές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα (γνωστές ως Ολοκληρωμένες Περιοχές Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου – ΟΠΑΑΧ). Στόχος των Μέτρων είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε διάφορους τομείς της τοπικής οικονομίας. Το ποσοστό επιδοτήσεων στην Περιφέρεια Ηπείρου, είναι το μεγαλύτερο δηλαδή 60%, κάτι που σημαίνει ότι για μια επένδυση σε αγροτουριστικό κατάλυμα συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, η επιδότηση μπορεί να φτάσει τα 120 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή : simaianews

Τατούλης – Χαν, έξι σημεία συμφωνίας για την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου.


Έξι σημεία- κλειδιά συμπεριέλαβε στην ατζέντα του ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Johannes Hahn σύμφωνα και με τις προτεραιότητες που έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια δηλώσεων που απηύθυνε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, σήμερα Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου. Με τη φράση "είμαι ευγνώμων για αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες"
ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Χαν εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη σύσταση του Περιφερειακού Ταμείου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, του οποίου το σχεδιασμό υλοποίησης παρουσίασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης. Ο κ. Χαν χαρακτήρισε το υπό υλοποίηση Περιφερειακό Ταμείο ως "καινοτόμο και καλοδεχούμενο", αφού εξασφαλίζει την παροχή εγγυήσεων στις υπάρχουσες αλλά και νέες επιχειρήσεις, γεγονός το οποίο θα αυξήσει το προσδόκιμο ρευστότητας στην αγορά, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναγνωρίζοντας τη σημασία ενός τέτοιου Ταμείου πρότεινε την υιοθέτησή του όχι μόνο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, από όπου εκκινεί άμεσα, αλλά και στο σύνολο της χώρας και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού ασφαλώς δοκιμαστεί πιλοτικά στην Πελοπόννησο. Άλλωστε, είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του περιφερειάρχη, κ. Τατούλη, ο οποίος έκανε αναφορά στον πόρο του Ταμείου, ο οποίος θα είναι ευρωπαϊκός και θα μοχλεύει συνεχώς την τοπική οικονομία. Ο κ. Χαν επιβεβαίωσε ότι τόσο στην τρέχουσα όσο και στην επόμενη προγραμματική περίοδο υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι που μπορούν να στηρίξουν τέτοια πρωτοπόρα εγχειρήματα.
"Χαιρετίζω απερίφραστα την πρωτοβουλία για τη δημιουργία Ινστιτούτου Έρευνας και Καινοτομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και σας διαβεβαιώνω ότι θα υποστηρίξω την προσπάθεια υλοποίησής του" δήλωσε ο κ. Χαν, ενώ τόνισε ότι η έρευνα, η καινοτομία και η έξυπνη εξειδίκευση βρίσκονται στο σκληρό πυρήνα της πολιτικής της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Ως κρίσιμη ειδοποιό διαφορά έθεσε, ωστόσο, την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας και τη σύνδεσή τους με την αγορά. Για το σκοπό αυτό, όπως ανέφερε ο Επίτροπος, υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια από τα διαρθρωτικά ταμεία, ενώ η επένδυση και ιδιωτικών κεφαλαίων θα ήταν ευπρόσδεκτη, εφόσον θα λειτουργούσε θετικά για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.
Την εμπιστοσύνη του εξέφρασε επίσης στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη ο Ευρωπαίος Επίτροπος και για το κλείσιμο των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αντιδιαστέλλοντας τον μη γόνιμο σχεδιασμό του παρελθόντος με τις δράσεις που έχουν πλέον αναληφθεί. Ο κ. Χαν χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό και καινοτόμο τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου. " Έχω εμπιστοσύνη στον Περιφερειάρχη ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2014 θα έχουν κλείσει και οι υπόλοιποι ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο", τόνισε ο κ. Χαν, ενώ άνοιξε το δρόμο για την επέκταση της δρομολογημένης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου λύσης διαχείρισης και στα επικίνδυνα απόβλητα επισημαίνοντας ότι υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι στα διαρθρωτικά ταμεία και αυτή την περίοδο και την επόμενη, όπως επίσης και για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ.
Για το θέμα της Ολυμπίας Οδού και την ολοκλήρωση στο σύνολό της, ο Επίτροπος κ. Χαν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το τελικό κείμενο που θα προκύψει το Μάρτιο ή Απρίλιο του 2013 μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων, όπως τον έχει διαβεβαιώσει ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χατζηδάκης και ο ειδικός διαπραγματευτής, θα προβλέπει την υλοποίηση της πλειοψηφίας των προγραμματισμένων αυτοκινητοδρόμων μέχρι το 2015. Σε παρατήρηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ότι το έργο αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί πλήρως, συμπεριλαμβανομένης και της παράκαμψης του Καϊάφα, ώστε να λειτουργήσει ως διευρωπαϊκό δίκτυο που θα ενώσει την Πάτρα με την Καλαμάτα, ο κ. Χαν επεσήμανε ότι πράγματι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, από τη στιγμή που στοχεύει στην χωρική και εδαφική συνοχή.
Ειδική αναφορά έκανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος και στην επανενεργοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, τονίζοντας ότι η διαδικασία των ΣΔΙΤ τον βρίσκει σύμφωνο, στο πλαίσιο πάντοτε της εθνικής στρατηγικής.
Τέλος, ο κ. Χαν, μετά την σχετική ενημέρωση από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τη δικαστική εμπλοκή που συναντούν πλειστάκις τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα, εξέφρασε την πρόθεσή του να συνδράμει προκειμένου να εξετασθεί σχετική ρύθμιση που να καλύπτει το κενό, ώστε να επιταχυνθεί η περάτωση των έργων.

Πηγή : best-tv

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Σε αργία 3 καθηγητές στη Μεσσηνία με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και ναρκωτικά


Της Μαρίας Νίκα



Για σεξουαλική παρενόχληση οι δύο και για ναρκωτικά ο ένας κατηγορούνται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι τρεις καθηγητές που τέθηκαν σε αργία στη Μεσσηνία από το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.  
Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιάννης Πλατάρος, μιλώντας χθες στο «Θ», αναφέρθηκε σε «πειθαρχικά παραπτώματα, για τα οποία έχει αποφανθεί η υπηρεσία, αλλά εκκρεμοδικούσαν, καθώς είχαν επιβληθεί ποινές, αλλά οι ενδιαφερόμενοι έκαναν προσφυγές».
Ο κ. Πλατάρος σημείωσε, επίσης, ότι πρόκειται για παλιές περιπτώσεις χρονίζουσες, «οι οποίες τίθενται σε αργία μέχρι την τελική απόφαση. Εκκρεμοδικούν, δεν πάει να πει ότι είναι οριστικά καταδικασμένοι. Σε πρώτη φάση έχουν καταδικαστεί είτε από πειθαρχικά είτε από ποινικά δικαστήρια. Αλλά βγήκε ξαφνικά ένας νόμος που λέει ότι όσοι έχουν εκκρεμείς υποθέσεις και δεν έχουν τελεσιδικίσει, τίθενται αυτομάτως σε αργία. Όμως, πρέπει να παρατηρήσω ότι ο νόμος είναι επί δικαίων και αδίκων. Δηλαδή, όποιος παραπεμφθεί απλώς στο δικαστήριο με κάποια σοβαρή κατηγορία, τον στέλνουν σπίτι του, πριν εκδικαστεί η υπόθεση ούτε καν σε πρώτο βαθμό. Δηλαδή, από το ένα άκρο φτάσαμε στο εντελώς άλλο;».
Από την πλευρά της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας ο πρόεδρος, Βασίλης Γεωργιόπουλος, μας είπε: «Εμείς, ως εκπαιδευτική κοινότητα και ως Α΄ ΕΛΜΕ, είμαστε εναντίον της αυτοδίκαιης αργίας ενός συναδέλφου με το παραμικρό. Αν μη τι άλλο, θεωρούμε ότι καταστρατηγείται το τεκμήριο της αθωότητος και αυτό είναι απαράδεκτο. Θα πρέπει, έστω πρωτόδικα, να καταδικαστεί για να εφαρμοστεί. Τουλάχιστον. Επειδή έκανε κάποιος μία καταγγελία και είναι υποχρεωμένη η διοίκηση να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο, θα τον βγάλουμε σε αργία; Ας καταδικαστεί στο πρωτοβάθμιο και εκεί το βλέπουμε. Αλλά δεν μπορούν να καταστρατηγούν το τεκμήριο της αθωότητος. Πριν αποδειχθεί ότι κάποιος είναι ένοχος να τον διώχνουν από τη δουλειά του. Σε αυτό είμαστε τελείως αντίθετοι».
Ωστόσο, πρόσθεσε: «Εμείς δεν καλύπτουμε επίορκους δημοσίους υπαλλήλους. Αν κάποιοι έχουν καταδικαστεί, ας γίνει αυτό που ορίζει ο νόμος». 

Πηγή : tharrosnews

Καταρρέει το κτήριο της ΕΤΕ στην Κυπαρισσία που προοριζόταν για Πνευματικό Κέντρο…


Του Ηλία Γιαννόπουλου



«Ντροπή» για τους άρχοντες του Δήμου Τριφυλίας και της Κυπαρισσίας αποτελεί το ιστορικό κτήριο της ΕΤΕ που, ενώ προοριζόταν για Πνευματικό Κέντρο, δυστυχώς, εγκαταλελειμμένο και αφημένο στην τύχη του, καταρρέει…
Το κτήριο, που είχε αγοραστεί από το Δήμο Κυπαρισσίας – επί δημαρχοντίας Ηλία Τσίγγανου – πριν από πολλά χρόνια (και για την αγορά του οποίου είχε συναφθεί δάνειο, το οποίο, μάλιστα, έχει αποπληρωθεί), δεν έτυχε της φροντίδας και μέριμνας που θα έπρεπε από την τελευταία Δημοτική Αρχή Κυπαρισσίας. Ούτε, όμως, και η νέα Δημοτική Αρχή Τριφυλίας έχει δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον, αλλά και το σεβασμό που όφειλε στην πόλη, τον πολιτισμό της και τους πολίτες της Κυπαρισσίας, οι οποίοι είναι κι αυτοί που έχουν πληρώσει το κόστος της αγοράς του, για να δημιουργηθεί, επιτέλους, Πνευματικό Κέντρο! Για το έργο ο Δήμος διέθετε κτηριολογική μελέτη, ενώ συντάχθηκε, από ιδιώτη, και προμελέτη. Μάλιστα, το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας, ομόφωνα, πριν από το 2007, είχε πάρει απόφαση για σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για να υλοποιηθεί το έργο με τη μέθοδο μελέτη – κατασκευή και, μάλιστα, η διοίκηση του Τ.Π.Δ. εγγράφως είχε ενημερώσει το Δήμο για ευνοϊκούς όρους δανειοδότησης. Τα χρόνια που ακολούθησαν, από το 2007, η Δημοτική Αρχή Κυπαρισσίας αδράνησε προκλητικά. Ακόμη και τη δανειοδότηση με ευνοϊκούς όρους από το Τ.Π.Δ. άφησαν να περάσει στο «ντούκου» και να παρέλθει η προθεσμία υπογραφής του δανείου, λέγοντας διάφορα περί έρευνας για καλύτερους όρους δανειοδότησης από ευρωπαϊκούς ή και διεθνείς χρηματοπιστωτικούς ομίλους.
Το δάνειο χάθηκε και μαζί πολύτιμος χρόνος, κοντά στα πέντε χρόνια. Τον Αύγουστο του 2011, το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας αποδέχθηκε δωρεάν μελέτη του ΕΜΠ για το κτήριο της ΕΤΕ. Από τότε μέχρι και σήμερα, δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει γίνει μελέτη, αν δεν έχει γίνει ή, τέλος πάντων, τι ακριβώς γίνεται.
Το κτήριο της ΕΤΕ καταρρέει και είναι άκρως επικίνδυνο για πεζούς, αλλά και διερχόμενα οχήματα και δίκυκλα. Δυστυχώς, στο κτήριο αυτό που αγοράστηκε για να γίνει πολιτιστικό κέντρο, εδώ και χρόνια, μόνο κουνάβια «ερωτοτροπούν» και ανά διαστήματα βρίσκουν στέγη παράνομοι αλλοδαποί…

Πηγή : tharrosnews

Ο υπουργός Εσωτερικών στη Κυπαρισσία με 6 Δημαρχους


Στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας διξηχθη η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τους 6 Δημάρχους του Νομού με αργοπορημενο τον Δήμαρχο Καλαμάτας. Η συνάντηση κινήθηκε σε θετικό κλίμα με έμφαση τα οικονομικά των Δήμων, την εκταμίευση θεσμοθετημένων πόρων και το ύψος των κεντρικών αυτοτελών πόρων. Παρών εκτός από το βουλευτή Δημ. Σαμπαζιωτη ήταν ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου και μέλος της ΚΕΔΕ κ_Μαραβελιας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μαντας, της Τ.Ο. κ. Φωτεινός και αυτοδιοικητικοι.
Ακολουθεί συνέντευξη Τύπου.


Πηγή : radio936

Νεκρός 54χρονος βοσκός στη Βέργα


Νεκρός βρέθηκε χθες βράδυ 54χρονος  βοσκός στη Βέργα. Μετά από παρατεταμένη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση μέλη της οικογένειάς του ειδοποίησαν της Αστυνομία. Επειτα από έρευνα ανδρών της ΟΠΚΕ εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του 54χρονου στην περιοχή "Καμπινάρι". Τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστωθούν μετά από νεκροψία - νεκροτομή, αλλά σύμφωνα μες εκτιμήσεις ο θάνατος έχει προέλθει από παθολογικά αίτια. 

Πηγή : eleftheriaonline

Κανονικά θα συνεχιστεί η μεταφορά των μαθητών από τη Δευτέρα στη Μεσσηνία



Κανονικά θα συνεχιστεί τη Δευτέρα η μεταφορά των μαθητών της Μεσσηνίας, με μισθωμένα μέσα, αφού απέδωσε καρπούς η προσπάθεια που έγινε από διάφορες πλευρές και ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα, που κρατούν... δεσμευμένα - παρότι έχουν εγκριθεί - τα χρήματα που αναλογούν στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ του νομού. Επικοινωνία υπήρξε σήμερα του Περιφερειάρχη
με τους αρμόδιους του συγκοινωνιακού φορέα και δέσμευση για καταβολή την ερχόμενη εβδομάδα. Έτσι δεν τίθεται σε εφαρμογή η απόφαση για την αναστολή του έργου της μεταφοράς.

Πηγή : best-tv

Φιλιατρά: Διέρρηξαν σπίτι στον Άγιο Γεώργιο


Σπίτι στον Άγιο Γεώργιο Φιλιατρών "επισκέφθηκαν" άγνωστοι εχθές το απόγευμα ψάχνοντας για χρήματα και χρυσαφικά.

Αφού βεβαιώθηκαν ότι οι ιδιοκτήτες λείπουν από το σπίτι, παραβίασαν από την πίσω πλευρά το παράθυρο του υπνοδωματίου και άρχισαν να ψάχνουν ντουλάπια και συρτάρια για χρήματα και χρυσαφικά. 

Η λεία τους δεν ήταν μεγάλη, καθώς κατάφεραν να πάρουν λίγα χρήματα και διάφορα μπιζού μικρής αξίας, χωρίς να πειράξουν άλλα αντικείμενα που υπήρχαν στον χώρο όπως ένας φορητός υπολογιστής και ηλεκτρικές συσκεύες.

Είναι η τέταρτη φορά που μου διέρρηξαν το σπίτι, ανέφερε ο ιδιοκτήτης στο filiatranet καθώς και στο παρελθόν έχει πέσει θύμα αγνώστων με απώλειες σε χρυσαφικά και χρήματα.

Οι άγνωστοι έδρασαν, όπως μας είπε, το διάστημα 6:30 με 8:30 το απόγευμα, την ώρα δηλαδή που έλειπαν εκείνος και η σύζυγός του και όταν επέστρεψαν αντίκρισαν το σπίτι τους σε αυτήν την κατάσταση.

Πηγή : filiatranet

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ -Bιασμός ανήλικου από συμμαθητές του!


Eδειχναν και βιντεάκι σε κινητό !!!
Στον Ανακριτή Αμαλιάδας αναμένεται να απολογηθούν το πρωί της ερχόμενης Τρίτης τρεις ανήλικοι, που φέρεται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση βιασμού και παιδικής πορνογραφίας. 
Το περιστατικό φέρεται ότι έλαβε χώρα το έτος 2008 και καταγγέλθηκε τότε από έναν συμμαθητή τους, που φέρεται ότι είναι το θύμα σε αυτή την υπόθεση.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί από τον ανήλικο και τη μητέρα του, τα οποία είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας, ο ένας εκ των τριών νεαρών προχώρησε τότε σε σεξουαλική πράξη μαζί του και την ίδια στιγμή οι άλλοι δύο το κατέγραφαν με το κινητό τους τηλέφωνο και στην πορεία έδειξαν τις επίμαχες εικόνες σε συμμαθητές τους.
Για την υπόθεση είχε διαταχθεί προκαταρκτική και τελικά παραπέμπονται οι τρεις ανήλικοι, οι οποίοι επρόκειτο να απολογηθούν χθες, αλλά ζήτησαν αι πήραν προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη.

Πηγή : newsmessinia

Κυπαρισσία: Σημαντική διάκριση για το Apollo Resort Art Hotel

Σημαντική διάκριση για to Apollo Resort Art Hotel στην Κυπαρισσία πέτυχε η ειχείρηση μέσω του Διαγωνισμού της Cosmote "Share your Success" στο facebook.
Το έπαθλο αξίας 20.000 ευρώ αντιστοιχεί σε διαφημιστική προβολή μέσω της Cosmote 

Πρόκειται για .....

σημαντική διάκριση από την οποία που θα έχει άμεσο όφελος η περιοχή της Τριφυλίας!
Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος πάνω από 800 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα το Apollo Resort Art Hotel βρέθηκε μέσα στις 3 πρώτες επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν για νικήτριες του Διαγωνισμού.
Γνωρίζουμε όλοι την ευαισθησία της κυρίας Χριστοδούλου για την Τριφυλία και γενικά τη Μεσσηνία και είμαστε σίγουροι για την καθολική προβολή της περιοχής!

Μιλώντας σε συνεργάτη του Φιλιατρά News η κ. Χριστοδούλου δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά της γι αυτήν την διάκριση τόσο για το ξενοδοχείο της όσο και για την συνολική προβολή της περιοχής μέσα από αυτό το διαφημιστικό πακέτο που κέρδισε.
Η ομάδα διαχείρισης Διαχείρισης του Φιλιατρά News εκφράζει τα Θερμά της συγχαρητήρια στην κ. Χριστοδούλου και εύχεται πάντα επιτυχίες.

Ακούστε τι δήλωσε η κ. Χριστοδούλου στον συνεργάτη μας.


Πηγή : filiatranews

Κανονικά η μεταφορά των μαθητών στη Μεσσηνία.

Κατόπιν προφορικών διαβεβαιώσεων και υποσχέσεων του κ.Περιφερειάρχη και λοιπών αρμοδίων πολιτειακών παραγόντων , η εταιρεία μας αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης της περί διακοπής της μεταφοράς των Μαθητών Α’θμιας και Β’βαθμιας εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας ,με τα μισθωμένα μεταφορικά μέσα ,λόγω ληξιπρόθεσμων ανεξόφλητων οφειλών της πολιτείας προς την εταιρία μας ,οι οποίες προκάλεσαν στην εταιρία οικονομική ασφυξία.
Η Κ.ΤΕ.Λ. Ν.Μεσσηνίας Α.Ε. με αίσθημα ευθύνης και πλήρους γνώσης του μεταφορικού έργου που εκτελεί και μη επιθυμώντας να διακυβευτεί η μεταφορά των μαθητών συνεχίζει τη μεταφορά τους,  επαφιέμενη στις ως άνω υποσχέσεις.

Πηγή : messiniaportal

Το πρόγραμμα των αγώνων ποδοσφαίρου και οι διαιτητές



Ο Λάμιας σφυρίζει ΑΟ Διαβολιτσίου – Μεσσηνιακός
Ο Σταύρος Λάμιας ορίστηκε από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΜ να σφυρίξει το ματς του νεοφώτιστου ΑΟ Διαβολιτσίου με τον πρωτοπόρο Μεσσηνιακό, που περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 21ής  αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, της 20ή αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής, της 18ης αγωνιστικής της Γ΄ Τοπικής αλλά  του προπαιδικού  πρωταθλήματος, που θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά και την  Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, με τους διαιτητές που θα τις σφυρίξουν, έχουν ως εξής:

Α΄  ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου – 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ομόνοια – Αστέρας Αρφαρών: Μπλάνας, Λάμιας, Αθανασοπούλου
6.30 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΟ Ασπροχώματος  - Αίαντας Καλαμάτας: Δ. Γιαννόπουλος, Τσίρμπας, Λουκάς
Δημοτικό Γήπεδο «Π.Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Η. Νικολόπουλος, Γεωργαντάς, Καραπιπέρης


Κυριακή 17 Φεβρουαρίου - 3.30 μ.μ.
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας – ΑΟ Δωρίου: Η. Νικολόπουλος, Καλογερόπουλος, Ταβουλαρέας
Γήπεδο Σπερχογείας
Σπερχογεία – Μεθώνη: Νίκας, Σερεμέτης, Αθανασοπούλου
Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Μεσσηνιακός: Λάμιας, Σκόρδος, Γιαννέας
Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Κυπαρισσίας: Κυριακόπουλος, Καραπιπέρης, Αδαμόπουλος
6.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΕ Αβίας: Αλεξέας, Σερεμέτης, Γκούμας


Β΄  ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου– 3.30 μ.μ.
Γήπεδο Πλατέος
Ατρόμητος Πλατέος – Πανθουριακός: Ψηλοπαναγιώτης, Βρυώνης, Ταβουλαρέας
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Κεραυνός Καλαμάτας – Παναθηναϊκός: Σερεμέτης, Αγγελακάκης, Ρέκκας
Γήπεδο Μικρομάνης
Αστέρας Μικρομάνης – Ανδρούσα: Κότσαρης, Τσοπανάκης, Γ. Ηλιόπουλος
Γήπεδο Σπερχογείας
ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας – Νέος Άρις: Γκούμας, Κασκάνης, Παλλαδινός
Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – Θύελλα Χαρακοπιού: Νίκας, Κουτσαναστάης, Αντωνόπουλος
Γήπεδο Βλαχόπουλου
ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα – ΠΑΟ Καλλιθέας: Τουρλομούσης, Καλογερόπουλος, Γιαννέας
Γήπεδο Κορώνης
Ακρίτας Κορώνης – ΑΟ Στενωσιάς: Κυριακόπουλος, Γιαννακλής, Αδαμόπουλος
Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογγάς - Ολυμπιακός Ανάληψης: Ζαρακοβίτης, Λαμπίρης, Τσουκάλη

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου – 3.30  μ.μ.
Γήπεδο Ανδρούσας
Αστέρας Βαλύρας – Μάνεσι: Ζαρακοβίτης, Γιαννέτσος, Σωτηρόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας
Πανιώνιος – ΑΟ Πατίστα: Πλεμμενόπουλος, Μακρής, Τσίρμπας
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – Ηρακλής Καλαμάτας: Καρβούνης, Μαυρομιχάλης, Τρουπάκης
Γήπεδο Πύλου
Τσικλητήρας Πύλου – Παπαφλέσσας Χώρας: Γιαννόπουλος, Κασκάνης, Τσοπανάκης

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου – 3.30 μ.μ.
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας – Νίκη Πλάτης: Καρβούνης, Μαυρομιχάλης, Λαμπίρης
4.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – ΑΟ Χατζή: Σκόρδος, Κοντογιάννης, Ταβουλαρέας


Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου – 3.30 μ.μ.
Γήπεδο Κοπανακίου
Διαγόρας Κοπανακίου – ΠΑΟ Καλού Νερού: Ξηρόκωστας, Τρουπάκης, Π. Ηλιόπουλος


Κυριακή 17 Φεβρουαρίου – 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ερμής Καλαμάτας – Αναγέννηση Παραλίας: Κασκάνης, Στέφανος, Τσέλο
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας – ΑΠΣ Άρις: Σκόρδος, Αγγελακάκης, Τσιλιβής
11.00 π.μ.
Γήπεδο Ανδρούσας
ΑΟ Διοδίων – Δημάκειος Ταϋγέτου: Σωτηρόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Αργυροπούλου
12.00 μ.
Γήπεδο Σπερχογείας
ΠΑΟΚ – ΑΕ Αιθαίας: Γκούμας, Αναγνωστόπουλος, Παπαδόπουλος
3.30 μ.μ.
Γήπεδο Άμφειας
Παπαφλέσσας Άμφειας – ΑΕ Γαργαλιάνων: Γεωργαντάς, Μπότη, Μανιατέας
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Βέργα – Νέστορας Πύλου: Λουκάς, Παυλοπούλου, Μπασιλάρης
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΣ Δαναός – ΑΕ Μάνης: Κότσαρης, Τζιαμουράνης, Λαμπροπούλου

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου – 7.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – ΑΣ Αμφιθέας: Λουκάς, Δεδούσης, Σκορπιδέας


ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου – 09.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – ΑΟ Φαραί: Ταβουλαρέας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Απόλλων Καλαμάτας – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Γιαννέας
11.00 π.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Αβίας – Ομόνοια: Ρέκκας
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Πράσινα Πουλιά – Πάμισος Μεσσήνης: Τσαούση
Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – ΑΟ Διαβολιτσίου: Ξηρόκωστας
Γήπεδο Δωρίου
Εθνικός Μελιγαλά – Θησέας Καλαμάτας: Γ. Ηλιόπουλος
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας – ΑΟ Μιλτιάδης: Μαυρομιχάλης
Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Κυπαρισσίας: Τρουπάκης
Γήπεδο Πύλου
Τσικλητήρας Πύλου – Ακρίτας Κορώνης: Κουτσαναστάσης
10 μ.μ.  
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – Σπερχογεία: Τσαούση
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΣ Δαναός – ΑΕ Μάνης: Τσίρμπας
Ρεπό: ΑΟ Πατίστα, ΑΠ.Σ. Άρις Καλαμάτας, Ηρακλής Καλαμάτας

Πηγή : tharrosnews