Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Φιλιατρά: Συνελήφθη με 490 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθη σήμερα τις μεσημβρινές ώρες στα Φιλιατρά 23χρονος Πακιστανός, ο οποίος είχε στην κατοχή του 490 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, άνδρες του Α.Τ. Φιλιατρών μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τον 23χρονο στο ΚΤΕΛ, όπου μετά από έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 490 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους, με σκοπό την διάθεσή τους στην τοπική αγορά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας.


Πηγή : filiatra net

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΕΟΤ για το τουρισμό

«Με την εξωστρεφή μας πολιτική, για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλάξαμε τη διεθνή αναγνωρισιμότητά της, αλλά και του τουριστικού της προϊόντος, με αποτέλεσμα να γινόμαστε πλέον δέκτες αιτημάτων συνεργασίας από πολλές χώρες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Πάνο Λειβαδά, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 και πρόσθεσε ότι «οι Περιφέρειες αποτελούν το καλύτερο εργαλείο προσέγγισης του τουριστικού προϊόντος, μέσω των διαπεριφερειακών συνεργασιών τους και των περιφερειακών πολιτικών τους, αλλά και με το μικρότερο κόστος και τα πιο άμεσα αποτελέσματα που μπορούν να επιτύχουν».

Η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, δήλωσε επίσης ο Περιφερειάρχης, έχει ανάγκη από επενδύσεις και όχι επικλήσεις, σημειώνοντας παράλληλα το θετικό αντίκτυπο που έχει το σήμα «Ελλάδα» απέναντι στο face loss της χώρας. Ο τουρισμός αποτελεί αναμφίβολα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνέχισε ο Περιφερειάρχης και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της προσπάθειας της χώρας για την τουριστική της προβολή, αλλά και για να γίνουν διακριτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε Περιφέρειας.


Πηγή : radio 936

Δήμος Τριφυλίας: Δημοπρασίες για εκμίσθωση Ομπρελών - Ξαπλωστρών και Θαλάσσιων Μέσων Αναψυχής

Δημοπρασίες για την εκμίσθωση από τον Δήμο Τριφυλίας απλής χρήσης αιγιαλού θα διεξαχθούν την Παρασκευή 7 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 09:00 το πρωί, θα διεξαχθεί δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική, για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης έναντι ανταλλάγματος, για εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής στο Μάτι (Χρυσή Άμμος) και στον Λαγκούβαρδο.

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 09:30 το πρωί, θα διεξαχθεί δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική, για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης έναντι ανταλλάγματος, για εκμίσθωση έκτασης 150 τ.μ. στην θέση Αϊ-Λαγούδη, για εκμίσθωση ομπρελών - ξαπλωστρών.

Δείτε αναλυτικά

Πηγή : filiatra net

Παπαφλέσσεια 2013: Αφή της Ιερής Φλόγας στο Δ.Πύλου- Νέστορος

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις Αφής της Ιερής Φλόγας το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον τόπο θυσίας του Αρχιμανδρίτη, Ήρωα του 1821, Παπαφλέσσα και θα μεταφέρουν το μήνυμα Ελευθερίας και Συναδέλφωσης των λαών.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΗΣ ΙΕΡΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ, 1η ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Ώρα 15.00 Τρισάγιο στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου (τόπο θυσίας και λειψάνων Αγωνιστών της Μάχης του Μανιακίου) του Τοπικού Διαμερίσματος Μανιακίου, της ΔΕ Παπαφλέσσα, του Δήμου Πύλου - Νέστορος. Ώρα 15.15 Αφή του Ιερού Φωτός από το καντήλι του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου (τόπο θυσίας του Αρχιμανδρίτη ήρωα Γρηγορίου Παπαφλέσσα) και μεταφορά της φλόγας για άναμμα της εστίας, στο χώρο του ανδριάντα του ήρωα. Ώρα 15.30 Ομιλία κ. Βάγγαλη Νικολάου του Ανδρέα, Αντιδημάρχου Παπαφλέσσα, Δημοτικού Σύμβουλου Δήμου Πύλου-Νέστορος. Ώρα 15.45 Εκκίνηση Λαμπαδηδρομίας από τον ανδριάντα του Αρχιμανδρίτη ήρωα Γρηγορίου Παπαφλέσσα. Διαδρομή Λαμπαδηδρομίας: Μανιάκι – Τουλούπα Χάνια – Βλαχόπουλο – Χατζή – Πετρίτσι – Καζάρμα – Ριζόμυλος – Βελίκα – Μεσσήνη – Καλαμάτα Ώρα 18:00 Άφιξη Ιερής Φλόγας στο χώρο του Εθνικού Σταδίου Καλαμάτας, τόπο τέλεσης των Διεθνών Αγώνων Στίβου «ΤΑ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ»


Πηγή : pylos news

Όλα έτοιμα για την αναβίωση της κλασσικής διαδρομής των αρχαίων Ολυμπιονικών

Το πρόγραμμα της δράσης που υλοποιεί το η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού και που για την Ζ` Εφορεία Αρχαιοτήτων Ολυμπίας, περιλαμβάνει την προπαρασκευαστική πεζοπορία της κλασσικής διαδρομής των αρχαίων Ολυμπιονικών που ξεκινά από την Ήλιδα και καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσίασαν χθες το πρωί οι διοργανωτές της διήμερης πεζοπορίας που θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

«Η Εφορεία μας προσδίδει μια επιστημονική βαρύτητα στο θέμα με το οποίο επέλεξε να συμμετέχει στις πράσινες πολιτιστικές διαδρομές, δηλαδή να συμμετέχει με την κλασσική διαδρομή Αρχαίας Ήλιδας – Ολυμπίας, αυτή δηλαδή τη διαδρομή την οποία κατά την αρχαιότητα και σύμφωνα με τις φιλολογικές πηγές ακολουθούσε η πομπή των αθλητών, των ελανοδικών, των θεατών των Ολυμπιακών Αγώνων μετά από την προπόνηση που πραγματοποιείτο στην Ήλιδα, που ήταν η διοργανώτρια πόλη όπως όλοι γνωρίζουμε», ανέφερε η προϊσταμένη της Ζ’ ΕΠΚΑ, Γεωργία Χαντζή, που σημείωσε παράλληλα πως προσδίδεται ένας πραγματικά ιδεαλιστικός χαρακτήρας σε αυτή την προσπάθεια γιατί αυτό είναι το στίγμα που θέλει να δώσει σε αυτή τη διαδρομή.

Από τη μεριά του ο αρχαιολόγος, Κώστας Αντωνόπουλος, επεσήμανε πως μετά από αρκετούς μήνες η Ζ ΕΠΚΑ σε συνεργασία με τους συνδιοργανωτές μελετώντας επισταμένα και με μεγάλη προσοχή τα αρχαιολογικά δεδομένα, κατέληξε στην πεδινή διαδρομή μέσω της οποίας οι συμμετέχοντες θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την Ολυμπία ξεκινώντας από την Ήλιδα.


Πηγή : radio 936

Ο άνεμος ήταν....τελικά ο υπαίτιος αλλά τα κονδύλια για πυροπροστασία;

ΜΕ μια ατυχή πολιτική φράση του αείμνηστου...τότε υπουργού Πολύδωρα που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος Τριφυλίας για τον "Στρατηγό Ανεμο" έγινε η αποτίμηση για την πυρκαγιά που έλειψε να κάψει την πόλη....αφού κατευθύνθηκε στην Θάλασσα γιατί καμία πυροσβεστική δύναμη δεν θα άντεχε να σώσει την πόλη".

Η αποτίμηση που έκανε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ήταν επιδερμική αφορώντας κύρια στην αποτίμηση της καταστροφής στην Κυπαρισσία με την μεγάλη Πυρκαγιά. Ωστόσο για την ανυπολόγιστη καταστροφή που υπέστησαν περίπου 3.000 ελαιόδεντρα από την φωτιά. Η ουσία είναι ότι ο Δήμος στηρίχθηκε αρκετά στις δυνάμεις της πυροσβεστικής που ήταν σε πλήρη ετοιμότητα για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν με την συμβολή ιδιωτών στην κατάσβεση με μορφές εθελοντισμού για τις οποίες πρέπει να εντατικοποιηθούν άμεσα.

Ο Σωτήρης Μπακούρος από την μείζονα αντιπολίτευση πρότεινε στον Δήμαρχο να συντάξει μια ευχαριστήρια επιστολή προς τους πυροσβέστες που υπερέβαλαν εαυτόν για την κατάσβεση της Πυρκαγιάς και ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες της πολιτικής προστασίας. Ο Επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης υπογράμμισε ότι και ο γιος του ήταν πλήρωμα πυροσβεστικού και επεσήμανε ότι πρέπει αν διεκδικηθεί απο την πολιτεία η επάνδρωση από την πολιτεία με πυροσβέστες. Ζήτησε από τον Δήμο για την καταβολή της ΣΑΤΑ να δωθούν περισσότερα κονδύλια για πυροπροστασία.

Ζήτησε να γίνει ένα ψήφισμα προς το υπουργείο για να παρακαμφθούν οι διαδικασίες και να αποζημιωθούν οι πληγέντες από το Φυτικό κεφάλαιο. Ο Γιάννης Μερκούρης τόνισε ότι πρέπει να καθαριστούν οικόπεδα να επισκευαστούν οι κρουνοί και να επισκευαστούν τα πυροσβεστικά.


Πηγή : kyparissiotis

Κάτι γενναίο και σημαντικό συμβαίνει στην Τουρκία. Δείτε τα βίντεο και διαδώστε το μήνυμα

Μήνυμα από την Τουρκία: “Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την είδηση!”

Αγαπητοί ξένοι φίλοι μας Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο σοβαρή. Η Κωνσταντινούπολη χρειάζεται τη βοήθειά σας, τώρα. Κάτι γενναίο και σημαντικό συμβαίνει στην Τουρκία. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για μια καθυστερημένη έκφανση του κινήματος Οccupy.

Οι πολίτες, κουρασμένοι από τον εκφοβισμό της κυβέρνησης, με τη διεφθαρμένη διαχείριση των δημόσιων χώρων και την απερίσκεπτη κατάχρηση της γης, ενώνονται για να προστατεύσουν ένα δημόσιο πάρκο στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης το οποίο βρίσκεται υπό την απειλή της ισοπέδωσης για να κατασκευαστεί στη θέση του το 94ο εμπορικό κέντρο. Ο κόσμος παραμένει, παρά τις βίαιες επιθέσεις από την αστυνομία (να επισημάνω ότι η σημερινή επίθεση έγινε στις 5 π.μ. το πρωί! Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και έκαψε σκηνές και ένα άτομο τραυματίστηκε). Είναι η 3η ημέρα σήμερα και περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο πάρκο!

Εν τω μεταξύ, οι δημόσιοι χώροι πωλούνται σε ξενοδοχεία και τα πολύτιμα οικοσυστήματα σπαταλούνται για περισσότερες βιομηχανίες, εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και μια 3η γέφυρα στο Βόσπορο! Το θέμα λοιπόν είναι πολύ πιο σοβαρό από το να σώσουμε τα δέντρα. Εδώ έχουμε τη νοοτροπία του «Μπορώ να κάνω οτιδήποτε θέλω», μια φασιστική νοοτροπία που όχι μόνο καταστέλλει, αλλά και διατάζει επιθέσεις στον κόσμο. Και το χειρότερο είναι ότι τα ΜΜΕ λογοκρίνονται έτσι ώστε να μην διαδίδονται τα νέα.. Το # direngeziparki τώρα είναι αυτή τη στιγμή το 2ο trending topic στο Twitter, παγκοσμίως. Παρακαλούμε βοηθήστε μας να μοιραστούμε αυτό το μήνυμα και να σταματήσουμε τις αδίστακτες, απάνθρωπες πράξεις του Ερντογάν.

Τι μπορείτε να κάνετε:

- Προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όλους τους γνωστούς σας
- Στείλτε μηνύματα υποστήριξης μέσω του Twitter με το hashtag # direngeziparki
- Προσθέστε @BBC @ Reuters @CNN και άλλα μεγάλα κανάλια μέσα σε αυτά τα μηνύματα.
- Δημοσίευστε αυτό το μήνυμα στο Facebook
- Ενημερώστε τοπικά και εθνικά ΜΜΕ.

Παρακαλώ βοηθήστε να διαδώσουμε την είδηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη σας τώρα!

Φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις τους τραυματισμούς και την βίαιη καταστολή δείτε εδώ Δείτε περισσότερα: http://omniatv.co http://www.tovima.gr/world/article/?aid=515649


Πηγή : kopanaki news

Μηνύματα για τον εθελοντισμό και τη δημόσια τάξη από το Νίκο Δένδια

ΕΦΘΑΣΕ χθες στην Μεσσηνία ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Δένδιας. Το απόγευμα, εγκαινίασε τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό στο Πεταλίδι, με την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, της Θεματικής αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Π. Υ., αντιδημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων. Ο υπουργός εξήρε την πρωτοβουλία των 29 εθελοντών του Πεταλιδίου, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα κοινωνικό μήνυμα για τη συμμετοχή του πολίτη, ενώ τόνισε ότι σήμερα στη σύσκεψη θα συζητηθούν τα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας και αστυνόμευσης στη Μεσσηνία. Με αναφορά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έδωσε το κυβερνητικό στίγμα για ενίσχυση της αστυνόμευσης και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας του Πολίτη, υπογραμμίζοντας ότι η τήρηση της νομιμότητας είναι αδιαπραγμάτευτη. ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Σήμερα το πρωί θα συναντηθεί στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο Παν.

Νίκα και στη συνέχεια θα προεδρεύσει, στις 10 το πρωί σε ευρεία σύσκεψη στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», με αντικείμενο την ασφάλεια και την δασοπυρόσβεση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των δράσεων για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού κατά τη φετινή τουριστική περίοδο. Αναλυτικότερα, στην σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, εκπρόσωποι των εισαγγελικών αρχών, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από την πλευρά των Σωμάτων Ασφαλείας στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιανόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος, Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Δημοσθένης Καβέτσος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, υποστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αντιπύραρχος Ηλίας Γιόβας, και άλλοι Αξιωματικοί.

Από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων θα συμμετάσχει ο Διοικητής 4ης Μεραρχίας, Υποστράτηγος Σεραφείμ Χατζημιχαλάκης. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων των τελωνειακών αρχών και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι των Ενώσεων Ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτορείων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Δ.Ε.Η, επαγγελματικών σωματείων, του Ερυθρού Σταυρού, όπως επίσης εκπρόσωποι Μ.Κ.Ο., καθώς και εθελοντικών ομάδων. Η Καλαμάτα είναι ο τρίτος σταθμός μίας σειράς προγραμματισμένων επισκέψεων, που ξεκίνησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τις 17 Μαΐου, σε προορισμούς υψηλού ενδιαφέροντος, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου. Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα συναντηθεί στις 14.00, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με τους αστυνομικούς που τραυματίσθηκαν πέρσι κατά την καταδίωξη κακοποιών.


Πηγή : pylos news

Μείζον θέμα η χωροθέτηση για τα σκουπίδια

Το ΥΠΕΚΑ εμμένει στην υλοποίηση της ενδιάμεσης λύσης για τη διαχείριση απορριμμάτων, με ανακύκλωση και κομποστοποίηση, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 3 χρόνια. Τα ανωτέρω επεσήμαναν υπηρεσιακοί παράγοντες προς το Δήμαρχο Kαλαμάτας Π. Νίκα, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα Σωκράτη Αλεξιάδη.Το μεγάλο πρόβλημα είναι η χωροθέτηση των μονάδων διαχείρισης, επεσήμανε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και τόνισε:

«Εμείς θα βοηθήσουμε και την Περιφέρεια και τους όποιους παραχωρησιούχους στον αγώνα τους για να βρουν χώρους διαχείρισης».

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα απασχολήσει και την αποψινή συνεδρίαση του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, στην Τρίπολη. Ο Δήμαρχος τόνισε πως «εάν δεν λειτουργήσει ο ΦΟΔΣΑ, δεν μπορεί να υπάρξει ενιαία πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων». Ο Δήμαρχος ανέφερε ακόμη πως ο ΦΟΔΣΑ θα ζητήσει την προμήθεια μηχανημάτων για τη διαχείριση απορριμμάτων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον» (ΕΠΠΕΡΑΑ), ενώ θα συνάψει σύμβαση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες των πρωτευουσών Νομών για την υποστήριξή του σε τεχνικά θέματα. Καταρχήν, η διαχείριση απορριμμάτων θα γίνεται σε επίπεδο Νομού.


Πηγή : simaia news

Σύντομα θα επαναλειτουργήσουν οι αθλητικοί χώροι που ανακλήθηκαν οι άδειές τους

«Ο κόσμος μπορεί να είναι ήσυχος ότι οι χώροι αυτοί θα επαναλειτουργήσουν άμεσα», ανέφερε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου περί ανακλήσεως των αδειών λειτουργίας διαφόρων χώρων αθλήσεως ανά την Μεσσηνία. Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως πρόκειται περί πανελλαδικού προβλήματος, καθώς η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει κλείσει τη στρόφιγγα των πόρων.

Περαιτέρω, ο Παναγιώτης Νίκας γνωστοποίησε ότι το μοντέλο παραχώρησης της διοίκησης και ευθύνης λειτουργίας των αθλητικών χώρων στους χρήστες συλλόγους, με τη στήριξη του Δήμου, που ξεκίνησε από την περιφέρεια, θα επεκταθεί και στην Καλαμάτα. «Πρόκειται για λαϊκή συμμετοχή στην πράξη».


Πηγή : best-tv

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ημερίδα για τις ιδέες που γίνονται προϊόντα

"Σήμερα οι νέοι ενδιαφέρονται περισσότερο να μάθουν πώς μια ιδέα μπορεί να γίνει προϊόν"

σύμφωνα με τον επιστημονικό υπεύθυνο της Μονάδας Καινοτομίας κι Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του ΤΕΙ Πελοποννήσου, Ηλία Μακρή, ο οποίος είχε την ευθύνη για την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΤΕΙ «Καινοτόμος Επιχειρηματικότητα: Success Stories».

Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν σε φοιτητές του ιδρύματος ιδέες ανθρώπων που έχουν ήδη γίνει προϊόν και άλλες που έχουν βραβευτεί και αναπτύσσονται. Ανάμεσά τους και Καλαματιανοί που παρουσίασαν τη δική τους ιδέα που έγινε προϊόν.

Συγκεκριμένα, πέρα από τους χαιρετισμούς του αντιπροέδρου του ΤΕΙ Στέφανου Γιακουμάτου και του κ. Μακρή, το πρόγραμμα της ημερίδας περιελάμβανε τις εξής ομιλίες: «Η μικρή και η μεγάλη εικόνα της "Επιτυχίας"» από την Ιφιγένεια Ορφανού, πρ. Ειδική Γραμματέας Ευρωπαϊκών Πόρων ΥΠΔΒΜ και «Success Stories» από τους: Σ. Αλεξανδρή, Α. Βενιζέλου & Β. Κεσίζ Αμπνούσι: “ΛΑΧΑΝΟΙΚΩ ΕΠΕ” - διακριθέντες διαγωνισμού επιχειρηματικών σχεδίων ΓΠΑ 2011-2012. Α. Γρούντα, “Probiotic Green whole table olives”, 2ο βραβείο Διαγωνισμού Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής "ECOTROPHELIA 2012". Γ. Μουργή, "Organery", 1ο βραβείο Διαγωνισμού "Call to Enovation". Γ. Ζωντανό, Locish Co-Founder. Π. Παύλου "Kalamata in Co-Founder".

Οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν σχετικά με τις δράσεις της ΜΟΚΕ μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 27210 45345.


Πηγή : eleutheria online

20 χρόνια περιμένουν στο κάμπο Κυπαρισσίας δρόμο για πυροπροστασία

20 ολόκληρα χρόνια περιμένει μια τουριστική επιχείριση και κάτοικοι να υλοποιηθεί η πρόσβαση σε δρόμο ο οποίος με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στη περιοχή Κάμπος Κυπαρισσίας λόγω της μη ύπαρξής του παρά τις εργασίες που έχουν συντελεστεί δεν παρέχει οδό διαφυγής με αποτέλεσμα να εγκλωβίζει τουρίστες, κατοίκους και πυροσβεστικά μέσα.

Το θέμα έφεραν στο Δ.Σ. Τριφυλίας οι ιδιοκτήτριες του ξενοδοχείου Απόλλων που κινδύνεψε να τυλιχθεί στις φλόγες από τη φωτιά στη περιοχή ζητώντας να διανοιχτεί έστω με αμμοχάλικο η δυτική πλευρά μικρού δρόμου ελάχιστων μέτρων για λόγους πυροπροστασίας και δημοσίου συμφέροντος. Αντί αυτού παίζοντας τον Πόντιο Πιλάτο τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα όσα απίστευτα καταγράφηκαν εξετάστηκε μόνο η παρέμβαση από το Δήμο σε σημεία διάνοιξης και όχι στο δρόμο καθώς ελοχεύει ο κίνδυνους να παραβούν το Νόμο...σε περίπτωση που κοστίσει άλλη νέα φωτιά σε ανθρώπινες ζωές.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ;

Καταπέλτης ήταν η Γιάννα Χριστοδούλου η οποία μαζί με το Δήμαρχο έζησε τον εφιάλτη αλλά αντί αυτού περίμενε "να ακούσει του Δ.Σ. και του Δημάρχου καθώς ο ίδιος δεν ήθελα να διανοιχτεί ο δρόμος" ενώ κατήγγειλε ανοιχτά την προκλητική συμπεριφορά του την ώρα που καιγόταν ο τόπος και κινδύνεψαν μια έγκυος και επισκέπτες. Επίσης καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση ενώ έθεσε προ των ευθυνών του το Σώμα εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί λόγοι για την εκπλήρωση του θέματος. Ο κ. Πετρόπουλος ζήτησε από το Δ.Σ. να αναλάβει την ευθύνη συλλογικά των πράξεών του για λόγους δημοσίου συμφέροντος ενώ υπήρξε φραστικό επεισόδιο για την τραγική αδιαφορία του Δήμου τότε και τώρα.

Ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι το θέμα σέρνεται ενώ ο κ. Μπασδάνης προσπάθησε να τεθεί πει τάπητος το θέμα. Τελικά το Δ.Σ. αποφάσισε να εξετάσει το θέμα η Τεχνική υπηρεσία στο σημείο που μπορεί να επέμβει χωρίς κανείς να αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος εξόδου ελάχιστων μέτρων προς την παραλία πάνω από τη περιοχή του Κάμπινγκ. Παρότι αρκετοί παραδέχτηκαν ότι ο δρόμος πρέπει να γίνει τελικά παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει ευθύνες σε περίπτωση νέου περιστατικού.

ΙΩΑΝ. ΜΠ.


Πηγή : radio 936

2ο Φόρουμ εργασίας της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Μεσσηνία

Συμμετοχή του Europe direct Καλαμάτας στο 2ο φόρουμ εργασίας της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Μεσσηνία»: Δικτύωση Ωφελουμένων με Επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ" συμμετέχει με την ιδιότητα του κοινωνικού και επιστημονικού εταίρου στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη "Μεσσηνία", σκοπός της οποίας είναι η υλοποίηση της Πράξης «Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας». Στο πλαίσιο της Δράσης 11 «Δικτύωση ωφελουμένων με επιχειρήσεις - fora εργασίας», ο Πολιτιστικός Οργανισμός διοργάνωσε το 2ο Forum Εργασίας στην Καλαμάτα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 29/05/2013 στο Elite City Resort, με ώρα έναρξης 5:00 μμ.

Στο φόρουμ, παρουσίασαν τις θέσεις και τις προτάσεις τους εκπρόσωποι σημαντικών (κυρίως από άποψη μεγέθους και συνεισφοράς στην τοπική απασχόληση) επιχειρήσεων, όπως και επαγγελματίες που ένεκα της θέσης / ιδιότητάς και της εμπειρίας τους μπόρεσαν να μεταφέρουν εξειδικευμένη άποψη για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της τοπικής απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, αλλά και να προσανατολίσουν δημιουργικά και να στηρίξουν ηθικά τους ωφελούμενους. Μεθοδεύοντας την επαφή επιχειρήσεων και ωφελούμενων, το Forum επιχείρησε πιλοτικά, την άμεση σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας με έναν τρόπο δυναμικό, άμεσο και παραγωγικό. To Europe direct Καλαμάτας παραβρέθηκε στη συνάντηση και διένειμε -εκτός από το έντυπο υλικό της υπηρεσίας εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης- ειδική έκδοση του ίδιου του κέντρου προσαρμοσμένο στις δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιήσουν οι άνεργοι αλλά και οι επιχειρηματίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γραφείο τύπου

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Europe direct Καλαμάτας.


Πηγή : messinia portal

Ανοιγμα για την κρουαζιέρα στη Μεσσηνία

Στην Καλαμάτα και την Πύλο βρέθηκαν χθες με παρότρυνση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στελέχη της μεγάλης διεθνούς εταιρείας κρουαζιέρας “Royal Caribbean Cruises”, προκειμένου να σχηματίσουν άποψη για τις δύο πόλεις αλλά και να ενημερωθούν για την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, εκ μέρους του διεθνούς κολοσσού της κρουαζιέρας, την περιοχή μας περιηγήθηκε ο Τζον Τέρτσεκ, αντιπρόεδρος Εμπορικής Ανάπτυξης της “Royal Caribbean Cruises”, η οποία μετείχε και στην πρόσφατη έκθεση “Posidonia Sea Tourism Forum” που διεξήχθη το διήμερο 28 και 29 Μαΐου στην Αθήνα – όπου έδωσαν το “παρών” πολλές μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας.

Το στέλεχος της “Royal Caribbean Cruises” συνοδευόταν από τον Ανδρέα Στυλιανόπουλο, αντιπρόσωπο της εταιρείας σε Ελλάδα, Κύπρο, Σλοβακία, Βουλγαρία και την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά και στελέχη της Costa Navarino με επικεφαλής τον Γιώργο Χατζηιωσήφ, γενικό διευθυντή Προορισμού της τουριστικής μονάδας.

Οπως γνωστοποίησε στη συνέχεια η δημοτική σύμβουλος Παν. Ντίντα -η οποία εκπροσώπησε το δήμαρχο- η Καλαμάτα φαίνεται ότι έχει κινήσει το ενδιαφέρον εταιρειών κρουαζιέρας, καθώς η ύπαρξη λιμανιού συνδυάζεται με τον νέο αυτοκινητόδρομο και το διεθνές της αεροδρόμιο. «Μεταφέραμε στους επισκέπτες μας την ισχυρή βούληση της δημοτικής αρχής να μετατραπεί το λιμάνι της Καλαμάτας σε διεθνή προορισμό και λιμάνι υποδοχής κρουαζιέρας», συνέχισε η Παν. Ντίντα, προσθέτοντας ότι επιπλέον ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον δήμαρχο Παν. Νίκα, όταν επιστρέψει από τα Γιάννενα.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Πόλα Κούλη είπε ότι το στέλεχος της “Royal Caribbean Cruises” και οι υπόλοιποι του κλιμακίου ενημερώθηκαν ευρύτατα, λαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες για την περιοχή μας πληροφορίες, μαζί με ιστορικά και άλλα στοιχεία. Πρόσθεσε δε ότι εξήγησαν στους επισκέπτες τη στόχευση των έργων που εκτελούνται στην πόλη, προκειμένου να διευκολύνεται η πεζοπορία των επισκεπτών από το λιμάνι μέχρι και το Κάστρο.

Ο διευθυντής Προγραμματισμού Παν. Κουτσογιαννόπουλος δήλωσε ότι έδωσε στοιχεία για τα έργα που προβλέπει το master plan του λιμανιού της Καλαμάτας, τα οποία αφορούν την ασφαλή προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων.

Στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στην Καλαμάτα, όπου συνοδεία των στελεχών του δήμου ο Τζον Τέρτσεκ και το υπόλοιπο κλιμάκιο επισκέφθηκαν το Κάστρο, το Ιστορικό Κέντρο με τους πεζοδρόμους του, τους Αγίους Αποστόλους και το Αρχαιολογικό Μουσείο, την κεντρική πλατεία, το Πάρκο Σιδηροδρόμων και την Παραλία.


Πηγή : eleutheria online

Η μεγάλη απάτη για το ελληνικό ελαιόλαδο από Ευρωπαίους

Προκλητική απόφαση κάτω από το βάρος πολιτικών και οικονομικών πιέσεων Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πραξικόπημα της Γερμανίας και των βορείων συμμάχων της: Με μια πρωτοφανή κίνηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διά στόματος του επιτρόπου Ντ. Τσιόλος πήρε πίσω την απόφαση σύμφωνα με την οποία όλα τα εστιατόρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα έπρεπε να σερβίρουν το ελαιόλαδο σε φιάλες μιας χρήσης, με σύστημα που δεν θα επιτρέπει να γεμίζουν πάλι. Επιπλέον με την... ανακληθείσα απόφαση καθιερώνονταν κανόνες σήμανσης της φιάλης με ευδιάκριτα γράμματα (προσδιορίζονταν επακριβώς ανάλογα με τον όγκο της) που θα περιλάμβαναν όλες τις προβλεπόμενες πληροφορίες για την ποιότητα, την καταγωγή και τα χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου.

Η υπόθεση είχε περάσει τα μύρια κύματα για να φτάσει σε απόφαση. Πρώτα δόθηκε μάχη στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και ακολούθησε η... αναμέτρηση στην Διαχειριστική Επιτροπή. Η δε απόφαση των εκπροσώπων 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν ήταν ομόφωνη, καθώς υπέρ ψήφισαν 195 αντιπρόσωποι, κατά 94 και υπήρχαν 53 αποχές. Ειδικότερα, υπέρ ψήφισαν οι εκπρόσωποι Κύπρου, Γαλλίας, Ελλάδας, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Σλοβενίας, Σλοβακίας, Πολωνίας, Πορτογαλίας, Τσεχίας, Λεττονίας, Λιθουανίας και Ρουμανίας. Κατά ψήφισαν οι εκπρόσωποι Αυστρίας, Βουλγαρίας, Δανίας, Εσθονίας, Φινλανδίας, Γερμανίας, Λουξεμβούργου και Ολλανδίας. Απείχαν από την ψηφοφορία οι εκπρόσωποι Βελγίου, Ηνωμένου Βασιλείου και Ουγγαρίας, και απουσίαζαν αυτοί της Κροατίας. Με την απόφαση ξέσπασε πρωτοφανής επικοινωνιακός πόλεμος στον οποίο πρωτοστάτησε το Reuters, με ένα εξαιρετικά επιθετικό κείμενο στο οποίο μεταξύ άλλων ειρωνικά έγραφε πως «η Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκει το χρόνο να πει στα εστιατόρια πώς θα σερβίρουν το ελαιόλαδο».

Η γερμανική εφημερίδα "Sueddetsche Zeitung" χαρακτήρισε την απόφαση ως «την πιο περίεργη μετά τη θρυλική Οδηγία για την καμπυλότητα των αγγουριών». Ακολούθησε μπαράζ από βρετανικές εφημερίδες και ακολούθησε η αναπαραγωγή τέτοιων ρεπορτάζ στη Δανία, τη Βουλγαρία, την Τσεχία και άλλες χώρες. Ανοησίες γράφτηκαν και από τους συνήθεις πονηράκηδες στην Ελλάδα που έσπευσαν να υποστηρίξουν την... παπάρα σε λάδι σερβιρισμένο σε μπολ. Γενικώς πάντως δεν έγιναν γνωστά τα επιχειρήματα αυτών που καταψήφισαν τον Κανονισμό, ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους κάποια μέσα ενημέρωσης ειρωνεύτηκαν την ενασχόληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το συγκεκριμένο θέμα. Το βέβαιο όμως είναι πως από τη μια πλευρά πολλές χώρες δεν βλέπουν με καλό μάτι τα μέτρα προστασίας ορισμένων μεσογειακών προϊόντων και από την άλλη υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν… χύμα την αγορά του ελαιόλαδου.


Πηγή : kyparissiotis

Κλειστός ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Γαργαλιάνων

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο βρεφονηπιακό σταθμό Γαργαλιάνων καθώς έχει σταματήσει να λειτουργεί την τελευταία εβδομάδα μετά την πτώση του ταβανιού. Ευτυχώς την στιγμή που συνέβη το συμβάν ο χώρος ήταν κλειστός. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του μέχρι νεωτέρας λόγω της μη καταλληλότητας του χώρου. Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους γονείς και τους νηπιαγωγούς είναι ότι δεν διαφαίνεται κάποια προσπάθεια εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής να ξεκινήσουν άμεσα οι επισκευές.

Η αναστάτωση στον προγραμματισμό των οικογενειών των σαράντα παιδιών είναι έκδηλη και αναμένονται έντονες διαμαρτυρίες καθόσον δεν έχουν κάποια ενημέρωση για το πότε θα επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο.


Πηγή : pyrgos trifylias

''Αιδως Αργειοι!'' ...ή πιο σωστα Κυπαρισσιοι!

Γραφει ο Γιωργος Καλογεροπουλος

Υπαρχουν στιγμες που οσο και αν αγαπω τη πολη που μεγαλωσα,ανδρωθηκα,επαιξα στις γειτονιες της,τελειωσα το σχολειο,εχω εκει τους αγαπημενους μου φιλους,νιωθω οτι ντρεπομαι για καποιους που αναπνεαμε τον ιδιο αερα στην ιστορικη Αρκαδιά. Εμαθα ηδη οτι αρκετοι οι οποιοι ειχαν στον ελαιωνα -ο οποιος χτυπηθηκε αλυπητα απο τη μανια της φωτιας- και αυτοι τα δικα τους ελαιοδενδρα, εξεφρασαν διαμαρτυριες και παραπονα γιατι η πυροσβεστικη και τα μηχανηματα του Δημου αναγκαστηκαν να ριξουν καποια απο αυτα τα δεντρα προκειμενου να δημιουργησουν αντιπυρικες ζωνες οσο το δυνατον συντομοτερο και να ανακοψουν τη βορα και αλλων ελαιοδενδρων και περιουσιων απο τη πυρκαγια!

''Αιδως Αργειοι!'' αναφωνησε ο Αιαντας στον Τρω'ι'κο πολεμο! Το ιδιο πρεπει να κανουν καποιοι στη Κυπαρισσια βλεποντας τον εαυτο τους στο καθρεφτη! Συνελθετε κυριοι! Συνελθετε!


Πηγή : kyparissia news

Από τα καλώδια της ΔΕΗ προκλήθηκε η πύρινη λαίλαπα (;) στην Κυπαρισσία

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Για δεύτερη μέρα χθες, στην Κυπαρισσία μετρούσαν τις πληγές της πύρινης λαίλαπας που στο πέρασμά της κατέκαψε εκατοντάδες στρέμματα γης, με χιλιάδες ελαιόδεντρα και, μάλιστα, υπεραιωνόβια, απείρου φυσικού κάλλους, ενώ κινδύνεψαν σπίτια και επιχειρήσεις!

Κάτοικοι της πόλης και ιδιοκτήτες κτημάτων που καταστράφηκαν ολοσχερώς ή κινδύνεψαν να καούν προσπαθούν να συνέλθουν από την κόλαση της φωτιάς που έζησαν το βράδυ της Τρίτης και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Είναι, δε, ανήσυχοι, φοβισμένοι και πικραμένοι από τις φωτιές και το μαρτύριο που υπέστησαν, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Η ψυχολογία του κόσμου έχει καταρρακωθεί, η διάθεσή του παραμένει χάλια, ενώ η ζωή στην πληγωμένη πόλη δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να επανέλθει στους κανονικούς και ήρεμους ρυθμούς. Ακόμα η κάπνα και οι στάχτες από τις φωτιές αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και μυρίζει καμένο, ενώ η εικόνα των καμένων ελαιόδεντρων προκαλεί θλίψη αλλά και οργή! Σε ό,τι αφορά τα αίτια, φαίνεται πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο εμπρησμών, το οποίο με τη μορφή διαφόρων σεναρίων που κυκλοφόρησαν στην πόλη διακινήθηκε και πήρε διαστάσεις, του τύπου ότι για άγνωστους λόγους «στοχοποιήθηκαν» η Κυπαρισσία και οι ελαιώνες της. Σενάρια και φημολογίες, πάντως, που δε στοιχειοθετούνται και δεν ανταποκρίνονται, όπως φαίνεται μέχρις στιγμής, στην πραγματικότητα. Βέβαια, το ενδεχόμενο εμπρησμών όλοι το έφεραν στο μυαλό τους εξαιτίας του γεγονότος ότι οι πυρκαγιές προκλήθηκαν το ίδιο βράδυ και με χρονική διαφορά λίγων λεπτών.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, όλες οι ενδείξεις αλλά και οι μέχρι στιγμής μαρτυρίες στη διάθεση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας, η οποία διενεργεί προανάκριση, συλλέγει στοιχεία και ερευνά σχετικά, τείνουν να συγκλίνουν πως πιθανότατα οι φωτιές προκλήθηκαν από ταλάντωση καλωδίων του δικτύου της ΔΕΗ, λόγω των δυνατών ανέμων, και σπινθήρες που δημιουργήθηκαν - είτε από επαφή των καλωδίων είτε επειδή ήρθαν πολύ κοντά καλώδια υψηλής τάσης - και έπεσαν σε ελαιόδεντρα ή χορτάρια στα ελαιοπερίβολα.

Αν, βεβαίως, δεν ολοκληρωθεί η έρευνα και δε συνταχθεί το πόρισμα της Π.Υ., όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και ερευνώνται.


Πηγή : tharros news

Εθελοντικός καθαρισμός στην περιοχή Πύλου - Γιάλοβας

Στην πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και άλλων φυσικών περιοχών "Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2013", συμμετέχουν ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου, οι Επαγγελματίες της Γιάλοβας και η Costa Navarino, το άλλο Σάββατο 9 Ιουνίου στις 8.30 το πρωί.

Οπως ανακοινώθηκε, οι εθελοντές θα χωριστούν σε ομάδες 3 - 5 ατόμων (ενδεχομένως και περισσότερων, όταν πρόκειται για μικρά παιδιά) και θα αναλάβουν την ευθύνη για περιοχές που εκτείνονται από το κάστρο της Πύλου μέχρι και το Διβάρι. Ενα άτομο από κάθε ομάδα θα συμπληρώνει και το σχετικό φύλλο καταγραφής των απορριμμάτων, για τους σκοπούς της έρευνας που διεξάγει το Δίκτυο "ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS" πάνω στο θέμα της ρύπανσης. Τα μέσα για την συλλογή των απορριμμάτων θα διατεθούν από το Δίκτυο και το Δήμο. Τα σημεία συγκέντρωσης θα είναι τρία: Κιόσκι Λαντζέρηδων, Πύλος. Μώλος Γιάλοβας. Αντλιοστάσιο, Διβάρι

Μετά τον καθαρισμό θα ακολουθήσει και μπάνιο στο Διβάρι. Ολα τα παιδιά θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται από ενήλικα. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27230 - 22148, 27230 - 91105, 27233 - 60246.


Πηγή : eleutheria online

Ποδηλατικός Άθλος ΙΙ - Γύρος της Πελοποννήσου

Από το LakoniaPortal.gr

Πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο (23 – 26 Μαΐου) ο Ποδηλατικός Άθλος ΙΙ «Γύρος της Πελοποννήσου», μια εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα με στόχο την ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας, της συνεργασίας, της αγάπης για το περιβάλλον και με βασικό μήνυμα, πως ο Πολιτισμός και η Ασφάλεια στο δρόμο, αποτελούν δύο αναπόσπαστα μέρη.

Οι 30 εθελοντές ποδηλάτες ξεκίνησαν από τα Μέγαρα για να καταλήξουν στο Ναύπλιο, αφού χρειάστηκε να διανύσουν 610 χιλιόμετρα, σε διαδρομές με υψηλό δείκτη δυσκολίας, γρήγορες εναλλαγές θερμοκρασίας από το επίπεδο της θάλασσας στις κορυφογραμμές των Καλαβρύτων και του Ταϋγέτου με ένα όμως μαγευτικό τοπίο.


Πηγή : messinia portal

15ο Δημοτικό συμβούλιο περί κατανομής δόσεων ΣΑΤΑ δήμου Τριφυλίας, Μάιος 2013 και…ξυλορακέτας

Ας ακούσουμε την εισήγηση του Γιώργου Σαμπαζιώτη και τις …χλιαρές αντιδράσεις κάποιων συμβούλων και προέδρων.

Επανήλθε στα …ίσια του ο λογαριασμός μου στο youtybe, οπότε, τέλος καλό όλα καλά. Το βιντεάκι με τις ξυλορακέτες διεκόπη …βίαια, λόγω τέλους της …μπαταρίας.


Πηγή : kopanaki news

Μεθώνη-Σαπιέντζα-Καταδυτικά Πάρκα... "Σε πρώτο πλάνο"

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, στην εκπομπή της τηλεόρασης του Ant1 "Σε πρώτο Πλάνο" Η εκπομπή "ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ" πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στον δήμο Πύλου -Νέστορος και συγκεκριμμένα στην περιοχή της Μεθώνης και την Σαπιέτζα όπου θα κατασκευαστούν τα πρώτα καταδυτικά πάρκα και η Κατερίνα Αντωνοπούλου ανιχνεύει τα οφέλη που θα προκύψουν στην τοπική οικονομία.

Η εκπομπή θα αναφερθεί επίσης στην ιστορία, τον πολιτισμό, τους μύθους και τους θρύλους της περιοχής!







Πηγή : news messinia

Στην Ελληνογερμανική Συνέλευση: «Η Ελλάδα στον τουριστικό ανταγωνισμό» ο Παπαφωτίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, στην παρουσίαση της μελέτης του Ινστιτούτου για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τον Τουρισμό, της Ανωτάτης Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών Westküste Γερμανίας, με τίτλο: «Η Ελλάδα στον τουριστικό ανταγωνισμό - Ποιοι είναι οι παράγοντες της επιτυχίας;», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαΐου 2013, στο Μουσείο Ακροπόλεως, στην Αθήνα.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη Υπουργός Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κος Wolfgang Dold, ο κος Γεώργιος Τσακίρης πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο κος Bernd Eisenstein πρόεδρος του Ινστιτούτου για Διοίκηση Επιχειρήσεων και Τουρισμό, η κα Dipl. Pol. Karola Tippmann, η υπεύθυνη του προγράμματος, αιρετά μέλη συμβουλίων, επιστήμονες, δημοσιογράφοι και άλλοι φορείς.

Παρουσιάστηκε μια ενδιαφέρουσα μελέτη με στοιχεία των τελευταίων ετών και του τρέχοντος έτους. Η έρευνα έγινε σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο με σύγχρονες προσεγγίσεις και μεθόδους. Επομένως τα συμπεράσματα δεν περιορίσθηκαν στις προ κρίσεως εποχές αλλά έφθασαν μέχρι σήμερα. Αυτά πρέπει να γίνουν αποδεκτά και να τα λάβουμε υπ’ όψιν στη διατύπωση της πολιτικής για τον Τουρισμό. Παρουσιάσθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, τα οποία όμως, εκτός του τομέα του πολιτισμού, είναι χαμηλότερα στις προτιμήσεις των επισκεπτών, από αυτά των γειτονικών χωρών. Πρέπει δε να τονισθεί ότι ενώ η χώρα μας έχει αναγνωρισιμότητα σε ποσοστό περίπου 90%, αυτό γίνεται περίπου 55% σε δείκτη συμπάθειας προς τη χώρα, για να καταλήξει στο 33% σε δείκτη επιλογής της χώρας μας ως τουριστικός προορισμός. Απαιτείται πάρα πολύ και συστηματική δουλειά απ’ όλους για να αυξηθούν τα ποσοστά και να πλησιάσουν το ποσοστό της αναγνωρισιμότητας.

Ο τουριστικός ανταγωνισμός είναι πλέον πραγματικότητα. Μόνο με επιμονή, υπομονή και ικανότητα συνεργασίας μπορεί να ξεπερασθεί. Πρέπει να γίνει επέκταση τουριστικού προϊόντος σε τουρισμό υγείας και ευεξίας, αθλητικό τουρισμό αναψυχής, τουρισμό υπαίθρου, πολιτιστικό τουρισμό, γαστρονομικό τουρισμό, θεματικό και θαλάσσιο τουρισμό και σε άλλα καινοτόμα είδη.

Ο Τουρισμός Πολιτισμού είναι ένα συνεχές πλεονέκτημα της χώρας μας. Είναι συνδεδεμένος με την ιστορία του τόπου, με τις παραδόσεις, με τις εκδηλώσεις και τις αξίες και είναι ιδιαίτερα προσφιλής στους επισκέπτες. Αυτόν ιδιαίτερα πρέπει συνεχώς να τον αναβαθμίζουμε και να τον στηρίζουμε, κάνοντας διεύρυνση στο περιεχόμενο του. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία, είναι η αποδοχή νέων αντιλήψεων και η ένταξη τους στον τρόπο λειτουργίας των φορέων τουρισμού.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εργάζεται ιδιαιτέρως για την καλλιέργεια συνεργατικού πνεύματος. Ως θεσμός βρίσκεται συνεχώς δίπλα και μαζί με τους φορείς του πολιτισμού. Συνεργάζεται με το Υπουργείο Τουρισμού σε πολύ καλό βαθμό και έχει ζητήσει απ’ αυτό μεταφορά αρμοδιοτήτων στην αιρετή περιφέρεια. Προτείνει την ίδρυση ενός φορέα διαχείρισης και προώθησης του τουριστικού προϊόντος,. Και τούτο διότι η περιφέρεια έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα για το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό, όπου ο τουρισμός και ο πολιτισμός αποτελούν βασικούς άξονες αυτού. Ο φορέας αυτός θα συντονίζει τις επί μέρους δράσεις και θα είναι ο συνδετικός κρίκος της περιφέρειας με το Υπουργείο.

Ακόμα ο τουρισμός αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δημιουργεί μέσα από συνεχείς και αδιάκοπες δράσεις μία δυναμική και βιώσιμη τουριστική υποδομή για όλες τις εποχές του χρόνου και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις. Προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να εξαντλήσει κάθε μορφή εμπλουτισμού και αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, ώστε να συμβάλει στην επέκταση, στην προβολή και στην ανάδειξη νέων προορισμών και νέων μορφών που θα ικανοποιούν όλες τις ανάγκες. Εργάζεται για την αποδοχή των ειδικών μορφών τουρισμού και της διαμόρφωσης τους.

Ο τουρισμός, ως τομέας ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποτελεί προτεραιότητα και συμβάλει κι αυτός ουσιαστικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.


Πηγή : messinia portal

Κάλπες την Κυριακή στο Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Στις κάλπες καλούνται την Κυριακή τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων προκειμένου να εκλέξουν το νέο τους Διοικητικό Συμβούλιο. Οι υποψήφιοι για τη νέα διοίκηση είναι οι…

…Μαρία Γ. Αθανασοπούλου, Αναστάσιος Π. Αργυρόπουλος, Καλλιόπη Θ. Αργυροπούλου, Κυριάκος Κ. Γουρνάς, Γρηγορία Ν. Δημητρακοπούλου, Χρήστος Δ. Κορομηλάς, Νικήτας Χρ. Μενούνος, Αναστασία Π. Μητσέα, Μαριάννα Γ. Μπερεδήμα, Ειρήνη Απ. Πουλοπούλου, Ελένη Θ. Στάθη, Ευγενία Ι. Σταματελοπούλου. Οι κάλπες θα στηθούν στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» και θα είναι ανοιχτές από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Τα μέλη του Συλλόγου που έχουν εκκρεμότητες (οφείλουν συνδρομές από το 2010) θα μπορέσουν να ψηφίσουν, καταβάλλοντας ποσό 10 ευρώ. Για την εξελεγκτική επιτροπή του ταμείου του Συλλόγου υποψήφιοι είναι οι Ασπασία Π. Δρίτσα, Καλλιρρόη Π. Μαλαπάνη, Νεκταρία Στ. Παξιμαδά, Μάρθα Σπ. Περιβολαράκη και Αλίκη Π. Χριστοπούλου.


Πηγή : kalamata journal

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αρχίζει το έργο ενεργειακής εξοικονόμησης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΤΑ 40%

Ξεκίνησε σήμερα, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, το σημαντικό έργο ενεργειακής εξοικονόμησης, με το οποίο θα μειωθεί κατά 40% η κατανάλωση πετρελαίου, δηλαδή το ετήσιο κόστος αγοράς πετρελαίου θα μειωθεί στα 320.000 ευρώ από 800.000 ευρώ…

Το πρωί έφτασαν στο Νοσοκομείο, από την Αυστρία, δύο φορτηγά με όλο τον εξοπλισμό των ηλιοθερμικών συστημάτων, που θα εγκατασταθούν στις ταράτσες του Νοσοκομείου. Το έργο υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε δύο μήνες. Η χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού 776.130 ευρώ, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα το έργο των ηλιοθερμικών περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός πεδίου ηλιακών συλλεκτών, συνολικής συλλεκτικής επιφάνειας 535 τ.μ., στις στέγες του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. Το ηλιακό πεδίο θα διασυνδεθεί με ένα δίκτυο μονωμένων σωληνώσεων, το οποίο και θα μεταφέρει το παραγόμενο θερμό νερό από τους ηλιακούς συλλέκτες προς το λεβητοστάσιο του Νοσοκομείου. Εκεί θα εγκατασταθούν θερμοδοχεία αποθήκευσης νερού, εντός των οποίων θα αποθηκεύεται το παραγόμενο θερμό νερό από τα ηλιακά.

Η ηλιοθερμική εγκατάσταση θα παρέχει θερμό νερό τόσο για την κεντρική θέρμανση των χώρων του Νοσοκομείου (ΘΧ) όσο και για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) Οι στόχοι που επιτυγχάνονται με την παραπάνω δράση είναι ότι το Νοσοκομείο σταματά σταδιακά να εξαρτάται ενεργειακά από το πετρέλαιο και καθίσταται μερικώς ενεργειακά αυτόνομο. Συμβάλει στη διάδοση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, επιτυγχάνεται μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή. Με αφορμή την σημερινή εξέλιξη ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, δήλωσε: «Δύο χρόνια τώρα μαζί με τους συνεργάτες μου δίνουμε καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα ώστε να ωριμάσουμε προτάσεις και να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ που μπορούμε μέσω της μοναδικής χρηματοδοτικής ευκαιρίας των κοινοτικών κονδυλίων. Και θέλω να πιστεύω ότι τα έχουμε πάει καλά. Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των ενταγμένων προτάσεων που έχουμε υποβάλλει στα διάφορα κοινοτικά προγράμματα και αναβαθμίζουν σημαντικά το νοσοκομείο μας και την ποιότητα υπηρεσιών υγείας που αυτό προσφέρει.

Σε 2 μήνες από σήμερα το έργο θα έχει τελειώσει. Το οικονομικό όφελος για το Νοσοκομείο θα είναι μεγάλο. Δεν επιτρέπεται στη Καλαμάτα με αυτές τις κλιματολογικές συνθήκες να πληρώνουμε τόσα χρήματα για την αγορά πετρελαίου. Σε αυτή τη φάση προχωρούμε στην μερική υποκατάσταση του και σε λίγο στην ολική με την έλευση του φυσικού αερίου. Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε. Δεν αφήνουμε ούτε μέρα να πάει χαμένη. Οι καιροί ου μενετοί».


Πηγή : kalamata journal

Πρωταθλήτρια η Καλαμάτα στην ανακύκλωση

Ο Δήμος Καλαμάτας θα βραβευθεί την προσεχή Τρίτη 4 Ιουνίου για τις υψηλές επιδόσεις του στην ανακύκλωση, κάτι που γνωστοποίησε προς το Δήμαρχο χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης.

Ο Δημαρχος Καλαμάτας, σε δηλώσεις του σήμερα, εξέφρασε υπερηφάνεια για την πρωτοπορία του Δήμου Καλαμάτας σε πανελλαδικό επίπεδο όσον αφορά στην ανακύκλωση, που πλησιάζει ή και ξεπερνά το 25%, αγγίζοντας τον ευρωπαϊκό μέσον όρο. Για το επίτευγμα αυτό, που ο Δήμος επιδιώκει να διευρύνει, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εργαζομένους στον τομέα της Καθαριότητας και κυρίως τους πολίτες της Καλαμάτας, ιδίως τις μαθήτριες και τους μαθητές.


Πηγή : best-tv

Μεγάλες ελλείψεις αστυνομικών στην Τριφυλία. Σε 104 οργανικές θλέσεις υπηρετούν 70 αστυνομικοί

Συνάντηση με το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Μεσσηνίας είχε χθες ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας όπου υπήρξε ένας ουσιαστικός Διάλογος πάνω στην απόφαση που έχει ληφθεί και έχει αποσταλεί στο υπουργείο και σε άλλους αρμόδιους για να μην κλείσει κανένα αστυνομικό τμήμα από αυτά που λειτουργούν στον Δήμο Τριφυλίας και τόνισε ότι υπάρχουν χώροι να στεγαστούν τα αστυνομικά τμήματα τόσο σε Κυπαρισσία όσος και Φιλιατρά Γαργαλιάνους Κοπανάκι κλπ κλπ.

Αποκάλυψε ότι οι ο αριθμός οργανικών θέσεων στον Δήμο Τριφυλίας είναι 104 και στην πραγματικότητα υπηρετούν μόνο 70 από τους οποίους όχι όλοι καθώς άλλοι είναι υπάλληλοι γραφείου άλλοι μετακινούνται στην Κόρινθο, Καλαμάτα με αποτέλεσμα την ελλειπή αστυνόμευση του Δήμου.

Συμφωνήθηκε ότι εν όψει του ερχομού Δένδια στην Μεσσηνία να τεθούν τα θέματα των αστυνομικών τμημάτων αλλά και της ενίσχυσης του προσωπικού.

Από την Ελασσονα αντιπολίτευση ο Σαράντος Κουκούμης ζήτησε να σταλεί έγγραφο στο Υπουργείο που να ζητά την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων


Πηγή : filiatra news

Αυτοψία Αλευρά στις πληγείσες από την φωτιά περιοχές της Κυπαρισσίας

Κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες δόθηκε η μάχη της πυρόσβεσης στη μεγάλη πυρκαγιά της Κυπαρισσίας. Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια, σε άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δήμο Τριφυλίας και τους εθελοντές, κατόρθωσαν με 20 πυροσβεστικά οχήματα και 60 πυροσβέστες από όλες τις Π.Ε. Πελοποννήσου, να ελέγξουν τις πρωϊνές ώρες την πυρκαγιά, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.

Ο κ. Αλευράς όλη τη νύχτα της Τρίτης βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το Δήμαρχο Τριφυλίας. Από νωρίς το πρωΐ της Τετάρτης βρέθηκε στην περιοχή, όπου έκανε αυτοψία στις πληγείσες καλλιέργειες, συνοδευόμενος από τον Προΐστάμενο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Αντώνιο Παρασκευόπουλο.

Η βραδιά ήταν δύσκολη για τη Μεσσηνία και εφιαλτική για την Κυπαρισσία, όπως τόνισε ο κ. Αλευράς. Φυσούσαν θυελλώδεις άνεμοι που δυσχέραιναν το έργο της Πυροσβεστικής .Η φωτιά εκδηλώθηκε σε τρεις εστίες, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Κυπαρισσία - Φιλιατρά και κινδύνευσαν ξενοδοχεία , οικίες , επιχειρήσεις και λοιπές υποδομές. που ευτυχώς σώθηκαν χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων.

Όμως, πολύ μεγάλη είναι η καταστροφή στα ελαιόδεντρα. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς κάηκαν περίπου 3000 δέντρα. Για αυτό και ο Αντιπεριφερειάρχης, απευθυνόμενος προς τους παραγωγούς, τους συμβούλευσε να απευθυνθούν στον ΕΛΓΑ για να ενταχθούν στο Πρόγραμμα ΠΣΕΑ, ενώ τόνισε ότι όλοι πρέπει να καθαρίζουν προληπτικά τα κτήματά τους από ξερά χόρτα.


Πηγή : filiatra news

Ευθυνες στη Δ.Ε.Η. αποδιδουν οι Κυπαρισσιοι.Αποζημιωσεις υποσχεθηκε ο Αντιπεριφερειαρχης

Αυτοπτες μαρτυρες και διάφορα ενοχοποιητικά στοιχεία αποδίδουν στη ΔΕΗ μερίδιο ευθυνών για όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στην Κυπαρισσία και ειδικότερα για τις φωτιές που περικύκλωσαν την πόλη… Υπάρχει μαρτυρία ότι η φωτιά στου Καρτελά ξεκίνησε από καλώδιο της ΔΕΗ, απέναντι από ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία μάλιστα προετοιμάζεται να υποδεχθεί το πρώτο γκρουπ με Ρώσους τουρίστες. Άλλη μαρτυρία, από την περιοχή της πανηγυρίστρας, όπου κάηκαν υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα, λέει πως από τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ έβγαιναν σπίθες που έφταναν μέχρι τα μπαλκόνια σπιτιών!

Ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, που επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή, δήλωσε νωρίτερα ότι και στον ίδιο αναφέρθηκαν τέτοια στοιχεία, τόνισε όμως ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία διερευνά τα πάντα και θα ετοιμάσει το πόρισμά της. Ο κ. Αλευράς, αναφερόμενος γενικότερα στη νύχτα που έζησε η Κυπαρισσία, τόνισε πως πράγματι η κατάσταση ήταν εφιαλτική, καθώς τρεις μεγάλες εστίες, στη Γαννίτσαινα, στην πανηγυρίστρα και στου Καρτελά, απείλησαν οικίες, ξενοδοχειακές μονάδες, γενικά κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο σημείωσε ότι οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, σε συνδυασμό με τη συνδρομή της Περιφέρειας, του Δήμου και κατοίκων έφεραν αποτελέσματα και το πρωί, όταν κόπασαν και οι άνεμοι, οι φωτιές τέθηκαν υπό έλεγχο.

Ο αντιπεριφερειάρχης δέχτηκε ότι η ζημιά είναι μεγάλη, καθώς περισσότερα από 3.000 δέντρα του ιστορικού ελαιώνα της Κυπαρισσίας κάηκαν, κάλεσε όμως τους πληγέντες να καταθέσουν στο Δήμο αιτήσεις αποζημιώσεις, ώστε να ενταχθούν σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ. Επίσης απεύθυνε έκκληση στον αγροτικό κόσμο να καθαρίσει τα χωράφια του, γιατί η ξερή βλάστηση δίνει τροφή στη φωτιά ενώ τα καθαρισμένα κτήματα λειτουργούν ως αντιπυρικές ζώνες.


Πηγή : kyparissia news

Κόλλιας για την πυρκαγιά στην Κυπαρισσία: Ευτυχώς που ο "Στρατηγός Ανεμος" επέμενε να κοιτά κατά την Θάλασσα

Ευτυχώς που ο "Στρατηγός Ανεμος" επέμενε να κοιτά κατά την κατα την Θάλασσα γιατί καμία πυροσβεστική δύναμη δεν θα άντεχε να σώσει την πόλη" Με αυτή την φράση ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας έκανε χθες ενημέρωση για το πρόβλημα που είχε ανακύψει στις 28 του μήνα στην Κυπαρισσία με την μεγάλη Πυρκαγιά.

Έκανε ενημέρωση για την ανυπολόγιστη καταστροφή που υπέστησαν περίπου 3.000 ελαιόδεντρα από την φωτιά. Απέδωσε τα εύσημα στις δυνάμεις της πυροσβεστικής για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν με την συμβολή ιδιωτών στην κατάσβεση και αναφέρθηκε στις αιτίες που μπήκαν οι πυρκαγιές.

Ο Σωτήρης Μπακούρος από την μείζονα αντιπολίτευση ζήτησε από τον Δήμαρχο να συντάξει μια ευχαριστήρια επιστολή προς τους πυροσβέστες που υπερέβαλαν εαυτόν για την κατάσβεση της Πυρκαγιάς και ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες της πολιτικής προστασίας.

Ο Επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης είπε ότι και ο γιος του ήταν πλήρωμα πυροσβεστικού και επεσήμανε ότι πρεπει αν διεκδικηθεί απο την πολιτεία η επάνδρωση από την πολιτεία με πυροσβέστες. Ζήτησε από τον Δήμο για την καταβολή της ΣΑΤΑ να δωθούν περισσότερα κονδύλια για πυροπροστασία. Ζήτησε να γίνει ένα ψήφισμα προς το υπουργείο για να παρακαμφθούν οι διαδικασίες και να αποζημιωθούν οι πληγέντες από το Φυτικό κεφάλαιο.

Ο Γιάννης Μερκούρης τόνισε ότι πρέπει να καθαριστούν οικόπεδα να επισκευαστούν οι κρουνοί και να επισκευαστούν τα πυροσβεστικά.

Λεπτομέρειες στο Video που ακολουθεί.


Πηγή : filiatra news

Φιλιατρινό Φράγμα: Έργο πνοής για την περιοχή

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του Φιλιατρινού Φράγματος στους Χριστιάνους από την Κ/Ξ ΙΝΡΑΚΑΤ - ΓΔΚ ΤΕΧΝΙΚΗ, που ολοκληρώνεται όπως όλα δείχνουν μέσα στο 2014.

Ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, προϊστάμενος του εργοταξιακού γραφείου μιλώντας στο filiatranet, αναφέρθηκε στην πρόοδο των εργασιών αλλά και τα οφέλη που θα αποκομίσει η περιοχή μας από την λειτουργία του φράγματος.


Το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80% και εκτός απροόπτου θα τελειώσει στα τέλη του καλοκαιριού του 2014. Θα είναι δυνατή η άρδευση 30.000 στρεμμάτων από την Τερψιθέα μέχρι την Αγία Κυριακή, ενώ το οικοσύστημα που θα δημιουργηθεί ενδεχομένως να συμβάλλει και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Για τις αποζημιώσεις μας δήλωσε πως οι περισσότεροι έχουν λάβει ήδη το 60% της τιμής που είχε οριστεί αρχικά, ενώ αναμένεται η εκδίκαση της έφεσης του Ελληνικού Δημοσίου για το υπόλοιπο 40%. Ο Διονύσης Καψάσκης, Τοπογράφος - Μηχανικός, μας εξήγησε την ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης κατασκευής, αλλά και τους καθημερινούς ελέγχους που γίνονται για το υλικό που χρησιμοποιείται.


Ο Φιλιατρινός Γιάννης Στυλιανός προετοιμάζει τα λεγόμενα δοκίμια (δείγματα), ώστε να περάσουν από αυστηρό έλεγχο και δοκιμασίες ως προς την διάβρωση και την αντοχή. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 35.000.000 ευρώ και κατασκευάζεται από σκληρό επίχωμα που περιέχει ποσότητα αδρανών υλικών, τσιμέντου και τέφρας το οποίο παράγεται στο ίδιο το εργοτάξιο.


Το μήκος της στέψης θα φτάνει τα 246 μέτρα και το ύψος από την θεμελίωση τα 55 μέτρα. Ο όγκος νερού που θα αποθηκεύεται είναι 7.810.000 κυβικά μέτρα.


Παρακολουθήστε το βίντεο όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:


Πηγή : filiatra net

Ιδρύθηκε σύλλογος στην Μεσσηνία από τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος

Η ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής για την δημιουργία του συλλόγου

"Σήμερα (σημ. χθες) Τετάρτη 29/05/2013 και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του επιμελητηρίου Μεσσηνίας επαναληπτική ανοιχτή συγκέντρωση μεταξύ ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με θέματα :

Σύνταξη καταστατικού του συλλόγου

Ορισμός συντονιστικής επιτροπής

Υπογραφή πρακτικού δημιουργίας του συλλόγου

Μετά από εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων και αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις, απορίες και προβληματισμοί ο εντεταλμένος δικηγόρος κος Γεωργακάκος Γεώργιος συνέταξε το καταστατικό του συλλόγου που θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας προς έγκριση.

Ακολούθως ορίστηκε 8μελη συντονιστική επιτροπή η οποία έχει ως έργο το συντονισμό των ενεργειών για την διενέργεια εκλογών, το κάλεσμα όλων των συναδέλφων - ιδιοκτητών καταστημάτων για να εγγραφούν μέλη στο σύλλογο, να διαχειριστεί την εικόνα του συλλόγου ως προς τα Μ.Μ.Ε. και τρίτους μέχρι την διενέργεια των εκλογών.

Κατόπιν υπεγράφη το πρακτικό δημιουργίας του συλλόγου από τους παρευρισκόμενους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ακολούθησε συζήτηση για να συντονιστούν οι ενέργειες του συλλόγου μετά την αναγνώριση του και την διενέργεια των εκλογών.

Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι ιδιοκτήτες καταστημάτων επιθυμούν να εγγραφούν στο σύλλογο μας να επικοινωνήσουν με τον κύριο Μανέτα Ιωάννη στο τηλ. 6944 540202".

Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής


Πηγή : messinia portal

Κρουαζιέρα στην Καλαμάτα: Διεθνές ενδιαφέρον

Μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται στο χώρο της κρουαζιέρας, όσον αφορά στην Καλαμάτα και το λιμάνι της. Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε ότι «πολύ σύντομα θα έλθει στην Καλαμάτα η ηγεσία της διεθνούς κρουαζιέρας» και θα διεξαχθούν σχετικές συνομιλίες.

Την ανάδειξη της Καλαμάτας σε πόλο έλξης όσον αφορά στην κρουαζιέρα επιβοηθούν η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η ενδυνάμωση του αερολιμένα «Καπετάν – Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με πολλές διεθνείς πτήσεις και η ύπαρξη της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας Costa Navarino.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε, ακόμη, την αξία του έργου της Φαρών, που ξεκίνησε και θα αποδώσει ένα πλατύ πεζοδρόμιο, έργο κρίσιμο για την πεζοπορία των τουριστών κρουαζιέρας, μέσω του οποίου θα μπορούν άνετα, εύκολα και με ασφάλεια να ανεβαίνουν πεζή από την Παραλία στο Κέντρο της πόλης.


Πηγή : messinia portal

Διακοπή στην ηλεκτροδότηση προκάλεσε η σκόνη στην Τριφυλία

Στο σκο­τά­δι βυ­θί­στη­καν για πολ­λές ώ­ρες, ο Μά­ρα­θος, οι Γαρ­γα­λιά­νοι και η ευ­ρύ­τε­ρη πε­ρι­ο­χή μέ­χρι και το Πυρ­γά­κι, ό­ταν στις 9 πε­ρί­που το βρά­δυ χθές ( 29 Μα­ΐ­ου) προ­κλή­θη­κε πυρ­κα­γιά σε κο­λώ­να της ΔΕ­Η και υ­πο­χρε­ω­τι­κά έ­γι­νε δι­α­κο­πή της η­λε­κτρο­δό­τη­σης προ­κει­μέ­νου η Πυ­ρο­σβε­στι­κή να προ­βεί στην κα­τά­σβε­ση της. Στην συ­νέ­χεια ό­μως με την υ­πό­δει­ξη συ­νερ­γεί­ου της ΔΕ­Η , η Πυ­ρο­σβε­στι­κή προ­χώ­ρη­ση στον κα­θα­ρι­σμό των πυ­λώ­νων ε­κεί­νων που εί­χαν σκό­νη και υ­πήρ­χε κίν­δυ­νος για την εκ­δή­λω­ση πυρ­κα­γιάς. Έ­τσι για αρ­κε­τές ώ­ρες η πε­ρι­ο­χή πα­ρέ­μει­νε χω­ρίς ρεύ­μα.


Πηγή : kyparissiotis

Οι νικητές του διαγωνισμού πληροφορικής του Αλγόριθμος

(για παιδιά έκτης και πέμπτης δημοτικού της Μεσσηνίας)

Ο Ανδρέας Βανικιώτης είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού πληροφορικής που διοργάνωσε για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά η σχολή πληροφορικής «Αλγόριθμος». Τη δεύτερη θέση έλαβαν η Παναγιώτα Μαλλιαρού και ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητές από το νομό Μεσσηνίας και η συμμετοχή ήταν μεγάλη αφού οι συμμετέχοντες μπορούσαν να στείλουν τις δημιουργίες του μέσο του διαδικτύου. Θέμα του διαγωνισμού ήταν η ψηφιακή προσέγγιση στο έργο και τη ζωή του Καλαματιανού λαογράφου Νικόλαου Πολίτη με τη χρήση εφαρμογής επεξεργασίας κειμένου σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι εργασίες των μαθητών που διακρίθηκαν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.simplesite.com/13messiniakos . Οι νικητές θα βραβευθούν.


Πηγή : messinia portal

Φτιάχνουν νέο περιφερειακό ιατρείο στο Βλαχόπουλο αλλά μετάθεσαν τον γιατρό

ΕΡΩΤΗΣΗ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ

Και στη Βουλή έφτασε το θέμα της μετάθεσης γιατρού από το Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων, το οποίο έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Την ανάκληση της μετάθεσης ζητάει με…

…ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος. «Η μετάθεση – μετακίνηση του επιμελητή Β ιατρού κ. Γιαννέλου Ηλία από το Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου Ν. Μεσσηνίας στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων έχει προκαλέσει έντονη αντίδραση σε όλη την περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν εκδώσει ομόφωνες αποφάσεις τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου-Νέστορος όσο και τα Τοπικά Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε Παπαφλέσσα στις οποίες τονίζουν ότι η μετακίνηση του ιατρού θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των πολιτών των Τ.Κ. Βλαχόπουλου, Μεταμόρφωσης, Μανιακίου, Παπαφλέσσα και Μαργελίου, η πλειοψηφία των οποίων είναι μεγάλης ηλικίας», σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην ερώτησή του ο Θανάσης Πετράκος, που υπογραμμίζει επίσης: «Επιπλέον είναι αδιανόητο να έχει εγκριθεί η κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου στο Βλαχόπουλο προϋπολογισμού 260.00 ευρώ και την ίδια στιγμή να μετατίθεται το προσωπικό που θα το λειτουργήσει».


Πηγή : kalamata journal

Νίκησε η βιομηχανία της απάτης στο ελαιόλαδο

Προκλητική απόφαση κάτω από το βάρος πολιτικών και οικονομικών πιέσεων Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πραξικόπημα της Γερμανίας και των βορείων συμμάχων της: Με μια πρωτοφανή κίνηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διά στόματος του επιτρόπου Ντ. Τσιόλος πήρε πίσω την απόφαση σύμφωνα με την οποία όλα τα εστιατόρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα έπρεπε να σερβίρουν το ελαιόλαδο σε φιάλες μιας χρήσης, με σύστημα που δεν θα επιτρέπει να γεμίζουν πάλι. Επιπλέον με την... ανακληθείσα απόφαση καθιερώνονταν κανόνες σήμανσης της φιάλης με ευδιάκριτα γράμματα (προσδιορίζονταν επακριβώς ανάλογα με τον όγκο της) που θα περιλάμβαναν όλες τις προβλεπόμενες πληροφορίες για την ποιότητα, την καταγωγή και τα χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου...

Η υπόθεση είχε περάσει τα μύρια κύματα για να φτάσει σε απόφαση. Πρώτα δόθηκε μάχη στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και ακολούθησε η... αναμέτρηση στην Διαχειριστική Επιτροπή. Η δε απόφαση των εκπροσώπων 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν ήταν ομόφωνη, καθώς υπέρ ψήφισαν 195 αντιπρόσωποι, κατά 94 και υπήρχαν 53 αποχές. Ειδικότερα, υπέρ ψήφισαν οι εκπρόσωποι Κύπρου, Γαλλίας, Ελλάδας, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Σλοβενίας, Σλοβακίας, Πολωνίας, Πορτογαλίας, Τσεχίας, Λεττονίας, Λιθουανίας και Ρουμανίας. Κατά ψήφισαν οι εκπρόσωποι Αυστρίας, Βουλγαρίας, Δανίας, Εσθονίας, Φινλανδίας, Γερμανίας, Λουξεμβούργου και Ολλανδίας. Απείχαν από την ψηφοφορία οι εκπρόσωποι Βελγίου, Ηνωμένου Βασιλείου και Ουγγαρίας, και απουσίαζαν αυτοί της Κροατίας.

Με την απόφαση ξέσπασε πρωτοφανής επικοινωνιακός πόλεμος στον οποίο πρωτοστάτησε το Reuters, με ένα εξαιρετικά επιθετικό κείμενο στο οποίο μεταξύ άλλων ειρωνικά έγραφε πως «η Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκει το χρόνο να πει στα εστιατόρια πώς θα σερβίρουν το ελαιόλαδο». Η γερμανική εφημερίδα "Sueddetsche Zeitung" χαρακτήρισε την απόφαση ως «την πιο περίεργη μετά τη θρυλική Οδηγία για την καμπυλότητα των αγγουριών». Ακολούθησε μπαράζ από βρετανικές εφημερίδες και ακολούθησε η αναπαραγωγή τέτοιων ρεπορτάζ στη Δανία, τη Βουλγαρία, την Τσεχία και άλλες χώρες. Ανοησίες γράφτηκαν και από τους συνήθεις πονηράκηδες στην Ελλάδα που έσπευσαν να υποστηρίξουν την... παπάρα σε λάδι σερβιρισμένο σε μπολ. Γενικώς πάντως δεν έγιναν γνωστά τα επιχειρήματα αυτών που καταψήφισαν τον Κανονισμό, ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους κάποια μέσα ενημέρωσης ειρωνεύτηκαν την ενασχόληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το συγκεκριμένο θέμα. Το βέβαιο όμως είναι πως από τη μια πλευρά πολλές χώρες δεν βλέπουν με καλό μάτι τα μέτρα προστασίας ορισμένων μεσογειακών προϊόντων και από την άλλη υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν… χύμα την αγορά του ελαιόλαδου.

Οι επιθέσεις έγιναν με πρωτοφανή βιαιότητα και με βολές για εξυπηρέτηση συμφερόντων των ελαιοπαραγωγικών χωρών. Δυστυχώς σε αυτές πρωταγωνίστησε μια ελληνικής καταγωγής Βρετανίδα ευρωβουλευτής, η Μαρίνα Γιαννακουδάκη, με προκλητική δήλωση. Υπό το βάρος των πιέσεων η Μεγάλη Βρετανία υπαναχώρησε και μετέτρεψε το "λευκό" σε "κατά", με αποτέλεσμα να μπλοκάρει την απόφαση.

Οι ευρωπαϊκές αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις με ανακοίνωση αμέσως εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απόσυρση της πρότασης της Κομισιόν. Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέκυψε στις πολιτικές πιέσεις και αγνόησε ότι αυτό το μέτρο θα ήταν προς όφελος τόσο των ελαιοπαραγωγών όσο και της διασφάλισης καλής ποιότητας προϊόντων για τους καταναλωτές. Ο γενικός γραμματέας της Copa-Cogeca, Πέκα Πέσονεν, ανέφερε σχετικά: «Είναι πραγματικά γελοίο που η Κομισιόν απέσυρε το μέτρο εξαιτίας πολιτικών πιέσεων. Το θέμα αυτό ήταν υπό συζήτηση εδώ και ένα χρόνο, είχε την υποστήριξη 15 κρατών μελών και πέρασε μέσα από όλες τις νόμιμες διαδικασίες της ΕΕ. Ηταν ένα πολύ απλό και θετικό μέτρο για όλους. Αντιπροσώπευε ένα πρώτο βήμα για την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης της Κομισιόν που θα στήριζε τη βιωσιμότητα, την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα του τομέα του ελαιόλαδου - ένα προϊόν το οποίο έχει πολλά θρεπτικά οφέλη για την υγεία όλων».

Ο Πέσονεν πρόσθεσε ακόμα ότι: «Ισως να μην επεξηγήθηκε καλά. Αλλά είναι απαραίτητο να απαγορευτεί το ξαναγέμισμα μπουκαλιών στα εστιατόρια. Μάλιστα, τα εστιατόρια τείνουν να ξαναγεμίζουν μπουκάλια με ελαιόλαδο (από διαφορετικές κατηγορίες) και άλλα έλαια, χωρίς να ενημερώνουν, γεγονός που είναι ανεπιθύμητο και δεν είναι δίκαιο για τους καταναλωτές. Η αύξηση του κόστους από το νέο μέτρο της Κομισιόν ήταν αμελητέο και δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην εφαρμοστεί. Είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι η Κομισιόν έχει κάνει στροφή 180 μοιρών και υπέκυψε τελικά στις πολιτικές πιέσεις, χωρίς καμία συζήτηση με τα κράτη μέλη και τη βιομηχανία». Μια σημαντική μάχη χάθηκε... και η βιομηχανία της απάτης -κυριολεκτικά και μεταφορικά- θα συνεχίσει χωρίς πρόβλημα να σερβίρει υποβαθμισμένα ελαιόλαδα(;) κι αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.


Πηγή : eleutheria online