Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Το παραμύθι οτι...λεφτά δεν υπάρχουν ας τελειώνει στο δήμο Τριφυλίας

ΤΟ παραμύθι στο Δήμο Τριφυλίας ότι...λεφτά δεν υπάρχουν κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει διότι κατάντησε κακόγουστο αστείο! Οι αξιωματούχοι του Δήμου διαρκώς διακηρύττουν ότι ο Δήμος δεν είναι αρμοδιότητά του για σοβαρά θέματα και από την άλλη δεν έχει χρήμα για πολιτισμό, αθλητισμό και έργα αλλά κάνει ότι του επιβάλλουν οι συνθήκες ή καλύτερα οι προτάσεις των μελών Επιτροπών του Δήμου.

Τρανό παράδειγμα η φράση του Δήμαρχου Τριφυλίας ότι ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα για το θέμα των εργατών γης και εκφράστηκε στην συγκέντρωση των αγροτών στα Φιλιατρά. Αλλά σε άλλες περιοχές της χώρας όπως Ημαθία και Θεσσαλία που συγκέντρωσαν καταστάσεις και οικογένειες Ελλήνων εργατών για αγροτικές εργασίες προφανώς ανήκουν σε άλλο πλανήτη. Όπως όταν συγκεντρώθηκαν τα 3 αθλητικά σωματεία της περιοχής και εκπρόσωπος του Δήμου τόνιζε ότι τα διοικητικά συμβούλια θα βάλουν το χέρι στη τσέπη για τα αποδυτήρια αλλά ούτε κουβέντα για το ταρτάν του γηπέδου.

Όπως για το Κολυμβητήριο που παραμένει σε αφάνεια παρότι έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό συνέδριο η προμήθεια χημικών. Αλλά το ένταλμα δεν πληρώθηκε ποτέ από τον περασμένο Αύγουστο με αποτέλεσμα...τα δελφίνια του ΝΟ.ΚΥ μετά την θάλασσα που πιάνει κρύο να διεξάγουν προπόνηση στο..γήπεδο. Να μην αναφερθούμε σε παραδείγματα για την καθαριότητα, τον φωτισμό, τους δρόμους, την συντήρηση δημόσιων χώρων με ένα μακρύ κατάλογο.

Η ουσία είναι ότι ο Δήμος Τριφυλίας παρά την στείρα διατύπωση ότι..λεφτά δεν υπάρχουν και άρα δεν παράγουμε έργο οδηγεί σε χρεοκοπημένες ιδέες. Αλλά οι πολίτες δεν ενδίδουν στην λογική των άκρατων πολιτικών λόγων τώρα που πλησιάζουν εκλογές. Και όταν κάνει ταμείο πριν οδεύσει στην κάλπη θα σταθμίσει τους λόγους και τις φωνές, θα ζυγίσει την ανυπαρξία λόγων και έργων αλλά κυρίως την παλαιοκομματική αντίληψη του Μαυρογιαλούρου...Τότε κάτι θα γίνει...


Πηγή : radio 936

Με τον εφιάλτη εκτεταμένων καταστροφών από υπερχείλιση της Νέδας ζουν στην Ελαία…

Τις τελευταίες μέρες, με την έντονη βροχόπτωση, η Νέδα «φουσκώνει» επικίνδυνα και οι κάτοικοι της Ελαίας ζουν, πραγματικά, με τον εφιάλτη εκτεταμένων καταστροφών, από υπερχείλιση, σε θερμοκήπια, καλλιέργειες και περιβόλια. Δυστυχώς, κάθε χρόνο, την περίοδο του χειμώνα, που οι βροχοπτώσεις είναι συχνές και έντονες, το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της χώρας «φουσκώνει» και προκαλεί ζημιές και πολλά προβλήματα στις παρόχθιες περιοχές, τόσο της Μεσσηνίας όσο και της Ηλείας. Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονταν, εκ των υστέρων, μετά από κάθε υπερχείλιση, εξαντλούνταν σε ημίμετρα με λιθορριπές για να συγκρατούν τα χώματα της όχθης ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, με ρίψη ογκόλιθων για ενίσχυση των τοιχωμάτων της όχθης, για ελάχιστα μέτρα, όμως, και σε σημεία που είχαν ήδη σημειωθεί προβλήματα.

Παρεμβάσεις καθαρισμού της κοίτης, ουσιαστικές, εδώ και χρόνια δεν έχουν γίνει, παρά μόνο μικρές επεμβάσεις, που, όπως αποδεικνύεται, τίποτα δεν προσέφεραν. Η διάβρωση στις όχθες του ποταμού, τόσο στην πλευρά της Μεσσηνίας όσο και στην πλευρά της Ηλείας, είναι συνεχής.

Σε ό,τι αφορά το τμήμα του ποταμού κάτω από το ύψος της εθνικής οδού, εκεί η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για τα θερμοκήπια, τις καλλιέργειες και τα κτήματα της Ελαίας, στα οποία υπάρχουν και αγροικίες. Από την πλευρά του ποταμού που είναι στα όρια της Ηλείας, εδώ και πολλά χρόνια έχουν γίνει παρεμβάσεις με προστατευτικά και ενισχυτικά μαντροτοιχία. Από την πλευρά της Μεσσηνίας δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό και το τραγικό αποτέλεσμα είναι τα ορμητικά νερά να καταλήγουν στις όχθες και ολοένα και περισσότερο να τις διαβρώνουν, ενώ σε πολλά σημεία «ανεβαίνουν» στα χωράφια, πλημμυρίζουν και καταστρέφουν καλλιέργειες. Όσο δε γίνονται ουσιαστικές παρεμβάσεις, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος το ποτάμι να «βγει» στα χωράφια, αλλάζοντας τη ροή του.

Στην Μπούκα, κοντά στις εκβολές του ποταμού, το πρόβλημα είναι τεράστιο, καθώς δεν υπάρχει κάτι που να εμποδίζει ουσιαστικά τα ορμητικά νερά, ενώ σε όλο σχεδόν το μήκος από τη σιδηροδρομική γέφυρα μέχρι και τις εκβολές του ποταμού, λίγο αν «φουσκώσει» το ποτάμι, «βγαίνει» στα χωράφια. Προβλήματα, όμως, σημειώνονται και πάνω από το ύψος της γέφυρας στην εθνική οδό, στην περιοχή του Ξηρόκαμπου.

Τα φερτά υλικά, μπάζα που έχουν ριχθεί ανεξέλεγκτα, τα φυτά που θυμίζουν ζούγκλα στις όχθες του ποταμού και το γεγονός ότι ουσιαστική παρέμβαση καθαρισμού δεν έχει γίνει, έχουν ως αποτέλεσμα να «σηκωθεί» η κοίτη του επικίνδυνα. Δυστυχώς, ακόμη και η αμμοχαλικοληψία από τους Δήμους για την αγροτική τους οδοποιία, τούς έχει απαγορευτεί, για να μην επαναληφθούν παρανομίες του παρελθόντος! Ούτε και κάποια παρέμβαση μπορούν να κάνουν από μόνοι τους στο ποτάμι! Εάν οι Δήμοι, τουλάχιστον, μπορούσαν να κάνουν αμμοχαλικοληψία, με μέτρο και έλεγχο από υπερκείμενα θεσμικά όργανα, δε θα «ανέβαινε» τόσο επικίνδυνα η Νέδα.

Οι παρόχθιοι Δήμοι Μεσσηνίας και Ηλείας, οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση οφείλουν να συνεργαστούν, να μελετήσουν και να υλοποιήσουν παρεμβάσεις στη Νέδα, και στις δύο όχθες, για να μη γίνουν οι παρόχθιες περιοχές «πλωτές» και καταστραφούν περιουσίες και ζωές.

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Πηγή : tharros news

Κυπαρισσία: Εξαπάτησαν 82χρονο με… σφραγίδα του Πατριαρχείου

Με πλαστή επιταγή 12.000 ευρώ που είχε σφραγίδα του... Πατριαρχείου, εξαπάτησε μια νεαρή έναν 82χρονο στην Κυπαρισσία και κατάφερε να του πάρει 1.200 ευρώ. Συγκεκριμένα, τον έπεισε να της δώσει τα 1.200 ευρώ για να του δώσει την επιταγή των 12.000 ευρώ την οποία θα εισέπραττε υποτίθεται από την τράπεζα.

Ο γέροντας, που πείστηκε και πήρε την επιταγή ως... δώρο του Πατριάρχη για μια παλαιότερη προσφορά που είχε κάνει ο ίδιος με τη σύζυγό του για παιδιά που είχαν ανάγκη, ανακάλυψε την απάτη όταν πήγε στην τράπεζα να εισπράξει τα λεφτά. Εκεί έμαθε πως πρόκειται για πλαστή επιταγή και προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η νεαρή, γύρω στα 25, μιλούσε πάρα πολύ καλά ελληνικά και παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό της συνεχίζονται από την Αστυνομία - τα αρμόδια γραφεία της οποίας, με τακτικές ανακοινώσεις, υπενθυμίζουν ότι οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει να πείθονται από άγνωστους επιτήδειους.

Κ. Δ.


Πηγή : eleutheria online

Μεσσηνία: Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ανακοινώνεται ότι καταρτίστηκε το μητρώο Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) με την 55834/18660/08-08-2013 Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Έργο των Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε. είναι η διενέργεια επιτόπιων ελέγχων των λαϊκών αγορών και του υπαιθρίου εμπορίου (πλανόδιου και στάσιμου) για την τήρηση των διατάξεων του Ν.2323/1995, όπως ισχύει, και η κατάσχεση και καταστροφή των προϊόντων παραεμπορίου, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 11 του Ν.3377/2005, όπως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο 39 του Ν.4155/2013.

Ανεξάρτητα από τις ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από τον Αγορανομικό Κώδικα, επιβάλλεται διοικητική κύρωση προστίμου για τις εξής παραβάσεις: Αυθαίρετη αλλαγή χώρου, μη τήρηση ωραρίου, μη αυτοπρόσωπη προσέλευση, μη τοποθέτηση ζυγού σε εμφανές σημείο, μη τοποθέτηση πινακίδων σε κάθε προϊόν με τις ενδείξεις της τιμής πώλησης ή της ποιότητας ή της προέλευσης του προϊόντος, καθώς και μη αναγραφή της αληθούς προέλευσης αυτού και μη τοποθέτηση ειδικής πινακίδας με τον αριθμό της άδειας και το όνομα του κατόχου της, για διάθεση προϊόντων που δεν συνοδεύονται από τα νόμιμα παραστατικά που προβλέπονται κλπ.

Επίσης προβλέπεται η κατάσχεση και καταστροφή κάθε είδους εμπορευμάτων που διακινούνται στην αγορά με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αυτός που τα διαθέτει να κατέχει την απαιτούμενη άδεια πωλητή ή τα νόμιμα παραστατικά ή όταν αυτά συνιστούν παράνομη απομίμηση προϊόντων, τα οποία κυκλοφορούν νόμιμα στην αγορά ή κυκλοφορούν κατά παράβαση των διατάξεων του κώδικα βιβλίων και στοιχείων.

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη


Πηγή : filiatra net

7 στα 7 ο Α.Ο.Κ. Εκαμψε την αντισταση της Μεθωνης.Η βαθμολογια

Με το γεματο σκορ 3-5 περασε η Κυπαρισσια απο τη δυσκολη εδρα της Μεθωνης με τον μικρο αγωνιστικο χωρο και τις κακες καιρικες συνθηκες που σιγουρα δεν βοηθουν μια τεχνικα ποιοτικη ομαδα, οπου η σκληροτραχηλη γηπεδουχος καταφερε να δυσκολεψει τους πρωτοπορους στην εμβολιμη 7η αγωνιστικη της Α' Τοπικης.

Ο ΑΟΚ βρεθηκε να προηγειται με 1-4 στο πρωτο 30λεπτο(!) αλλα η Μεθωνη καταφερε να μειωσει σε 3-4 και να ανησυχησει τους ποδοσφαιριστες και το τεχνικο επιτελειο της ομαδας μας,ομως τελικα το 5ο γκολ του ΑΟΚ με τον Στρεπι στο 83' ηταν αυτο που ηρεμησε τα πραγματα και εφερε το επιθυμητο τριποντο οσο και διατηρησε το απολυτο νικων σε ισαριθμους αγωνες. Η Κυπαρισσια εδειξε στοφα πρωταθλητη και καταφερε να κερδισει απεναντι σε μια ομαδα που ηταν ιδιαιτερα φανατισμενη να ανακοψει την πορεια της πρωτης ομαδας του Πρωταθληματος,παρα για την αναγκη της για βαθμους καθως βρισκεται στο τελος του βαθμολογικου πινακα.

Για τον ΑΟΚ σκοραραν οι Μιτροφ 2 γκολ και εντυπωσιακα εκλεισε τον αγωνα ο Στρεπι που εκανε χατ-τρικ σκοραροντας τα αλλα 3 τερματα. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Νικολόπουλος και βοηθοί του οι Αδαμόπουλος και Ταβουλαρέας.

ΜΕΘΩΝΗ: Κανελλόπουλος, Τζεμάλι, Παρασκευόπουλος, Λύσσαρης (30' Λυμπερόπουλος), Μπάλας, Μιχόπουλος, Μπούρδος, Η. Κοτσίρης (80' Κόσοβα), Παυλόγιαννης, Κεράνης, Καραγλάνης.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Μπίζος (70' λ. τρ. Μπέλι), Μιτρόφ, Στρέπι, Σταματόπουλος, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος (63' Παναγόπουλος), Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Σούπουλι, Ντιόπ, Μητρόπουλος (78' Μανδραπήλιας).




Πηγή : kyparissia news

500.000 ευρώ ζήτησε για την άμεση αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων ο Τατούλης

Οικονομική ενίσχυση ύψους 500.000 ευρώ ζήτησε με έγγραφό του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση που επικρατεί στις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Αρκαδίας λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και των καταστροφών που προξενήθηκαν.

Συγκεκριμένα στην Π.Ε. Μεσσηνίας, στους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας προκλήθηκαν στις 11 Νοεμβρίου ζημιές στα οδικά δίκτυα, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Άρι, κατολισθήσεων και βλαβών στα οδοστρώματα. Στην Π.Ε. Αρκαδίας, στους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, από τις έντονες βροχοπτώσεις από τις 12 Νοεμβρίου, οι οποίες ακόμα συνεχίζονται, έχουν προκληθεί βλάβες στο οδικό δίκτυο, σε αναχώματα και σε δίκτυα ύδρευσης – άρδευσης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά από σχετικό αίτημα των Δήμων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας άμεσα ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Τοπικές Κοινότητες Αγίου Ανδρέα, Άστρους, Ξηροπηγάδου, Κουτρούφων και Κορακοβουνίου, καθώς και η Δημοτική Ενότητα Λεωνιδίου.

Δελτίο Τύπου


Πηγή : messinia portal

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Καλαμάτα και Πύλος μεταξύ των υδατοδρομιών που έρχονται το 2014

Καλαμάτα, Πύλος, Ζάκυνθος, Πάτρα, Πύργος και άλλες πολλές περιοχές (συνολικά 112) είναι οι πρώτοι από τους προορισμούς που καλείται να καλύψει η Hellenic Seaplanes, ενώ είναι σε εξέλιξη δεκάδες ακόμη οριοθετήσεις υδατοδρομίων από δήμους και λιμενικά Ταμεία. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι «σκοπεύει να ξεκινήσει πτήσεις με υδροπλάνα το 2014 και στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργήσει δίκτυο με υδατοδρόμια σε όλη την χώρα. Η "Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε." έχει ήδη καταθέσει τον πρώτο φάκελο μέχρι σήμερα για αδειοδότηση υδατοδρομίου που αφορά το υδατοδρόμιο Βόλου και ετοιμάζει τον φάκελο για το υδατοδρόμιο Ζακύνθου. Παράλληλα πολλοί δήμοι και Λιμενικά Ταμεία έχουν προκηρύξει τις διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα υδατοδρόμιά τους και άλλοι προχωράνε με πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για την παραχώρηση στα λιμάνια τους.

Συγκεκριμένα η "Hellenic Seaplanes S.A." έχει καταθέσει μετά από προκήρυξη τις προτάσεις της για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου χωρίς κάποια επιβάρυνση για το δημόσιο φορέα διαχείρισης του λιμένα σε Σητεία, Αγ. Νικόλαο, Σκόπελο, Λέσβο, Καλαμάτα και Αλόννησο». Οπως είπε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ν.Χαραλάμπους, «η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους προορισμούς».


Πηγή : radio 936

Μονο νίκη βλέπει ο ΑΟΚ με την Μεθώνη

Η πιο δύσκολη νίκη της Κυπαρισσίας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα (μαζί με το διπλό στη Σπερχογεία) ήρθστο εντός έδρας ματς με την Ανδρούσα.Ο ΑΟΚ δυσκολεύτηκε αφάνταστα από τη νεοφώτιστη ομάδα και χρειάστηκε ένα γκολ του Μιτρόφ στο 88′ για να πάρει το τρίποντο. Εστω κι έτσι πάντως η ομάδα του Παναγιώτη Παναγόπουλου έκανε το «6 στα 6″ και διατήρησε τη διαφορά των 4 βαθμών από τον δεύτερο Εθνικό Μελιγαλά.

Αυτό που έδειξε πάντως το ματς με την Ανδρούσα είναι πως κανένα ματς δεν κερδίζεται χωρίς να παίξεις και αυτό πρέπει να γίνει μάθημα εν όψει της συνέχειας για την Τριφυλιακή ομάδα, που πραγματοποίησε προχθές μέτρια εμφάνιση. Από την άλλη το καλό είναι πως οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν και στη μέτρια μέρα τους και δεν παράτησαν το ματς άσχετα αν δεν τους… έβγαινε από το ξεκίνημα, γι” αυτό και ο προπονητής τους τους μοίρασε συγχαρητήρια. Πλέον η Κυπαρισσία κοιτάζει το αυριανό ματς με τη Μεθώνη εκτός έδρας που στόχος είναι το διπλό για να συντηρήσει τη διαφορά με τους διώκτες της. Φυσικά άπαντες υπολογίζουν τη Μεθώνη που παραδοσιακά διαθέτει σκληρή έδρα και έχει ανάγκη τους βαθμούς. Μοναδική απουσία είναι ο Ντάβι που απέχει από τις προπονήσεις, έχοντας τιμωρηθεί από τη διοίκηση για πειθαρχικό παράπτωμα.


Πηγή : kyparissiotis

Σερφ στα μανιασμένα κύματα του Αγρίλη!

Τα κύματα της αγριεμένης θάλασσας στον Αγρίλη Φιλιατρών, απολάμβανε χθες το μεσημέρι μια παρέα σέρφερ. Ούτε καν το κόκκινο απ' τα χώματα νερό δεν τους πτοούσε.

Πήραν τις σανίδες τους και ξεχύθηκαν αναζητώντας το τέλειο κύμα, κάνοντας με κάθε ευκαιρία τις εντυπωσιακές τους φιγούρες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πλευρά της Τριφυλίας πολύ συχνά ελκύει σέρφερ - και ειδικά η παραλία του Λαγκούβαρδου όπου θεωρείται μια από τις πλέον ιδανικές παραλίες, αφού τα κύματα εκεί προσφέρονται για το άθλημα.

Από ό,τι φαίνεται όμως και οι υπόλοιπες περιοχές είναι πολύ καλές, είτε έχουν άμμο είτε όχι.

Κ. Μπ


Πηγή : eleutheria online

Φιλιατρά: Μία νέα σελίδα στο διαδίκτυο

Μία νέα σελίδα με θέμα την πόλη των Φιλιατρών, έχει ανέβει εδώ και λίγες ημέρες στο διαδίκτυο.

Στην σελίδα του συμπατριώτη μας που έχει τίτλο "Είναι τα Φιλιατρά και όχι το Παρίσι", ο επισκέπτης μπορεί να βρει πληροφορίες για την πόλη μας, την ιστορία της, τα αξιοθέατα, αλλά και οδηγίες για το πως κανείς μπορεί να έρθει από την Αθήνα με την βοήθεια του χάρτη.

Επισκεφτείτε την και εσείς στην διεύθυνση: www.filiatra.eu


Πηγή : filiatra net

Πτήσεις για Καλαμάτα από Πολωνία και Σλοβακία

Απ’ ευθείας πτήσεις θα συνδέουν την Καλαμάτα με την Πολωνία και τη Σλοβακία την επόμενη θερινή περίοδο, σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Η σχετική εξαγγελία -προστίθεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας- έγινε στη διάρκεια της συζήτησης για την αναβάθμιση των υποδομών και της λειτουργίας του αεροδρομίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Δεν παρέλειψε πάντως ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης να διεκδικήσει τα... εύσημα για την εξαιρετική άνοδο της κίνησης του αεροδρομίου Καλαμάτας φέτος (το οποίο είναι πρώτο πανελλαδικά σε ποσοστιαία αύξηση των αφίξεων), αποδίδοντάς την «στις στρατηγικές συμμαχίες που πέτυχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους».


Πηγή : eleutheria online

Ομοφωνίες αλλά και αιχμή στην Οικ. Επιτροπή δήμου Τριφυλίας

Ομόφωνα ελήφθησαν όλες οι αποφάσεις στη προχθεσινή συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Τριφυλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, ωστόσο, έγινε και μία «αιχμηρή» παρέμβαση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μπασδάνη. Σημειώνουμε πως, από τη συνεδρίαση απουσίαζαν όλα τα Μέλη της που προέρχονται από την Αντιπολίτευση του Δ.Σ., όπως και οι αναπληρωματικοί τους. Αν και ο κ. Μπασδάνης δεν είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, ζήτησε και του δόθηκε ο λόγος για το θέμα της έγκρισης ανάληψης δαπανών και την ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2013, στο οποίο μεταξύ άλλων, ήταν και η συντήρηση δημοτικού φωτισμού Δ.Ε. Αετού, στην οποία ο ίδιος έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος.

Όπως είπε τον θορύβησε το ποσό των 20.000 ευρώ που καλείται να ψηφίσει το Σώμα για τη συντήρηση του δημοτικού φωτισμού και άφησε «αιχμή» ως προς αυτό και το τι περιλαμβάνεται να γίνει με αυτό το ποσό. Ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της Δ.Ε. Αετού, Γιάννης Μερκούρης, είπε πως υπάρχει η σχετική με το θέμα τεχνική περιγραφή της Τεχνικής Υπηρεσίας, την οποία ακριβώς δεν την γνωρίζει γιατι χθες ετοιμάστηκε, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος τόνισε ότι η Επιτροπή δεν εγκρίνει τη μελέτη, αλλά ψηφίζει την ανάληψη δαπάνης μόνο. Ακολούθως, το Σώμα, ομόφωνα ενέκρινε την ανάληψη δαπανών και ψήφισε πιστώσεις του προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2013, και για τη συντήρηση του δημοτικού φωτισμού της Δ.Ε. Αετού και των Δ.Ε. Αυλώνος και Γαργαλιάνων καθώς και για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού της Δ.Ε. Αετού, για τη συντήρηση οχημάτων και την προμήθεια ανταλλακτικών, όπως, επίσης, και ποσό 2.429,25 ευρώ για ανταλλακτικά και εργασία για απορριμματοφόρο, 1.135,92 για τσάπα, 4,665,67 ευρώ για δεύτερη τσάπα, 12.000 ευρώ για υπερωρίες προσωπικού, 5.000 ευρώ για λογισμικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό Κυπαρισσίας, 14.000 ευρώ για τον Βιολογικό Καθαρισμό Φιλιατρών, 1.000 ευρώ για προμήθεια υλικών συντήρησης χώρων πρασίνου Φιλιατρών, 14.692 ευρώ για το δημοτικό φωτισμό Δ.Ε. Αυλώνος, 23.937 ευρώ για τα αντλιοστάσια και το υδραγωγείο Φιλιατρών, 24.108 ευρώ για συντήρηση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Αετού, 1987,68 για πινακίδες οδοσήμανσης Αετού, 20.000 ευρώ για συντήρηση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Τριπύλης.

Ομόφωνα έγινε η έγκριση δαπάνης ποσού 9.991,73 ευρώ, η διάθεση πίστωσης κι απʼ ευθείας ανάθεση του έργου «Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων Δ.Ε. Αετού». Ομόφωνα αποφάσισαν περί μη άσκησης προσφυγής κατά των αριθ. 20/2013, 21/2013 & 22/2013 αποφάσεων Λιμενάρχη Πύλου για επιβολή προστίμων επειδή σε ελέγχους που διενήργησε το Λιμενικό της Πύλου, το μήνα Ιούλιο του 2013, δε βρήκε ναυαγοσώστη στη θέση του στην παραλία του Λαγκούβαρδου. Ομόφωνα, ορίστηκε δικηγόρος ο Νικόλαος Κατσούλας για νομική εκπροσώπηση επί της αριθ. 11/2013 αγωγής της εταιρείας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΧΑΔΑΜΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» κατά του Δήμου Τριφυλίας, υπόθεση που έρχεται από τον πρώην δήμο Γαργαλιάνων το έτος 2007 και ανάλογα με την απόφαση του δικαστηρίου ο δήμος καλείται να πληρώσει είτε 3.760 ευρώ είτε 3.450 ευρώ είτε 2.358 ευρώ! Ομόφωνα ορίστηκε συμβολαιογράφος, από την Αθήνα, για σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης δωρεάν παραχώρησης απορριμματοφόρου οχήματος, από το Δήμο Αθηναίων στο Δήμο Τριφυλίας, κάτι που έγινε μετά από επικοινωνία του Κυπαρίσσιου αντιδημάρχου Αθηναίων Άγγελου Αντωνόπουλου με τον αντιδήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Τσίγγανο και σχετικό αίτημα του δήμου Τριφυλίας στο δήμο Αθηναίων που ανταποκρίθηκε!

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Πηγή : tharros news

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Μετανάστες σπεύδουν στα ΚΕΦ για να μπορέσουν να δουλέψουν με εργόσημο

Το αδιαχώρητο γίνεται τις τελευταίες μέρες στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων που λειτουργούν στην Τριφυλία (σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους), από εκατοντάδες αλλοδαπούς που σπεύδουν να βγάλουν ΑΦΜ για να μπορέσουν να δουλέψουν με εργόσημο.

Ειδικά χθες που ήταν μια βροχερή μέρα και δεν μαζεύονταν ελιές, στα Γραφεία έγινε το αδιαχώρητο, με ουρές αλλοδαπών μέσα κι έξω προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τον μοναδικό συνήθως υπάλληλο που εγάζεται στο καθένα. Κατά μέσο όρο από κάθε Γραφείο περνάνε σε καθημερινή βάση περίπου 100 άτομα - ενώ πολλές φορές χρειάζονται κάποια επιπλέον χαρτιά που τυχαίνει να μην τα έχουν μαζί τους, με αποτέλεσμα να πρέπει να περάσουν και δεύτερη φορά. Η συντριπτική πλειοψηφία των αλλοδαπών -όπως πληροφορηθήκαμε- είναι από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης:

οι περισσότεροι από τη Ρουμανία και εν συνεχεία από τη Βουλγαρία. Γεγονός πάντως είναι ότι από τους αλλοδαπούς επιδεικνύεται μεγάλο ενδιαφέρον για να βγάλουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, αφού πλέον γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητα για να μπορέσουν να εργαστούν. Να σημειώσουμε ότι ανάλογες ουρές δημιουργούνται και στα ΚΕΠ για την έκδοση ΑΜΚΑ, όμως εκεί το προσωπικό είναι περισσότερο και δεν παρατηρείται ο ίδιος συνωστισμός.


Πηγή : eleutheria online

Επίσκεψη μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου Κυπαρισσίας στο ράδιο Κυπαρισσία

ΤΙΣ εγκαταστάσεις του Ράδιο Κυπαρισσία 936 που λειτουργεί εδώ και 21 χρόνια επισκέφθηκαν την Παρασκευή οι μαθητές της Γ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Κυπαρισσίας μαζί με τους δασκάλους τους προκειμένου να ενημερωθούν για την διαδικασία εκπομπής και λειτουργίας ενός ραδιοσταθμού αλλά και να υποβάλλουν χρήσιμες ερωτήσεις. Οι 30 μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του στούντιο όσο και στην ιστορική δισκοθήκη που διαθέτει ο σταθμός όπου μαζί με τον δάσκαλο Γιάννη Λάνο που ασχολείται ερασιτεχνικά για πολλά χρόνια ως μουσικός παραγωγός λόγω των γνώσεών του στη μουσική και την δασκάλα τους κ.Αγγελική Σωτηρούλη πληροφορήθηκαν για το διαδραστικό μέσο που κρατά συντροφιά στο κοινό, την θεματολογία του. Παράλληλα έμαθαν για την παραγωγή μιας εκπομπής καθώς και την διαφορά ζωντανής και ηχογραφημένης εκπομπής ενώ οι ερωτήσεις τους ήταν αρκετά σημαντικές για το κοινωνικό έργο ενός τοπικού ραδιοσταθμού.

Οι νεαροί μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την αμεσότητα του ραδιοφώνου, την ιστορία του 936 αλλά και την συμβολή του στην τοπική κοινωνία ρωτώντας τον δημοσιογράφο Ιωάννη Μποζίκα για τα δελτία ειδήσεων, τις εκπομπές και την τεχνολογική υποδομή ενός σταθμού. Παράλληλα φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί με φόντο την Κυπαρισσία στον προαύλιο χώρο ενώ ζήτησαν να διεξαχθεί στο σχολείο συζήτηση για την δημοσιογραφία και τις ειδήσεις. Φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις αφιέρωσαν τραγούδια στους δασκάλους τους και στους συμμαθητές τους.


Πηγή : radio 936

Παρά τη μειωμένη ελληνική παραγωγή ελαιολάδου, οι τιμές παραγωγού έπεσαν τον Οκτώβριο στα 2,36 ευρώ

Λίγο πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις κάνει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC), στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του Οκτωβρίου του 2013, για την ελληνική παραγωγή ελαιολάδου, που προβλέπει ότι θα κυμανθεί την περίοδο 2013/2014 στους 230.000 τόνους. Όμως, παρά τη μείωση της ελληνικής παραγωγής, οι τιμές παραγωγού τον Οκτώβριο ακολούθησαν φθίνουσα πορεία και, σύμφωνα με τα στοιχεία του IOC, έφτασαν στα 2,36 ευρώ το κιλό (από 2,50 ευρώ το κιλό στα τέλη του Σεπτεμβρίου). Μεγαλύτερη όμως είναι και η αναμενόμενη παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου, που σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις του IOC θα ανέλθει στους 3.200.000 τόνους (η πρόβλεψη Σεπτεμβρίου έκανε λόγο για παραγωγή 3.000.000 τόνων).

Η ελληνική παραγωγή επιτραπέζιών ελιών προβλέπεται να είναι μειωμένη κατά –40% σε σχέση με πέρσι. Στο μεταξύ το ΥπΑΑΤ υποστηρίζει ότι έχει συγκροτηθεί επιστημονική επιτροπή για την ακαρπία αλλά για να καταβληθεί φάκελος για ΠΣΕΑ στην ΕΕ πρέπει να δοθεί το «πράσινο φως» από το υπουργείο Οικονομικών. Σχολιάζοντας τη μείωση της τιμής παραγωγού ελαιολάδου στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας κ. Προκοβάκης, ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «η αυξημένη ισπανική παραγωγή έχει σαν αποτέλεσμα να δέχεται «πιέσεις» η τιμή παραγωγού στη χώρα μας. Εκτιμώ ότι η μέση τιμή για την περίοδο 2013/2014 θα είναι μικρότερη του μέσου όρου της περσινής».


Πηγή : kyparisiotis

Φιλιατρά: Πλημμύρισαν οι δρόμοι - Ζημιές σε καλλιέργειες

Στο ίδιο έργο θεατές είναι κάτοικοι και αγρότες στα Φιλιατρά, κάθε φορά που ξεσπούν έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Έτσι και σήμερα το πρωί δρόμοι πλημμύρισαν και καλλιέργειες καταστράφηκαν, με τους κατοίκους να είναι αγανακτισμένοι με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη πόλη, κάθε φορά που η βροχή δυναμώνει, την ίδια στιγμή που η ΕΜΥ προειδοποιεί εδώ και μέρες για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έρχονται.

Τα λασπόνερα κατέβαιναν σαν ποτάμι μη έχοντας άλλο δρόμο διαφυγής, καθώς τα βουλωμένα χαντάκια τα οδηγούσαν με ορμή από το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών στους δρόμους της πόλης. Προβλήματα παρουσιάστηκαν όμως και στο οδικό δίκτυο Αγίας Κυριακής - Φιλιατρών και Αγρίλη - Φιλιατρών, όπου η διέλευση των οχημάτων γινόταν με μεγάλο κίνδυνο και δυσκολία από τα ορμητικά νερά.

Καταστροφές όμως σημειώθηκαν και σε καλλιέργειες στα Φιλιατρά, όπου αγανακτισμένος ο παραγωγός Ιωάννης Λυγγουνός μίλησε στο filiatranet για τις ζημιές που υπέστη στα θερμοκήπια που πλημμύρισαν, ενώ αυτοψηφία στο χώρο πραγματοποίησε και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος μαζί με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργο Αλεξανδρόπουλο.


undefined
undefined

Παρακολουθήστε το βίντεο, όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet


Πηγή : filiatra net

Eπιδότηση 120.000 ευρώ για 6.000 νέους αγρότες δίνει η ΕΕ- Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Πριμ πρώτης εγκατάστασης στην ύπαιθρο για 6.000 νέους αγρότες, που θα φτάνει και τις 20.000 ευρώ για τον καθένα, χορηγεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο προγράμματος 100 εκατομμυρίων ευρώ, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί η δυνατότητα σε ακόμη 6.000 δικαιούχους έως 40 ετών να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στη γεωργία με τη δική τους αγροτική εκμετάλλευση στη φυτική, τη ζωική παραγωγή, στη μελισσοκομία και αλλού. Το νέο πρόγραμμα αφορά όσους είναι στην ύπαιθρο ή θέλουν να γυρίσουν στην ύπαιθρο και μπορούν να ξεκινήσουν την εκμετάλλευσή τους. Θα πάρουν ένα μπόνους που θα φτάσει για όσους είναι στις ορεινές περιοχές έως 20.000 ευρώ, στις νησιωτικές περιοχές έως 17.500 και όσοι είναι στον κάμπο μέχρι 15.000 ευρώ» σημειώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θανάσης Τσαυτάρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πως θα δοθούν τα χρήματα

Με το νέο πρόγραμμα, ο νέος αγρότης για να ξεκινήσει τη νέα του επιχείρηση «θα πάρει το 70% ως προκαταβολή - το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα το έχει δηλαδή στο ξεκίνημα γι αυτό και το ονομάσαμε πριμοδότηση της πρώτης εγκατάστασης στην ύπαιθρο. Στη συνέχεια, το υπόλοιπο 30% θα το πάρει σε δύο δόσεις των 15%» τονίζει ο κ. Τσαυτάρης, ενώ προσθέτει πως το υπουργείο «θα υποστηρίξει ποικιλότροπα τον νέο αγρότη γιατί ακόμη κι αν δεν ξέρει κάτι ο οργανισμός ''Δήμητρα'' θα φροντίσει στην πορεία να τον εκπαιδεύσει. Γι' αυτό και βάζουμε ως κριτήριο αν θα πάρει τη δεύτερη δόση του 15% την παρακολούθηση αυτών των μαθημάτων με επιτυχία και έχει πάρει αυτή τη εξειδίκευση».

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Προϋπόθεση ένταξης στο πρόγραμμα, εκτός από το ηλικιακό κριτήριο, είναι «ο νέος αγρότης να αποκτήσει χωράφια, ζώα κλπ και να αρχίσει να τα εκμεταλλεύεται ως ''αρχηγός'' της εκμετάλλευσης. Το πρόγραμμα έχει στόχο δηλαδή ένας νέος ή μια νέα να στήσουν μια νέα αγροτική εκμετάλλευση. Δεν είναι μάλιστα υποχρεωτικό όλοι να πάνε για να σκάψουν τη γη. Μπορούν να ασχοληθούν με τη μεταποίηση, την εμπορία, τη συσκευασία, τη μεταφορά των προϊόντων» σημειώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Τσαυτάρης σημειώνει ότι «η γεωργία μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης του τόπου, να απασχολήσει πολλά χέρια. Ήταν ανέκαθεν μεγάλη δεξαμενή χεριών και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία μπορεί να μας βγάλει από τα αδιέξοδα που περνάμε. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να υποστηρίξουμε το ανθρώπινο δυναμικό. Αν αθροίσουμε αυτές τις προσπάθειες δηλαδή: Ήδη τρέχει το πρόγραμμα των 200 εκατομμυρίων ευρώ για τους νέους αγρότες, δίνουμε άλλα 100 εκατομμύρια για άλλους 6.000, σύνολο 18.000. Επίσης έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια βελτίωσης για περίπου 8.000 αγρότες, που έτσι επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους χάρη στο πρόγραμμα αυτό. Άρα συνολικά, πάνω από 25.000 αγρότες είτε μπαίνουν στην αγροτική παραγωγή είτε ανεβάζουν την παραγωγική τους διαδικασία στη γεωργία, ενισχύονται ποικιλότροπα γι αυτή την προσπάθεια τους και αυτό πιστεύω ότι είναι μια σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της υπαίθρου».

iefimerida


Πηγή : kanaloupou

Mια... καλή ιδέα - Μαζικά ζήτησαν έκπτωση 15% σε σούπερ μάρκετ!!!

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχτηκαν σε κεντρικό Super Market της Κατερίνης, όταν 50 περίπου πολίτες, φτάνοντας με τα ψώνια τους στο ταμείο, σύσσωμοι, ζήτησαν έκπτωση 15%. Η διεύθυνση του καταστήματος αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα των πολιτών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σκηνές έντασης. Οι πολίτες έφυγαν αφήνοντας πίσω τους ένα βουνό από καλάθια γεμάτα τρόφιμα και ψώνισαν από συνοικιακό κατάστημα που τους έκανε σε πρώτη φάση ομαδική έκπτωση 5%. Έκπληκτο το προσωπικό του καταστήματος τροφίμων , γνωστής αλυσίδας, είδε ξαφνικά μια μεγάλη ομάδα πολιτών να στέκεται μπροστά τα ταμεία και να αρνείται να πληρώσει την αναγραφόμενη τιμή των προϊόντων και να ζητά έκπτωση 15% επί του συνολικού ποσού.

Αποφασισμένοι πολίτες, συνταξιούχοι, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, ελεύθεροι επαγγελματίες, μαθητές, ζήτησαν από τον διευθυντή να επικοινωνήσει με τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, να αναφέρει το περιστατικό και να ζητήσει την ικανοποίηση του αιτήματός τους.

«Το οικογενειακό μας εισόδημα μειώθηκε κατά 20% μόνο τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες και κάθε μέρα που περνά, η αγοραστική μας δύναμη συρρικνώνεται, ενώ τα κέρδη των εταιρειών σας αυξάνονται. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, με τον πληθωρισμό να καλπάζει, εταιρείες σαν τη δική σας σημειώνουν κέρδη με διψήφιους αριθμούς. Πάρτε τώρα τηλέφωνο στην Αθήνα και πείτε τους τι ζητάμε!» είπαν οι εξαγριωμένοι πολίτες και «στήθηκαν» στα ταμεία περιμένοντας την απάντηση από τα κεντρικά της επιχείρησης.

Γιατί δεν προστατεύετε τους πολίτες σας κύριε Υπουργέ;» έγραφε το φέυγ βολάν που διένειμαν τα μέλη της κίνησης πολιτών από την Κατερίνη στο προσωπικό και στους πελάτες του καταστήματος. Μετά από μισή ώρα περίπου οι πολίτες εγκατέλειψαν τα ψώνια τους πριν τα ταμεία και αποχώρησαν από το Super Market αφήνοντας πίσω τους ένα βουνό από γεμάτα καλαθάκια.

Βέβαια, οι πολίτες ζήτησαν συγγνώμη από όλους τους υπαλλήλους του καταστήματος για το πρόβλημα της επανατοποθέτησης των προϊόντων στα ράφια τους, αλλά και από όλους τους υπόλοιπους πελάτες που έτυχε να ψωνίζουν εκείνη τη στιγμή για την καθυστέρηση στο ταμείο.

Οι υπόλοιποι πελάτες όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκαν για την 30λεπτη καθυστέρηση, αλλά ακόμη και εκείνοι που ήδη είχαν κάνει τα ψώνια τους, ξαναμπήκαν στο κατάστημα για να υποστηρίξουν τη διαμαρτυρία των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και «τα έψαλαν» στον προϊστάμενο του καταστήματος.


Πηγή : bet-tv

Ομόφωνα στην Οικονομική επιτροπή η δωρεά Αντιδημάρχου Αθήνας στην Τριφυλία

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΜΟΦΩΝΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΌ.... ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ. Είναι αλήθεια ότι οι απόδημοι μας ενισχύουν σε κάθε προσπάθεια ιδίως όταν πρόκειται για υπηρεσιες κοινής ωφέλειας. Αυτή την φορά ο καταγόμενος από την Κυπαρισσίας Αντιδήμαρχος πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, ο Άγγελος Αντωνόπουλος ο οποίος έχει επισκεφθεί την περιοχή μας ουκ ολίγες φορές εδώ και μήνες πήρε απόφαση στην επιτροπή που προεδρεύει ώστε να χορηγήσει στην γενέτειρά του από τον μεγάλο Δήμο ένα …δωράκι.

Έτσι την Δευτέρα στην Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας έγινε ομόφωνα αποδεκτή παρουσία του Προέδρου του οργάνου Στάθη Ανδρινόπουλου η σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης δωρεάν παραχώρησης απορριμματοφόρου οχήματος από το Δήμο Αθηναίων στην Τριφυλία. Να σημειώσουμε ότι ένα παρόμοιο παραχωρητήριο με απορριμματοφόρο, είχε έρθει στο Κοπανάκι, με την μεσολάβηση του συμπατριώτη μας Νίκου Στέριου, από το δήμο Περιστερίου. ΜΠΡΑΒΟ γιατί έχουμε συμπατριώτης που διαπρέπουν στην αυτοδιοίκηση!


Πηγή : kypariiotis

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Καλαμάτα: Στο έλεος της βροχής! Με βάρκες... η κυκλοφορία!

Εικόνες απόλυτης καταστροφής σε πολλές γειτονιές της Καλαμάτας.

Δεκάδες σπίτια πλημμυρισμένα βόρεια της οδού Αθηνών από τα ρέμματα που ξεχείλισαν και έχουν γίνει επικίνδυνα. Μέχρι την μέση φθάνει το νερό και τα ποτάμια λάσπης στην περιοχή της 5ης και 6ης παρόδου Αθηνών που αυτή την στιγμή έχει και το βασικό πρόβλημα. Οι κάτοικοι προσπαθούν να κρατήσουν τα σπίτια τους. Σε κάποια σημεία το νερό φθάνει το 1 μέτρο, με σπίτια και υπόγεια να έχουν κολυμπήσει στη λάσπη.

Στιγμές αγωνίας στην Αγ. Σωτήρο στην Καλαμάτα βόρεια της Αθηνών. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν μια ηλικιωμένη κυρία που ευτυχώς πιάστηκε από ένα φράχτη και σηκώθηκε, πριν υπάρξουν άλλα προβλήματα. Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στη δυτική και βόρεια πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, εξαιτίας των εκτάκτων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί.

Η συνεχής και έντονη βροχόπτωση οδήγησε σε πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στα Αρφαρά καταγράφηκαν 102 χιλιοστά βροχής μέσα σε 1 ώρα και 52,6 στην Καλαμάτα. Στο Δημαρχείο συνεκλήθη εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο, για αποτίμηση της κατάστασης και συντονισμό των δυνάμεων του Δήμου Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος τόνισε πως ο Δήμος έχει θέσει όλα τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτει στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κατάστασης.


Τα σοβαρότερα προβλήματα, μέχρι τις 15.00, είχαν καταγραφεί στον εθνικό δρόμο κοντά στο Νοσοκομείο, στη Σπερχογεία όπου παρασύρθηκε ένα αυτοκίνητο, στην περιοχή του Praktiker, στην εθνική οδό Ασπροχώματος – Μεσσήνης κοντά στην κεραμοποιΐα Αναγνωσταρά, στη Θουρία όπου πλημμύρισε το ρέμα των Αγίων Θεοδώρων και παρασύρθηκαν δύο αυτοκίνητα ενώ έχει πλημμυρίσει το βόρειο τμήμα του χωριού, στο δρόμο Θουρία – Γαρδίκι – Πολιανή όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία, στο Πήδημα, στα Λαίϊκα και στη μαρίνα Καλαμάτας, αλλά και στα Αρφαρά όπου τα νερά της βροχής μπήκαν σε σπίτια, ενώ παρασύρθηκε και ένα αυτοκίνητο, καθώς και στο Λαδά.

Επίσης, τα νερά της βροχής μπήκαν στο δίκτυο αποχέτευσης και «πέταξαν» τα καπάκια στο δρόμο που συνδέει τη Διασπορά με τη Νέα Είσοδο. Τέλος, λόγω διακοπής ρεύματος στην περιοχή της πίστας καρτ δεν εργάζεται το μικρό αντλιοστάσιο που βρίσκεται εκεί.


Πηγή : best-tv

Σε νέα έξαρση τα κρούσματα κλοπών… στην Τριφυλία

Από τις προηγούμενες εβδομάδες έχει ξεκινήσει στην Τριφυλία η ελαιοσυγκομιδή, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και το προσεχές διάστημα θα κορυφωθεί. Μαζί της, όμως, άρχισαν να εμφανίζονται, ξανά, στην περιοχή κρούσματα διαρρήξεων οικιών και αγροικιών και κλοπών.Ημικροεγκληματικότητα, ενώ είχε «κοπάσει» το προηγούμενο διάστημα και στην περιοχή υπήρχε μια σχετική ηρεμία στους πολίτες, με το αίσθημα ανασφάλειας ωστόσο να είναι πάντοτε τα τελευταία χρόνια κυρίαρχο στην καθημερινή ζωή τους, τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει έξαρση.

Η, δε, λεία των δραστών είναι από κοσμήματα και χρυσαφικά μέχρι αγροτικά εργαλεία και ραβδιστικά μηχανήματα. Σύμφωνα με όσα μετέφεραν στο «Θάρρος» κάτοικοι της Τριφυλίας, τις προηγούμενες μέρες, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες παραβίασαν οικία στα Φιλιατρά, στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα. Ο ή οι κακοποιοί φέρεται να γνώριζαν πως η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, στον πρώτο όροφο, απουσίαζε, όπως και η οικογένεια του γιου της που διαμένει στο ισόγειο. Παραβίασαν το οροφοδιαμέρισμα της γυναίκας και αφού μπήκαν, εικάζεται πως πήγαν κατευθείαν στα σημεία που θεώρησαν πως ίσως υπήρχαν κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα που ήθελαν να αφαιρέσουν, χωρίς να ανακατέψουν το σπίτι. Αφού βρήκαν τη λεία τους, την αφαίρεσαν και έφυγαν, χωρίς να κλείσουν την κεντρική είσοδο. Γειτόνισσα που πήγε να δώσει τροφή στο σκύλο που ήταν στην αυλή του σπιτιού, δεν τον είδε και διαπίστωσε πως η πόρτα ήταν ανοιχτή. Υπέθεσε πως ίσως είχε επιστρέψει η γειτόνισσά της, αλλά ενώ τη φώναζε, εκείνη δεν απαντούσε. Έτσι, ανησύχησε και επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ιδιοκτήτρια, η οποία ήταν εκτός Φιλιατρών, και κατάλαβαν πως το σπίτι είχε παραβιαστεί. Αμέσως επέστρεψε με την οικογένεια του γιου της και διαπίστωσαν την κλοπή που είχε σημειωθεί. Ο, δε, σκύλος για άγνωστο λόγο είχε απομακρυνθεί από την αυλή, στην οποία, πάντως, επέστρεψε.

Στην Κυπαρισσία, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες παραβίασαν πρωινές ώρες σπίτι στον οικισμό του Ροντακίου. Το ζευγάρι των ιδιοκτητών έφυγε από το σπίτι και πήγε στην Κυπαρισσία για ψώνια. Όταν επέστρεψαν διαπίστωσαν πως είχε παραβιαστεί και είχαν πέσει θύματα διάρρηξης. Πριν από λίγες μέρες, στην περιοχή των Γαργαλιάνων, «χτύπησαν» ζωοκλέφτες σε κοτέτσι, ενώ από αγροικία σε ελαιοπερίβολο σε οικισμό της Δ.Ε. Αυλώνος, τη νύχτα της Πέμπτης, έκλεψαν δύο ραβδιστικά μηχανήματα, ένα αλυσοπρίονο, ελαιόπανα και 40 άδεια σακιά, τα οποία οι ιδιοκτήτες είχαν αφήσει, καθώς από την Τρίτη είχαν ξεκινήσει στο χωράφι τους την ελαιοσυγκομιδή.


Πηγή : kyparissiotis

Μεσσηνία: Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές

Με την Φ24/οικ.4467/05-11-2013 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Μεσσηνίας, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν.4177/2013 και αφού ελήφθησαν υπόψη οι απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων, καθορίστηκε η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων προαιρετικά και άλλες Κυριακές, πέραν των υπό του νόμου προβλεπόμενων, ως εξής:

  1. Την τελευταία Κυριακή του έτους σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
  2. Όλες τις Κυριακές του έτους, στο Δήμο Δυτικής Μάνης, στην Τ. Κ. Μαραθόπολης του Δ. Τριφυλίας, στην Τ. Κ. Κοπανακίου του Δ. Τριφυλίας, στην Τ.Κ. Οιχαλίας του Δ. Οιχαλίας, στον οικισμό Γιάλοβα του Δ. Πύλου – Νέστορος, στη Φοινικούντα του Δ. Πύλου – Νέστορος.
  3. Τις Κυριακές από 01/04 έως και 30/09 του έτους στην Κορώνη, του Δ. Πύλου Νέστορος.
  4. Την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου και τις τρεις πρώτες Κυριακές του Αυγούστου στο Πεταλίδι, του Δ. Μεσσήνης.
  5. Τις Κυριακές κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο στη Μεθώνη, του Δ. Πύλου Νέστορος.
  6. Τις Κυριακές από 01/06 έως και 30/09 του έτους στην Πύλο, του Δ. Πύλου – Νέστορος.

Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν τις Κυριακές, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και το πλαίσιο ωραρίου που καθορίζονται στο άρθρο 16 του Ν.4177/2013.

Η απόφαση αυτή δύναται να αναθεωρείται ετησίως με απόφαση που εκδίδεται κατά το μήνα Ιανουάριο και με πρώτη εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2015. Σε περίπτωση μη έκδοσης νέας απόφασης, ισχύει η προηγούμενη ρύθμιση.

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη


Πηγή : filiatra net

Ο Μητροπολιτης Τριφυλιας & Ολυμπιας στο Στασιο

Toυ κ.Αρη Βλαχου 

Ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας ηλθε την παραμονη της εορτής του Ναού των Παμεγίστων Ταξιαρχών Στασιού,στο χωριό μας.

Εγινε Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός,με αρτοκλασία. Τον υποδέχθηκε ο αγαπητός μας και δραστήριος Εφημέριος,Πατήρ Γεώργιος και ολοι οι κάτοικοι του χωριού. Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο για την παρουσία του στο μικρό, αλλά όμορφο χωριό μας.


Πηγή : kyparissia news

Συνεχίζεται η απογείωση των αφίξεων στην Καλαμάτα με αύξηση 1.004,13%

Ο καλύτερος Οκτώβριος όλων των εποχών καταγράφηκε φέτος, από πλευράς διεθνών αφίξεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΤΕ. Ειδικότερα, οι διεθνείς αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας σημείωσαν αύξηση 21,52% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, επιβεβαιώνοντας το γεγονός πως η Ελλάδα έχει μπει σε πορεία ανάκαμψης αλλά και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Οσον αφορά στο δεκάμηνο, οι διεθνείς αφίξεις σημείωσαν αύξηση 10,96% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Tα στοιχεία Οκτωβρίου Η «άνοιξη» φαίνεται πως έφθασε νωρίτερα φέτος στην Αθήνα, καθώς τον Οκτώβριο οι διεθνείς αφίξεις σημείωσαν αύξηση 13,24% ενισχύοντας περαιτέρω και τις επιδόσεις της πρωτεύουσας στο δεκάμηνο. Ακόμη ένας προορισμός ο οποίος σημείωσε αύξηση 1.004,13% αφορά στην Καλαμάτα, καθώς τον Οκτώβριο σημειώθηκαν 4.008 αφίξεις, έναντι 363 αφίξεων τον αντίστοιχο μήνα πέρσι. Κορυφαίες επιδόσεις όμως σημειώθηκαν τον Οκτώβριο και στη Σαντορίνη με αύξηση στις αφίξεις 59,11%, στην Κω 49,47%, στα Χανιά 47,25%, ενώ μικρότερα ποσοστά αύξησης σημειώθηκαν στο Ηράκλειο 24,17%, την Κέρκυρα 23,48%, τη Ρόδο 24,67%, το Ακτιο 22,91%, τη Σκιάθο 18,88%, τη Θεσσαλονίκη 9,76% και την Κεφαλονιά με 6,73%. Αντίθετα, οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο Αράξου σημείωσαν πτώση 27,24%, όπως επίσης και στη Ζάκυνθο 11,95%, στη Σάμο 16,2% και στη Μύκονο 8,53%.


Πηγή : tharros news