Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Οιχαλία: Ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας

Τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης επισκέφθηκε, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και η καθηγήτρια υποκριτικής στο Πανεπιστήμιο Waubonse του Σικάγου και ηθοποιός Dr Maria Boudas-Bakalis, συνοδευόμενοι από τον γ.γ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Παναγιώτη Μπαζίγο. Εκεί ξεναγήθηκαν από τον Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη, όπου η κ. Boudas δήλωσε εντυπωσιασμένη από το χώρο και τα ευρήματα, αλλά και από το πάθος και την αγάπη του κ. Καθηγητή για την Αρχαία Μεσσήνη.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το πατρικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι Ιθώμης, μαζί με τους Αντιδημάρχους Οιχαλίας Ηλία Ντονά και Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και τον Πρόεδρο Τ.Κ. Νεοχωρίου Περικλή Καστανά.

Αναφέρθηκε ότι ο Δήμος Οιχαλίας έχει προχωρήσει σε μελέτη αποκατάστασης του ερειπωμένου σπιτιού της Κάλλας, έτσι ώστε να διαμορφωθεί στο μέλλον σε μουσείο. Η κ. Boudas εξέφρασε και πάλι την πρόθεσή της για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας και τον τόπο καταγωγής της, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τη Μεσσηνιακή Αμφικτιονία, το Δήμο Οιχαλίας και την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει ακόμη το Θέατρο Διαβολιτσίου και το αρχαίο γεφύρι της Μαυροζούμενας, τα οποία επισκέφθηκαν στη συνέχεια, καθώς και την Αρχαία Μεσσήνη.

Ο κ. Αλευράς δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει το όλο εγχείρημα και ότι θα χαρεί να επαναληφθεί η επίσκεψη της κας Boudas στη Μεσσηνία προκειμένου αυτό να αρχίσει να υλοποιείται.


Πηγή : pelops news

Πεντακάθαρες θάλασσες για κολύμβηση στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας

Τα νερά κολύμβησης στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας είναι εξαιρετικής ποιότητας, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων, κατόπιν δειγματοληψίας την οποία πραγματοποίησε η ΔΕΥΑΚ. Οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από τα όρια των επιθυμητών και επιτρεπτών επιπέδων, κάτι που αναδεικνύει τις ακτές και τις θάλασσες του Δήμου Καλαμάτας σε ασφαλή προορισμό για τους λουόμενους.

Στο site του δήμου έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα των αναλύσεων για το πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου, κατόπιν δειγματοληψίας που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου στη ζώνη ευθύνης της ΔΕΥΑΚ από την πίστα καρτ στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια.


Πηγή : best-tv

Συνελήφθησαν πατέρας και γιοι στην Κυπαρισσία

Δύο αδέλφια από την Αλβανία συνελήφθησαν προχθές τα ξημερώματα στην Κυπαρισσία από αστυνομικούς του εκεί Τμήματος, καθώς και ο πατέρας τους.

Ειδικότερα, συνελήφθη ένας 17χρονος γιατί κατείχε μια σιδερογροθιά και ο 24χρονος αδελφός του για ποσότητα κάνναβης 3,2 γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν. Επιπλέον συνελήφθη ο 46χρονος πατέρας τους, για παραμέληση της εποπτείας του 17χρονου.


Πηγή : tharros news

Ένωση Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρευρέθηκε στην εκδήλωση της “Ένωσης Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα” που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον, πλούσιο και πολυθεματικό. Παρουσιάστηκε η πρόταση προγράμματος με τίτλο: «Η φωνή των Κάστρων» από τη Δρ. Δωροθέα Παπαθανασίου-Ζούρτ (Παν. Αιγαίου).

Συγχρόνως παρουσιάστηκαν, κατά επιτυχημένο τρόπο, από μελετητικά γραφεία και εκλεκτούς ομιλητές οι προτάσεις για την ανάπτυξη του ιστορικού και προσκυνηματικού τουρισμού, του εθελοντισμού και της κοινωνικής υπευθυνότητας, για την προστασία, ερμηνεία και δημιουργική αξιοποίηση της μεσαιωνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση με θέμα “Η ευρωμεσογειακή στρατηγική, προκλήσεις και δυνατότητες” από την Ευρωβουλευτή κ. Ρόδη Κράτσα.

Τονίστηκε ιδιαίτερα ο ρόλος των Κάστρων ως πηγή ανάπτυξης. Μεταφέρθηκε η διεθνής εμπειρία από άλλα κράτη, όπου οι κοινωνίες προγραμματισμένα κτίζουν προϊόντα και μύθους με αποτέλεσμα να κερδίζουν συνεχώς οι τοπικές κοινωνίες. Τα Κάστρα είναι συγχρόνως τοπόσημα, αυθεντικά δημιουργήματα της πόλεως και μπορούν να αποτελέσουν γέφυρα από το παρελθόν στο μέλλον. Είναι ένα μεγάλο δυναμικό και συμβολικό κεφάλαιο με τεράστιες δυνατότητες.

Η “Ένωση Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα” είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε το 2007 μετά από πρωτοβουλία και αποτέλεσμα συνεδρίου του Ινστιτούτου Μεσαιωνικών Σπουδών το οποίο έλαβε χώρα στο Μυστρά Λακωνίας.

Στόχοι της Ένωσης αυτής είναι:

  • Η ανάδειξη, η προβολή, η χρήση των Μεσαιωνικών κτισμάτων.
  • Η προώθηση της έρευνας και της γνώσης αυτών.
  • Η ενίσχυση των υποδομών, η αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος με στόχο την ανάπτυξη σε περιφερειακό, διαπεριφερειακό και τοπικό επίπεδο.
  • Η συμμετοχή σε αντίστοιχα προγράμματα Εθνικά, Ευρωπαϊκά, για την τουριστική αξιοποίηση.
  • Η αρμονική ένταξη των κάστρων, στις πόλεις που βρίσκονται, στη σύγχρονη ζωή και στα κοινωνικά δρώμενα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει, ενισχύει και υποστηρίζει κάθε σοβαρή προσπάθεια που γίνεται από φορείς, θεσμούς και πολίτες που έχουν στόχο τη συντήρηση, προβολή και αξιοποίηση της πολιτιστική μας κληρονομιάς.

Ακόμη είναι ιδιαίτερα γνωστή για το μεγάλο αριθμό κάστρων και για τις πόλεις και περιοχές που έχουν κτιστεί αυτά. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ο αριθμός των κάστρων, φρουρίων και πύργων στο σημερινό Νομό Κορινθίας πλησιάζει τα εκατό. Πολλά από τα κάστρα αυτά έχουν δομηθεί κατά την Μυκηναϊκή Εποχή, άλλα κατά τους κλασσικούς χρόνους. Νεώτερα κατά τη Βυζαντινή Εποχή. Υπάρχουν ακόμα κάστρα τα οποία έχουν κατασκευασθεί κατά τη Βενετοκρατία. Πάνω τους αποτυπώνεται η τεχνολογία της κάθε εποχής και η τεχνογνωσία των κατοίκων της περιοχής, όλα δημιουργήματα της κοινωνίας.

Έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ έργα τα οποία αφορούν στη συντήρησή, στερέωση, προσπελασιμότητα και ανάδειξη τους. Έργα τα οποία υλοποιούνται, άλλα είναι σε εξέλιξη και αποτελούν στοιχεία του Δικτύου των κάστρων. Η πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στον τομέα αυτό του πολιτισμού δεν είναι αποσπασματική, ούτε τυχαία. Επεμβαίνει με γνώση, έχοντας στόχο, τη σύνδεση μεταξύ τους, τη δημιουργία δικτύου, την ολοκληρωμένη αξιοποίηση τους και τη συνεχώς προστιθέμενη αξία που παράγουν.

Συγχρόνως συνδυάζει αυτά και με άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν πόλεις της Πελοποννήσου, όπως αρχαία Λιμάνια. Έτσι η κάθε μονάδα γίνεται μέλος μιας μεγάλης ομάδας – ένωσης με αποτέλεσμα να γίνεται η Πελοπόννησος ένα ανοιχτό Μουσείο στο Χώρο και στο Χρόνο, με αποτύπωση των γεγονότων και της ιστορίας, μέσω των δομημάτων, των κατασκευών και του περιβάλλοντος.


Πηγή : pelops news

Νέος συνοικιακός κομποστοποιητής στο κέντρο της Καλαμάτας

Στο πλαίσιο του προγράμματος συνοικιακής κομποστοποίησης που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με την ομάδα Re:think Project, τοποθετήθηκε σήμερα ένας νέος συνοικιακός κομποστοποιητής, κατασκευασμένος από ανακυκλώσιμα υλικά, στο χώρο του πάρκου δίπλα στο Δημοτικό Αναψυκτήριο, το οποίο λειτουργεί ως κατάστημα με την ονομασία «Κεντρικόν».

Για τη χρήση και τη λειτουργία του έχει ενημερωθεί το προσωπικό του καταστήματος «Κεντρικόν». Οι περίοικοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καλούνται να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας, στα τηλέφωνα 27213 60858 & 27213 60852, ώστε να προγραμματιστεί ενημέρωσή τους για την ορθή χρήση και λειτουργία του.


Πηγή : best-tv

Μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στο λύκειο Κυπαρισσίας - Υψηλοί στόχοι για τους υποψηφίους ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ για τους κόπους τους αλλά και προσμονή για το μέλλον έδειξαν οι υποψήφιοι για ΑΕΙ-ΤΕΙ που είδαν τις βαθμολογίες τους στο εξεταστικό κέντρο της Κυπαρισσίας για το Λύκειο της περιοχής μας. Τα ποσοστά επιτυχία κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα με τα θέματα κατά γενική ομολογία να ήταν..δύσκολα και για δυνατούς μαθητές.

Η Θεοδώρα Γκόγκα έβγαλε συνολική βαθμολογία 18,939 και χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ως κοπιαστική πνευματικά και σωματικά. Τόνισε ότι θα πετύχει τον στόχο της ανάλογα με τις βάσεις που είναι η Νομική Αθηνών ενώ για τις επόμενες γενιές που θα δώσουν εξήγησε ότι πρέπει να έχουν ισχυρή θέληση, να είναι επικεντρωμένοι στο στόχο τους με βάση συγκροτημένο πρόγραμμα λαμβάνοντας δύναμη από αυτό που επιθυμούν. Ο Βασίλης Κ. έβγαλε 17.686 μόρια καθώς αγγίζει τον στόχο τους για το Πολυτεχνείο Αθήνας ευχόμενος καλή επιτυχία στα παιδιά με ανταμοιβή των κόπων με την ηρεμία να κυριαρχεί, παραδέχτηκε ότι τα θέματα ήταν δύσκολα αφού δεν αφορούσαν μέτριους μαθητές ενώ μεγάλο ρόλο παίζει η τύχη μαζί με την ουσία.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΠΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ

Τα παιδιά στο λύκειο μαζί με τον Διευθυντή κ. Βαγγέλη Αντωνόπουλο μίλησαν στο ΡΑΔΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 936 για την επιτυχία τους. Ο κ. Αντωνόπουλος υπογράμμισε ότι η δυσκολία είναι μέσα στο πρόγραμμα καθώς τα παιδιά ανταποκρίνονται ενώ κατέληξε λέγοντας ότι τα παιδιά σημείωσαν μεγάλη επιτυχία όπως κάθε χρόνο.

Σε σχολή της Τρίπολης θέλει να πετύχει ο Κώστας που προτίμησε κοντινή περιοχή. Η Πολυξένη Κολοσκόπη έβγαλε 17,5 σκέφτεται να ακολουθήσει το Παιδαγωγικό τμήμα ενώ για την επιτυχία είπε ότι το μυστικό της βρίσκεται στο σύστημα που επιλέγει ο καθένας, ενώ τόνισε ότι δεν είχε ιδιαίτερο άγχος όλη τη χρονιά. Για τις σχολές εκτίμησε ότι έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Τέλος η Μαντέα Ειρήνη είχε στόχο τις Οικονομικές επιστήμες με καλή βαθμολογία ενώ εκτίμησε ότι τα Φυσικά και τα Μαθηματικά είχαν ιδιαίτερη δυσκολία με αποτέλεσμα να έχει γράψει κάτω από την βάση των 80% των μαθητών στα παραπάνω μαθήματα.




Πηγή : radio 936

Διαψεύδουν για το Νοσοκομείο αλλά τέλος του χρόνου αλλάζει μορφή- Μας κοριδεύουν

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να έσπευσε να διαψεύσει ότι θα κλείσουν νοσοκομεία, και ειδικά αυτά που θεωρούνται μη αποδοτικά, ήδη όμως ετοιμάζεται όλο το σχέδιο για την κατάργηση συγκεκριμένων νοσηλευτικών μονάδων ανά τη χώρα. Αναστάτωση προκάλεσε η πρόσφατη ανάρτηση του iatropedia.gr ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας και μάλιστα άμεσα, έπειτα από σχετική παρότρυνση της τρόικας. Ωστόσο οι ίδιες διασταυρωμένες και έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr -που προέρχονται από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη- επιμένουν ότι το σχέδιο κατάργησης νοσοκομείων ετοιμάζεται και η εφαρμογή του θα αρχίσει άμεσα. Άλλωστε οι δανειστές μας είναι αυτοί που επιμένουν ότι υπάρχουν νοσοκομεία που δεν εξυπηρετούν κανέναν σκοπό δεδομένου ότι είναι χαμηλής αποδοτικότητας και πληρότητας. Παρά τις αντιρρήσεις και τις αντιστάσεις που επέδειξε η ηγεσία του υπουργείου υγείας σε πολλές συναντήσεις, οι τροικανοί επιμένουν: κλείστε άμεσα νοσοκομεία για να μειωθούν οι δαπάνες.

Εξάλλου οι καθυστερήσεις στις συγχωνεύσεις τμημάτων και κλινικών είχαν προβληματίσει ιδιαιτέρως της τρόικα. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρηματολόγησε σχετικά, εστιάζοντας στο γεγονός ότι μπορεί κάποια νοσοκομεία να μην εμφανίζουν μεγάλη πληρότητα, ειδικά στα νησιά, συμβάλουν όμως στην υγειονομική κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών για αυτό και θα πρέπει να παραμείνουν. Παρ αυτά οι δανειστές μας επιμένουν σε άμεσα λουκέτα. Γι αυτό και μέσα στο καλοκαίρι και ενώ θα είναι σε εξέλιξη τα …ιερά μπάνια του λαού, αναμένεται –όπως σημειώνουν πηγές του iatropedia.gr- να κλείσουν συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα. Η αρχή θα γίνει από την πρωτεύουσα προκειμένου σε αυτήν τη φάση, και λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης, να αποφευχθούν οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στην περιφέρεια.


Πηγή : kyparissiotis

Ποδοσφαιρικός Αγώνας Ελπίδας και Προσφοράς στη Ζαχάρω

Ποδοσφαιρικός Αγώνας... ελπίδας και προσφοράς στη Ζαχάρω...

ο Σύλλογος Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως και οι Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές του Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας, διοργανώνουν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με τους Παλαιμάχους του Παναθηναικού, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, στις 6.30 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως.

Γενική Είσοδος 5 ευρώ (μαθητές και παιδιά ΔΩΡΕΑΝ)

Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη σε αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο.


Πηγή : filiatra net

Βολές για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Ευθείες βολές κατά του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργου Μπέζου, αλλά και αιχμές προς το διοικητή της 6ης ΥΠΕ Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων - Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτη Κατσίβελα, εξαπολύθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας κατά τη διάρκεια συζήτησης - ενημέρωσης για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, που έχει μείνει χωρίς καρδιολόγο και, όπως επισημάνθηκε, διαρκώς υποβαθμίζεται και πλησιάζει το κλείσιμό του!

Μάλιστα, σε βάρος του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας ακούστηκαν βαρύτατες καταγγελίες, ακόμα και για παράβαση καθήκοντος, αφού, όπως ειπώθηκε, δε στελεχώνει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με προσωπικό - που υπάρχει - από το Νοσοκομείο Καλαμάτας!

Απόφαση, πάντως, δεν ελήφθη, καθώς το θέμα ετέθη προ ημερήσιας διάταξης και η συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν συνέχεια της διακοπείσας το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Ωστόσο, έγινε συζήτηση και ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και εκφράστηκαν φόβοι και ανησυχίες για κλείσιμό του, που, όπως είπαν, δεν αργεί να έρθει!

Βεβαίως, η συζήτηση, ακόμη και με την ένταση των τοποθετήσεων των συμβούλων και τους «πύρινους» λόγους ορισμένων εξ αυτών, περισσότερο με επικήδειο έμοιαζε ή, στην καλύτερη, με μνημόσυνο. Μόνο που κανείς εξ όσων τοποθετήθηκαν δεν αναλογίστηκε αν και ποια ευθύνη φέρει ο ίδιος για την κατάσταση στο νοσοκομείο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τον ορατό κίνδυνο κλεισίματός του! Αυτοκριτική, με ειλικρίνεια, δεν ακούστηκε από κανέναν! Ούτε και συγκεκριμένη πρόταση αντίδρασης, αντίστασης και πίεσης!

Το θέμα στο Σώμα έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σωτήρης Μπακούρος, ενώ- εκτός από τις τοποθετήσεις του δημάρχου και συμβούλων- αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, Πάνου Μπόζου. Αυτός περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στο νοσοκομείο, αλλά και τη στάση του διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργου Μπέζου, καθώς και της 6ης ΥΠΕ με διοικητή του Τριφύλιο, Παναγιώτη Κατσίβελα, με πολλούς από το ακροατήριο και το Σώμα να αναρωτιούνται γιατί ο κ. Μπόζος αυτά που είπε προχθές δεν τα έλεγε εδώ και δύο χρόνια δημόσια κι αρκούνταν να στέλνει υπηρεσιακά έγγραφα και να δηλώνει ότι το νοσοκομείο ενισχύεται, αναβαθμίζεται και δεν κινδυνεύει!

Ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας αναφέρθηκε στις συζητήσεις και τις αποφάσεις του Δ.Σ. για το νοσοκομείο, τις αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των προηγούμενων ετών και τόνισε πως το πρόβλημα της στελέχωσης παραμένει και προκαλεί εύλογη ανησυχία στους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της υπολειτουργίας είναι γνωστό, τονίζοντας ότι η διασύνδεση δε φαίνεται να ευνοεί το νοσοκομείο, αντίθετα το υποβαθμίζει. Σχολίασε, δε, πως η Δημοτική Αρχή παραμένει σταθερή στη διεκδίκηση να μείνει ανοιχτό και σε λειτουργία το νοσοκομείο και ότι ζητάνε την άμεση στελέχωσή του με προσωπικό. «Το casus belli παραμένει ισχυρό», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον αναπληρωτή διοικητή, Πάνο Μπόζο, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που ξεκίνησαν με το νόμο 4052, πριν από δύο χρόνια, και τις αντιδράσεις και αντιρρήσεις του ιδίου και των συντονιστών των Κέντρων Υγείας για τη διασύνδεση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με εκείνο της Καλαμάτας. Όπως είπε, «παρά τις διαβεβαιώσεις που έδιναν οι πάντες ότι το νοσοκομείο δε θα υποβαθμιστεί, τα πράγματα πηγαίνουν όλο και χειρότερα. Το υπουργείο σε οποιοδήποτε αίτημα για στελέχωση μας απαντά ότι στο Νοσοκομείο Μεσσηνίας υπάρχουν 6 καρδιολόγοι, καλύψτε! Ο μόνος που μπορεί να παρέμβει - έχω απογοητευθεί από τη στάση της διοίκησης της Καλαμάτας- είναι ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι, με μία απόφαση μπορούν να μετακινηθούν γιατροί!».

Επίσης, τόνισε ότι είναι επικίνδυνη η λειτουργία του νοσοκομείου και τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. «Χωρίς το νοσοκομείο, δε νοείται η ύπαρξη της Τριφυλίας. Η ευθύνη ανήκει σ’ εσάς, σε όλη την κοινωνία!», επισήμανε. Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Μπακούρος σημείωσε: «Το θέμα είναι πολιτικό. Έχουμε αθέτηση της βασικής συμφωνίας όταν έγινε η συνδιοίκηση.

Ο Μπέζος λειτουργεί στη λογική της παρέας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Το νοσοκομείο πεθαίνει με τη διαδικασία της σταγόνας, αργά, δε θα είναι μακρύς ο χρόνος». Μίλησε ακόμη και για αντιμαχόμενες τάσεις μέσα στο ίδιο το νοσοκομείο.

Με τη σειρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντος Κουκούμης, σχολίασε: «Το θέμα έχει ξανατεθεί και είχαμε από τότε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι οδεύει σταδιακώς το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας προς υποβάθμιση έως και κλείσιμο. Δεν είμαστε προμηθείς ή επιμηθείς κακών, απλώς είμαστε ενημερωμένοι για το τι προβλέπουν τα μνημόνια και η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής σε ό,τι αφορά το δημόσιο τομέα». Αφού τόνισε ότι «είναι καθαρά πολιτικό θέμα», είπε: «Να έρθουμε σε ρήξη με αυτή την πολιτική». Ο αντιδήμαρχος και γιατρός (υπηρετώντας στο νοσοκομείο επί σειρά ετών), Τάσος Πούλος, σημείωσε: «Όταν πριν από δύο χρόνια επέβαλαν τη συνδιοίκηση, οφείλαμε να πούμε τότε την αλήθεια! Πριν από δύο χρόνια δεν κάναμε την επανάσταση» και ανέφερε πως «ουσιαστικά το νοσοκομείο εδώ και 2 χρόνια δε λειτουργεί».

Ο Γιάννης Βασιλόπουλος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Μπέζο, λέγοντας: «Θεωρώ ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όχι τυπικά, ουσιαστικά παραβαίνει το καθήκον του που δε στέλνει γιατρούς», ενώ ο Θεόδωρος Δεληγιάννης πρότεινε «να κλείσει αύριο ο Δήμος και, αν είναι δυνατόν, να παραιτηθούμε όλοι», προσθέτοντας ότι «αν δε λυθεί αυτό το πράγμα, δηλώνω δημόσια ότι σε δέκα μέρες θα παραιτηθώ».

Η.Γιαννοπουλος


Πηγή : tharros news

Ολοκληρώθηκε το έργο αντιστήριξης στην είσοδο της Κορώνης

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΛΕΥΡΑ

Την Κορώνη επισκέφθηκε το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, σε μια προσπάθεια να προβάλει τα έργα που εκτελούνται ή έχουν προγραμματιστεί από την Περιφερειακή Ενότητα, ενώ με την ευκαιρία ανακοίνωσε ότι ο οριστικός ανάδοχος για το δρόμο Τζάνε-Καλαμάκι θα υπάρχει σε ένα μήνα…

Ο Παναγιώτης Αλευράς, συνοδεία της αντιδημάρχου Πύλου-Νέστορος, Πελαγίας Λευτάκη, επισκέφθηκε το έργο «Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στην είσοδο της Κορώνης», το οποίο έχει ολοκληρωθεί. Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, με το έργο αυτό «αντιμετωπίσθηκε αποτελεσματικά το σοβαρό πρόβλημα των κατολισθήσεων της ευρύτερης περιοχής που εγκυμονούσε κινδύνους τόσο για τα κτίρια όσο και για τον οδό εισόδου της Κορώνης. Παράλληλα επετεύχθη διαπλάτυνση του καταστρώματος της οδού, ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται με ασφάλεια και άνεση. Επίσης, με την επένδυση του πασαλότοιχου με λιθοδομή, το έργο, αν και ογκώδες, προσαρμόστηκε άριστα στο παραδοσιακό τοπίο της Κορώνης και είναι ένα από τα πιο πετυχημένα έργα της Π.Ε. Μεσσηνίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Αλευράς, επισκέφθηκε το έργο διευθέτησης των ομβρίων υδάτων στο δρόμο Βασιλιτσίου-Κορώνης, προϋπολογισμού 620.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών. Το έργο ολοκληρώνεται και θα αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα στον οικισμό Ασίνης. Επίσης, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «έγινε επίβλεψη στα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΠΔΕ 2013 και έχουν δημοπρατηθεί εντός του μηνός, τα οποία είναι:

Συντήρηση του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη προϋπολογισμού 400.000 ευρώ που θα περιλαμβάνει και τον κόμβο προς Βασιλίτσι (περιοχή Γερακάδας). Τη συντήρηση της 13ης Ε.Ο. από Πετριάδες-Φαλάνθη-Καπλάνι-Χωματερό-Νέα Κορώνη (σύνδεση με 9η Ε.Ο.). Αντιδιαβρωτική προστασία της περιοχής Αρτάκι Κορώνης, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Επέκταση του μώλου της Κορώνης, β΄ φάση, προϋπολογισμού 1.500 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν οι εγκρίσεις μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση». Όπως σημειώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα, «γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα υποδομής και παράλληλα εξελίσσονται νέα, που θα συντελέσουν καθοριστικά στην ανάπτυξή της και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας».


Πηγή : kalamata journal

Ολοκληρώνεται κλάδος της μεγάλης γέφυρας του Νέδοντα στον περιμετρικό της Καλαμάτας

Ολοκληρώνεται ο νότιος (δεξιός, με κατεύθυνση προς Μάνη) κλάδος της μεγάλης γέφυρας, μήκους άνω των 360 μέτρων, του περιφερειακού της Καλαμάτας, στο Νέδοντα. Η κατασκευή της γέφυρας, που προχωρεί απρόσκοπτα, γίνεται με τη μέθοδο της προβολοδόμησης και για το βόρειο κλάδο έχουν κατασκευαστεί τα μεσόβαθρα και απομένει ο φορέας. Όπως προκύπτει από το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση και των δύο κλάδων της γέφυρας αναμένεται στα τέλη του 2013.

Επίσης, εκτελούνται εργασίες ανατολικά της οδού προς Σπάρτη, με κατεύθυνση προς Γιαννιτσάνικα. Καίριο ζήτημα για την επιτάχυνση των εργασιών κατασκευής του περιφερειακού δακτυλίου της Καλαμάτας, ενός έργου αξίας 155 εκατ. ευρώ με τον οποίο θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος, είναι η απόδοση του εδάφους στην κοινοπραξία, ώστε να εργάζεται απρόσκοπτα.


Πηγή : messinia portal

Έτοιμο να λειτουργήσει το αιολικό πάρκο στην Πύλο

Σε λειτουργία ετοιμάζεται να τεθεί σε λίγες ημέρες, στη θέση «Άγιος Νικόλαος» του Δήμου Πύλου – Νέστορος, το πρώτο αιολικό πάρκο της Μεσσηνίας με 8 ανεμογεννήτριες, αντί των 18 αρχικώς προβλεπόμενων, δυναμικότητας 6,8 MW. Το πάρκο είναι της εταιρείας «Ενεργειακή Πύλου – Μεθώνης Α.Ε.» και, σύμφωνα με όσα αποφάσισε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος, θα γίνει ανάκληση αποφάσεων των Δ.Σ. Μεθώνης και Πύλου του 2006 και του 2007, αντίστοιχα, αλλά και θα κατατεθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας δήλωση παραίτησης από την αίτηση ακύρωσης που είχε κατατεθεί το 2009 και την αίτηση αναστολής του τέως Δήμου Πύλου το 2009.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο

Εισηγούμενος το θέμα ο αντιδήμαρχος Παν. Καρβέλας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις ΑΠΕ τέθηκε σε ισχύ μετά την έκδοση των αδειών του έργου και, συνεπώς, δεν εφαρμόζεται επ’ αυτού. Το έργο στο σύνολό του κρίθηκε ad hoc από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το 2004 που, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής έλαβε θετική απόφαση, άρα έχει εξετασθεί πλήρως η συμβατότητα του έργου με τον ιστορικό χαρακτήρα της περιοχής. Η περιοχή εγκατάστασης του αιολικού πάρκου δε βρίσκεται σε NATURA 2000 και επιπλέον η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου εξετάζει αναλυτικά τη μη ύπαρξη επιπτώσεων του έργου στη γειτνιάζουσα περιοχή NATURA 2000, στον περιορισμένο αριθμό ατόμων αγρίων πτηνών και στο καταφύγιο θηραμάτων. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δημ. Καφαντάρης ανέφερε:

«Σύμφωνα με τα παραπάνω ευρισκόμαστε προ τετελεσμένου γεγονότος και ο Δήμος διαφαίνεται ότι έχει συμφέρον από την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου, χωρίς αυτό να έχει επιπτώσεις στους δημότες, στο περιβάλλον, στον τουρισμό, στον πολιτισμό. Από την εν λόγω εγκατάσταση θα προκύψουν οφέλη για το Δήμο και τους δημότες». Η παραπάνω απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, δεδομένου ότι η σύμβουλος Σοφία Αποστολοπούλου τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης όλων των μορφών ενέργειας αλλά από το κράτος και καταψήφισε.


Πηγή : pylos news

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

3ος Ποδηλατικός Γύρος Ζαχάρως με άρωμα Τριφυλίας

Με την συμμέτοχη πολλών παιδιών αλλά και αθλητών από σχεδόν όλη την Πελοπόννησο διεξήχθη ο 3ος Ποδηλατικός Γύρος Ζαχαρως την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013. Στο αγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης υπήρχαν αθλητές από σχεδόν όλη την Πελοπόννησο, αναφορικά υπήρξαν συμμετοχές από Τρίπολη, Καλαμάτα, Κυπαρισσία, Πύργο, Αρχαία Ολυμπία, Αμαλιάδα και Πάτρα. Εκτός Πελοποννήσου συμμετείχαν και αθλητές από Αθήνα. Συνολικά 90 αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών πήραν μέρος στον πρώτο αγώνα αγωνιστικής ποδηλασίας στην πόλης μας.

Έξι σύλλογοι, 42 χορηγοί, 63 εθελοντές σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας μια πρωτόγνωρη και σημαντική διοργάνωση η οποία πραγματικά άλλαξε σελίδα στην πόλη της Ζάχαρως . "Ο Δρόμος της Φωτιάς" όπως ονομάστηκε ο αγώνας εις μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς του 2007 εδειξε απο την πρώτη στιγμή ότι ήταν κάτι που είχε ανάγκη ο κόσμος της πόλης. Αγκαλιάστηκε από όλους θερμά, η συμμετοχή ήταν μεγάλη και η συμπαράσταση και η επιβράβευση των αθλητών με το χειροκρότημα του κόσμου ήταν κάτι πρωτόγνωρο και σημαντικό για τα δεδομένα της περιοχής. Δίνει σε όλους όσους φεραν εις πέρας αυτόν το αγώνα την θέληση και την δύναμη να εξελίχθη ο αγώνας σε μια εκδήλωση Πανελληνίας εμβελείας.

OPEN RACE Εκτός συναγωνισμού ο Πάνος Εξαρχόπουλος Ανδρών 42 χλμ 1 Καλογεράς Ελευθέριος Ζαχάρω 53.38.00 2 Θανάσουλας Νάσος Πύργος 56.46.06 3 Μανεσιώτης Γιώργος Καλαμάτα 1.04.21 ΓΥΝΑΙΚΩΝ 21 χλμ 1 Μαρίνα Μπούζου Ζαχάρω 44.22.09 2 Ζηνοβίου Μαργαρίτα Ζαχάρω 51.02.02 3 Αθανασοπούλου Σταυρούλα 57.35.04 Ευχαριστίες εξέφρασαν οι διοργανωτές προς την αγωνιστική ομάδα του Ποδηλατόδρομου Πύργου που έτρεξε μαζί τους και το Βαγγέλη Πατσιαλό για τη φωτογραφική κάλυψη.


Πηγή : kyparissiotis

Γυμναστικές Επιδείξεις στη Κυπαρισσια

Με τις καθιερωμένες πια Γυμναστικές Επιδείξεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 16 Ιουνίου στο Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας, έκλεισε η σχολική χρονιά για τα παιδικά τμήματα του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας.

Μέσα από την ξενοιασιά και την ανεμελιά πάνω από 100 παιδιά που πλημμύρισαν το γήπεδο, έδωσαν χαρά και θύμισαν στους μεγαλύτερους ανάλογες εκδηλώσεις του παρελθόντος. Συμμετέχοντες και θεατές, διασκέδασαν παίζοντας παραδοσιακά παιχνίδια μέχρι αργά το βράδυ. Αυγουλοδρομίες, σακκοδρομίες, σκυταλοδρομίες και διελκυστίνδα, για όλες τις ηλικίες.

Η βραδιά έκλεισε με αγώνες διελκυστίνδας από γονείς που έγιναν για λίγο παιδιά και όλοι μαζί έδωσαν ραντεβού για το Σεπτέμβρη.


Πηγή : kyparissia news

Κυπαρισσία: Ένοπλη ληστεία με θύμα ηλικιωμένη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το βράδυ, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με την απειλή όπλου μπήκαν σε οικία που διέμενε ηλικιωμένη ημεδαπή και αφαίρεσαν χρήματα, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν και αναζητούνται.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας.


Πηγή : filiatra net

Εκλογές στον Σύλλογο Πολυτέκνων Τριφυλίας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε και όρισε ως ημέρα διεξαγωγής των εκλογών την Κυριακή 30/Ιουν/2013.

Όσοι ενδιαφέρονται και θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές πρέπει να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας στο Δ.Σ. έως τις 19/Ιουν/2013 (παράταση ημερ/νίας ώς 24/Ιουν/2013) στο γραφείο του συλλόγου.

Επειδή κατά την πρώτη Γενική Συνέλευση που έχει ορισθεί στις 23/Ιουν/2013 δεν ώρα 11:00 προβλέπεται να υπάρχει απαρτία, το Δ.Σ. για να αποφύγουν την ταλαιπωρία τα μέλη όρισε ως ημέρα που θα γίνει ή δεύτερη Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 30/Ιουν/2013 στην αίθουσα στο Εργατικό Κέντρο στο γραφείο του συλλόγου στην Κυπαρισσία.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετέχει ένα μέλος στη Γ.Σ. και στις εκλογές είναι να έχει μαζί του το πολυτεκνικό βιβλιάριο και να το έχει θεωρήσει.

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος

Η Γραμματέας
Κατερίνα Αγγελινά


Πηγή : filiatra news

Σκουπίδια στις εργατικές κατοικίες και σε οικισμούς στη Τριφυλία

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για το θέμα των σκουπιδιών είδαμε πρόσφατα στο Καλονερό καθώς η αποκομιδή παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα καθώς ο διαγωνισμός για την παραχώρηση σε ιδιώτη δεν έχει τελεσφορήσει παρότι διανύουμε την τουριστική περίοδο. Τώρα η ελλιπής αποκομιδή παρουσιάζεται σε οικισμούς και περιοχές ιδίως τα τριήμερα από την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά τα απορρίμματα συνεχίζουν για μέρες να κάνουν πάρτι στις Εργατικές κατοικίες Κυπαρισσίας με τους κάδους να ξεχειλίζουν και να κοσμούν...τον πολιτισμό μας. Η περιοχή παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης όπως και το Δημοτικό Κολυμβητήριο το οποίο απαιτεί χλωρίωση ανά δύο ημέρες διαφορετικά το νερό...πρασινίζει με αποτέλεσμα να αποτελεί παράδειγμα προ αποφυγή για τους αθλητές του ΝΟΚΥ οι οποίοι συνεχίζουν να αθλούνται στην περιοχή του Αη Λαγούδη.

Ι.ΜΠ.


Πηγή : kyparissiotis

Μαλλιά κουβάρια στο Δ.Σ. Τριφυλίας για το φεστιβάλ της Χ.Α.

ΜΑΛΛΙΑ κουβάρια θυμίζοντας Βουλή και την θεωρία των δύο άκρων έκλεισε χωρίς να υιοθετηθεί το ψήφισμα Κουκούμη το θέμα για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στη Καλαμάτα. Ο επικεφαλής της ελάσσονος πρότεινε το ψήφισμά του ως εισηγητής κριτικάροντας την ιστορική αλήθεια για τον Μεταξά αλλά και την ταύτιση ναζιστικών συμβόλων και προσώπων με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Θεώρησε ότι προσβάλλεται η μνήμη όσων αγωνίστηκαν απέναντι στη γερμανική ναζιστική θηριωδία όπως είπε εκτιμώντας ότι οι ψηφοφόροι του κόμματος παρασύρθηκαν ενώ άσκησε κριτική στο γεγονός ότι ο Δήμαρχος Τριφυλίας μετά από ένα μήνα θα καταθέσει στεφάνι στον Αετό για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Τα αίματα σύμφωνα με το www.kyparissianews.com, άναψαν μετά τη τοποθέτηση του κ. Θ. Δεληγιάννη ο οποίος ερώτησε αν ο Μεταξάς ήταν..προδότης της χώρας ενώ είχε λεκτική αντιπαράθεση με τον κ. κουκούμη για τη κομμουνιστική θεωρία και με ακροατήριο μελών του ΚΚΕ. Ο κ. Πετρόπουλος εκτίμησε ότι η Ελλάδα έχει υποχρέωση να καταδικάζει μορφές ναζισμού και εκτροφής μορφωμάτων όπως η Χ.Α. ενώ ο Σωτήρης Τσίγγαος με σκληρές εκφράσεις μίλησε για την ιδεολογική κριτική ως μέσο αντίστασης.

ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ...

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας υπογράμμισε ότι το θέμα δεν αγγίζει το Δήμο μας και δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο ψηφίσματος ή παρέμβασης καθώς το Δ.Σ. δεν είναι αρένα..πολιτικής αντιπαράθεσης οπότε δεν μπορεί να πάρει θέση σε ζήτημα που δεν τον αφορά. Ο κ. Μπακούρος έκανε την αυτοκριτική του λέγοντας ότι τα λάθη του πολιτικού συστήματος οδήγησαν τον κόσμο στην Χ.Α. ενώ τα αίματα άναψαν ότι από το ακροατήριο αναρτήθηκε πανώ με τα θύματα της θηριωδίας με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να κινδυνέψει να διακοπεί.

Τέλος ο Δήμαρχος είπε ότι δεν δέχεται μαθήματα Δημοκρατίας από κανέναν αφού με 7 ψήφους υπέρ και 15 κατά το ψήφισμα δεν εγκρίθηκε.




Πηγή : radio 936

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Στο Costa Navarino, την Κυπαρισσία και άλλες πόλεις την επόμενη εβδομάδα ο Ν. Κακλαμανάκης, μεταδίδοντας το μήνυμα: “Με τη δύναμη των Ελλήνων, με τη δύναμη της Ελλάδας”

Πρεσβεύοντας την αρχή “δια βίου ευ αγωνίζεσθαι”, ο αθλητής Νίκος Κακλαμανάκης, ο οποίος ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας που άναψε το βωμό, συνεχίζει να μεταδίδει το μήνυμα “Με τη δύναμη των Ελλήνων, με τη δύναμη της Ελλάδας”, που έχει ήδη αποτελέσει έμπνευση και κινητήριο δύναμη για πολλούς ανθρώπους σε όλη τη χώρα. Μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα “Ο μόνος αγώνας που χάνουμε είναι ο αγώνας που δε δίνουμε...”, ο Νίκος Κακλαμανάκης θα επισκεφθεί περιοχές της Μεσσηνίας, πραγματοποιώντας ομιλίες με θέμα “Ταξίδι ζωής”. Στόχος της περιοδείας είναι να μεταλαμπαδεύσει στους νέους την αγάπη του για τη θάλασσα και την Ελλάδα.

Στις 26 Ιουνίου, ο Ολυμπιονίκης θα βρίσκεται στο Navarino Dunes της Costa Navarino. Οι επισκέπτες των ξενοδοχείων The Westin Resοrt Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort θα γνωρίσουν από κοντά τον πρωταθλητή της ιστιοπλοΐας και θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ομιλία του το απόγευμα, που εστιάζει στο πως μπορούμε όλοι μας να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις αλλά και να τις ξεπεράσουμε. Παράλληλα, η εκπαίδευση στην ιστιοπλοΐα, έχει στόχο να δείξει στους νέους 13-17 ετών πως να σέβονται και να αγαπούν τη θάλασσα καθώς και την εξοικείωση με τις αρχές της ναυτοσύνης που συνδέονται άμεσα με το μήνυμα που μεταφέρει ο Έλληνας πρωταθλητής. To Ιόνιο πέλαγος και η αμμώδης παραλία άνω του 1χλμ. που βρίσκεται μπροστά στο Navarino Dunes, είναι το ιδανικό σκηνικό όπου μπορούν να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι όχι μόνο το άθλημα, αλλά και τις αξίες που μεταλαμπαδεύονται μέσα από αυτό. Τις επόμενες ημέρες, το πρόγραμμα συνεχίζεται με επισκέψεις στην Κυπαρισσία, (27 Ιουνίου), τη Μεσσήνη (28 Ιουνίου) και ολοκληρώνεται στην Καλαμάτα (29 και 30 Ιουνίου).


Πηγή : pyrgos trifylias

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας: Ζητούν να περάσουν από ΚΤΕΟ τα περιπολικά

Να περάσουν άμεσα όλα τα οχήματα της Αστυνομίας από έλεγχο ΚΤΕΟ, παρότι δεν το προβλέπει η Νομοθεσία, ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας.

Για το μείζον ζήτημα της ασφάλειας των αστυνομικών στα περιπολικά, μας μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Αδαμόπουλος, με αφορμή ατύχημα που συνέβη χθες τα ξημερώματα στο δρόμο Κυπαρισσίας - Φιλιατρών, όταν βγήκε από το δρόμο το περιπολικό της Τροχαίας Κυπαρισσίας.

Ο αστυνομικός οδηγός του περιπολικού νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος.

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμόπουλο, είναι επιτακτική ανάγκη να περάσουν ΚΤΕΟ τα οχήματα της Αστυνομίας καθώς κυκλοφορούν αρκετά περιπολικά με πάνω από 300.000 χλμ. και γίνονται αρκετά ατυχήματα. Η θέση της Ένωσης μάλιστα είναι, πριν καταλογιστούν ευθύνες στον εκάστοτε αστυνομικό οδηγό που ενεπλάκη με υπηρεσιακό όχημα σε τροχαίο, να διατάσσεται πραγματογνωμοσύνη.

Εάν το όχημα πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας και η πραγματογνωμοσύνη δείξει ευθύνη του οδηγού, τότε μόνο να κινείται η διαδικασία σε βάρος του.


Πηγή : eleutheria online

Κατσίβελας «Δεν τίθεται θέμα να κλείσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας!»

«Δεν τίθεται θέμα να κλείσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας! Δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα και ούτε πρόκειται να τεθεί», τόνισε χθες το μεσημέρι στο «Θ» ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων - Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Κατσίβελας.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, στον οποίο μεταφέραμε την έντονη ανησυχία των πολιτών της Τριφυλίας και της ευρύτερης περιοχής από διαδικτυακά δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών που παρουσίαζαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα μπει «λουκέτο» σε 13 νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων σε αυτό της Κυπαρισσίας, σημείωσε: «Όσα δημοσιεύθηκαν και αναπαρήχθησαν στο διαδίκτυο, τις μέρες της απεργίας στα ΜΜΕ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι επαναλήψεις κομματιών από παλιά δημοσιεύματα για την αναδιάταξη των μονάδων υγείας».

Μάλιστα, μέσα από το «Θ» διαβεβαιώνει τους πολίτες της Τριφυλίας πως «δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, για το οποίο εργαζόμαστε - σε συνεργασία με το υπουργείο - για την ενίσχυση και αναβάθμισή του!». Όσο, δε, για την αναφορά σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα περί «λουκέτου» ακόμη και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο κ. Κατσίβελας τη χαρακτήρισε «αστεία», που δεν αξίζει καν σχολιασμού.

Του Ηλια Γιαννοπουλου


Πηγή : tharros news

Ξενάγηση στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας

Το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ και η εκδρομική του λέσχη ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ σε συνεργασία με το «Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» πραγματοποιούν εκδρομή στην Κυπαρισσία από την Παρασκευή 21/06 έως τη Δευτέρα 24/06. Οι εκδρομείς θα περιηγηθούν την Παλιά Πόλη, το κάστρο, την Περιστεριά και τα γύρω ιστορικά μνημεία της περιοχής.

Στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην Παλιά Πόλη το απόγευμα της Παρασκευής. Για όσους άλλους επιθυμούν να παρευρεθούν στην ξενάγηση το σημείο συνάντησης είναι στις 18:30 στο καφέ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ στην Παλιά Πόλη. Την ξενάγηση θα κάνει η Τζίμα Ιμιρζιάδη και η διάρκειά της θα είναι 19:00 -20:30.


Πηγή : kyparissiotis

Διαγωνισμοί για τα κυλικεία στα Δημοτικά σχολεία της Κυπαρισσίας

Φίλε Γιάννη, καλημέρα. Σου επισυνάπτω το έγγραφο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας για την προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για το Κυλικείο των Σχολείων μας (1ο & 3ο). Η μέχρι τα τώρα και γα αρκετά χρόνια υπεύθυνη του κυλικείου μας τα παρατά, αφού όπως ισχυρίζεται δεν βγαίνει το μεροκάματο. Εμείς οφείλουμε να βρούμε, αν είναι δυνατόν, κάποιον άλλον που να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Για το καλό του, βγάζοντας τα προς το ζην, αλλά και για το καλό των μαθητών μας, ένα κουλουράκι, μια τυρόπιτα, ένα νερό είναι απαραίτητα για τον κάματο του Σχολειού.

Φίλε Γιάννη, πάντα ήσουν δίπλα μας, αφού οι μνήμες όπως κι εσύ λες είναι ανεξίτηλα γραμμένες από τούτον το χώρο. Θέλω να ανακοινώσεις αυτήν τη προκήρυξη για να γίνει παγκοίνως γνωστή κι ό,τι μας χρεώσεις, αν μας χρεώσεις, θα το ξεπληρώσουμε. Είμαι σίγουρος για τη συμπαράστασή σου.

Ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου
Αποστόλου Ιωάννης

-Ο διαγωνισμός έγινε στο Γραφείο του Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας στις 17 Ιουνίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.30. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κυπα-ρισσίας και στο τηλέφωνο 2761023230, από όπου μπορούν να παραλάβουν αντίγραφο της προκήρυξης του διαγωνισμού, να δουν το χώρο του κυλικείου και να πληροφορηθούν κάθε τι σχετικό, κατά τις εργάσιμες του Σχολείου ώρες.


Πηγή : radio 936

«Μην αποτολμήσετε το κλείσιμο νοσοκομείων»

«Στην κυβέρνηση δεν αρκεί που έφερε τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στο χείλος του γκρεμού. Τώρα φαίνεται πως σχεδιάζει το επόμενο βήμα, το τελειωτικό σπρώξιμο» αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας.

«Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις συναντήσεις υπουργείου Υγείας και τρόικας φαίνεται πως για αρκετά Νοσοκομεία της χώρας επιφυλάσσουν το μοντέλο λουκέτου της ΕΡΤ, επικαλούμενοι διάφορα ανόητα και γελοία προσχήματα.

Έχουμε δηλώσει κατ΄ επανάληψη πως συνιστά κακουργηματική πράξη το κλείσιμο κρεβατιών, Τμημάτων και ολόκληρων Νοσοκομείων όταν η οικονομική κρίση έχει αυξήσει 40% την προσέλευση ασθενών στο ΕΣΥ, οι άνεργοι και ανασφάλιστοι έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο και χιλιάδες παιδιά μένουν ανεμβολίαστα.

Συνιστά γελοιότητα να επικαλείται η κυβέρνηση μειωμένη πληρότητα ορισμένων Νοσοκομείων, όταν είναι γνωστό πως λόγω έλλειψης προσωπικού έχουν κλείσει χειρουργικές αίθουσες και κλίνες ΜΕΘ, όταν δεν υπάρχουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό, όταν τα ιατρικά μηχανήματα βρίσκονται συχνά εκτός λειτουργίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην αποτολμήσει κλείσιμο Νοσοκομείων. Η κοινωνία ήδη έχει φορτιστεί στο έπακρο με τις μαύρες τηλεοπτικές οθόνες και είναι βέβαιο πως θα εξεγερθεί εάν διαπιστώσει πως μπαίνουν λουκέτα σε υπηρεσίες υγείας.

Καλούμε τους πολίτες να υπερασπιστούν σθεναρά το δημόσιο σύστημα υγείας απλώνοντας δίχτυ προστασίας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να αποτραπούν οι καταστροφικοί κυβερνητικοί σχεδιασμοί» τόνισε ο κ. Βαρνάβας.

enikos


Πηγή : filiatra news

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Τουρισμός με χαμηλές τιμές αλλά με μέτριες προοπτικές εκτιμούν οι ξενοδόχοι

ΤΗΝ εκτίμηση ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει τουρισμός στη Τριφυλίας αλλά χωρίς θεαματικές αλλαγές καθώς η περιοχή μας θα απορροφήσει εσωτερικό τουρισμό τονίζουν οι ξενοδόχοι της περιοχής περιμένοντας θετικά αποτελέσματα.

Με φόντο το ηλιοβασίλεμα το οποίο πρέπει να αναδεικνύεται μας μίλησε ο ιδιοκτήτης μονάδας κ. Τάκης Τσολαρίδης στην παραλία της πόλης λέγοντας ότι η κίνηση παραμένει υποτονική αλλά ο Ιούνιος θα είναι θετικός καθώς του Αγίου πνεύματος πυάρχει κίνηση με πληρότητα στο 70% λόγω της μεγάλης γιορτής, αλλά υποστήριξε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε περισσότερα πράγματα. Εξήγησε ότι λόγω των οικονομικών προβλημάτων οι Έλληνες περιορίζουν τις διακοπές τους, ωστόσο οι ξενοδόχοι δουλεύουν με προσφορές όπως διαμονή μέχρι και 30 ευρώ ή 35 με πρωινό οπότε οι τιμές είναι ήδη αρκετά χαμηλές για τη περιοχή μας.

Παράλληλα ζήτησε τη μείωση ΦΠΑ στην εστίαση που θα ενισχύσει το τουρισμό εκτίμησε όμως ότι τα ξενοδοχεία έχουν ήδη χαμηλή προσφορά τιμών και η πολιτεία πρέπει να βοηθήσει τον κλάδο. Μάλιστα θεώρησε ότι είναι θετική η επίσκεψη Ρώσων τουριστών με κινήσεις μονάδων που θα ωφελήσει την τοπική οικονομία και θα τονώσει την επισκεψιμότητα.

ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ.


Πηγή : radio 936

Ο αρχαιολογικός χώρος στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

Από τον Απρίλιο του 2010 έως το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, σωστική ανασκαφή, η οποία πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Κυπαρισσίας, έφερε στο φως εκτεταμένο συγκρότημα κατοικιών, που αποτελούν προφανώς τμήμα ενός αρχαίου παράλιου οικισμού, η κατοίκηση του οποίου άρχισε από τους ύστερους ελληνιστικούς χρόνους (2ος αι. π.Χ.) και συνεχίστηκε έως την ύστερη ρω- μαϊκή εποχή (4ος αι. μ.Χ.) (εικ. 2). Τα χαρακτηριστικά ευρήματα, όπως αγκίστρια ή βελόνες για το ράψιμο των διχτυών, φανερώνουν ότι η κύρια ασχολία των κατοίκων του οικισμού θα πρέπει να ήταν η αλιεία.

Εκτός αυτών όμως η ανασκαφή έχει αποδώσει άφθονη κεραμική και πληθώρα νομισμάτων και άλλων μικροευρημάτων, η συντήρηση και μελέτη των οποίων θα δώσει πολλά στοιχεία για την καθημερινή ζωή των αρχαίων κατοίκων της Κυπαρισσίας.




Πηγή : kyparissiotis

Γυμναστικές Επιδείξεις στην Κυπαρισσία

Με τις καθιερωμένες πια Γυμναστικές Επιδείξεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 16 Ιουνίου στο Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας, έκλεισε η σχολική χρονιά για τα παιδικά τμήματα του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας.

Μέσα από την ξενοιασιά και την ανεμελιά πάνω από 100 παιδιά που πλημμύρισαν το γήπεδο, έδωσαν χαρά και θύμισαν στους μεγαλύτερους ανάλογες εκδηλώσεις του παρελθόντος.

Συμμετέχοντες και θεατές, διασκέδασαν παίζοντας παραδοσιακά παιχνίδια μέχρι αργά το βράδυ. Αυγουλοδρομίες, σακκοδρομίες, σκυταλοδρομίες και διελκυστίνδα, για όλες τις ηλικίες.

Η βραδιά έκλεισε με αγώνες διελκυστίνδας από γονείς που έγιναν για λίγο παιδιά και όλοι μαζί έδωσαν ραντεβού για το Σεπτέμβρη.


Πηγή : filiatra net

Η επίσκεψη Αλευρά- Boudas στην Αρχαία Μεσσήνη και στο σπίτι της Κάλλας

Τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και η καθηγήτρια υποκριτικής στο Πανεπιστήμιο Waubonse του Σικάγου και ηθοποιός Dr Maria Boudas-Bakalis, συνοδευόμενοι από τον γ.γ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Παναγιώτη Μπαζίγο. Εκεί ξεναγήθηκαν από τον Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη, όπου η κ. Boudas δήλωσε εντυπωσιασμένη από το χώρο και τα ευρήματα, αλλά και από το πάθος και την αγάπη του κ. Καθηγητή για την Αρχαία Μεσσήνη.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το πατρικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι Ιθώμης, μαζί με τους Αντιδημάρχους Οιχαλίας Ηλία Ντονά και Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και τον Πρόεδρο Τ.Κ. Νεοχωρίου Περικλή Καστανά. Αναφέρθηκε ότι ο Δήμος Οιχαλίας έχει προχωρήσει σε μελέτη αποκατάστασης του ερειπωμένου σπιτιού της Κάλλας, έτσι ώστε να διαμορφωθεί στο μέλλον σε μουσείο. Η κ. Boudas εξέφρασε και πάλι την πρόθεσή της για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας και τον τόπο καταγωγής της, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τη Μεσσηνιακή Αμφικτιονία, το Δήμο Οιχαλίας και την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει ακόμη το Θέατρο Διαβολιτσίου και το αρχαίο γεφύρι της Μαυροζούμενας, τα οποία επισκέφθηκαν στη συνέχεια, καθώς και την Αρχαία Μεσσήνη.

Ο κ. Αλευράς δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει το όλο εγχείρημα και ότι θα χαρεί να επαναληφθεί η επίσκεψη της κας Boudas στη Μεσσηνία προκειμένου αυτό να αρχίσει να υλοποιείται.


Πηγή : messinia portal

Φιλιατρά: Και περιπολικό έπεσε "θύμα" της επικίνδυνης στροφής

Και περιπολικό της τροχαίας Κυπαρισσίας έπεσε πριν λίγες ημέρες "θύμα" της επικίνδυνης στροφής που βρίσκεται λίγο έξω από τα Φιλιατρά, στο ύψος της επιχείρησης ειδών υγιεινής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, το περιπολικό της τροχαίας που κινούνταν στις 12 το βράδυ από τα Φιλιατρά προς την Κυπαρισσία, εξετράπη της πορείας του στο σημείο της απότομης στροφής, με αποτέλεσμα να τουμπάρει λίγα μέτρα πιο πέρα. Ευτυχώς ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε μόνο ελαφρά, ενώ όπως έχουμε ξαναγράψει, η ανάποδη κλίση του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο, έχει σαν συνέπεια να σημειώνονται πλέον σε εβδομαδιαία βάση τέτοιου είδους ατυχήματα.

Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους πριν είναι πολύ αργά...


Πηγή : filiatra net

Δεύτερο υπόμνημα των ενεργών πολιτών για θέματα της Κυπαρισσίας

Η δεύτερη παρέμβαση με το νέο υπόμνημα από την ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ εστάλη πρόσφατα με αποδέκτη πάντα τον κ. Δήμαρχο Τριφυλίας για προβλήματα του τόπου μας Δείτε το:

Θέμα: Ενημερωτικές παρατηρήσεις - προτάσεις.
Με το παρόν παρατηρούμε τα εξής και προτείνουμε

1) Υπάρχουν σταθμευμένα και εγκαταλειμμένα στους δρόμους οχήματα χωρίς πινακίδες. Αυτά εκτός του ότι δυσχεραίνουν την κυκλοφορία συνιστούν και εικόνα απαράδεκτη για τις πόλις. Προτείνουμε να ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες τους προκειμένου να τα αποσύρουν από τους δρόμους.

2) Το τουριστικό περίπτερο του Δήμου στην Κυπαρισσία είναι όπως γνωρίζεται άμισθο, και η εικόνα του περιβάλλοντα χώρου προσβάλει το Δήμο. Η τουριστική περίοδος έχει και επίσημα αρχίσει αλλά όπως φαίνεται δεν την έχετε λάβει σοβαρά υπόψη. Επειδή πληροφορούμεθα ότι πολλοί πρώην ενοικιαστές του δεν πλήρωναν προς το Δήμο τα συμφωνηθέντα κι’ αυτός είναι ο λόγος που το κατάστημα παραμένει κλειστό, προτείνουμε: να το νοικιάσετε σε ιδιώτη με συμβολικό ενοίκιο, με τον όρο την καλή συντήρηση του κτιρίου και την καθαριότητα του περιβάλλοντα χώρου.


Πηγή : kyparissiotis

Εράνη: Πρωτάθλημα, ανακοινώνει "8" παίκτες, μεγάλες αλλαγές

Ανακοίνωση, μέσω της οποίας γνωστοποιεί την έναρξη της συνεργασίας της με τον τεχνικό Δημήτρη Παναγιώτου, αλλά και το προχωρημένο των επαφών με 7-8 ποδοσφαιριστές, εξέδωσε η διοίκηση της Φιλατρινής ομάδας, θέλοντας αρχικά να καθησυχάσει τους πολυάριθμους φίλους της, για την μετεγγραφική στασιμότητα της νεας διοίκησης. Απο κει και πέρα αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Στο πρόσωπο του νέου τεχνικού μας Δημήτρη Παναγιώτου βρήκαμε τον άνθρωπο που πιστεύουμε πως θα ανταποκριθεί στο πλάνο και τη φιλοσοφία του συλλόγου μας.

Ο χαρακτήρας του, το πλούσιο βιογραφικό του, η βοήθεια στα τμήματα υποδομής, η μόνιμη διαμονή του στα Φιλιατρά, είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που λάβαμε υπόψη μας και ευελπιστούμε ότι είναι ο κατάλληλος προπονητής για να βοηθήσει την Εράνη να πετύχει τους στόχους της. Οι στόχοι της Εράνης δεν μπορεί παρά να είναι πρωταγωνιστικοί. Καθησυχάζουμε τους φίλους της ομάδας μας λέγοντας ότι θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις. Ήδη εκτός από το προπονητή, έχουν γίνει επαφές και θεωρούνται σίγουρες οι προσθήκες 7-8 αξιόλογων ποδοσφαιριστών, που μαζί με τα δικά μας παιδιά, που έχουν μεγάλη διάθεση, θα φτιάξουμε ένα πλούσιο ρόστερ όπως αρμόζει στο σύλλογο μας. Επίσης θα εξεταστούν και ανανεώσεις παικτών και ανακοινώσεις θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες.

sportstonoto


Πηγή : kyparissiotis

Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας: Κατάργηση της υποχρεωτικής συμμετοχής ποδοσφαιριστών μικρής ηλικίας στα Τοπικά Πρωταθλήματα

Το Δ.Σ της ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στη συνεδρίασή του της 17 Ιουνίου 2013 αποφάσισε τα παρακάτω:

Α. Την περίοδο 2013-2014 τα Πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ θα διεξαχθούν ως εξής:
-Στην Α’ Κατηγορία συμμετέχουν 16 Ομάδες
-Στη Β’ Κατηγορία συμμετέχουν 28 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους
-Στη Γ’ Κατηγορία συμμετέχουν οι υπόλοιπες ομάδες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Όσον αφορά το προβιβασμό και τον υποβιβασμό των ομάδων θα ισχύσει αναλογικά ότι ίσχυε και τη προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

Β. Την περίοδο 2014-2015 τα Πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ θα διεξαχθούν ως εξής:
-Στην Α’ Κατηγορία θα συμμετέχουν 16 Ομάδες
-Στην Α1 Κατηγορία θα συμμετέχουν 14 ομάδες
-Στη Β’ Κατηγορία θα συμμετέχουν 24 ομάδες χωρισμένες σε 2 Ομίλους
-Στη Γ’ Κατηγορία οι υπόλοιπες ομάδες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής χωρισμένες σε 2 ή 3 Ομίλους

Γ. Μετά τις απαντήσεις των σωματείων σχετικά με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών μικρών ηλικιών στους αγώνες των Τοπικών Πρωταθλημάτων που στην πλειοψηφία τους ζητούνε την κατάργηση του μέτρου που ίσχυε για τους μικρούς και μετά από την απόφαση της Ε.Π.Ο για την κατάργηση της υποχρεωτικής συμμετοχής των μικρών στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία αποφασίζεται η κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής συμμετοχής ποδοσφαιριστών μικρής ηλικίας στα Τοπικά Πρωταθλήματα.

Δ. Μετά από αυτά και αφού ελήφθησαν υπόψη οι προτάσεις του Ομοσπονδιακού Προπονητή σχετικά με την επιλογή των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, δίνοντας έμφαση στους ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί το 2000, ηλικία από την οποία κυρίως θα επιλεγούν ποδοσφαιριστές για τις εθνικές ομάδες, αποφασίζεται όπως τα Πρωταθλήματα Υποδομής κατά την περίοδο 2013-2014 θα διεξαχθούν ως εξής :

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 1998, 1999 και 2000
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2000, 2001 και 2002.
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ: Συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2003 και 2004.
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ: Συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2005και 2006.

Για τα Σωματεία της Α΄ Κατηγορίας είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε ένα από τα δύο Πρωταθλήματα (Παιδικό ή Προπαιδικό)

Ε. Η Κλήρωση των Αγώνων Κυπέλλου και Πρωταθλημάτων Περιόδου 2013-2014 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου

Προτεινόμενες ημερομηνίες έναρξης των αγώνων:
-Έναρξη Αγώνων Κυπέλλου: 24-25/08/213
-Έναρξη Αγώνων Α΄ Κατηγορίας: 21-22/9/2013
-Έναρξη Αγώνων Β΄ Κατηγορίας: 28-29/9/2013
-Έναρξη Αγώνων Γ΄ Κατηγορίας: 05-06/10/2013

ΣΤ. Κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου κάθε Σωματείο έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει μέχρι και 3 ποδοσφαιριστές.

Στη Γ΄ Εθνική θα δύνανται να συμμετέχουν μέχρι και τέσσερις (4) αλλοδαποί ποδοσφαιριστές και μέχρι δύο (2) ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών.

Ζ. Υπενθυμίζεται σε όλα τα σωματεία να φροντίσουν για την έκδοση της άδειας καταλληλότητας των γηπέδων που αγωνίζονται γιατί με την έναρξη των αγώνων δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να ορισθεί αγώνας σε γήπεδο που δεν διαθέτει άδεια καταλληλότητας.

Η. Η ΕΠΣΜ όπως έχει δεσμευθεί στην τελευταία Γενική Συνέλευση πρόκειται να ανακοινώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα δέσμη οικονομικών μέτρων που επεξεργάζεται προς ελάφρυνση των σωματείων.

Θ. Από την ποδοσφαιρική περίοδο 2015-2016 αποφασίζεται όπως οι αγώνες της Κατηγορίας Α1 και της Β΄ Κατηγορίας, διεξάγονται σε γήπεδο με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα.


Πηγή : filiatra net

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων

ΝΕΑ εποχή στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας με τη νέα διοίκηση που εξελέγη από τις πρόσφατες εκλογές που πραγματοποίησαν. Νέος πρόεδρος του Σωματείου και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους στο τουριστικό τομέα ο Κώστας Ανδριανόπουλος, με τον οποίο είχαμε την ακόλουθη συζήτηση.

«Πράγματι είναι αλήθεια. Μετά από μια κατά γενική ομολογία επιτυχημένη διοίκηση επί σειρά ετών με πρόεδρο τον Γιώργο Τσιχριτζή, ήρθε η στιγμή λόγω της συνταξιοδότησής του, να αναλάβει μια καινούργια ομάδα, η οποία θα συνεχίσει την προσπάθεια για τα αιτήματα των εργαζομένων. Η συγκυρία είναι δύσκολη και μαστιζόμαστε από την κρίση αλλά συγχρόνως είναι μια περίοδος που δημιουργεί νέες προοπτικές και ευκαιρίες. Η Καλαμάτα ως τουριστικό προϊόν είναι σε ανοδική πορεία χωρίς εξάρσεις αυτή τη στιγμή, αλλά σταθερή και ελπίζουμε πως με την ολοκλήρωση της φετινής σαιζόν θα μπορούμε να μιλάμε για μια αισιόδοξη προοπτική αν όλα πάνε καλά.

Κύριο μέλημά μας βέβαια είναι η συνέχιση της πολιτικής που υπήρχε από την προηγούμενη διοίκηση αλλά και η ανάπτυξη κάποιων νέων πρωτοβουλιών για την καλύτερη οργάνωση του σωματείου και για την ενίσχυση της κοινωνικής του παρουσίας σε όλους τους φορείς με στόχο να συνδράμουμε κάθε προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και βέβαια ελπίζουμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενίσχυση της επικοινωνίας των συναδέλφων σε επίπεδο σωματείου».


Πηγή : radio 936

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και ενόψει του εορταστικού τετραημέρου της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 2013, από 21.06.2013 έως και 24.06.2013, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας. Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

  • Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
  • Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου , όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις , για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Κατά το εορταστικό τετραήμερο θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως:

Παρασκευή (21-6-2013) : 16.00-22.00
Σάββατο (22-6-2013) : 08.00-13.00
Δευτέρα Αγίου Πνεύματος (24-6-2013): 16.00-23.00

Σε περίπτωση που κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οδηγοί παρακαλούνται :

  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση
  • να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
  • να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου
  • να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους
  • σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Πηγή : filiatra net

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Αλλοδαποί φονιάδες και ημεδαπή…αταραξία

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΖΟΥΣΑΜΕ, κοινωνικά, ήρεμοι. Με τους κλεφταράκους και απατεωνίσκους να ταράζουν τα νερά της καθημερινότητας, εγκληματίες να μετρώνται στα δάχτυλα και σπανιότατα φονιάδες να προκαλούν θύελλα συναισθημάτων. «Κλειστοί» στους ξένους και το οτοστόπ, μεσάνυχτα, δείχτη διαπροσωπικής εμπιστοσύνης και δημόσιας ασφάλειας. ΥΣΤΕΡΑ ανοίξαν’ οι πόρτες. Μπήκαν με τη σέσουλα, βγήκαμε να τους…προϋπαντήσουμε και βροχή τα διαβατήρια. Για την ψήφο τους, για την…ανασφάλειά μας. Κι έγινε η Ελλαδίτσα μας πτυελοδοχείο της Ευρώπης. Στην καθημερινότητά μας που άλλαξε, στον φόβο που στέριωσε στην ψυχή μας, και τριγύρω ο…πολιτισμός τους. Κι ανακατεύθηκαν τα πολλά ξένα σκουπίδια με τα λιγοστά δικά μας. Σκουπίδια ζωντανά και άψυχα. Με τον «Ξένιο Δία» να τιμάται, αλλά η ζωή να εκτιμάται όσο ένα πορτοφόλι, μια κάμερα, ένα ταμείο. Κι άρχισε να μπαινοβγαίνει το σε κορμιά ελλήνων. Σε γειτονιές «επικίνδυνες», δίπλα σε γκέτο, και χιλιόμετρα απ’ τους «ασφαλείς» νομοθέτες μας και τους ενοίκους των βορ. Προαστίων.

ΕΧΟΥΜΕ και την Αστυνομία που καθένας μας τη θέλει στα μέτρα του. Κατά τις αντιλήψεις και την «ιδεολογία» του. Και, βέβαια, μπερδέψαμε την (επιμέρους και κατά περίπτωση) βαρβαρότητα των ΜΑΤ με τη στάση αστυνομικών απέναντι σε αδίσταχτους κακοποιούς.

ΑΡΜΑΤΩΜΕΝΟΙ οι 5 Αλβανοί και το καλάσνικοφ πήρε φωτιά. Νεκρό το παλικάρι της ΕΛΑΣ, άφαντοι οι δειλοί και άνανδροι δραπέτες και το κακό έγινε. Με την Ελλάδα να κλαίει άλλη μια φορά, ωστόσο, μόνο το κλάμα των γονιών είναι θρήνος πραγματικός και διαρκείας.

ΑΚΟΥΣΑΜΕ τον αδερφό του νεκρού. Ήταν συγκρατημένος και ανθρώπινος. Για τον αδερφό στη γειτονιά των αγγέλων. Αποθαυμάσαμε το ήθος του. Κι αν άρπαζε κι αυτός ένα καλάσνικοφ; Θα’ ταν δίκαιο και ανθρώπινο, μιας και ο «πολιτισμός» άρπαξε το όπλο απ’ το εκτελεστικό απόσπασμα και το’ δωσε στον δολοφόνο. ΚΙ αν ο ηρωικός αστυνομικός πυροβολούσε πρώτος; Θα’ χε να κάνει με αντιρρησίες κομμάτων, παρατάξεων και «ιδεολογιών» που το παίζουν ευαίσθητοι, αλλά με ξένο αίμα.

ΚΑΙ πάμε στον κ. Δένδια. Τον περιμέναμε να «βράζει» και να «τάζει». Τη γλώσσα του να βγάζει φωτιές και να υπόσχεται αστυνομικούς. Απ’ τα γραφεία στους δρόμους. Στο κατόπι για ληστές και δολοφόνους. Να τους αρπάζει απ’ τη φύλαξη πολιτικών κι απ’ τα πόστα της λούφας, ανενεργούς και άπραγους και να τους ρίχνει στη δουλειά. Απ’ τις άσκοπες και δαπανηρές σκοπιές της (προληπτικής) αντιτρομοκρατίας.

ΜΙΛΗΣΕ για έναν ήρωα και για ευρώ μισθό, σβήσαν’ τα φώτα κι όλα στη λήθη. Με το κοιλάρφανο να συναντάει τον κόσμο περίτρομο και τη μάνα να θρηνεί ως τα στερνά της.


Πηγή : filiatra news

Σεισμική δόνηση αισθητή σε Καλαμάτα και γύρω περιοχές

Σεισμική δόνηση 4,0 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε στις 20:18, 14χλμ. νοτιοδυτικά της Καλαμάτας.

Ο σεισμός, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, είχε εστιακό βάθος 5χλμ και έγινε έντονα αισθητός στην Καλαμάτα, αλλά και σε αρκετές γύρω περιοχές.

Για ότι νεότερο θα ενημερώσουμε...


Πηγή : filiatra net

Αλειφέρη: Υπερασπιζόμαστε την ιστορική αλήθεια για τους νεκρούς της Πηγάδας

Με αποτροπιασμό και αγανάκτηση η κοινωνία του Μελιγαλά, παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ, έγινε αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας του ανιστόρητου και αποτρόπαιου συνθήματος «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ», που κραύγαζαν σαν να επρόκειτο περί ηρωικού κατορθώματος με υψωμένες τις γροθιές ασυνείδητοι υποκινητές εκ του βάθρου των ομιλητών και καθοδηγούμενοι διαμαρτυρόμενοι διαδηλωτές από το ακροατήριο.

Με την ιδιότητα της τελευταίας δημάρχου Δήμου Μελιγαλά, που είχα την τιμή να υπηρετήσω από τη θέση αυτή για 11 έτη τον πληγωμένο και σημαδεμένο αυτόν τόπο, συνοψίζοντας τα συναισθήματα αγανάκτησης ολόκληρης της περιοχής, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου για την ασέβεια και ύβρη προς τους νεκρούς (αιχμαλώτους και αμάχους που εκτελέσθηκαν, από ομοϊδεάτες των κραυγαζόντων τα αιμοβόρα συνθήματα στον περίβολο της ΕΡΤ, κατά τη μελανότερη σελίδα της νεώτερης ελληνικής ιστορίας), αλλά και για την υποτίμηση της νοημοσύνης όλων και, κυρίως, αυτών που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την αναμφισβήτητη αλήθεια.

Η περιοχή μας αγωνίσθηκε επί χρόνια και κατόρθωσε παρά το πλήγμα, με πολύ πόνο, να σφυρηλατήσει την εθνική ομοψυχία και την κοινωνική συμφιλίωση, ισορροπώντας ισότιμα ανάμεσα στο χρέος τιμής προς τους νεκρούς, αλλά και στην ανάγκη υπέρβασης των γεγονότων, απορρίπτοντας τα μίση, τους φανατισμούς και παραλογισμούς, που αυτή η ίδια η ιστορία της Πηγάδας του Μελιγαλά δίδαξε πόσο ολέθρια αποτελέσματα έχουν.


Πηγή : radio 936

Μπαίνει εμπρός το ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟ της Κυπαρισσίας

ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ [ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ] ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΑ {ΝΙΚΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ} Τέτοιο χαρμόσυνο μαντάτο και μάλιστα στον τομέα του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας πρώτη φορά ακούσθηκε σε ολόκληρη την περιοχή μας με έδρα τη θρυλική Αρκαδιά, που ήταν μια από τις επτά (7) πόλεις του βασιλείου του Νέστορα.

Σε αυτό το σπουδαίο γεγονός θα αφιερώσουμε τρεις αναρτήσεις, όπου θα περιγράψουμε αφενός το μεγάλο έργο που επιτελείται αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ώστε όλα να είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του μήνα. Η 1η θα είναι για το χώρο, την αναμόρφωση και τη δουλειά.


Πηγή : radio 936

Στην Οικονομική επιτροπή απορρίμματα και διαγωνισμοί

ΘΕΜΑ : « 12η Τακτική συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής »

Σας καλούμε να έλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τριφυλίας, στις 19-06-2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 για τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και λήψη αποφάσεων για τα πιο κάτω θέματα:

  1. Προέλεγχος Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων τέως Δήμου Κυπαρισσίας, οικ. έτους 2010.
  2. Προέλεγχος Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων Δημοτικού Ξενώνα–Λαογραφικού Μουσείου Αρμενιών (ΝΠΔΔ) τέως Δήμου Κυπαρισσίας, οικ. έτους 2010.
  3. Έγκριση ή μη πρακτικών του επαναληπτικού τακτικού διαγωνισμού για την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων στη Δ.Ε. Αετού, Δ.Ε. Αυλώνος, Δ.Ε. Τριπύλης, καθώς και του καθαρισμού Λαϊκής Αγοράς Τ.Κ. Κοπανακίου.
  4. Ορισμός δικηγόρου για γνωμοδότηση σχετικά με την αποζημίωση του κ. Μπούσουλα Γρηγορίου του Δημητρίου.
  5. Ορισμός δικηγόρου για γνωμοδότηση σχετικά με την αφαίρεση ή όχι άδειας λειτουργίας καταστήματος του Μυλωνά Ιωάννη του Σταύρου, στην περιοχή «Μαραθόπολη», Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
  6. Καθορισμός όρων ανοικτού, δημόσιου, τακτικού διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων για το έτος 2013.
  7. Έγκριση ανάληψης δαπανών και ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ έτους 2013. Παρακαλείσθε σε περίπτωση αδυναμίας σας, να μας το γνωρίσετε για να ειδοποιηθεί το αναπληρωματικό μέλος σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ


Πηγή : kyparissiotis

Έφυγε για τις Βρυξέλλες ο φάκελος για το ΠΟΠ ελαιόλαδο Καλαμάτας

Την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013, το ΥπΑΑΤ στέλνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον φάκελο στον οποίο περιλαμβάνονται οι τεκμηριωμένες απαντήσεις στις ενστάσεις που υπάρχουν για την απόφαση επέκτασης του ΠΟΠ ελαιόλαδο Καλαμάτας σε όλο το νομό Μεσσηνίας.

Όπως δήλωσαν στον ΑγροΤύπο κύκλοι του ΥπΑΑΤ, οι απαντήσεις των φορέων θα διαβιβαστούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει τελεσίδικα για το μέλλον των ενστάσεων. Οι ενστάσεις κατά της επέκτασης, που ήταν πανομοιότυπες, υποβλήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, την ελβετική εταιρεία Νectra Food S.A, τη νορβηγική Oluf Lorentzen AS και από την αιγυπτιακή Far Trading CO.

Η Κομισιόν έδινε προθεσμία τριών μηνών, από την ημερομηνία κατάθεσης της ένστασης, για να προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις οι παραπάνω φορείς με την Ελλάδα. «Εφόσον δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των φορέων που έκαναν τις ενστάσεις και της χώρα μας, η Επιτροπή θα πάρει τις τελικές αποφάσεις», μας επισήμαναν από το ΥπΑΑΤ.

Να θυμίσουμε ότι με Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, εκπροσωπούμενο από τον κ. Δημήτρη Γυφτέα (Εταιρεία Αγροβίμ AE), ζητούσε από το ΥπΑΑΤ την απόσυρση, επεξεργασία και κατάθεση από την αρχή του φακέλου για την επέκταση σε όλο το νομό της ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτα. Σταύρος Παϊσιάδης

agrotypos.gr


Πηγή : filiatra news