Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Υπερτοπικό κέντρο παροχής υπηρεσιών η Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ με έδρα την Καλαμάτα

Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Πελοποννήσου, με έδρα την Καλαμάτα. Χρήση της, εκτός από την ακαδημαϊκή κοινότητα, μπορούν να κάνουν άτομα και φορείς της ευρύτερης περιοχής που λόγω της ειδικότητας ή της εργασίας τους πρέπει να παρακολουθούν τις επιστημονικές εξελίξεις.

Η συλλογή της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Πελοποννήσου, καθώς και του παραρτήματός της στη Σπάρτη (Βιβλιοθήκη Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.), καλύπτει κυρίως θέματα που αφορούν στο αντικείμενο σπουδών των Σχολών του Ιδρύματος (οικονομικές, διοικητικές, γεωπονικές επιστήμες, επιστήμες της υγείας και πληροφορικής) και συναφείς επιστημονικούς κλάδους, όπως μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία κ.λπ. Επιπλέον, ηλεκτρονικός και άλλος εξοπλισμός είναι διαθέσιμος για τους χρήστες της Βιβλιοθήκης.

Ειδικότερα, υπάρχουν εγκατεστημένοι στους χώρους των αναγνωστηρίων 25 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 2 εκτυπωτές για εκπόνηση κάθε είδους εργασιών. Ακόμα, διατίθενται χώροι ελεύθερης ανάγνωσης, ενώ υπό τελική διαμόρφωση βρίσκεται και η ειδική αίθουσα εκπαίδευσης χρηστών. Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η Βιβλιοθήκη, μεταξύ άλλων, δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε Βιβλιογραφικές Βάσεις Δεδομένων (π.χ. Scopus), καθώς και σε πάνω από 18.000 ηλεκτρονικά περιοδικά μέσω του Συνδέσμου των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Heal-Link).

Επίσης, μπορεί να γίνει παραγγελία και να παραλάβει για λογαριασμό των ενδιαφερόμενων χρηστών της αντίγραφα επιστημονικών δημοσιεύσεων που δεν υπάρχουν στις συλλογές της, ενώ υπάρχει δυνατότητα απόκτησης υλικού μέσω διαδανεισμού από άλλες Ελληνικές Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες. Επιπροσθέτως, σχεδιάζονται προγράμματα εκπαίδευσης χρηστών, στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους, με παρουσίαση σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των δυνατοτήτων και των προσφερόμενων υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης, ενώ γίνονται ειδικές ξεναγήσεις στους πρωτοετείς σπουδαστές. Τέλος, η βιβλιοθήκη συμμετέχει σε Ερευνητικά Προγράμματα.


Πηγή : tharros news

Αστυνομική επιχείρηση στην Μαραθόπολη χθες με 2 συλλήψεις αλλοδαπών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (11.10.2013) το απόγευμα, αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Μαραθόπολης. Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:Δυό (2) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Πηγή : kyparissiotis

Κυπαρισσία: Στην Ιταλία βρέθηκε το καΐκι που εξαφανίστηκε από το λιμάνι!

Στην Καλαβρία της Ιταλίας εντοπίστηκε το καΐκι ψαρά από τον Κακόβατο, το οποίο εκλάπη πριν από περίπου δύο εβδομάδες από το λιμάνι της Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com τη στιγμή που εντοπίστηκε, μετέφερε 32 λαθρομετανάστες.

Οι δράστες συνελήφθησαν, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η κατεύθυνση του καϊκιού ή αν η Ιταλία αποτελούσε τον τελικό τους προορισμό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ακολουθήσουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες ώσπου να επιστρέψει το καΐκι στον νόμιμο ιδιοκτήτη του. Κάτοικοι και ιδιοκτήτες καϊκιών δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους όταν άκουσαν την είδηση της κλοπής, καθώς πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια στην περιοχή.

Ο ψαράς συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για κλοπή όταν έφτασε στην παραθαλάσσια περιοχή με σκοπό να πάει για ψάρεμα και έντρομος είδε ότι το καΐκι έλειπε από τη θέση του. Ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες καϊκιών λίγες ώρες πριν μαθευτεί το συμβάν αντιλήφθηκαν ότι το καΐκι έλειπε αλλά όπως τόνισαν δεν πέρασε από το μυαλό τους το ενδεχόμενο κλοπής.

Ευτυχώς, η υπόθεση του ψαρά είχε αίσιο τέλος…


Πηγή : filiatra net

Διαμαρτυρία και αποκλεισμός της εθνικής στην Καλλιρρόη – Ο Αλευράς στο πλευρό των κατοίκων

Σήμερα μάλιστα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο της Καλλιρρόης, όπου πραγματοποίησαν και συμβολικό αποκλεισμό για λίγα λεπτά. Παρών στη διαμαρτυρία ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο οποίος δήλωσε ότι θα είναι το πλευρό των κατοίκων, αφού δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη δημιουργία εργοστασίου στην περιοχή. Σημείωσε δε ότι θα πρέπει να ασκηθεί πίεση στο ΥΠΕΚΑ, αφού έχει τον πρώτο λόγο για το θέμα.


Πηγή : eleutheria online

Δεν θα κλείσει το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Με καθυστέρηση διαψεύδει το ΤΑΙΠΕΔ τις πληροφορίες για κλείσιμο 22 περιφερειακών αεροδρομίων. Mε δήλωση o συμπατριώτης μας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Βασ. Αλεβιζόπουλος που δημοσιεύτηκε στο "Πρώτο Θέμα" και αναδημοσιεύτηκε από την "Ελευθερία της Δευτέρας", αποκάλυπτε ότι αυτό αποτελεί εισήγηση της Lufthansa Consulting.

Με αφορμή την αναταραχή που προκάλεσε η είδηση, το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) αργά προχθές το βράδυ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι "ουδέποτε έχει τεθεί έως τώρα και ούτε πρόκειται να τεθεί στο μέλλον, ζήτημα κλεισίματος των 22 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας". Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, τα δημοσιεύματα αυτά διαψεύδονται κατηγορηματικά, ενώ υπενθυμίζεται ότι, αντίθετα, το Ταμείο διενεργεί διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την αξιοποίηση δύο ομάδων που απαρτίζονται από 14- 20 περιφερειακά αεροδρόμια, μέσω παραχώρησης της εκμετάλλευσής τους σε ιδιώτες επενδυτές. Τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια, αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, θα μεταφερθούν, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν.4146/2013, στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Περιφερειακών Αεροδρομίων, η οποία ανήκει κατά 100% στο Δημόσιο και αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία, τη συντήρηση και την ανάπτυξή τους.


Πηγή : eleutheria online

Μαθητές αγόραζαν με φωτοτυπημένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ

Την εύκολη λύση για να αποκτήσουν την απαραίτητη ρευστότητα επέλεξαν τέσσερις έφηβοι από την Καλαμάτα, οι οποίοι ωστόσο δεν γλίτωσαν την σύλληψη.Μαθητές ψώνιζαν με φωτοτυπημένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ...Οπως γράφει το pelopsnews, κόλπο με 20ευρα που έβγαζαν φωτοτυπία και τα διέθεταν στην αγορά ανακάλυψαν πιτσιρικάδες στην Καλαμάτα.

Το πρωί της Πέμπτης συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 17χρονος Ρουμάνος, γιατί λίγο νωρίτερα, αφού πήγε σε κατάστημα ψιλικών αγόρασε προϊόν και παρέδωσε ως αντίτιμο πλαστό χαρτονόμισμα, το οποίο κατασχέθηκε. Όπως προέκυψε, από την έρευνα, το χαρτονόμισμα, το είχε προμηθευτεί ο 17χρονος από τρεις Έλληνες ηλικίας 17, 19 και 17 ετών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα 3 πλαστά χαρτονομίσματα, τα οποία είχαν πάει στο ίδιο κατάστημα. Επιπλέον, σε βάρος του ενός 17χρονου ημεδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας για τα βεγγαλικά, καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 24 κροτίδες.


Πηγή : radio 936

Άνοιξη του 2014 η Digea σε Πελοπόννησο και Κεφαλλονιά

Την άνοιξη του 2014 θα έρθει στην περιοχή μας το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα καθώς σύμφωνα με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της Digea κ. Γιώργο Μαθιό τότε είναι το χρονοδιάγραμμα κάλυψης ολόκληρης της Πελοποννήσου αλλά και της Κεφαλλονιάς.

Μιλώντας ο κ. Μαθιός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και στην εκπομπή του συνεργάτη του Φιλιατρά News Γιάννη Πετσέλη, τόνισε ότι το κέντρο εκπομπής Πεταλιδίου που λειτούργησε προσφάτως (27 Σεπτεμβρίου) μπαίνοντας στην ψηφιακή εποχή, ήταν το τελευταίο κέντρο εκπομπής που ενεργοποιήθηκε μεμονωμένα και πως από εδώ και πέρα η κάλυψη με ψηφιακό σήμα θα γίνεται περιοχικά. Δηλαδή όπως τόνισε θα γίνεται σε περιοχές πλέον.

Ο κ. Μαθιός μίλησε και για περιοχές που έχουν δύσκολη λήψη και εκεί χρειάστηκε η εγκατάσταση τοπικών αναμεταδοτών, από τους δήμους. Είπε ότι και αυτοί οι τοπικοί αναμεταδότες θα περάσουν στην ψηφιακή εποχή, αλλά θα παραμείνουν στους δήμους με ότι αυτό συνεπάγεται για την συντήρηση και λειτουργία των αναμεταδοτών. Για περιοχές που υπάρχει μεγάλη δυσκολία λήψης με το αναλογικό σήμα, ο κ Μαθιός είπε ότι το ψηφιακό έχει καλύτερη διείσδυση με αποτέλεσμα περιοχές που έπιαναν με κακό σήμα τηλεόραση και χρειαζόταν η λύση τοπικού αναμεταδότη, στην ψηφιακή εποχή δεν θα χρειαστεί να γίνει αυτό. Καλό είναι να περιμένει κανείς την ψηφιακή κάλυψη μιας περιοχής και από εκεί και μετά να δούμε τι κενά υπάρχουν και εκεί αν επέμβουμε και να τα καλύψουμε τόνισε ο κ. Μαθιός.

Σε ερώτηση που έθεσε το Φιλιατρά Νews στον κ. Μαθιό μέσω του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη για το πότε θα καλυφθούν με ψηφιακό σήμα τα κέντρα εκπομπής Φράγκαπήδημα Πύργου Ηλείας ή Αίνου Κεφαλλονιάς, ο κ. Μαθίος απάντησε ότι και τα δυο αυτά κέντρα εντάσσονται στον βασικό κορμό του ψηφιακού δικτύου. Σύμφωνα με την τελευταία Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τα χρονοδιαγράμματα κάλυψης όλων των κέντρων εκπομπής στην Ελλάδα, το Φραγκαπήδημα θα ενεργοποιηθεί μαζί με όλη την Πελοπόννησο, αλλά και τον Αίνο Κεφαλλονιάς (περιοχές που αφορούν εμάς δηλαδή) την Άνοιξη του 2014. Θα σταματήσει κάθε αναλογική εκπομπή και θα υπάρχει μόνο το ψηφιακό σήμα.

Ο κ. Πετσέλης ρώτησε τον κ. Μαθιό και για το τι πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής όταν θα μεταφερθεί στην ψηφιακή εποχή. Τόνισε ότι δεν απαιτείται έξοδο αλλαγής εγκατάστασης, παρά μόνο η αγορά ενός εξωτερικού αποκωδικοποιητή (όταν η ίδια η τηλεόραση δεν έχει ενσωματωμένο). Αν παρόλα αυτά η κεραία είναι σε πολύ κακή κατάσταση τότε θα απαιτηθεί η αντικατάσταση με μια απλή κεραία λήψης και θα λυθεί το πρόβλημα.

Σε ερώτηση του κ. Πετσέλη προς τον κ. Μαθιό για το ψηφιακό ραδιόφωνο, και αν υπάρχει πρόβλεψη να μπουν σε μπουκέτο ραδιοφωνικοί σταθμοί, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digea είπε ότι σύμφωνα με το κείμενο της διαβούλευσης υπάρχει αυτή η πρόβλεψη σε περιορισμένο κομμάτι του φάσματος που δεν θα ξεπερνάει το 10% θα μπορούν να μπουν και κάποια ραδιοφωνικά κανάλια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΛΗΨΗ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ

Ακούστε όλη την συνέντευξη του κ. Μαθιού στον συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη.


Πηγή : filiatra news

Το απόγευμα η έναρξη του 2ου Αντιρατσιστικού - Αντιφασιστικού Φεστιβάλ

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Μετά τις 6.00 το απόγευμα ξεκινά το 2ο Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 20 φορείς της περιοχής. Ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που αποσκοπεί στο να παρακινήσει σε αγώνα τους εργαζόμενους ενάντια σε κάθε ρατσισμό, στο ναζισμό αλλά και στις πολιτικές που τους εκτρέφουν.

Το φεστιβάλ ξεκινάει το απόγευμα στο Πάρκο του Λιμενικού με τη συζήτηση «Αλήθειες και ψέματα για μετανάστες και πρόσφυγες (στην Ελλάδα του μνημονίου και της νεοναζιστικής τρομοκρατίας, από τη Μανωλάδα στο φιάσκο του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου)». Ομιλητές θα είναι οι: Ιράτς Ναχμπάκ (από το Στέκι Μεταναστών Αθήνας), Θανάσης Καμπαγιάννης (από την κεερφα) Θανάσης Κούρακλης (από την κίνηση απελάστε το ρατσισμό) και Δημήτρης Χριστόπουλος (πανεπιστημιακός). Θα ακολουθήσουν συναυλίες με τους: Σπύρο Γραμμένο, Aprovaristas, Saltimpagoi The Band, Rita Moss, Υπεραστικοί.

Αύριο θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Η φονική Χρυσή Αυγή, όπλο του συστήματος, ενάντια στο λαό και τα δημοκρατικά δικαιώματα (οι ευθύνες της εξουσίας και η διέξοδος)». Θα μιλήσουν οι: Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος, Infowar Xstefanou), Νάσος Μπάρτζος (γενικό συμβούλιο ΠΟΕΣΥ, Ertopen), Σταύρος Κωνσταντακόπουλος (πανεπιστημικός) και Νίκος Γιαννόπουλος (Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, dictio.org). Θα ακολουθήσουν συναυλίες με τους: Mc Yinka, Juke box, Πάνο Χαραλαμπόπουλο (Λυμένοι Ζυγοί) και TheKARAMAOVproject.

Επίσης, θα λειτουργήσουν, και τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ, έκθεση φωτογραφίας, εργαστήρι και έκθεση ζωγραφικής και παραμυθιού με θέμα τον αντιφασισμό, ενώ θα γίνουν προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ.

Οι φορείς και συλλογικότητες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Φεστιβάλ είναι:

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, Α’ ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΠΑΜΜΕΣΗΝΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΕ, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΣΥΝ ΕΝΑ, ΜΕΘ, ΟΚΥΤΟΠΟ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΣΚΗΝΗ, ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΣΥΦΑΜΕΑ, ΠΕΚΠΕΕ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ, ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Πηγή : kalamata journal

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Δήμος Τριφυλίας: 23 θέσεις για 8 μήνες αναμένουν υποψηφίους

Ανακοινώθηκαν από τον Δήμο Τριφυλίας 23 θέσεις για Συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συμβάσεις είναι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Τριφυλίας, που εδρεύει στην Κυπαρισσία και συγκεκριμένα, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης αλλα και αριθμού ατόμων για την κάθε θέση.

Η έναρξη των αιτήσεων για τα 8μηνα, δεν έχει ακόμα οριστεί και αυτό θα γίνει με νεότερη ανακοίνωση.

Στο Upload Center μας υπάρχει όλη η προκήρυξη για τα 8μηνα την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πατώντας εδώ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την προκήρυξη μπορείτε αν θέλετε να την κατεβάσετε και στον υπολογιστή σας.


Πηγή : filiatra news

“Messini tour” Διαγωνισμός φωτογραφίας για τη Μεσσήνη στο διαδίκτυο

Διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τη πόλη της Μεσσήνης διοργανώνει η σχολή πληροφορικής «Αλγόριθμος».

Από 10 Οκτωβρίου έως και 10 Νοεμβρίου στο facebook. στην ομάδα «MESSINI TOUR” όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μπορούν να αναρτήσουν φωτογραφίες που θα έχουν ως θέμα τη Μεσσήνη. Τριμελής επιτροπή θα αξιολογήσει τις φωτογραφίες που θα αναρτηθούν και θα βραβεύσει τις καλύτερες. Το θέμα της φωτογραφίας είναι ελεύθερο αλλά θα αφορά τη πόλη της Μεσσήνης (τοπία-άνθρωποιι κ.λπ.) Στόχος του διαγωνισμού στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι ηλικίες είναι το κίνητρο της περιήγησης στη πόλη και ο εμπλουτισμός με εικόνες από τη Μεσσήνη στο διαδίκτυο.


Πηγή : news messinia

Στην Καλλιρρόη του Δήμου Οιχαλίας η μία Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων

Στην Καλλιρρόη του Δήμου Οιχαλίας θα δημιουργηθεί η μία από τις τρεις Μονάδες Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, για τη Διαχειριστική Ενότητα Μεσσηνίας, Μεγαλόπολης και Γορτυνίας, όπως ανέφερε πριν λίγα λεπτά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη.

Στη Διαχειριστική Ενότητα Αργολίδας, Κορινθίας και Αρκαδίας, πλην Μεγαλόπολης και Γορτυνίας, η Μ.Ο.Δ. θα δημιουργηθεί σε περιοχή του Δήμου Τρίπολης και στη Διαχειριστική Ενότητα της Λακωνίας σε περιοχή του δήμου Σκάλας.

Οι δύο Σταθμοί Μεταφόρτωσης θα δημιουργηθούν, ο ένας στην Αργολίδα, σε περιοχή του Δήμου Άργους - Μυκηνών, και ο άλλος στην Κορινθία, σε περιοχή του Δήμου Κορινθίων.


Πηγή : tharros news

Τριφυλία: Ζητά να αποζημιωθεί από τον Δήμο για την βλάβη που υπέστη το όχημά της!

Με αίτησή της από τις 22 Μαΐου του 2013 ζητά να αποζημιωθεί από το Δήμο Τριφυλίας για τη βλάβη που υπέστη το όχημά της, ύστερα από την πρόσκρουση με δέντρο το οποίο είχε πέσει στην Εθνική Οδό Κυπαρισσίας – Πύργου. Πιο συγκεκριμένα, την 21-03-2013 και ώρα 00.30 π.μ. διερχόμενη την Εθνική Οδό Κυπαρισσίας – Πύργου με το ιδιωτικής χρήσεως όχημά της, προσέκρουσε σε δέντρο το οποίο βρισκόταν πεσμένο κάθετα στο οδόστρωμα, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Η έλλειψη φωτισμού στην περιοχή είχε σαν αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί έγκαιρα το δέντρο και παρά τις προσπάθειές της να αποφύγει την σύγκρουση δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να προσκρούσει σ’ αυτό και στη συνέχεια χάνοντας τον έλεγχο του αυτοκινήτου να εκτραπεί από την οδό. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν να υποστεί σοβαρές ζημιές το αυτοκίνητό της, το οποίο κρίθηκε ασύμφορο προς επισκευή και έχει τεθεί σε ακινησία.

Στην προαναφερθείσα αίτησή της θεωρεί ότι η αρμοδιότητα συντήρησης των δέντρων είναι του Δήμου, καθώς το συμβάν έλαβε χώρα εντός των ορίων του Σχεδίου Πόλης Κυπαρισσίας και ζητεί αποζημίωση για το ατύχημά της. Από την πλευρά του ο Δήμος όρισε δικηγόρο για να μελετήσει όλο το φάκελο με τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία και να γνωμοδοτήσει αν προκύπτει υποχρέωση του Δήμου για την αποζημίωση.


Πηγή : filiatra net

Εισβολή του μπλε καβουριού και στον Μεσσηνιακό κόλπο !

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΙΣΟΥ !

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει στον Θερμαϊκό Κόλπο ο πληθυσμός του μπλε καβουριού, ενός αλλόχθονου είδους που έχει εισαχθεί από τον δυτικό Ατλαντικό Ωκεανό και έχει εγκατασταθεί με επιτυχία στις ελληνικές θάλασσες. Επιτακτική, ωστόσο, θεωρούν οι επιστήμονες την περαιτέρω έρευνα για την κατανόηση της βιολογίας του αλλά και για την καταγραφή των επιπτώσεων της παρουσίας του στο περιβάλλον και στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις έγιναν στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων, που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για συμπεράσματα από τη μελέτη για την πληθυσμιακή δομή του μπλε καβουριού στον Θερμαϊκό Κόλπο και συγκεκριμένα στον Όρμο της Μεθώνης που υλοποίησαν οι Κοσμάς Κεβρεκίδης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και Κυριακή Αβράμογλου, Ιωάννης Ευσταθιάδης και Χαρίτων Χιντήρογλου από το Τμήμα Bιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, ύστερα από δειγματοληψίες του είδους, προέκυψε αύξηση του πληθυσμού του τη θερμή περίοδο και γενικότερα, σημαντική εξάπλωση στο Β. Αιγαίο. Μάλιστα, σχετικά στοιχεία για τη διετία 2010-2011, σύμφωνα με τους επιστήμονες, καταγράφουν ετήσια παραγωγή που κυμαίνεται από 50 έως 80 τόνους για την περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου (στοιχεία ιχθυόσκαλας Θεσσαλονίκης) καθώς, ως αλίευμα, έχει υψηλή διατροφική αξία για τον άνθρωπο παρά τη συγκριτικά χαμηλή του τιμή πώλησης (3-5 ευρώ).

"Εντούτοις, η απουσία δεδομένων σχετικά με τη δυναμική των φυσικών αποθεμάτων του μπλε καβουριού στο Αιγαίο, σε συνδυασμό με τον πολύπλοκο μεταναστευτικό του κύκλο, αλλά και με τα έντονα προβλήματα που προκαλεί σε πληθυσμούς άλλων αλιευμάτων και σε μονάδες μυδοκαλλιεργειών, αναδεικνύει την ανάγκη συστηματικής παρακολούθησης των πληθυσμών του στο πλαίσιο μιας ολιστικής στρατηγικής διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου" αναφέρουν οι ερευνητές.

Το μπλε καβούρι στην Ελλάδα

Το μπλέ καβούρι (Callinectes sapidus Rathbun) είναι αυτόχθονο των ανατολικών ακτών της Αμερικής και περιλαμβάνεται στα 100 πιο εισβολικά είδη της Μεσογείου. Έχει εγκατασταθεί στην Μεσόγειο - ενδεχομένως ήδη από τη δεκαετία του 1930 - και η παρουσία του έχει καταγραφεί σε 12 χώρες μέσω πολλαπλών εισαγωγών με το έρμα των πλοίων. Πρόκειται για κυρίαρχο θηρευτή που ασκεί ισχυρή πίεση σε πληθυσμούς οστράκων και ψαριών, ενώ καταναλώνει και νεκρούς οργανισμούς.

Στοιχεία για το μπλε καβούρι έδωσε στο Συνέδριο ο Κώστας Περδικάρης από το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, τονίζοντας ότι οι πρώτες αναφορές παρουσίας στις ελληνικές θάλασσες χρονολογούνται από το 1935 για τον Θερμαϊκό Κόλπο και από το 1948 για τις εκβολές του Πηνειού.

"Κατ' επέκταση, οι λιμνοθάλασσες και οι παράκτιες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, αποτέλεσαν τις περιοχές πρωταρχικής εγκατάστασης του είδους, το οποίο και παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη αφθονία σήμερα. Η παρουσία του έχει επίσης διαπιστωθεί στο Ν. Αιγαίο (Ρόδος) και στις λιμνοθάλασσες Μεσολογγίου & εκβολών Αχελώου, στον Αμβρακικό και τις παρακείμενες λιμνοθάλασσες, στη Ν. Πελοπόννησο (εκβολές Πάμισου), και στις εκβολές του Καλαμά" ανέφερε ο κ. Περδικάρης.

Στις προτάσεις του για τον έλεγχο του είδους - καθώς είναι αδιερεύνητες ακόμη οι επιπτώσεις από την παρουσία του στα αυτόχθονα είδη αλλά και η πιθανή διασπορά ασθενειών και παρασίτων - περιλαμβάνονται η συστηματική καταγραφή των νέων θέσεων παρουσίας του και η παροχή κινήτρων στους αλιείς για αύξηση της αλιευτικής πίεσης, ιδιαίτερα κατά την αναπαραγωγική περίοδο.


Πηγή : news messinia

Προβλήματα και στις καλλιέργειες από την βροχή

ΣΕ μια κουταλιά νερό κόντεψε να πνιγεί η Τριφυλίας καθώς οι εικόνες ήταν αποκαλυπτικές στις 2 μεγάλες πόλεις και όχι μόνο σε κεντρικά σημεία, καθώς το λασπόνερο πέρασε απ΄όλες τις γειτονιές.

Προβλήματα όμως αντιμετώπισαν και οι ιδιοκτήτες περιπτέρων, αρκετοί κάτοικοι σε σπίτια και αποθήκες στα Φιλιατρά , αλλά όπως μας ανέφερε και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, πλημμύρισαν καλλιέργειες και θερμοκήπια της περιοχής όπως στο Λιμενάρι, την Αγία Κυριακή και τον Αγρίλη.

Παράλληλα εξέφρασε την έντονη αγανάκτησή του για την Δημοτική Αρχή, που εδώ και τουλάχιστον 1,5 μήνα ο Σύλλογος επεσήμανε επανειλημμένα την ανάγκη να καθαριστούν φρεάτια και τάφροι για να αποφευχθούν εικόνες και καταστάσεις σαν τις σημερινές. Σημαντικά προβλήματα σημειώθηκαν όμως, σύμφωνα με πληροφορίες μας και σε άλλες περιοχές της Τριφυλίας, όπως στην περιοχή του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία και στην Εθνική Οδό στο ύψος των σούπερ μάρκετ, όπου έσπευσαν οχήματα της τροχαίας, της πυροσβεστικής και του Δήμου.

Ι.ΜΠ.


Πηγή : best-tv

Κλειδί για έξοδο από την κρίση για την Ελλάδα η καινοτομία σύμφωνα με τον πρόεδρο της Google

Ο παράγοντας-κλειδί για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να βγει η Ελλάδα από την κρίση, θα είναι η τεχνολογική καινοτομία, τόνισε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google Έρικ Σμιτ. Ο κορυφαίος Αμερικανός μάνατζερ μίλησε απόψε στο Μέγαρο Μουσικής ενώπιον πολυπληθούς κοινού με θέμα «Η Τεχνολογία ως έναυσμα για την ανάπτυξη», και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα, ιδίως των νέων.

«Η κρίση είναι ευκαιρία για να βρείτε νέους τρόπους και μέσα ανάπτυξης» είπε και υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να καταλάβουν οι Έλληνες τον κομβικό ρόλο των καινοτομιών, οι οποίες, σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελούν τον μοχλό και την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης.

«Για την Ελλάδα τα δυσάρεστα είναι πίσω της και τα καλά είναι μπροστά της» εκτίμησε ο κ. Σμιτ και κάλεσε τη χώρα μας «να γίνει μια Μέκκα υψηλής καινοτομίας». Επεσήμανε με αισιόδοξο πνεύμα ότι «κάθε κρίση δημιουργεί μια ευκαιρία» και κάλεσε την Ελλάδα να τολμήσει «να εκτεθεί στον παγκόσμιο ανταγωνισμό», δημιουργώντας κέντρα καινοτομίας και νέες ευκαιρίες απασχόλησης μέσα από τη στενή συνεργασία κράτους, επιχειρήσεων και μεγάλων πανεπιστημίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, η Google «θα βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού». Αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή η ανάπτυξη της εταιρείας του στην Ελλάδα εμφανίζει έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς στην Ευρώπη, δήλωσε ότι «σκεπτόμαστε τι θα κάνουμε στο μέλλον», ενώ επεσήμανε πως ένας λόγος του ταξιδιού του στη χώρα μας ήταν για να σχηματίσει προσωπική άποψη για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του αμερικανικού κολοσσού δήλωσε εντυπωσιασμένος τόσο από τον αριθμό των ταλέντων που έχει η Ελλάδα, όσο και για την ανθεκτικότητα των Ελλήνων μπροστά στην κρίση. Αφού ανέφερε ότι οι Έλληνες έχουν εφεύρει πολλά πράγματα στην ιστορία, μεταξύ των οποίων τη Δημοκρατία, εξέφρασε το «σεβασμό» του απέναντι στον ελληνικό λαό για όσα έχει περάσει λόγω της κρίσης και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω πώς θα είχαμε αντιδράσει στις ΗΠΑ, αν μας είχε συμβεί κάτι ανάλογο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή : eleutheria online

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και ειδικότερα εντός της σήραγγας Αρτεμισίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, από την Χιλιομετρική Θέση 138,100 έως την χιλιομετρική θέση 139,500 (σήραγγα Αρτεμισίου και στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα), με στόχο την ομαλή κυκλοφορία οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα (14-10-2013) και ώρα 09.00 έως την Παρασκευή (18-10-2013) και ώρα 16.00, διακοπή της κυκλοφορίας στη σήραγγα Αρτεμισίου στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα και παράκαμψη της κυκλοφορίας προς Αθήνα, στον κλάδο της σήραγγας της κατεύθυνσης προς Αθήνα (Αρτεμισίου Α).

i. Από τον κλάδο αυτό (άνοδο προς Αθήνα), θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη (contrafiow).
ii. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα (ισχύος των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων) και από ώρα 09.00 έως 20.00 εκάστης, απαγορεύουμε τη διέλευση οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων από τη σήραγγα Αρτεμισίου (βάσει του Πρακτικού 111 (4/8/2011) της Διοικητικής Αρχής Σηράγγων)

Η κοινοπραξία κατασκευής «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.», υποχρεούται για την τοποθέτηση και συντήρηση της απαιτούμενης οδικής σήμανσης, καθώς επίσης να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2699/99 (Κ.Ο.Κ.)

Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) ως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.»


Πηγή : filiatra news

Χριστιανούπολη: Εύρεση νομισμάτων στον Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα

Μετά από επικοινωνία που είχε το filiatranet.gr με την 26η ΕΒΑ (Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) για το θέμα που προέκυψε με εύρημα νομισμάτων στους Χριστιάνους, σας ενημερώνουμε ότι:

Στο πλαίσιο των εργασιών αναστήλωσης του σημαίνοντος μνημείου της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στους Χριστιάνους, η οποία διενεργείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, βρέθηκαν, εντός μεταβυζαντινής εποχής αγγείου, πάνω από 1000 τούρκικα νομίσματα, ασημένια στην πλειονότητά τους.

Το σημαντικό αυτό εύρημα συμπληρώνει τον αξιόλογο αριθμό γλυπτών και κεραμικών οστράκων που απέδωσαν οι ανασκαφικές εργασίες στο ναό και συμβάλλει στην ανάδειξη της ιστορίας του μνημείου.


Πηγή : filiatra net

Πλημμύρισε ο τόπος στην Τριφυλία από τη χθεσινή βροχή…

Πλημμύρισε ο τόπος στην Τριφυλία από τη χθεσινή βροχή και οι δρόμοι γιναν ποτάμια από τα βουλωμένα φρεάτια προκαλώντας πολλά και σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, τις μετακινήσεις οχημάτων και πεζών καθώς και σε καταστήματα και σπίτια. Τα πιο έντονα προβλήματα προκλήθηκαν στην Κυπαρισσία, την Τερψιθέας, τα Φιλιατρά και το Βουνάκι του Καλού Νερού. Πολλές ζημιές προκλήθηκαν και σε αγροτικές καλλιέργειες στην Τερψιθέα, τον Αγρίλη, το Λιμενάρι και την Αγία Κυριακή, ενώ τραγική είναι η κατάσταση στο αγροτικό δίκτυο.

Στα Φιλιατρά, δεν υπάρχει δρόμος που να μη θύμιζε ποτάμι! Μάλιστα, ο κεντρικός δρόμος από το Γυμνάσιο μέχρι την πλατεία, για αρκετή ώρα έκλεισε και διακόπηκε η κυκλοφορία. Το νερό, σε αυτό τον δρόμο, «ανέβηκε» στα πεζοδρόμια και μπήκε μέσα σε αρκετά καταστήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων προσπαθούσαν μόνοι τους, με κουβάδες, σκούπες και σφουγγαρίστρες να καθαρίσουν τις επιχειρήσεις τους, που σε κάθε βροχόπτωση προκαλούνται προβλήματα. Στους δρόμους πέριξ της πλατείας των Φιλιατρών, ίδια και χειρότερη κατάσταση, με το νερό στα δυτικά της πλατεία να πλημμυρίζει δρόμους και πεζοδρόμια και να μπαίνει σε μαγαζιά. Η οδός Δεκατεσσάρων, για μια ακόμη φορά, θύμιζε λίμνη.

Στην Τερψιθέα, πλημμύρισε πάλι η εθνική οδός Κυπαρισσίας – Φιλιατρών και χρειάστηκε η επέμβαση τσάπας του δήμου για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Κάτοικοι και επαγγελματίες στα Φιλιατρά, οργισμένοι έβαλλαν κατά της δημοτικής Αρχής Τριφυλία, καθώς όπως έλεγαν, με κάθε βροχή προκαλούνται προβλήματα επειδή ο δήμος δεν έχει προβεί σε καθαρισμό των φρεατίων των ομβρίων υδάτων! Μέσα στην πόλη της Κυπαρισσίας, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι με το νερό της βροχής, ενώ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό δημιουργήθηκε, και χθες όπως κάθε φορά που βρέχει, μια ιδιότυπη λίμνη. Λίμνη δημιουργήθηκε, όπως και σε κάθε βροχόπτωση, και στο κομμάτι του εθνικού δρόμου, πάνω από το ρέμα Χαμέρη.

Μεγάλο πρόβλημα προκλήθηκε στην είσοδο της Κυπαρισσίας, όπου από το σουπερ μάρκετ Carrefour μέχρι τα Μυραίικα, ο εθνικός δρόμος σε μήκος σχεδόν ενός χιλιομέτρου έγινε λίμνη. Στο σημείο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολία και πολύ προσοχή και άμεσα έσπευσε εκεί ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας με αστυνομικούς υπαλλήλους όπου ρύθμιζαν την κυκλοφορία, ενώ είχαν τοποθετήσει κώνους στο οδόστρωμα. Επί αρκετή ώρα, τσάπα του δήμου Τριφυλίας προσπαθούσε να ανοίξει τα φρεάτια και τον χάνδακα που υπάρχει εκατέρωθεν του οδοστρώματος για την απορροή του νερού, ενώ απομάκρυνε χώματα και πέτρες από το οδόστρωμα. Άραγε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου που δαπανά χιλιάδες και χιλιάδες ευρώ για το εθνικό δίκτυο, γιατι δεν καθαρίζει τους χάνδακες εκατέρωθεν του εθνικού δρόμου, σε εκείνο το κομμάτι, που έτσι κι αλλιώς είναι ευθύνη και αρμοδιότητά της μιας και βρίσκεται εκτός των ορίων οικισμού της πόλεως;

Προβλήματα προκλήθηκαν και στους οικισμούς των Μύλων και των Άνω Μπλεμενιάνων, όπου το ρέμα γέμισε με κορμούς και καμένα ξύλα από τα βουνά που πριν λίγες εβδομάδες είχε ξεσπάει πυρκαγιά και σε δύο σημεία το νερό πλημμύρισε αγροτικές καλλιέργειες και το περιβόλι του Παλιού Νερόμυλου στους Μύλους. Για τον καθαρισμό του ρέματος έσπευσε τσάπα του δήμου. Στο Καλό Νερό, από τη βροχή, στην εθνική οδό στο Βουνάκι, το οδόστρωμα γέμισε με λασπόνερα και πέτρες και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολία, ενώ χρειάστηκε να επέμβει μηχάνημα του δήμου Τριφυλίας για να καθαρίσει το οδόστρωμα. Στα σημεία όπου προκλήθηκαν προβλήματα έσπευσε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, που είδε από κοντά το μέγεθος των προβλημάτων δίδοντας εντολή στους συνεργάτες τους και το προσωπικό του δήμου να είναι σε επιφυλακή ώστε να επεμβαίνουν άμεσα όπου χρειάζεται για την αποκατάσταση ζημιών και προβλημάτων που προκαλούνται από την βροχόπτωση.

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Πηγή : tharros news

Αλλάζει οριστικά ο εκλογικός νόμος για τις δημοτικές

Τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, επισκέφθηκε προχθές ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παν. Νίκας και, μεταξύ άλλων, συζήτησαν το θέμα ένταξης σε χρηματοδότηση έργου του Δήμου Καλαμάτας, μετά από πρόσκληση του ΥΠΕΣ για υποβολή ενός ώριμου έργου από κάθε Δήμο. Ο κ. Μιχελάκης, σε ερώτηση του δημάρχου, τόνισε πως αποτελεί θέση της κυβέρνησης η μεταβολή του εκλογικού συστήματος που ισχύει στις δημοτικές εκλογές και προωθείται πάση δυνάμει η ψήφιση νομοσχεδίου που – μεταξύ άλλων – θα προβλέπει δύο ψηφοδέλτια, ένα για την ανάδειξη δημάρχου και έτερο για την εκλογή δημοτικών συμβούλων.

Θέλουν ανεξάρτητους υποψηφίους

Από την άλλη πλευρά, όλες οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις διώξεις εναντίον βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνουν τη σκλήρυνση του διπολισμού, τη μεγάλη πίεση που δέχονται τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και την αντοχή του κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου, που χάνει δυνάμεις αλλά παραμένει στην τρίτη θέση. Η ρευστότητα είναι έντονη, οι επαγγελματίες-αναλυτές των δημοσκοπήσεων υποστηρίζουν ότι είναι νωρίς ακόμη για οριστικά συμπεράσματα και, σε κάθε περίπτωση, ακόμη και η πρωτιά που ανέκτησε η Ν.Δ. θεωρείται εύθραυστη. Το σημαντικότερο ίσως είναι ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό άρνησης συμμετοχής στις δημοσκοπήσεις, κάτι που δυσχεραίνει την εξαγωγή ασφαλών εκτιμήσεων.

Με αυτά τα δεδομένα, κυριαρχεί στα κομματικά επιτελεία η εκτίμηση ότι οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανταποκρίνονται στο ζητούμενο των τοπικών κοινωνιών. Από τη στιγμή που, παρά την πόλωση, η συσπείρωση των ψηφοφόρων των μεγάλων κομμάτων είναι οριακή, δε διαφαίνεται ότι τα χρίσματα θα έχουν να προσφέρουν στους διεκδικητές των Περιφερειών και των Δήμων. Για το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ η στήριξη ανεξάρτητων υποψήφιων είναι μονόδρομος, προκειμένου να αποφύγουν ένα εκλογικό ναυάγιο, αλλά επίσης για τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, με την εξαίρεση των μεγάλων Δήμων και των Περιφερειών, όπου η μάχη θα είναι πολιτική, δεν προκύπτει γόνιμο έδαφος για καθαρά κομματικούς υποψηφίους.


Πηγή : kalamata news

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Επίσκεψη για τα δίκτυα απαγωγής στο Φιλιατρινό φράγμα...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ πραγματοποιήθηκε στην κατασκευή του έργου για το Φιλιατρινό φράγμα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του αρμόδιου φορέα που είναι η Επιτροπή παρακολούθησης των έργων της περιφέρειας Πελοποννήσου. Το μεγαλύτερο υδρευτικό έργο που θα λειτουργεί ως ταμιευτήρας νερού υλοποιείται στην περιοχή της Χριστιανούπολης και βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης των κύριων υποδομών.

Πιο αναλυτικά η επίσκεψη υλοποιήθηκε από τον Αντώνη Κουτρουμπή και την Γ. Ψαρρού μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Μπακούρο με αυτοψία στο έργο ιδίως σε ότι αφορά τα δίκτυα απαγωγής που θεωρούνται κατασκευαστικά ώριμα. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες εξέτασαν τόσο την ετοιμότητα των δικτύων γύρω από το φράγμα μαζί με τα τεχνικά έργα αλλά και την εξέλιξη για τον ηλεκτορμηχανολογικό εξοπλισμό. Εκτίμηση είναι ότι το έργο θα μπορεί να λειτουργήσει πριν το καλοκαίρι του επόμενου έτους όταν παραδοθεί από την ανάδοχο εταιρία.


Πηγή : kyparissiotis

Εράνη Φιλιατρών: Γεύμα στους παίκτες παρέθεσε η Διοίκηση

Γεύμα μετά την προπόνηση παρέθεσε την Τετάρτη το βράδυ η Διοίκηση της Εράνης, στον προπονητή κ. Παναγιώτου και τους παίκτες του, στην ταβέρνα "Ο Βαρελάς". Σκοπός ήταν να αναδειχθεί το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, αλλά και η τόνωση των παικτών για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Παράλληλα η Διοίκηση με τον αντιπρόεδρο της Σπύρο Καυκά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδος, συνεχάρη τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία για την πρόκριση στο κύπελλο και τόνισε την συμπαράστασή της σε κάθε πρόβλημα ή δυσκολία είτε σε οικογενειακό επίπεδο, είτε αφορά την ομάδα.

Το σημαντικότερο όμως είναι, όπως εξήγησε, να είμαστε όλοι σαν μία οικογένεια, παίκτες και διοίκηση, ώστε να έχουμε μία πολύ καλή χρονιά. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο αλλά υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Βέβαια κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης, δεν έλειψαν τα πειράγματα μεταξύ των παρευρισκομένων, που δείχνουν το καλό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδος.



Πηγή : filiatra net

Eντυπωσιασμένοι οι Γερμανοί απο τις Πελοποννησιακές επιχειρήσεις

Πέτρος Τατούλης: «Με Εξωστρέφεια Απαντούμε στην Κρίση»Στην μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως Anuga συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια των Πελοποννησίων εξαγωγέων για εξωστρέφεια ως απάντηση στην κρίση. Οι συμμετοχές των επιχειρήσεων από την Πελοπόννησο στην έκθεση Anuga ξεπέρασαν τις τριάντα (30) , σε σχέση με τα παρελθόντα έτη.

Η έκθεση Anuga διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στην Κολωνία της Γερμανίας, και αποτελεί το γεγονός με τη μεγαλύτερη επιρροή και αναγνωρισιμότητα στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Φιλοξένησε περισσότερους από 155.000 αγοραστές, στελέχη και επαγγελματίες από 180 χώρες και 6.700 προμηθευτές από 98 χώρες. Οι Πελοποννησιακές επιχειρήσεις στη μεγάλη τους πλειοψηφία βρέθηκαν σε ένα ενιαίο περίπτερο μεγαλύτερο των 220 τμ. Οι δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ξεκίνησαν με την εκδήλωση γευσιγνωσίας Πελοποννησιακής γαστρονομίας στο εστιατόριο του ΟΠΕ, όπου συναντήθηκαν ξένοι εισαγωγείς και Πελοποννήσιοι επιχειρηματίες. Στο χώρο υπήρχε και προβολή εξειδικευμένων σποτ με θέμα την Πελοποννησιακή κουζίνα. Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου είχε προηγηθεί παρουσίαση των Πελοποννησιακών Προϊόντων σε Γερμανούς εισαγωγείς. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω πελοποννησιακή εκδήλωση ήταν και η μόνη από την ελληνική πλευρά ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Έκθεσης Anuga.


Πηγή : radio 936

Σε μια κουταλιά νερό κόντεψε να πνιγεί...η Τριφυλία!

ΣΕ μια κουταλιά νερό κόντεψε να πνιγεί η Τριφυλίας καθώς οι εικόνες ήταν αποκαλυπτικές στις 2 μεγάλες πόλεις και όχι μόνο σε κεντρικά σημεία, καθώς το λασπόνερο πέρασε απ΄όλες τις γειτονιές. Προβλήματα όμως αντιμετώπισαν και οι ιδιοκτήτες περιπτέρων, αρκετοί κάτοικοι σε σπίτια και αποθήκες στα Φιλιατρά , αλλά όπως μας ανέφερε και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, πλημμύρισαν καλλιέργειες και θερμοκήπια της περιοχής όπως στο Λιμενάρι, την Αγία Κυριακή και τον Αγρίλη.

Παράλληλα εξέφρασε την έντονη αγανάκτησή του για την Δημοτική Αρχή, που εδώ και τουλάχιστον 1,5 μήνα ο Σύλλογος επεσήμανε επανειλημμένα την ανάγκη να καθαριστούν φρεάτια και τάφροι για να αποφευχθούν εικόνες και καταστάσεις σαν τις σημερινές. Σημαντικά προβλήματα σημειώθηκαν όμως, σύμφωνα με πληροφορίες μας και σε άλλες περιοχές της Τριφυλίας, όπως στην περιοχή του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία και στην Εθνική Οδό στο ύψος των σούπερ μάρκετ, όπου έσπευσαν οχήματα της τροχαίας, της πυροσβεστικής και του Δήμου.


Πηγή : kyparissiotis

Γενική συνέλευση ξενοδόχων της Τριφυλίας για την τουριστική αγορά και την εξωστρέφεια

ΕΥΡΕΙΑ σύσκεψη για την αποτίμηση της τουριστικής περιόδου πραγματοποίησε στο Kyparissia Beach o Σύλλογος Ξενοδόχων Τριφυλίας και ενοικιαζόμενων καταλυμάτων με ουσιαστικές προτάσεις για την προώθηση του τριτογενή τομέα. Ο Πρόεδρος Κώστας Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στα 10 θέματα της ημερήσιας διάταξης όπου ξεχώρισε η εκτίμηση για την θερινή περίοδο και η διοργάνωση ημερίδας. Σε ότι αφορά την θετική τουριστική χρονιά μίλησε για αύξηση και πληρότητα από Ρώσους τουρίστες αλλά και εξωστρέφεια της Τριφυλίας στις αγορές της Ευρώπης, ενώ έθιξε και το θέμα των προστίμων που επιβάλλουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες σε ότι αφορά παρεχόμενες υπηρεσίες εστίασης.

Η επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου κα Χριστοδούλου μίλησε για τα στοιχεία που αφορούν τις αφίξεις και διανυκτερεύσεις όπως και την προετοιμασία για την νέα χρονιά εκτιμώντας ότι απαιτείται εγρήγορση με άμεση βελτίωση όλων των δεικτών υπηρεσιών καθώς οι επισκέπτες ενδιαφέρονται περισσότερο για την αξία της διαμονής με την συνολική εμπειρία. Ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος έθιξε το θέμα για τις υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος Τριφυλίας οι οποίες υπολείπονται των προσδοκιών προτείνοντας να σταλεί έγγραφο με προτάσεις πριν την νέα τουριστική περίοδο για τα μέτρα λήψης όπως είναι η καθαριότητα, ο εξωραισμός και η εικόνα του Δήμου ζητώντας δεσμεύσεις από την Δημοτική αρχή.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Το θέμα προκάλεσε συζήτηση σε ότι αφορά την αποκομιδή απορριμμάτων, την καθαριότητα των ακτών αλλά και τις δημόσιες τουριστικές υποδομές. Ο κ. Μιχάλης Τοανόγλου εστίασε στην συνολική προετοιμασία του συλλόγου για την νέα χρονιά προεκτείνοντας το κλίμα εξωστρέφεια αλλά και το ενδιαφέρον αγορών της Σκανδιναβίας για τη περιοχή μας. Μάλιστα προτάθηκε η συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων στην έκθεση της Στοκχόλμης που θα διεξαχθεί τον προσεχή Φεβρουάριο.

Επίσης τέθηκε το θέμα της διοργάνωσης τουριστικής ημερίδας στις 20 Οκτωβρίου με επιλεγμένους ομιλητές η οποία θα θέσει την αξία της τουριστικής σεζόν της Τριφυλίας με επιστημονική ημερίδα κύρους καλύπτοντας ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος αναδεικνύοντας ότι ο τουρισμός στη περιοχή κινείται με νέα βήματα για την προβολή της περιοχής μας. Στην ημερίδα θα προσκληθούν εκπρόσωποι φορέων του Νομού αλλά και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων για την κίνηση της Ρωσικής αγοράς στην περιοχή μας στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : radio 936

Φιλιατρά: Ποτάμι το νερό από την έντονη βροχόπτωση με ζημιές και προβλήματα

Ποτάμι έτρεχε το νερό στους δρόμους της πόλης των Φιλιατρών με την έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε στις 12 το μεσημέρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του filiatranet, το νερό που κάλυψε δρόμους και πεζοδρόμια, προκάλεσε ζημιές σε αρκετά καταστήματα και κυρίως στην οδό προς το Γυμνάσιο, όπου οι ιδιοκτήτες πάλευαν με κουβάδες να βγάλουν τα νερά για να σώσουν την περιουσία τους.

Αυτή τη φορά οι εικόνες ήταν τραγικές σε όλη τη πόλη των Φιλιατρών και όχι μόνο σε κεντρικά σημεία, καθώς το λασπόνερο πέρασε απ΄όλες τις γειτονιές. Προβλήματα όμως αντιμετώπισαν και οι ιδιοκτήτες περιπτέρων, αρκετοί κάτοικοι σε σπίτια και αποθήκες, αλλά όπως μας ανέφερε και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, πλημμύρισαν καλλιέργειες και θερμοκήπια της περιοχής όπως στο Λιμενάρι, την Αγία Κυριακή και τον Αγρίλη.

Παράλληλα εξέφρασε την έντονη αγανάκτησή του για την Δημοτική Αρχή, που εδώ και τουλάχιστον 1,5 μήνα ο Σύλλογος επεσήμανε επανειλημμένα την ανάγκη να καθαριστούν φρεάτια και τάφροι για να αποφευχθούν εικόνες και καταστάσεις σαν τις σημερινές. Σημαντικά προβλήματα σημειώθηκαν όμως, σύμφωνα με πληροφορίες μας και σε άλλες περιοχές της Τριφυλίας, όπως στην περιοχή του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία και στην Εθνική Οδό στο ύψος των σούπερ μάρκετ, όπου έσπευσαν οχήματα της τροχαίας, της πυροσβεστικής και του Δήμου.

Παρακολουθήστε εικόνες και βίντεο όπως τα κατέγραψε ο φακός του filiatranet από διάφορα σημεία την ώρα της βροχόπτωσης:



Πηγή : filiatra net

Ελαιόλαδο "ΠΟΠ Καλαμάτα" σε όλη τη Μεσσηνία με την καινούργια σοδειά

ΜΙΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ 20/10

Η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης απομένει προκειμένου να επεκταθεί η ένδειξη «ΠΟΠ Καλαμάτα», όσον αφορά το ελαιόλαδο, σε όλη τη Μεσσηνία. Επιτέλους κλείνει αυτό το θέμα, που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση του εισοδήματος των παραγωγών…

Για το θέμα συζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, με τους αρμόδιους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τα υπεύθυνα υπηρεσιακά στελέχη, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο υπουργείο. Εκεί ενημερώθηκε επίσης ότι η καταβολή του 50% της επιδότησης θα ξεκινήσει μετά τις 20 Οκτώβρη, ότι προσεχώς θα στελεχωθεί το Εργαστήριο Πιστοποίησης Ελαιολάδου στο Ινστιτούτο Ελαίας Καλαμάτας κ.ά. Ειδικότερα, ο Παναγιώτης Αλευράς συνάντησε τους γραμματείς του υπουργείου Μόσχο Κορασίδη και Δημήτρη Μελά και η ενημέρωση που είχε είναι:

Για τη στελέχωση του Εργαστηρίου Πιστοποίησης Ελαιολάδου ο κ. Κορασίδης επαναβεβαίωσε τη δέσμευση του Υπουργού ότι αυτό θα γίνει μέσα από το πρόγραμμα πρόσληψης 100 ερευνητών. Για την ίδρυση μετεωρολογικού σταθμού στα Φιλιατρά, τα οποία αποτελούν το 3ο κέντρο θερμοκηπιακών καλλιεργειών της χώρας, θα εξετασθεί η δυνατότητα να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Για την εξισωτική αποζημίωση στους κτηνοτρόφους θα πιστωθούν άμεσα - εντός των ημερών - τα 50 εκ. ευρώ στους λογαριασμούς τους.

Τέθηκε επίσης το θέμα της κορινθιακής σταφίδας και θα εξετασθεί η δυνατότητα να μπει στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης με τη νέα Κ.Α.Π., ώστε να διασφαλιστεί η επιδότηση σε ικανοποιητικά επίπεδα. Όσον αφορά την επέκταση του Π.Ο.Π. Ελαιολάδου Καλαμάτας σε όλο το Ν. Μεσσηνίας ο κ. Μελάς ανέφερε ότι η απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής είναι θετική και ο κ. Αλευράς επεσήμανε και συμφωνήθηκε να εκδοθεί σύντομα η σχετική υπουργική απόφαση, ώστε το παραγόμενο φετινό ελαιόλαδο όλου του Ν. Μεσσηνίας να χαρακτηρισθεί ως Π.Ο.Π. Τέλος, όσον αφορά την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης (50%) ύψους 1,1 δις ευρώ, σύντομα ολοκληρώνονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι και διαπιστώνεται ότι όλα βαίνουν καλώς, ενώ αναμένεται ότι μετά τις 20 Οκτωβρίου θ’ αρχίσουν οι πληρωμές.


Πηγή : kalamata journal

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Ιδιαίτερα γόνιμη υπήρξε η συνάντηση που είχε χθες (Τετάρτη 9-10-2013) ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς με τους γενικούς γραμματείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μόσχο Κορασίδη και κ. Δημήτρη Μελά καθώς και με στελέχη του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα:

1. Για τη στελέχωση του Εργαστηρίου Πιστοποίησης Ελαιολάδου ο κ. Κορασίδης επαναβεβαίωσε τη δέσμευση του Υπουργού ότι αυτό θα γίνει μέσα από το πρόγραμμα πρόσληψης 100 ερευνητών.

2. Για την ίδρυση μετεωρολογικού σταθμού στα Φιλιατρά, τα οποία αποτελούν το 3ο κέντρο θερμοκηπιακών καλλιεργειών της χώρας, θα εξετασθεί η δυνατότητα να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

3. Για την εξισωτική αποζημίωση στους κτηνοτρόφους θα πιστωθούν άμεσα – εντός των ημερών – τα 50 εκ. ευρώ στους λογαριασμούς τους.

4. Τέθηκε επίσης το θέμα της κορινθιακής σταφίδας και θα εξετασθεί η δυνατότητα να μπει στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης με τη νέα Κ.Α.Π., ώστε να διασφαλιστεί η επιδότηση σε ικανοποιητικά επίπεδα.

5. Όσον αφορά την επέκταση του Π.Ο.Π. Ελαιολάδου Καλαμάτας σε όλο το Ν. Μεσσηνίας ο κ. Μελάς ανέφερε ότι η απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής είναι θετική και ο κ. Αλευράς επεσήμανε και συμφωνήθηκε να εκδοθεί σύντομα η σχετική υπουργική απόφαση, ώστε το παραγόμενο φετινό ελαιόλαδο όλου του Ν. Μεσσηνίας να χαρακτηρισθεί ως Π.Ο.Π.

6. Τέλος, όσον αφορά την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης (50%) ύψους 1,1 δις ευρώ, σύντομα ολοκληρώνονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι και διαπιστώνεται ότι όλα βαίνουν καλώς και αναμένεται ότι μετά τις 20 Οκτωβρίου θ’ αρχίσουν οι πληρωμές.

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη


Πηγή : Δελτίο τύπου

Ημερίδα για το νέο λύκειο στη Κυπαρισσία και ανοικτή συζήτηση

Η Εκπαιδευτική Κοινότητα του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας σεσυνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Βασιλική Σακκά, και με την αγαστή συμμετοχή των Σχολικών Συμβούλων: Φυσικής Αγωγής Χριστόδουλου Στυλιανίδη, Μαθηματικών Χρήστου Μηλιώνη, Αγγλικών Αγγελικής Αναγνωστοπούλου, Φυσικών Κωνσταντίνου Τρίκολα, Πληροφορικής Γεωργίας Σπάλα και του Διευθυντή Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας Ιωάννη Πλατάρου, μας προσκαλούν στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κυπαρισσίας.

Η συνάντηση έχει ως σκοπό την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για το «Νέο Λύκειο» σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 193/17 ενώ θα ακολουθήσει ζωντανός διάλογος για όλα τα θέματα που αφορούν τις πρόσφατες εξελίξεις...


Πηγή : kyparissiotis

Φουσκωτό σκάφος που είχε κλαπεί από Ραφήνα βρέθηκε στους Γαργαλιάνους

Εξιχνιάστηκε κλοπή φουσκωτού σκάφους από άνδρες του Α.Τ. Γαργαλιάνων. Το μήκους 6 μέτρων φουσκωτό σκάφος »Άγιος Νικόλαος» με εξωλέμβια μηχανή 130 ίππων, εντοπίστηκε χθες στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας έπειτα από πληροφορίες που είχαν οι άνδρες του Α.Τ. Γαργαλιάνων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το φουσκωτό σκάφος »Άγιος Νικόλαος» είχε κλαπεί από πυλωτή οικοδομής στην Ραφήνα το 2010. Από το Α.Τ. Γαργαλιάνων, που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του σκάφους και είδη βρίσκεται στην κατοχή του.

gargalianoiline


Πηγή : radio 936

Αγρότης κρεμάστηκε ...βάζοντας τέλος στη ζωή του λόγω χρεών

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσαν «θηλιά» για έναν 59χρονο αγρότη από την Αμαλιάδα, ο οποίος το μεσημέρι της Τετάρτης (9/10) έβαλε τέλος στη ζωή του. Ο 59χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος σε μια ελιά, από συγγενικά του πρόσωπα, σε απόσταση κοντινή από το σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ilialive.gr, λίγα λεπτά πριν προβεί στο απονεννοημένο διάβημα, φέρεται να τηλεφώνησε σε ανιψιό του, στον οποίο είπε ότι «φεύγει» από την ζωή. Ο ανιψιός του, ενημέρωσε την σύζυγο και ένα από τα παιδιά του 59χρονου, ώστε να τον προλάβουν, όμως η αναζήτησή του, είχε λίγο αργότερα μακάβριο τέλος.

Ο 59χρονος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αυτό τον είχε καταρρακώσει, αφού, όπως ομολογούσε σε φιλικά του πρόσωπα, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί όπως θα ήθελε. Ιδιαίτερα αγαπητός και πατέρας τριών παιδιών, αγωνιζόταν για την οικογένειά του και φέρεται να είχε πει κάποιες φορές σε φιλικά πρόσωπα ότι δεν άντεχε άλλο και ότι μόνη λύση ήταν η αυτοκτονία.

Στον ελαιώνα που βρέθηκε απαγχονισμένος έφτασε αστυνομική δύναμη, με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Αριστείδη Ανδρικόπουλο και λίγο αργότερα και ο ιατροδικαστής, ο οποίος εξέτασε τη σωρό του 59χρονου, ενώ αποκλείστηκε η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας.

Τραγικές «φιγούρες» οι οικείοι του, η γυναίκα και τα τρία παιδιά του, δεν μπορούσαν να πιστέψουν την εικόνα που αντίκριζαν. Μάλιστα, ο ένας του γιός βρίσκονταν στην Αμαλιάδα από την Τρίτη με άδεια από τον στρατό, όπου και υπηρετεί την θητεία του.


Πηγή : tharros news

Σοβαρές καταγγελίες για εικονικά δρομολόγια μεταφοράς μαθητών

Απίστευτα είναι όσα καταγγέλλει ιδιοκτήτης ταξί που συνεργάζεται με το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας για ζητήματα που αφορούν στη μεταφορά μαθητών, για τα οποία και ενημέρωσε ήδη την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας. Μεταξύ άλλων, καταγγέλλει το ΚΤΕΛ πως σκοπίμως χρονοτριβεί με ορισμένους ιδιοκτήτες ταξί και δεν υπογράφει σύμβαση μαζί τους, προκειμένου να τους καταβάλει στο τέλος λιγότερα χρήματα από τα συμφωνηθέντα. Επίσης, περιγράφει την εκτέλεση εικονικών δρομολογίων μεταφοράς μαθητών, που όμως πληρώνονται κανονικά, αλλά και περιστατικό όπου επτά μαθητές στοιβάζονται σε ένα αυτοκίνητο, ώστε να γίνεται ένα και μόνο δρομολόγιο αντί τριών! Φυσικά, η πληρωμή αφορά τα τρία δρομολόγια.

Πολλά «στραβά» και παράνομα

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη ταξί, το έργο μεταφοράς των μαθητών αναλαμβάνει το ΚΤΕΛ και αυτό με τη σειρά του τους αναθέτει έργο μεταφοράς όπου τα δρομολόγια του συγκοινωνιακού φορέα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν. Παλαιότερα, γινόταν και απευθείας μίσθωση σε ιδιοκτήτες ταξί, ενώ τη μεταφορά μπορούσαν να αναλάβουν και ιδιώτες, όταν δεν υπήρχε ενδιαφέρον από επαγγελματίες. Πλέον έχει απαγορευθεί η μεταφορά των μαθητών από ιδιώτες, ενώ, όπως πληροφορηθήκαμε από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, έχουν ενημερωθεί οι διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων να αναφέρουν οτιδήποτε «στραβό» ή παράνομο. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης ταξί, πολλά παράνομα συμβαίνουν, τα οποία δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται οι διευθυντές των σχολείων.


Πηγή : kyparissiotis

Το αναβαθμίζουν αλλά η Τρόικα θέλει...λουκέτο στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Κλείσιμο σε 22 αερολιμένες μεταξύ των οποίων και της Καλαμάτας ζητάει η Τρόικα Στο στό­χα­στρο της Τρό­ι­κας μπαί­νουν τώ­ρα 22 α­ε­ρο­λι­μέ­νες με­τα­ξύ των ο­ποί­ων και της Κα­λα­μά­τας, για τους ο­ποί­ους ζη­τά­ει ε­πι­τα­κτι­κά το κλεί­σι­μο τους. Ό­πως α­να­φέ­ρε­ται σε δη­μο­σί­ευ­μα της paraskhnio.gr.Το α­πί­στευ­το ζή­τη­μα φέ­ρε­ται να θέ­τει η γερ­μα­νι­κή α­ε­ρο­πο­ρι­κή ε­ται­ρεί­α Lufthansa δια των Γερ­μα­νών συμ­βού­λων του Δη­μο­σί­ου.

Τα α­ε­ρο­δρό­μια στα ο­ποί­α α­να­φέ­ρε­ται η ό­λη συ­ζή­τη­ση δεν πε­ρι­λαμ­βά­νει μό­νο νη­σιά υ­ψη­λού του­ρι­στι­κού εν­δι­α­φέ­ρον­τος αλ­λά και α­πο­μα­κρυ­σμέ­να νη­σιά για τα ο­ποί­α η α­ε­ρο­πο­ρι­κή σύν­δε­ση α­πο­τε­λεί κρι­τή­ριο βι­ω­σι­μό­τη­τας α­φού η πρό­σβα­ση σε αυ­τά με α­κτο­πλο­ϊ­κά μέ­σα εί­ναι ε­ξαι­ρε­τι­κά προ­βλη­μα­τι­κή.


Πηγή : radio 936

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το "Καλαματιανό Καρναβάλι 2014"

Μετά το άκρως επιτυχημένο περσινό Καρναβάλι οι διοργανωτές του, άρχισαν από νωρίς τις ετοιμασίες για το 2ο Καλαματιανό Καρναβάλι, αυτό του 2014!

'Ετσι σήμερα η Καρναβαλική επιτροπή πραγματοποίησε στο Δημαρχείο της Καλαμάτας την πρώτη συνεδρίαση για την προετοιμασία του 2ου Καλαματιανού Καρναβαλιού 2014.

Συζητήθηκαν διαδικαστικά και οργανωτικά θέματα, με κυριότερο τη σύσταση Σωματείου, για την καλύτερη διοργάνωση των εκδηλώσεων.


Πηγή : tharros news

Συνελήφθη 64χρονος στην Καλαμάτα για κατοχή όπλών και ναρκωτικών

Συνελήφθη, σήμερα (9.10.2013) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 64χρονος ημεδαπός, για παράβαση των Νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τα βεγγαλικά, καθώς επίσης και για παράβαση του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 64χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:

Ένα (1) πιστόλι.
Ένα (1) περίστροφο.
Δεκαπέντε (15) φυσίγγια.
Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -7,6- γραμμαρίων.
Σαράντα (40) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δασμών.
Πέντε (5) κροτίδες.

Ο 64χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.


Πηγή : messinia portal

Φιλιατρά: Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα

Φέτος, o «Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού» σε Συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.) αναλαμβάνει ΔΡΑΣΗ την “Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα”, ταυτόχρονα με άλλες 21 πόλεις της Ελλάδας και 22 πόλεις της Ευρώπης !!!

Έτσι λοιπόν, το βράδυ του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2013 θα βρίσκεται έξω από το γνωστό σε όλους "Famous Club" στα Φιλιατρά, στοχεύοντας στην προώθηση της Οδικής Ασφάλειας και αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση των Νέων με πολλά πολλά Δωράκια !

Ζητούνται Εθελοντές !!! Για Ενημέρωση της Εκδήλωσης καλούμε όλα τα Μέλη - Εθελοντές σε ανοιχτή συνάντηση την Κυριακή 13 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο Cafe Mαντείο (κεντρική πλατεία Φιλιατρών)!!!


Πηγή : filiatra net

Ξεκίνησε η έκθεση της Φωτογραφικής Λέσχης με θέμα τη μνήμη και τη νοσταλγία

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Εγκαινιάστηκε χθες, Τετάρτη, το βράδυ η ετήσια έκθεση της Φωτογραφικής Λέσχης Καλαμάτας, στο Πνευματικό Κέντρο. Φωτογραφίες νοσταλγικές θα κάνουν τον επισκέπτη να σταθεί αρκετή ώρα μπροστά τους και να αφήσει το μυαλό του να ταξιδέψει πίσω σε μνήμες…

«Μια φορά… και ένα καιρό…» είναι ο τίτλος της έκθεσης των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης και προδιαθέτει αμέσως τον επισκέπτη για τη θεματολογία των εικόνων. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 17 Οκτώβρη, ενώ στις 23 του μήνα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα φωτογραφίας, στην αίθουσα της Λέσχης στο Πνευματικό Κέντρο. Όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με τη Λέσχη μπορούν να παραστούν στη συνάντηση γνωριμίας που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτώβρη, πάντα στο Πνευματικό Κέντρο.


Πηγή : kalamata journal

Πρόταση για Μουσείο Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Καλαμάτα

Πρόταση για τη δημιουργία Μουσείου Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Καλαμάτα, κατέθεσε ο Π. Νίκας προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, τον οποίο επισκέφθηκε χθες στην Αθήνα. Ως έδρα του Μουσείου αυτού, που θα είναι μοναδικό στην Ελλάδα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κτήριο που παλιότερα στέγαζε τις διοικητικές υπηρεσίες της ΔΕΗ στην Καλαμάτα και σήμερα είναι ερειπωμένο. Το κτήριο αυτό βρίσκεται δίπλα στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και η μετατροπή του σε Μουσείο θα αναβαθμίσει την περιοχή.

Ο κ. Ζερβός ζήτησε φάκελο με στοιχεία προκειμένου να εισαγάγει το θέμα στο ΔΣ της ΔΕΗ. Το αίτημα του Δήμου είναι να χρηματοδοτήσει η ΔΕΗ την κατασκευή του Μουσείου αυτού. Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία του Μανιατάκειου Ιδρύματος, πρόκειται να διεξαχθεί στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του Δήμου, διεθνές συνέδριο με θέμα: «Παρελθόν, παρόν και μέλλον των εταιρειών ηλεκτρισμού στην Ελλάδα».

Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας, χώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό διότι εκεί λειτούργησε από το 1898 εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής. ' Ώρα έναρξης του συνεδρίου έχει ορισθεί η 17.30 και λήξης η 19.00. Στη συνέχεια και περί ώρα 19.30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ιστορικού Φωτογραφικού Αρχείου του Ηλεκτρισμού στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Στο συνέδριο έχουν αποδεχθεί να μετάσχουν ως βασικοί ομιλητές ο Ασημάκης Παπαγεωργίου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Αρθούρος Ζερβός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, ο Γεώργιος Παπαρσένος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξαρτήτων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ) και ο Γεώργιος Κόλλιας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).


Πηγή : kalamata news

Το ΕΣΠΑ για τους νέους αγρότες δίνει επιχορήγηση 100. εκατ. ευρώ για νέες καλλιέργειες

Χρηματοδότηση έως και 100 εκατ. ευρώ θα δοθεί σε νέους αγρότες 18 έως και 40 ετών σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους καλλιέργεια και θα «τρέξει» στα τέλη Οκτωβρίου. Η επιδότηση, θα δοθεί μέσω του προγράμματος «Εγκατάστασης Νέων Γεωργών» και θα κατανεμηθεί τμηματικά ανά περιοχή στα ακόλουθα ποσά, αναφέρει το Εθνος:

Μέχρι 20.000 ευρώ σε ορεινές περιοχές
Μέχρι 17.500 ευρώ σε μειονεκτικές περιοχές
Λοιπές περιοχές μέχρι 15.000 ευρώ.

Παράλληλα, θα ληφθούν υπόψη και τα ακόλουθα κριτήρια:

Περιοχή μόνιμης κατοικίας:
Ορεινή- 7.500 ευρώ
Μειονεκτική- 5.000 ευρώ
Λοιπές περιοχές- 2.500 ευρώ

Είδος εκμετάλλευσης στη μελλοντική μορφή:
Κτηνοτροφική- 7.500 ευρώ
Φυτική- 7.500 ευρώ
Μεικτή- Μελισσοκομία- 5.000 ευρώ

Επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης:
Πάνω από το 120% του εισοδήματος αναφοράς- 5.000 ευρώ
80%- 120% του εισοδήματος αναφοράς- 2.500 ευρώ

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τους υποψηφίους για την υποβολή αίτησης: Να είναι ηλικίας 18 έως 40 ετών Να είναι μόνιμοι κάτοικοι μειονεκτικής, ορεινής ή κανονικής περιοχής με πραγματικό πληθυσμό έως και 100.000 κατοίκους Να διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή να αναλάβουν την δέσμευση να την αποκτήσουν μέσα σε 36 μήνες από την ημερομηνία λήψης της ατομικής απόφασης έγκρισης Να υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο μέγιστης χρονικής διάρκειας πέντε ετών με δεσμευτικούς στόχους και ενδιάμεσες χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους

Ethnos.gr


Πηγή : pyrgos trifylias

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Οχήματα και μηχανήματα του Δήμου Τριφυλίας κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Του Ηλία Γιαννόπουλου

«Κινούμενες βόμβες» αποτελούν τα οχήματα και μηχανήματα του Δήμου Τριφυλίας, τα οποία κυκλοφορούν «κανονικά» και «ανενόχλητα» στους δρόμους, χωρίς, όμως, να έχουν περάσει - όπως για όλα τα οχήματα και τα (περισσότερα) δίκυκλα επιβάλλει ο νόμος - από ΚΤΕΟ! Από τεχνικό έλεγχο καταλληλότητας δεν έχει περάσει, όπως ακούγεται, ούτε καν το Citroen που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ο δήμαρχος, ούτε, βεβαίως, και η μεγάλου κυβισμού BMW που είναι «ντακαρισμένη» στο χώρο της λαϊκής αγοράς Κυπαρισσίας - όχημα που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο πρώην δήμαρχος Γαργαλιάνων και έχει περιέλθει, πια, στο Δήμο Τριφυλίας! Θυμίζουμε πως στην πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για το 2013, στις 22 Ιανουαρίου, μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν η «Έγκριση εντάλματος προπληρωμής για τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ των οχημάτων του Δήμου». Ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή, σε εκείνη τη συνεδρίαση, ενέκρινε τη διάθεση ποσού μόλις 4.000 ευρώ (!) για 25 οχήματα (!), και υπόλογος ορίστηκε ο υπάλληλος - οδηγός του δημάρχου, Αλέξανδρος Σπυρόπουλος. Ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει η αναφορά του προέδρου της Επιτροπής και αντιδημάρχου Ευστάθιου Ανδρινόπουλου, ότι πέρυσι κανένα όχημα του Δήμου δεν είχε περάσει από ΚΤΕΟ! Κυκλοφορούσαν, δηλαδή, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2012 τα οχήματα του Δήμου Τριφυλίας χωρίς να έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο και δίχως, βεβαίως, να έχει ελεγχθεί η καταλληλότητα και ομαλή λειτουργία τους!

Μάλιστα, τότε, από πολλούς η αναφορά του κ. Ανδρινόπουλου είχε ερμηνευτεί και ως «μπηχτή» για τη διοίκηση του Δήμου! Από εκείνη τη συνεδρίαση μέχρι σήμερα έχουν περάσει 9 ολόκληροί μήνες. Παρά ταύτα, ακόμη, κανένα όχημα και μηχάνημα του Δήμου, όπως πληροφορήθηκα, δεν έχει περάσει από ΚΤΕΟ! Ούτε το αμάξι με το οποίο μετακινείται ο ίδιος ο δήμαρχος! Παρόλα αυτά, χιλιάδες ευρώ διατίθενται για συντηρήσεις των οχημάτων και αγορά ανταλλακτικών, όπως φαίνεται στη Δι@υγεια, ενώ για το χάλι που επικρατεί, χαρακτηριστική είναι η αναφορά που έκανε ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Αυλώνος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. για ενημέρωση - συζήτηση για τα θέματα του Δήμου, πριν από λίγες ημέρες, τονίζοντας πως επί δεκαοκτώμισι μήνες μηχάνημα της Δ.Ε. Αυλώνος ήταν «ντακαρισμένο», επειδή χρειαζόταν ένα ανταλλακτικό! Πάντως, όσο και αν κάποιοι θεωρούν πως το ζήτημα αυτό είναι ήσσονος σημασίας και ελαχίστης σπουδαιότητας, ισχυριζόμενοι ενδεχομένως ακόμη και διάφορες αστείες προφάσεις, η πραγματικότητα είναι πως είναι μείζονος σημασίας, και μάλιστα πολιτικό, θέμα, που αφήνει εκτεθειμένους τους πολιτικούς παράγοντες της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας.

Πολιτικό θέμα που άπτεται της λειτουργίας και της διοίκησης του Δήμου, ενώ παράλληλα έχει και τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις, αφού δημοτικά οχήματα και μηχανήματα κυκλοφορούν «κανονικά» και «ανενόχλητα» στους δρόμους χωρίς να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, με ορατή και σοβαρή - ανά πάσα ώρα και στιγμή - την επικινδυνότητα για τους επιβαίνοντες αλλά και τους ίδιους τους πολίτες. Πώς είναι δυνατόν, αναρωτιέται και συλλογίζεται κάθε σκεπτόμενος πολίτης, οι αρμόδιοι του Δήμου να επιτρέπουν να κυκλοφορούν «χύμα» τα οχήματα και μηχανήματα, όταν ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι ορατό και ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόκλησης σοβαρών κινδύνων τόσους στους οδηγούς τους όσο και σε εργάτες και προσωπικό, καθώς και σε διερχόμενα οχήματα και τους επιβαίνοντες σε αυτά και πεζούς; Αυτή, άραγε, είναι η υπευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας; Με αυτή τη «σοβαρότητα» οι πολιτικοί παράγοντες της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας αντιμετωπίζουν τους εργαζομένους και τους πολίτες στην καθημερινότητά τους; Ενώ, δηλαδή, γνωρίζουν πως οχήματα και μηχανήματα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, αυτοί συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων - οδηγών και εργατών - καθώς και των πολιτών! Μήπως, δε, υπάρχει και ζήτημα πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων τους ή και, πολύ χειρότερα για τους ίδιους, παράβασης;


Πηγή : tharros news