Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Παπάς έκαψε τα γραφεία των τριτέκνων στην Καλαμάτα

Τα γραφεία του Συλλόγου Τριτέκνων που βρίσκονται στην Αγία Τριάδα στην Καλαμάτα, έκαψε πριν λίγη ώρα ένας παπάς. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο παπάς έκαψε τα γραφεία επειδή υποπτεύεται ότι η παπαδιά έχει σχέση με μέλος του Συλλόγου.

Οπως λένε άνθρωποι που ήταν μπροστά, ο παπάς μπήκε μέσα κρατώντας στα χέρια του καμινέτο, φώναξε "θα σας κάψω το γραφείο" και έβαλε φωτιά. Εκείνη την ώρα μέσα βρίσκονταν 7 άτομα που δεν πίστευαν στα μάτια τους αυτό που τους συνέβαινε. Η "Ε" έμαθε ότι ο παπάς είναι μέλος του συλλόγου, ενώ ανεξήγητο παραμένει γιατί να κάνει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με όσα μας είπαν κρατούσε στα χέρια του μια σπάθα και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Αμέσως έφτασαν στο γραφείο η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, οι οποίοι τον πήραν και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.



Πηγή : eleutheria online

Η "Αμαρτωλή" ιστορία του Τουριστικού περιπτέρου στο Δ.Σ. Τριφυλίας- Αναπάντητα ερωτήματα

ΤΗΝ σοβαρή υπόθεση με το Τουριστικό περίπτερο Κυπαρισσίας που παραμένει κλειστό λόγω οφειλών απασχόλησε το Δ.Σ. Τριφυλίας με απίστευτες καταγγελίες από τη πλευρά συμβούλων της πλειοψηφίας και απάντηση γιατί...θα ανοίξει με πλάγιο τρόπο...

Το θέμα έθεσε σοβαρά η σύμβουλος κα Μαρία Πανουσιοπούλου η οποία εκτός από το συντριβάνι που δεν λειτουργεί από το 2010 ρώτησε τι θα γίνει με τη περιουσία του Δήμου. Αποκάλυψε ότι το κεφάλαιο οφειλής από το 2010 περίπου ανέρχεται στα 160.000 ευρώ το οποίο με προσαυξήσεις ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για να πάρει μια απάντηση από τον εντεταλμένο σύμβουλο.

Ο κ. Σαμπαζιώτης παραδέχθηκε την οφειλή αναφερόμενος σε ρύθμιση με μείωση ενοικίου αλλά και το δικηγόρο του Δήμου να βρίσκει φόρμουλα ώστε η διευθέτηση οφειλών να είναι απαιτητές από το νυν ιδιοκτήτη. Θα ακολουθήσει κεφαλαιοποίηση της οφειλής και το δικαστήριο θα αποφασίσει το τελικό όριο και την αποπληρωμή σε δόσεις, άγνωστο όμως πότε! Η βεβαίωση εσόδων έγινε στην Εφορία και υποστήριξε ότι η σύμβαση δεν αλλάζει αφήνοντας όμως πολλά ερωτηματικά.

1ον Η αρχική εταιρία άλλαξε τίτλο και μορφή από το πρώτο οφειλέτη και η οφειλή πλέον ζητήθηκε από 2 εταιρίες με διαφορετική σύνθεση. Ο κ. Σαμπαζιώτης εξήγησε ότι η σύμβαση που υπεγράφη με το Δήμο δεν αλλάζει. 2ον Υποστήριξε ότι 2 ιδιώτες θα ενισχύσουν την εταιρία ανοίγοντας το Τουριστικό για να την βοηθήσουν στην αποπληρωμή οφειλών. Παρά το ότι ο νόμος απαγορεύει την επινοικίαση πως θα δουλέψει νομικά το σχήμα όταν πλέον μένει ο ιδιοκτήτης αλλά άλλοι θα το διαχειρίζονται;

3ον Αναφέρθηκε στο Δ.Σ. ότι το κτίριο νομιμοποιήθηκε το 2005 και έχει αυθαίρετες κατασκευές οι οποίες είναι βεβαιωμένες. Ποιος θα πληρώσει επομένως τυχόν νέα πρόστιμα; 4oν Ο Νόμος δίνει δυνατότητα στο Δήμο να κηρύξει έκπτωτο τον οφειλέτη και να προκηρύξει νέο διαγωνισμό αφού έχουν βεβαιωθεί οι παλιές οφειλές; ΓΙΑΤΊ δεν το κάνει ο Δήμος ώστε να λειτουργεί το Τουριστικό με χαμηλό κόστος και με ρήτρα Κοινωνικό τιμολόγιο;


Πηγή : radio 936

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Εγιναν "κουμούτσα" για την ΕΡΤ. Ενταση και φωνές στην αίθουσα

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Ένταση και φωνές υπήρξαν χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας καθώς μετά το πέρας της τακτικής συνεδρίασης ξεκίνησαν να συζητήσουν τα δύθο προ ημερησίας διάταξης θέματα που είχε θέσει -και είχαν γίνει αποδεκτά- ο Επικεφαλής της Ελασσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαράντος Κουκούμης για ψήφισμα εναντίον του κλεισίματος της ΕΡΤ αλλά και για το ψήφισμα για άρση άδειας πραγματοποίησης Φεστιβάλ Χρυσής Αυγής στο Λιμενικό Πάρκο Καλαμάτας στις 3-4 Αυγούστου 2013.

Ο Σαράντος Κουκούμης ανέγνωσε ένα σχέδιο ψηφίσματος με το οποίο συμφώνησε απόλυτα η ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης και κυρ΄λιως ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Πετρόπουλος χαρακτηρίζοντας την όλη αυτή ενέργεια να πέσει μαύρο στις οθόνες της τηλεοράσεων ως πραξικόπημα. Λέξη την οποία η πλευρά της συμπολίτευσης δεν αποδεχόταν. Τα πνεύματα οξύνθηκαν αρκετά, με τον Θανάση Πετρόπουλο να λέει οτι αν δεν συμπεριληφθεί η λέξη "πραξικόπημα" τότε να βγουν δυο ψηφίσματα και απο εκεί ξεκίνησε μια έντονη λογομαχία ανάμεσα σε Πετρόπουλο, Βασιλόπουλο, Δεληγιάννη, Μπασδάνη, Κόλλια.

Λίγο πριν την διακοπή της συνεδρίασης ζητήθηκε έντονα από πολίτες προσκείμενους στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί και το ψήφισμα για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα. Την ίδια στιγμή οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης αποχώρησαν από την συνεδρίαση κάνοντας την κ. Μαραβελή να ωρύεται μέσα στην αίθουσα ενώ υπήρξε και φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στην πρώην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Μαραβελή και την Βιβή Παντελάκη.


Πηγή : filiatra news

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Ζήτησαν παρέμβαση να μην κλείσει η ΔΕΗ Φιλιατρών

Πριν λόγο καιρό το Φιλιατρά News φιλοξένησε ρεπορτάζ σχετικά με την ΔΕΗ Φιλιατρών (κλίκ) και το λουκέτο που μεθοδεύουν κάποια στελέχη της έχοντας πλήρη άγνοια της περιοχής που καλύπτει ακόμα και στον χάρτη. Πόσο μάλλον στην πραγματικότητα.

Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Ιωάννης Μερκούρης ζήτησε και συζητήθηκε προ ημερησίας διάταξης θέμα που αφορά την ΔΕΗ Φιλιατρών καθώς όπως είπε ότι οι ημέρες είσπραξης λογαριασμών της ΔΕΗ θα περιορισμού σε δυο την εβδομάδα καθώς η επιχείρηση έχει προγραμματίσει να κλείσει το ταμείο στα Φιλιατρά.

Όπως αποκάλυψε ο Υπάλληλος της ΔΕΗ κ. Πέτρος Πετρόπουλος -επιβεβαιώνοντας στον απόλυτο βαθμό το ρεπορτάζ μας προ ημερών- θα δημιουργηθεί μείζον θέμα με την είσπραξη λογαριασμών καθώς οι πληρωμές από πράκτορες στην περιοχή περνάνε από το ταμείο της ΔΕΗ τις πληρωμές των λογαριασμών των πολιτών.

Αποκάλυψε στο σώμα ότι έχουν μείνει δυο υπάλληλοι καθώς η κοπέλα που υπήρχε με οκτάμηνη σύμβαση για την είσπραξη των λογαριασμών έχει φύγει από τον Μάρτιο και όλο το βάρος έχει πέσει στους δυο υπαλλήλους ενω η διοίκηση δεν προτίθεται να πάρει κάποιο 8μηνο ή έστω να αποσπάσει κάποιον υπάλληλο.

Ζητήθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για το θέμα της ΔΕΗ καθώς πρόκειται για μείζον θέμα το οποίο θα δημιουργήσει θέμα και με το σχεδιαζόμενο κλείσιμο και της τεχνικής Υπηρεσίας.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε αποδεκτή η πρόταση και το ψήφισμα θα αποσταλεί στην διοίκηση της εταιρίας προκειμένου να πιέσουν ώστε να δωθεί λύση στο πρόβλημα που πάει να δημιουργηθεί.


Πηγή : filiatra news

Έκθεση με παλιές Φιλιατρινές ασπρόμαυρες φωτογραφίες

ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΕΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ έχει αποφασίσει αυτό το καλοκαίρι να οργανώσει μια έκθεση με παλιές ασπρόμαυρες φιλιατρινές φωτογραφίες. Έχουμε συγκεντρώσει αρκετό υλικό. Θέλουμε κι εσείς να μας εμπιστευτείτε τις φωτογραφίες σας. Θα τις ψηφιοποιήσουμε και θα σας τις επιστρέψουμε την ίδια μέρα.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να σώσουμε και να αναδείξουμε όλον αυτόν τον "θησαυρό" ο οποίος παραμένει κρυμμένος στα συρτάρια και που μας δείχνει πόσο ανελέητα κυλά ο χρόνος. Στείλτε μας ηλεκτρονικά (ioanalexan@sch.gr) τις φωτογραφίες σας που νομίζετε πως υπάρχει κάποιο ...φιλιατρινό ενδιαφέρον ή τηλεφωνήστε μας στα τηλέφωνα 6934003470 ή 6941496313 για να έρθουμε να τις πάρουμε και να σας τις επιστρέψουμε αμέσως.


Πηγή : filiatra net

Τα αγροτικά προϊόντα της Πελοποννήσου σε συνδυασμό με το τουριστικό προϊόν σε εκδήλωση

Εξαιρετικής ομορφιάς και ιδιαίτερα ασφαλή προορισμό χαρακτήρισε την Πελοπόννησο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης αναφερόμενος στο τουριστικό της προϊόν, το οποίο παρουσίασε σε tour operators και πλήθος δημοσιογράφων σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Λονδίνο, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην οποία συμμετείχε η διεθνούς φήμης συγγραφέας κα Victoria Hislop, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Κωνσταντίνος Μπίκας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού κ. Αριστοτέλης Γκανάς.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη των υποδομών και την προσβασιμότητα της Πελοποννήσου, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, καθώς αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την αύξηση της τουριστικής κίνησης. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στην εξωστρέφεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη δημιουργία διεθνώς αναγνωρίσιμου προφίλ, το οποίο λειτουργεί ευεργετικά και στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Ο Περιφερειάρχης μίλησε επίσης για τη φιλοξενία των Πελοποννησίων και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Πελοπόννησος στους επισκέπτες της.

Μίλησε για το πλούσιο ιστορικό και πολιτισμικό απόθεμά της, αλλά και για τη μυθολογία της, και έκανε λόγο για τα ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή καθώς και για την ιδιαίτερη γαστρονομία και την μεσογειακή κουζίνα της. Ο Έλληνας Πρέσβης στο Λονδίνο κος Κωνσταντίνος Μπίκας αναφέρθηκε στην Πελοπόννησο ως ένα προορισμό που μπορεί με τις ομορφιές της να ενθουσιάσει τον επισκέπτη της, τονίζοντας ιδιαίτερα το διαχρονικά αυξημένο ενδιαφέρον των Άγγλων πολιτών για διακοπές σε αυτή. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις του διαφαίνεται ήδη σημαντική αύξηση των Άγγλων τουριστών προς την Πελοπόννησο.


Πηγή : radio 936

Φιλιατρά: Απάντηση Αντιδημάρχου στα παράπονα πολιτών για το δίκτυο ύδρευσης

Απάντηση στην εύλογη ανησυχία των πολιτών για τις εργασίες ολοκλήρωσης του δικτύου ύδρευσης στα Φιλιατρά, έδωσε μέσα από το filiatranet ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Παναγιώτης Τσίγγανος.

Εξήγησε ότι οι αναμονές που προβλέπονταν στην μελέτη για την σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης στην πόλη μας ήταν περίπου 180 και δεν θα μπορούσαν να ήταν παραπάνω, καθώς το κομμάτι αυτό δύσκολα χρηματοδοτείται από προγράμματα, επειδή είναι κόστος ανταποδοτικό που κανονικά επιβαρύνεται ο πολίτης.

Ήδη ετοιμάζεται όμως νέα μελέτη ύψους 100.000 ευρώ, προκειμένου τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για νέες συνδέσεις. Η ύδρευση, μας είπε, όπως και η αποχέτευση είναι έργα που ουσιαστικά δεν τελειώνουν ποτέ, διότι πάντα χρειάζονται νέες συνδέσεις και σύμφωνα με το νέο σύστημα, ότι σκαφτεί και συνδεθεί θα αποκαθίστανται άμεσα και ταχύτατα.

Παρακολουθήστε το βίντεο:


Πηγή : filiatra net

Φεστιβάλ "Μελιjazz" 2013 στο Λεωνίδιο

Από τις 4 ως τις 7 Ιουλίου θα γίνει φέτος το Φεστιβάλ "Μελιτζάzz" στο Λεωνίδιο, με θέμα "Μεσογειακή μουσική κουζίνα - όλη η Μεσόγειος πάνω σ’ ένα τσακώνικο χαλί"

Η αρχοντιά των Τσακώνων, κληρονομιά του πλούτου που απέκτησαν ως έμποροι και θαλασσινοί κατά τον 19ο αιώνα, αποτυπώθηκε στα περίφημα αρχοντικά τους και τα τσακώνικα χαλιά τους. Ενα τέτοιο τσακώνικο χαλί, μαγικό, θα φιλοξενήσει φέτος πολιτισμούς από διάφορες γωνιές της Μεσογείου. Μέσα στα γραφικά σοκάκια και την περίτεχνη αρχιτεκτονική του Λεωνιδίου, μουσική και τραγούδι, χορός, γεύση και γαστρονομία, κινηματογράφος, τσακώνικη γλώσσα, αγνή παράδοση και fusion, όλα μαζί πάνω σε ένα τσακώνικο χαλί. Διαφορετικοί κόσμοι, διαφορετικά δρώμενα, μα θα μοιάζουν τόσο δεμένα. Ή μήπως τόσο ίδια, από την ίδια μάνα Μεσόγειο, κι όμως σαν από διαφορετικούς κόσμους θα μοιάζουν; Μελιτζάzz, η [ουσ.]: [1] το είδος μουσικής jazz που παίζεται μόνο στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και συνοδεύεται απαραίτητα από εκλεκτούς μεζέδες και εδέσματα της πραγματικής τσακώνικης μελιτζάνας Λεωνιδίου, [2] η πολύ ιδιαίτερη jazz αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο η γλυκιά σαν μέλι τσακώνικη μελιτζάνα, είτε μαγειρεμένη ή ως γλυκό μελιτζανάκι. [3] η ethno-jazz γιορτή της Τσακωνιάς, με οικοδεσπότη το Λεωνίδιο και φιλοξενούμενους τους πολιτισμούς της Μεσογείου, με τις μουσικές, τους χορούς, τις γεύσεις και τις χαρές τους.

Μια ιδέα από το μεσογειακό μενού: Πέμπτη 4 Ιουλίου μελιτζάzz junior: μια βραδιά αφιερωμένη στους μικρούς μελιτζαzzεμένους φίλους μας, με: παιδική χορωδία: Η παιδική χορωδία Τυρού σε τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο. Θεατρική παράσταση «Μύθοι μέσα στον λαβύρινθο» από το Θέατρο της Ημέρας, διαδραστική θεατρική παράσταση και θεατρικό παιχνίδι και πολλά ακόμα. Παρασκευή 5 Ιουλίου: Κυπριακά ακούσματα με λαούτο και μεράκι, μουσικές νέες και παραδοσιακές από ταλαντούχους νέους μουσικούς. Βαλκανικά χάλκινα: Η μπάντα των Σέρβων δεξιοτεχνών Stojan Krstic-Tane Fanfare Tzigane στους δρόμους της βαλκανικής jazz και των παραδοσιακών gypsy χάλκινων fanfare. Flamenco: Οι Radio España και η χορεύτρια Δήμητρα Καραγιάννη παρουσιάζουν το flamenco pop project «A-morerias», με γνωστές μελωδίες του σήμερα και χορογραφίες παραδοσιακού και σύγχρονου flamenco. DJ set: Ο Dj και παραγωγός Palov σε ένα freestyle set γεμάτο ενέργεια, swing, latin, soul ήχους, funky διάθεση, πειραγμένη cumbia και reggae, hip-hop beats και εξωτικούς μαύρους ρυθμούς. Προχωρημένες μουσικές σε προχωρημένες ώρες. Σάββατο 6 Ιουλίου: Percussion: Το πολυμελές σχήμα Solis Barki and Arawa σε μια πανδαισία κρουστών (και όχι μόνο), με όργανα και μελωδίες από όλες τις γωνιές της Μεσογείου και του κόσμου. Oriental and belly dance: Οι Al Mahabba και η χορεύτρια Aisha σε παραδοσιακές αραβικές μουσικές της Μέσης Ανατολής και αραβικό χορό της κοιλιάς. Gypsy jazz and swing: Οι Swing shoes και η Sugahspank σε αγαπημένο gypsy swing κυρίως, αλλά και blues, gospel, funk, soul, reggae, r’n’b, με αγνές μα και "μεταποιημένες" μελωδίες και άπλετο χώρο για χορό: ένας swing χοροχώρος! DJ set: Ο Dj και παραγωγός Palov για δεύτερη βραδιά θα μας ταξιδέψει με προχωρημένες μουσικές. Κυριακή 7 Ιουλίου: Παραδοσιακοί χοροί: Οι χορευτικοί όμιλοι Λεωνιδίου και Τροόδους σε παραδοσιακούς χορούς, γνωστούς αλλά και σπάνιους. Οπερέτα: «Ζητείται γαμπρός για μια...εύθυμη χήρα!».

Οι πασίγνωστες μελωδίες της διάσημης οπερέτας «Η εύθυμη χήρα» του Ούγγρου συνθέτη Franz Lehar σε μία εναλλακτική εκδοχή, από διακεκριμένους Ελληνες λυρικούς καλλιτέχνες της Όπερας. Ολες τις ημέρες, 4 – 7 Ιουλίου: τσακώνικη γωνιά: Αφιέρωμα στην παραδοσιακή τσακώνικη υφαντική τέχνη, με έκθεση χαλιών και υφαντών και επίδειξη υφαντικής για τον "τσακώνιχο τζίλικα τσαι κιλίνι" (τσακώνικο χαλί και κιλίμι), παράλληλα με τοπικές γεύσεις, μουσικές, χορούς και κεράσματα. Κυπριακή γωνιά: Από το Τρόοδος της Κύπρου, με χορούς, λαούτο και τραγούδια, με τοπικές γεύσεις, προϊόντα και κεράσματα, με αγάπη. Ισπανική γωνιά: Γεύση, πολιτισμός και μίνι αφιέρωμα στον Ισπανικό κινηματογράφο. Αραβική γωνιά: Μουσικές, shisha (αργιλές), καφές και τάβλι αράβικο. Μαθήματα χορού flamenco και χορού belly dance: Μικρά σεμινάρια για αρχάριους και (λίγο) προχωρημένους επισκέπτες του φεστιβάλ. Με βεβαίωση/ενθύμιο. Τοίχος αναρρίχησης: Μια πρόγευση αναρρίχησης για τους δυναμικούς αλλά και πρό(σ)κληση για το ολόφρεσκο αναρριχητικό πάρκο Λεωνιδίου, στον εντυπωσιακό κοκκινόβραχο της πόλης. Πληροφορίες/διαγωνισμοί: www.melitzazz.gr, facebook.com/melitzaz, twitter.com/melitzazz, youtube.com/melitzazz, 27570 22807. Διοργάνωση: Δήμος Ν. Κυνουρίας, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Αναπτυξιακή Πάρνωνα.


Πηγή : eleutheria online

Ένα βίντεο κλιπ…τρέλα από την απεργιακή συγκέντρωση στην ΕΡΤ

Δημοσιεύθηκε στις 13 Ιούν 2013

Φωτογραφίες-βίντεο Άγγελος Καλοδούκας

Occupy ΕΡΤ: βίντεο και φωτογραφίες από την απεργιακή συγκέντρωση στην ΕΡΤ

Τόσο κόσμο και με τέτοιο πάθος είχα πολύ καιρό να δω. Τέτοιες στιγμές (πραγματικά) ανανεώνεται η πίστη σου στη δύναμη του κινήματος. Εργαζόμενοι κάθε ηλικίας, αλλά και πάρα πολλοί νέοι σε ηλικία -πράγμα εξαιρετικά σημαντικό! Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε: τις μεγάλες κινητοποιήσεις (πολύ περισσότερο τις εξεγέρσεις) τις πραγματοποιούν κυρίως οι νέοι -απόδειξη οι αραβικές εξεγέρσεις. Στις αραβικές χώρες η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι νέοι σε ηλικία. Τυχαίο; Δεν νομίζω… Η συγκίνηση στα πρόσωπα των εργαζομένων της ΕΡΤ για τη συγκλονιστική συμπαράσταση του κόσμου ήταν έκδηλη και αυθόρμητα εκφρασμένη σε κάθε ευκαιρία. Και πράγματι, τι καλύτερο για έναν εργαζόμενο που βρίσκεται απολυμένος από το να αισθάνεται, να βιώνει, την έμπρακτη συμπαράσταση της τάξης του.

Αλλά αυτή την κατάσταση αλληλεγγύης και έμπρακτης συμπαράστασης τη χρειαζόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι τούτες τις ώρες της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης επίθεσης που θέλει να επιστρέψουμε (αν δεν το έχει καταφέρει ήδη…) στον άγριο καπιταλισμό του 19ου αιώνα.

Ας είναι λοιπόν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ η σπίθα για την αναγέννηση του κινήματος της τάξης μας, του κόσμου της εργασίας. Αν συμβεί αυτό, οι μέρες της ελπίδας θα επιστρέψουν! Άγγελος Καλοδούκας


Πηγή : kopanaki news

Στο φράγμα Ασωπού ο Τατούλης

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης επισκέφθηκε μαζί με κλιμάκιο συνεργατών, σήμερα 13/06/2013, το εκτελούμενο έργο του φράγματος του Ασωπού. Συνοδευόταν από τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Παπαφωτίου, κ. Δέδε, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Πισιμίση, τους Δημάρχους κ. Πνευματικό, κ. Σταματόπουλο, κ. Ανδριανάκο, τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Νεμέας, το Διευθυντή της ΔΕΚΕ κ. Παπαιωάννου, υπηρεσιακούς παράγοντες και μηχανικούς της αναδόχου εταιρείας "ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε.".

Το φράγμα κατασκευάζεται σε στένωση, του ποταμού Ασωπού της Νεμέας, η οποία ορίζεται από την ευθεία που συνδέει τις κοινότητες Στιμάγκα και Παραδείσι.

Το έργο εξελίσσεται πλέον με ικανοποιητικό ρυθμό, μετά από μια προσωρινή παύση εργασιών και περιλαμβάνει: Χωμάτινο φράγμα ύψους 68,00μ. από το φυσικό έδαφος, με στέψη πλάτους 10,00μ. μήκους 425,00μ. και υψόμετρο +210,00. Το προταθέν φράγμα είναι χωμάτινο αποτελούμενο από ζώνες, των οποίων τα υλικά θα εξευρεθούν εντός του ταμιευτήρα καθώς και σε περιοχές προς τα κατάντη του φράγματος.

Η τυπική διατομή περιλαμβάνει τις ακόλουθες επί μέρους ζώνες:

  • Πρόφραγμα
  • Κεντρικό Αδιαπέρατο Πυρήνα Στεγάνωσης
  • Διαβαθμισμένα φίλτρα (λεπτόκοκκο και χονδρόκοκο)
  • Διαβαθμισμένο Στραγγιστήριο
  • Σώμα στήριξης ανάντη
  • Σώμα στήριξης κατάντη
  • Προστασία ανάντη πρανούς με λιθορριπή
  • Προστασία κατάντη πρανούς με φυτική γη

Οι μάργες - ιλυόλιθοι από τις οποίες αποτελείται ολόκληρη η λεκάνη κατάκλυσης είναι γενικά αδιαπέρατες, πράγμα που εξασφαλίζει πλήρως και τη στεγανότητα του μελλοντικού ταμιευτήρα. Οι κύριες διαστάσεις του Φράγματος, όπως προέκυψαν από τις υδραυλικές μελέτες και τους στατικούς και εδαφομηχανικούς υπολογισμούς και τους λοιπούς υπολογισμούς ευσταθείας, έχουν ως εξής:

  • Υψόμετρο στέψεως +210,00
  • Μέγιστο ύψος από φυσικό έδαφος 68m
  • Πλάτος στέψεως 10m
  • Μέγιστο πλάτος βάσεως φράγματος 450m
  • Κλίση ανάντη πρανούς 1,0 κατ.:3,5 οριζ.
  • Κλίση κατάντη πρανούς 1,0 κατ.:3,0 οριζ.
  • Μήκος στέψεως 425m
  • Όγκος επιχώματος φράγματος 4.500.000m3
  • Ανώτατη στάθμη αποθηκεύσεως +203,30
  • Ανώτατη στάθμη πλημμύρας +207,50
  • Κατωτάτη στάθμη υδροληψίας +170,00
  • Επιφάνεια ταμιευτήρα στη στάθμη συγκράτησης νερού 1,27 km2
  • Επιφάνεια ταμιευτήρα στην ανώτατη στάθμη πλημμύρας 1,43km2

Ο ετήσιος όγκος του νερού του ταμιευτήρα αξιοποιείται ως ακολούθως:

  • 17,95 εκ. μ3 για αρδευτικούς σκοπούς
  • 6,0 εκ. μ3 για τεχνητό εμπλουτισμό
  • 2,37 εκ. μ3 για οικολογική παροχή
  • 2 – 2,5 εκ. μ3 για άλλες χρήσεις (ύδρευση γειτονικών περιοχών)

Σήμερα εκτελούνται οι κάτωθι εργασίες και υποέργα:

  1. Πραγματοποιούνται εκσκαφές στο δεξιό αντέρεισμα για την κατασκευή του πυρήνα του φράγματος.
  2. Κατασκευάζεται το πρανές του υπερχειλιστού ύψους 80,0 μ. από τον πυθμένα του.
  3. Ενισχύεται το πρανές με προτεταμένα αγγύρια και οπλισμούς βάθους 7,0 μ. και διατομής Φ25. Συγχρόνως γίνεται επένδυση του πρανούς με εκτοξευόμενο Σκυρόδεμα (Ganite).
  4. Κατασκευάζονται τα σώματα στήριξης του φράγματος με αδρανή διαβαθμισμένα υλικά.
  5. Είναι ήδη σε λειτουργία τα φίλτρα και τα κόσκινα για την παραγωγή των αδρανών.
  6. Κατασκευάζεται ο εξωτερικός οχετός του έργου που θα μεταφέρει την περιοχή του Ασωπού, στην ήδη κατασκευασθείσα σήραγγα εκτροπής μήκους 250,0 μ. και διαμέτρου 9,0 μ. Ο αγωγός κατασκευάζεται από οπλισμένο Σκυρόδεμα διαμέτρου 9,0 μ.

Είναι το έργο του φράγματος του Ασωπού, έργο όχι μόνο αρδευτικό, υδρευτικό αλλά και τουριστικό. Η δε λίμνη, ανάντη του φράγματος, μήκους 6,0 περίπου χιλιομέτρων, θα είναι πόλος έλξεως των επισκεπτών επηρεάζοντας συγχρόνως και το μικροκλίμα της περιοχής. Η κατασκευή του φράγματος θα δώσει τη δυνατότητα για περαιτέρω σημαντική ανάπτυξη της περιοχής, της Κορινθίας και της Πελοποννήσου γενικότερα.

Για την λειτουργία του φράγματος και των λοιπών έργων απαιτείται φορέας διαχείρισης ο οποίος θα καθορίζει του όρους αξιοποίησης του φράγματος και της περιοχής, της εκμετάλλευσης του υδάτινου δυναμικού και όλων των συναφών έργων. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μελετάει την περιοχή ως μια ενότητα, για την πολλαπλή αξιοποίηση της, σχεδιάζοντας και προγραμματίζοντας αντίστοιχα έργα και δράσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.


Πηγή : messinia portal

14η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Τους τιμούμε, τους ευχαριστούμε, είμαστε ευγνώμονες

Το τμήμα Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας συμμετέχει με χαρά και υπερηφάνεια στον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας για τους εθελοντές αιμοδότες. Τιμάμε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που καθημερινά προσέρχονται στο τμήμα Αιμοδοσίας ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και προσφέρουν αίμα, δηλαδή ζωή σε όσους έχουν ανάγκη !

Με την ευκαιρία του εορτασμού θεωρούμε σκόπιμο να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία για τη δραστηριότητα του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας που επί 25 χρόνια υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση της Διευθύντριας κας Καλοφωλιά Αναστασίας και με την συμπαράσταση του Επιμελητού κου Χυδεριώτη Σταύρου και των Νοσηλευτριών κυριών Καπράλου Μαρίας, Νικολοπούλου Δήμητρας, Σελούλη Κανέλας έχουν οργανώσει μια από τις καλύτερες μονάδες Αιμοδοσίας στη Χώρα μας που λειτουργεί βάσει των οδηγιών του Συμβουλίου της Ευρώπης .

Συγκεκριμένα για το 2012

Α. Οργανώθηκαν αιμοληψίες στα εξής μέρη :

  1. ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Κυπαρισσίας
  2. Costa Navarino 2 φορές
  3. Πολιτιστικός Σύλλογος Αγαλιανής
  4. Πολιτιστικός Σύλλογος Περδικονερίου
  5. Ιερός Ναός Μ. Σωτήρος Μαράθου 2 φορές
  6. Ιερός Ναός Αγ. Ιωάννου Φιλιατρών
  7. Πολιτιστικός Σύλλογος Δημοτών του Δημ. Διαμ. Γαργαλιάνων 2 φορές
  8. Αθλητικός Σύλλογος Καλού Νερού
  9. Πολιτιστικός Σύλλογος στη Φιγαλεία 2 φορές

Β. Οι αιμοδότες έφτασαν για πρώτη φορά στους 907 ! (αύξηση 30% την τελευταία τριετία)

Γ. Στο Νοσοκομείο διατέθηκαν 604 μονάδες αίματος και εστάλησαν σε άλλα Νοσοκομεία 405 μονάδες αίματος και 170 μονάδες πρόσφατο κατεψυγμένο πλάσμα, εδόθησαν σε άλλα Νοσοκομεία.

Όλοι πια το γνωρίζουν. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες μόνο ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη μας έχουν απομείνει για τη σωτηρία του λαού μας. Οι εθελοντές αιμοδότες (25 σύλλογοι, σωματεία, σχολεία, εκκλησία και μεμονωμένοι πολίτες) μας δείχνουν το δρόμο !

Τους τιμούμε, τους ευχαριστούμε, είμαστε ευγνώμονες.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής
Πάνος Μπόζος


Πηγή : kopanaki news

«Πάμε Βόλτα» την Κυριακή στον Κορδία

Η ομάδα «Πάμε Βόλτα», στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να κάνει γνωστούς στους φίλους της τους προσφυγικούς συνοικισμούς της πόλης, οργανώνει ξενάγηση την Κυριακή 16 Ιουνίου και ώρα 20.00 στον Κορδία. Οι πρόσφυγες σ' αυτόν τον συνοικισμό ήταν κυρίως Αρμένηδες και Έλληνες Μικρασιάτες από το Τσανακαλέ, το Αϊβαλί και την Κωνσταντινούπολη.

Το όνομα «Κορδίας» προέρχεται από τον ιδιοκτήτη της έκτασης, που τη δώρισε για να κατασκευαστούν οι οικισμοί. Η ξενάγηση θα γίνει από τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Δικαιουλάκο και από κατοίκους της περιοχής. Σημείο συνάντησης, η ταβέρνα «Μουριά».

Πληροφορίες: Σωτήρης Θεοδωρόπουλος 6976 856885, Βασίλης Χάντζος 6942 018744


Πηγή : messinia portal

Όλοι στη συναυλία στην πλατεία για την ελεύθερη ΕΡΤ-ΕΡΑ Καλαμάτας

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ

Συνεχίζει να εκπέμπει, έστω με κομμένο το τηλέφωνο και το ιντερνέτ, η φωνή της ελεύθερης ΕΡΑ Καλαμάτας, ενώ κόσμος βρίσκεται συνέχεια στις εγκαταστάσεις της, στο Ανατολικό Κέντρο, σε έκφραση αλληλεγγύης προς τους απολυμένους εργαζόμενους και προς τον αγώνα για να κρατηθεί ζωντανή η δημόσια ραδιοτηλεόραση…

Η προσέλευση του κόσμου στα γραφεία της ΕΡΑ είναι συνεχής, σημαντική και αναγκαία, ώστε να μην χαθεί η φωνή της. Το βράδυ στις οκτώ θα πραγματοποιηθεί συναυλία συμπαράστασης στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, όπου θα παραβρίσκονται και οι απολυμένοι εργαζόμενοι. Τη συναυλία θα δώσουν νεανικά συγκροτήματα της πόλης.


Πηγή : kalamata journal

Πετράκος: "Σοβαρά προβλήματα στην περίθαλψη αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ν. Μεσσηνίας"

"Σοβαρά προβλήματα στην περίθαλψη αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ν. Μεσσηνίας" καταγγέλει με σχετική ερωτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.

Ακολουθεί αναλυτικά το κέιμενο της ερώτησης:

"Οι κάτοικοι του Ν. Μεσσηνίας διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νομό. Τα προβλήματα υπάρχουν σε όλη την Μεσσηνία. Τονίζω ενδεικτικά τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων το οποίο υπολειτουργεί κυρίως λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Αντίστοιχα στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης δεν υπάρχει ακτινολόγος και χειριστής ακτινολογικού μετά τη συνταξιοδότηση του προηγούμενου πριν από ένα χρόνο. Τα Περιφερειακά Ιατρεία στο Βλαχόπουλο (λόγω μετακίνησης ιατρού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας χωρίς να αντικατασταθεί), στον Πύργο Τριφιλίας και στη Χώρα είτε δεν λειτουργούν καθόλου είτε υπολειτουργούν. Επίσης τα Αγροτικά Ιατρεία σε Διαβολίτσι, Ζευγολατιό, Μέλπεια, Δεσύλα υπολειτουργούν ή δεν υπάρχει ούτε ένας αγροτικός ιατρός.

Οι κάτοικοι συνεπώς αδυνατούν να εξεταστούν για τα προβλήματα της υγείας τους και να εξυπηρετηθούν στη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους. Αναγκάζονται να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις σε εποχές οικονομικά δύσκολες και αισθάνονται αγανάκτηση για την μη εξυπηρέτησή τους από την πολιτεία. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο κατά την καλοκαιρινή περίοδο όπου ο πληθυσμός πολλών περιοχών αυξάνεται και τα Κέντρα Υγείας καθώς και τα Αγροτικά Ιατρεία επιβαρύνονται υπέρμετρα από τον επιπλέον πληθυσμό και συνεπώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Θα προχωρήσει στην άμεση στελέχωση με 3 τουλάχιστον αγροτικούς γιατρούς του Κ.Υ.;

Θα προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη ακτινολόγου για την στελέχωση του Κ.Υ. Μεσσήνης;

Πότε προβλέπεται να προχωρήσει στην πρόσληψη αγροτικών γιατρών για την στελέχωση των αγροτικών ιατρείων σε Διαβολίτσι, Ζευγολατιό, Μέλπεια, Χώρα, Πύργος Τριφυλίας και Δεσύλα;

Θα σταματήσουν οι μετακινήσεις των αγροτικών γιατρών από τα Π.Ι. προς τα Κ.Υ. και τα νοσοκομεία που έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα Π.Ι. και να χρειάζεται να μετακινούνται και οι κάτοικοι σε μεγάλες αποστάσεις;

Ποια μέτρα πρόκειται να λάβει για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Π.Ι. και Κ.Υ. ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο που οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες;".

Ο ερωτών βουλευτής
Πετράκος Αθανάσιος


Πηγή : eleutheria online

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ιδρύεται καταφύγιο αδέσποτων, τραυματισμένων & εγκαταλελειμμένων ζώων

Στην ίδρυση και λειτουργία καταφυγίου αδεσπότων, τραυματισμένων και εγκαταλελειμμένων ζώων θα προβεί ο Δήμος Καλαμάτας, με τη βοήθεια εθελοντριών, με τις οποίες συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος.Το καταφύγιο θα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού και θα λειτουργεί με τη βοήθεια εθελοντών. Ο Δήμος θα εκτελέσει όλα τα έργα υποδομών και θα λάβει τις σχετικές αδειοδοτήσεις.

Το θέμα θα εισαχθεί προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Πηγή : best-tv

Aπό το Σάββατο η έναρξη ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Κύθηρα - Κίσσαμο

Το επιβατηγό - οχηματαγωγό «Βιτσέντζος Κορνάρος» της Lane Sea Lines ξεκινά από το ερχόμενο Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα 14.30, από την Κίσσαμο των Χανίων, το δρομολόγιο με προορισμό το λιμάνι της Καλαμάτας, με ενδιάμεσο σταθμό τα Κύθηρα.Το πλοίο θα καταπλεύσει στις 18.20 στα Κύθηρα, θα αναχωρήσει μετά από 20 λεπτά για την Καλαμάτα, όπου θα φθάσει στις 23.40. Στη συνέχεια, στις 00.30 θα αναχωρήσει και πάλι για τα Κύθηρα (άφιξη: 05.40), με τελικό προορισμό την Κίσσαμο(άφιξη: 09.50).

Η κίνηση του «Βιντσέντζος Κορνάρος» αναμένεται να είναι αυξημένη φέτος, καθώς, εκτός από τις οικονομικότερες τιμές στα εισιτήρια, σε σύγκριση με δρομολόγια από άλλα λιμάνια για τους συγκεκριμένους προορισμούς, ο αυτοκινητόδρομος, που μας συνδέει με την Αθήνα αλλά και με την υπόλοιπη Ελλάδα, καθιστά την πρόσβαση στην Καλαμάτα πιο εύκολη. Τα εισιτήρια θα ανέρχονται σε 25 ευρώ/άτομο, 56 ευρώ/IX από και προς Κίσσαμο και σε 17 ευρώ/άτομο, 46 ευρώ/IX από και προς Κύθηρα.


Πηγή : best-tv

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών: Συγκίνησαν και φέτος με την καλοκαιρινή τους γιορτή

Συγκίνησαν και φέτος τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών όσους παρακολούθησαν την καλοκαιρινή τους γιορτή, παρουσιάζοντας εχθές με την βοήθεια των Εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, "Τον Τζίτζικα και τον μέρμηγκα" στέλνοντας σε όλους το μήνυμα "Δες την φωτεινή πλευρά της ζωής".


Η Ειρήνη Παπαγιαννοπούλου εκπαιδευτικός του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου μιλώντας στο filiatranet, ευχαρίστησε όλους για την πολύτιμη βοήθειά τους και τόνισε ότι πρέπει όλοι να βοηθήσουν με τον τρόπο που μπορούν, ώστε να αναδειχθούν οι ικανότητες των παιδιών.

Την παράσταση εκτός από γονείς, συγγενείς και επισκέπτες, παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας μαζί με δημοτικούς συμβούλους, που δήλωσε στο filiatranet ότι "εισπράξαμε σήμερα ένα μήνυμα που το έχουμε όλοι απόλυτη ανάγκη από παιδιά που δίνουν τον δικό τους αγώνα. Μας παρέσυραν και εμάς να διεισδύσουμε μέσα από τα σύννεφα και να δούμε την φωτεινή πλευρά της ζωής".


Συνεχάρει ιδιαίτερα τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους, ενώ ως εκπρόσωπος της πολιτείας τους ζήτησε συγνώμη που στην σημερινή εποχή η πολιτεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί περισσότερο στην προσπάθεια που κάνουν.

Όλοι χειροκρότησαν με συγκίνηση τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου με ευχές για ένα Καλό Καλοκαίρι!

Παρακολουθήστε το βίντεο, όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:


Πηγή : filiatra net

Τζακ - ποτ φέτος με τις εξαγωγές το καρπούζι Τριφυλίας - 22 χώρες το δοκιμάζουν

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Η Καλύτερη χρονιά για το καρπούζι ήταν η φετινή κατά γενική εκτίμηση παραγωγών και γεωπόνων αφού ο στόχος των 30.000 τόνων επιτεύχθηκε στην Τριφυλία με πολύ καλές αποδόσεις στις καλλιέργειες και το θετικό ότι οι τιμές ήταν ικανοποιητικές. Τζακ πότ στην αγορά έκανε η περιοχή σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας κ. Παρασκευόπουλο με τον οποίο επισκεφθήκαμε καλλιέργειες στο Αγρίλι. Αρχικά είπε ότι ξεπεράστηκε το 95% της συγκομιδής με εξαγωγές σε 22 χώρες από την Ιταλία ως τη Νορβηγία μέχρι την ΛΙΙθουανία με κέντρο προώθησης την Γερμανία, Τσεχία και Κεντρική Ευρώπη. Επίσης υπάρχουν προγράμματα προώθησης στις χώρες της Βαλτικής που ζήτησαν περισσότερες ποσότητες με εξαγωγές περισσότερους από 7.000 τόνους ενώ εκτιμάται ότι ανάλογες ποσότητες έχουν φορτωθεί από άλλους Νομούς της χώρας.

Θετικό μήνυμα αποτελεί το ότι νέοι εξαγωγείς ήρθαν στη περιοχή για την προώθηση του καρπουζιού καθώς είναι εξαιρετικό, ενώ οι αποδόσεις ήταν στα 6 τόνους ανά στρέμμα ενώ αυξημένες παρατηρήθηκαν στο καρπούζι τύπου βαρέλας με συμπαγή και ώριμα καρπούζια τα οποία έφυγαν στο εξωτερικό χωρίς προβλήματα. Παράλληλα εκτίμησε ότι ήταν η καλύτερη χρονιά με συνεργασία όλων των φορέων σε όλα τα επίπεδα συλλογής, πιστοποίησης και εξαγωγών διασφαλίζοντας την καλή δραστηριότητα εξαγωγικά του προιόντος φεύγοντας με τη κατάλληλη σήμανση.

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΊ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ...

TO καρπούζι έχει μέλλον είπε ο Λαγάνης Κυριάκος από το Αγρίλι λέγοντας ότι η παραγωγή ήταν ικανοποιητική με άριστη συγκομιδή και ποιότητα που άγγιξε το τέλειο, ενώ οι αποδόσεις ήταν πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια. Ο παραγωγός φύτεψε ποικιλία ράγκμπι η οποία έχει καλές αποδόσεις ενώ συνέστησε στο κόσμο να προτιμά τα τοπικά είδη ενώ σε ότι αφορά την καρπόδεση ο καιρός ήταν ευνοικός ενώ με τις συμβουλές της υπηρεσίας Γεωργίας ενίσχυσε την παραγωγή. Σε ερώτηση αν πρέπει να στηριχθεί υπογράμμισε ότι πρώτα πρέπει να το στηρίξουν συλλογικά οι παραγωγοί γιατί βοηθά την τοπική οικονομία. Από την Πολιτεία ζήτησε φθηνότερα εφόδια και κανονισμοί για την εξαγωγική δραστηριότητα του προιόντος, ενώ παρά την έλλειψη εργατικω΄ν χεριών η συγκομιδή κύλησε με θετικά αποτελέσματα.


Πηγή : radio 936

Δ.Σ. Τριφυλίας με θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης το αμαρτωλό..Τουριστικό περίπτερο

ΧΑΜΟΣ αναμένεται να συμβεί το βράδυ της Πέμπτης στο Δ.Σ. Τριφυλίας από τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης που μονοπωλούν το ενδιαφέρον εδώ και καιρό.

Σημείο αναφοράς αυτή την φορά το θέμα που έχει προκύψει με το Τουριστικό περίπτερο του Δήμου το οποίο έχει φέσια με αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Πληροφορίες από το Δήμο αναφέρουν ότι το ποσό μπορεί να ξεπερνά ακόμα και τις 300.000 ευρώ αφού πριν 2 χρόνια έγινε ρύθμιση στον οφειλέτη αλλά χρήματα δεν μπήκαν στα ταμεία του Δήμου με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται....

Φυσικά ο Νόμος είναι ξεκάθαρος σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο Δήμος μπορεί να κηρύξει μονομερώς έκπτωτο τον οφειλέτη και να προκηρύξει νέα δημοπρασία με τίμημα ανάλογο της αγοράς. Δηλαδή με ένα μικρό τίμημα το οποίο θα ανταποκρίνεται στην αγορά καθώς ο Δήμος δεν περιμένει να πάρει έσοδα από το Περίπτερο και να επιβάλει ως όρο Κοινωνικό τιμολόγιο στο νέο ανάδοχο. Διότι το Τουριστικό περίπτερο ανήκει στο Δήμο, άρα και στους δημότες για να έρχονται επισκέπτες και να βλέπουν την πόλη και την παραλία....


Πηγή : kyparissiotis

Θερινός κινηματογράφος Φιλιατρών - Πρόγραμμα προβολών 2013

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Cinema κάτω από τα άστρα
(ΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 2013

ΙΟΥΛΙΟΣ

28-1 ΟΔΗΓΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ
4-8 ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
12-15 ΑΝ..
19-22 LINCOLN
26-29 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΑΡΓΩ"
30-1 Ο Αστερίξ στη Βρετανία

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

2-5 Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ
6-8 ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
9-12 ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ
13-15 Brave
16-19 SKYFALL
20-22 Μαδαγασκάρη 3
23-26 Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙ
30-2 CAPITAL

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 9:45 μ.μ.

Ημέρες Προβολών:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ - ΔΕΥΤΕΡΑ
Τρίτη - Τετάρτη - Πέμπτη

Επιλογή Ταινιών - Οργάνωση - Λειτουργία: Κινηματογραφική Λέσχη Φιλιατρών


Πηγή : filiatra net

Σύλληψη 50χρονου και 27χρονης με κοκαΐνη στο Ασπρόχωμα

Ένας 50χρονος και μια 27χρονη συνελλήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Ασπρόχωμα, σε έλεγχο που τους έκαναν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, να έχουν στην κατοχή τους ποσότητα 1,4 γρ. κοκαΐνη σε μορφή «βραχάκι». Στη συνέχεια σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του 50χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα αεροβόλο πιστόλι με 302 μολύβδινα σφαιρίδια, 10 φυσίγγια των 9 χιλ. και μια ζυγαριά.


Πηγή : tharros news

Δεν πέρασε η πρόταση για την ανάκληση της άδειας του Φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

ΛΕΥΚΟ ΑΠΟ ΝΙΚΑ-ΦΩΤΕΑ

Παρά τη μεγάλη και δυναμική κινητοποίηση του κόσμου, που κατέκλυσε την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα και του Νίκου Φωτέα, δεν υπερψήφισαν την πρόταση για την αποτροπή του πανελλήνιου φεστιβάλ της Χρυσής Αυτής στην Καλαμάτα, επί της επετείου του Μεταξικού πραξικοπήματος…

Οι παρατάξεις της «Αλλαγής» (Θόδωρος Μπρεδήμας), της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (Νίκος Διασάκος) και του «Δικτύου» (Σταμάτης Μπεχράκης), υπέβαλαν προς ψήφιση κοινή πρόταση. Κάλεσαν το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει από το Λιμενικό Ταμείο και από τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλη Αγγελάκα, να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους για την παραχώρηση του Πάρκου του Λιμενικού στη Χρυσή Αυγή, για το φεστιβάλ της.

Η πρόταση δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία καθώς οι παρατάξεις του Παναγιώτη Νίκα και του Νίκου Φωτέα ψήφισαν λευκό και αντίθετα υπερψήφισαν σχέδιο πρότασης που συνέταξε ο δήμαρχος, σύμφωνα με το οποίο ζητείται από το Λιμενικό Ταμείο και τις κρατικές αρχές να αξιολογήσουν την κατάσταση και να προχωρήσουν σε αποφάσεις που να διασφαλίζουν την ησυχία, την ηρεμία και το ήπιο κλίμα…

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Νίκος Διασάκος. Οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν να αποτραπεί η πραγματοποίηση του φεστιβάλ γιατί η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό κόμμα και διοργανώνει μια εκδήλωση μίσους, που προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού, παρακινεί σε πράξεις βίας και στιγματίζει την πόλη, ακυρώνοντας τη φήμη της ως πόλη του πολιτισμού. Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας και του Νίκου Φωτέα τόνισαν από την πλευρά τους ότι η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο κόμμα και ο νόμος της δίνει το δικαίωμα να πραγματοποιεί τέτοιες εκδηλώσεις.

Τοποθετήσεις έγιναν και από εκπροσώπους φορέων, που κάλεσαν μάταια το Σώμα να παρέμβαση για να καταργηθεί το φεστιβάλ. Ήταν εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑΜΕ, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Α’ ΕΛΜΕ κ.ά Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η έκκληση της αντιστασιακής Πότας Κακκαβά, που κάλεσε τον δημοκρατικό κόσμο να αγωνιστεί ώστε η Χρυσή Αυγή να σταματήσει να προσηλυτίζει νέα παιδιά.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal

Greek Project: Μια νέα πλατφόρμα εισόδου στην αγορά της Ρωσίας

Μια νέα πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα(portal) στοχεύει να αποτελέσει το διαβατήριο εισόδου του κάθε έλληνα επιχειρηματία που επιθυμεί να εισέλθει στην αγορά της Ρωσίας. Η εταιρεία Greek Project Consulting Services LLC, που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών στην αγορά της Ρωσίας με έδρα την Αγία Πετρoύπολη , επεκτείνοντας τις δραστηριότητες, της δημιουργεί δύο δυνατά εργαλεία για τους Έλληνες και Ρώσους επιχειρηματίες και ιδιώτες.

Συγκεκριμένα το portal θα λειτουργήσει αμφίδρομα: μέσω αυτού Έλληνες επιχειρηματίες κάθε κλάδου και κάθε μεγέθους, είτε βρίσκονται στην παραγωγή είτε στο χώρο των υπηρεσιών, θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή και να προβάλουν τα προϊόντα τους σε αντίστοιχες ρώσικες επιχειρήσεις.

Το ίδιο θα συμβεί και με τους επιχειρηματίες της Ρωσίας, αφού η ιστοσελίδα θα λειτουργεί στις δύο γλώσσες . Στόχος των δημιουργών του portal είναι να παρακινήσει Ρώσους επιχειρηματίες, χονδρέμπορους, ιδιώτες , εισαγωγείς, να ενδιαφερθούν ακόμη πιο πολύ για τα ελληνικά προϊόντα και τις υπηρεσίες. Να προσελκύσει επίσης επενδυτές από τη Ρωσία στην Ελλάδα αλλά και τουρίστες που θα τους διευκολύνει κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην ελληνική επικράτεια. Το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) της συγκεκριμένης διαδικτυακής πύλης, θα είναι ένα από τα αρτιότερα στον κόσμο και πρωτοποριακό για την Ελλάδα. Εφαρμόζεται ήδη στις ιστοσελίδες χρηματοπιστωτικών οργανισμών, αυτοκινητοβιομηχανιών, ομίλων τηλεπικοινωνιών και των μεγαλυτέρων εταιριών υδρογονανθράκων στον κόσμο. Η διαδικτυακή πύλη που θα δίνει τη δυνατότητα στον κάθε εγγραφόμενο να έχει τη δική του υποσελίδα μέσα στο portal, θα είναι διαθέσιμη το Σεπτέμβριο και με δωρεάν εγγραφές, αλλά και με πακέτα συνδρομών.

Όσον αφορά στο δεύτερο εργαλείο, η Greek Project LLC, θα παρέχει ακόμη τη δυνατότητα στις εταιρείες – συνδρομητές του portal, από 1 ευρώ την ημέρα (365 ευρώ ετήσια συνδρομή) να εκθέτουν - δειγματίζουν τα προϊόντα τους, αλλά και τις υπηρεσίες τους (μπροσούρες μεταφρασμένες στα Ρωσικά) σε ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο στην Αγία Πετρούπολη που θα λειτουργεί με μόνιμο προσωπικό και σε ωράριο καταστημάτων αγοράς, χωρίς απαραίτητα τη δική τους παρουσία. (Δεν θα γίνεται πώληση, παρά μόνο γνωστοποίηση/προώθηση των προϊόντων τους). Επίσης θα διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα ημερίδες στην Ελλάδα και τη Ρωσία με στόχο την ενημέρωση και σύσφιξη των Β2Β σχέσεων μεταξύ των δύο αγορών. Θα υπάρχουν επίσης και κλειστά b2b μεταξύ μεγάλων εταιρειών.

Η Greek Project LLC ως αξιόπιστος συνεργάτης θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της και αξίζει να σημειωθεί, χωρίς να επιζητά καμία επιπλέον αμοιβή σε περίπτωση ενδεχόμενων deals μεταξύ των πελατών της.

www.moneypost.gr


Πηγή : kanaloupou

Πρόσκληση σε εθελοντικούς καθαρισμούς παιδικών χαρών στον πρώην δήμο Δωρίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΩΡΙΟΥ

Το καλοκαίρι έφτασε και τα παιδιά μας τελειώνοντας τις σχολικές τους υποχρεώσεις θα περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στις παιδικές χαρές της κοινότητας μας. Δυστυχώς όμως η κατάσταση των παιδικών χαρών Δωρίου και Αγίου Γεωργίου είναι απογοητευτική και επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.

Δεδομένων των παραπάνω, σας καλούμε σε εθελοντική εργασία, την Κυριακή στις 6.00 μ.μ (16 Ιουνίου) στην πλατεία Δωρίου , σε συνεργασία με συλλόγους του Δωρίου, προκειμένου να καθαρίσουμε και να επισκευάσουμε μόνοι μας και με ότι μέσα διαθέτουμε ή μπορεί να προσφέρει ο καθένας μας σε συνεννόηση μαζί μου. Ευελπιστούμε στην συνεργασία όλων.

Γιώργος Ντόντος
Πρόεδρος Τ.Κ.Δωρίου


Πηγή : kopanaki news

BASKET: Δαϊκλής - Εράνη Φιλιατρών 45 - 53. Ντουγρού για άνοδο στην Β' Τοπική

Με νέα νίκη στο πρωτάθλημα της Γ' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ συνέχισε χθες η Εράνη κόντρα στον Δαϊκλή στην Καλαμάτα. Ο αγώνας που τελικώς εξελίχθηκε σε μια πλήρη απογευμνατινή προπόνηση ανέδειξε νικήτρια την Εράνη Φιλιατρών καθώς σχεδόν όλα είχαν τελειώσει από το πρώτο δεκάλεπτο και ολος ο υπόλοιπος αγώνας πήγε στο ρελαντί.

Ξεκίνησε δυνατά πήρε πολύ γρήγορα την διαφορά και από εκεί και μετά δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο και έπειξε πολύ χαλαρά.

Το 9-23 υπέρ της Εράνης στο πρώτο δεκάλεπτο μαρτυρά το τι συνέβη χθες στην Καλαμάτα για το τελικό σκορ.

Αναλυτικά τα δεκάλεπτα: 9-23 , 20-35 , 29-41 , 45-53

Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ο Νάσος Μητρόπουλος που πέτυχε 15 πόντους. Σημαντικότατο ρόλο είχαν και οι:

Ο Ντουγερόγλου με 14 πόντους
Ο Αθανασόπουλος με 10 πόντους
Ο Κωνσταντόπουλος με 8 πόντους
Ο προνοϊτης με 4 πόντους και
Ο Σύλλας με 2 πόντους που έπαιξε και τραυματισμένος.


Πηγή : filiatra news

Φιλιατρά: Άγρια συμπλοκή Αλλοδαπών

Άγρια συμπλοκή αλλοδαπών σημειώθηκε εχθές στις 11:30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, μπροστά στα μάτια δεκάδων κατοίκων, μεταξύ τους και μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, το περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά από το καφενείο του Γαλάνη, όπου αλλοδαπός Βουλγαρικής καταγωγής υπό την επήρεια αλκοόλ, συνεπλάκη με άλλο αλλοδαπό πιθανόν ομοεθνή του, για προσωπικές διαφορές. Μετά από ένα έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους, οι δύο αλλοδαποί ήρθαν στα χέρια, ενώ κατά την διάρκεια της συμπλοκής χρησιμοποίησαν καδρόνι αλλά και ένα αιχμηρό αντικείμενο, πιθανόν εργαλείο κήπου.

Το επεισόδιο συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά, παρά τις προσπάθειες κάποιων παρευρισκομένων να σταματήσουν την συμπλοκή, προκαλώντας ελαφρύ τραυματισμό στους εμπλεκόμενους αλλά και ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ένα περιστατικό που δεν είναι το μοναδικό καθώς στο πρόσφατο παρελθόν, συμπλοκή αλλοδαπών με σοβαρό τραυματισμό κατέληξε μέσα σε κατάστημα εν ώρα λειτουργίας, λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία.


Πηγή : filiatra net

Η πρώτη αποτίμηση της επίσκεψης στο Βιολογικό Κυπαρισσίας από τους Ενεργούς πολίτες

H ΠΡΏΤΗ εκτίμηση από την επίσκεψη στο εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΦΙΥΛΙΑΣ.

Την Πέμπτη το μεσημέρι τα μέλη της γραμματείας των ενεργών πολιτών στην οποία και εγώ συμμετέχω, καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης επισκεφτήκαμε το εργοστάσιο επεξεργασίας των λυμάτων της πόλης. Είδαμε όλες της πτέρυγες του εργοστασίου και ο κ. Σαμπαζιώτης μας έκανε μια λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία του. Είναι φυσικό ο καθένας από εμάς που συμμετέχουμε στην Κ. Ε. Π. λόγω διαφορετικών επαγγελματικών γνώσεων και εμπειριών να προσεγγίζουμε με διαφορετικό τρόπο κάποια θέματα. Όμως έχουμε ένα κοινό στόχο, με το διάλογο να συνθέσουμε τις διαφορετικές απόψεις, και να συμβάλουμε στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας.

Είναι καλό για την ψυχολογία μας να βλέπουμε θετικά και με αισιοδοξία τα πράγματα, όμως αν βλέπουμε μόνο την καλή πλευρά, απομακρυνόμαστε προσωρινά από την πραγματικότητα την οποία είναι αδύνατον να αποφύγουμε. Είναι γεγονός πως το εργοστάσιο είναι καινούριο και καλής κατασκευής. Δεν έχω την ανάλογη τεχνολογική γνώση για να πω αν το εργοστάσιο είναι τελευταίας τεχνολογίας, ούτε αμφισβητώ την άποψη του κ. Σαμπαζιώτη. Μπορώ να σας πω ότι έχω εργαστεί πολλά χρόνια στη βαριά βιομηχανία μέσα και έξω από την Ελλάδα και έχω αρκετή εμπειρία. Θεωρώ πως ακόμα και τα ποιο τέλεια αυτοματοποιημένα εργοστάσια δεν μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα, χωρίς το κατάλληλα καταρτισμένο και υπεύθυνο προσωπικό, και αριθμητικά επαρκή. Όταν το νερό από το βιολογικό βγαίνει διαυγές, είναι μεν απαλλαγμένο από αιωρούμενα στερεά, δεν μπορούμε να πούμε όμως πως είναι απαλλαγμένο και από ρύπους, γι’ αυτό μόνο το χημείο είναι σε θέση να αποφανθεί.

Στην ερώτηση αν το διαυγές νερό που εξάγεται από το εργοστάσιο είναι κατάλληλο για άρδευση ο κ Σαμπαζιώτης απάντησε πως όχι, δεν είναι κατάλληλο. Εδώ μπαίνει το ερώτημα: Αν δεν είναι για άρδευση κατάλληλο, πως γίνεται να είναι ωφέλιμο για τους λουόμενους; Προς το παρόν την ευθύνη για την λειτουργία του εργοστασίου την έχει η κατασκευάστρια εταιρία, που, όπως διαπίστωσα την ημέρα εκείνη, εκεί υπήρχε μόνο ένα άτομο, ο φύλακας; Σύμφωνα με τα δεδομένα είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους πολίτες να έχουν γνώση αν το εισερχόμενο νερό από το εργοστάσιο στη θάλασσα θα είναι τόσο καθαρό όσο πρέπει. Ας ελπίζουμε πως με την ανάληψη της λειτουργίας του εργοστασίου από το δήμο θα προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια, καλά τεχνικά καταρτισμένο και υπεύθυνο προσωπικό, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή επεξεργασία των λυμάτων. Όσο για το κόστος λειτουργίας που θα επιβαρυνθούν οι κάτοικοι, αυτή τη στιγμή κανένας δεν το γνωρίζει, ας ελπίζουμε ότι θα διαψευστούν εκείνοι που λένε πως θα είναι πολύ μεγάλο.

Το κείμενο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των ενεργών πολιτών https://www.facebook.com/politesgr


Πηγή : kyparissiotis

Προσληψεις συμβασιουχων στο Δημο Τριφυλιας

Ο Δήμος Τριφυλίας ανακοινωσε οτι θα προχωρησει στην πρόσληψη 14 ατόμων για πυροπροστασία, καθαριότητα και έναν οδηγό. Αναλυτικοτερα,ο Δήμος Τριφυλίας ανακοινώνει στους ενδιαφερομενους οτι θα προσλαβει για καλυψη εποχιακων αναγκων με δίμηνη σύμβαση (Ιούλιο - Αύγουστο) ΑΔΣ 42/2013:

  • έξι ΥΕ εργατες πυροπροστασίας-γενικών καθηκόντων
  • επτά ΥΕ εργατες καθαριότητας -γενικών καθηκόντων
  • ενός ΔΕ Οδηγου

Αιτήσεις υποβάλλονται στο Δημοτικό κατάστημα Κυπαρισσίας από 13/06/2013 έως και 14/06/2013. (Πληρ.:2761360700-722: Στρατικοπούλου Χριστίνα, Μπάλτα Αγγελική).


Πηγή : kyparissia news