Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Διαστημικό σταθμό στη Μεσσηνία ζητά ο Καπερνάρος

Απορία και έκπληξη προκαλούν τα λόγια Καπερνάρου, βουλευτή των ΑΝΕΛ, στο ελληνικό κοινοβούλιο μετά και από την αναγγελία του για δημιουργία αεροδιαστημικής βάσης στην Καλαμάτα.

Ο βουλευτής επικαλούμενος επιχειρήματα περισσότερων εργατικών θέσεων αλλά και αυξημένου τουρισμού, καθώς και επιστημονικές μελέτες ότι η Καλαμάτα παγκοσμίως προσφέρεται για κάτι ανάλογο, ανέφερε στη Βουλή την εν λόγω πρόταση δεχούμενος ωστόσο και τον χλευασμό αλλά και την αμφισβήτηση από εκείνους που είχαν εντελώς διαφορετική γνώμη. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θεώρησε ωφέλιμη την πρότασή του για δημιουργία διαστημικής βάσης στην περιοχή της Καλαμάτας, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο αφορά τη γενικότερη εξέλιξη της Χώρας και πως έχει να προσφέρει πολλά στην οικονομία και όχι μόνο της Ελλάδας.

Η Invest Greece ωστόσο, εκπροσωπώντας τον Νότη Μηταράκη, υφυπουργό ανάπτυξης δήλωσε πως δεν έχει περιέλθει σε γνώση σε οτιδήποτε άπτεται της αεροδιαστημικής δημιουργίας στην Ελλάδα. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εντός κυβερνητικών σχεδίων μιας και απαιτεί κόστος και σε επίπεδο μελέτης αλλά και περαιτέρω υλικοτεχνικών υποδομών, κάτι το οποίο ουσιαστικά είναι δυσβάσταχτο για να το υποστηρίξει η Χώρα, ειδικά σε αυτήν την οικονομική κατάσταση που διανύει.

Τέλος, στα αρνητικά σχόλια εμπεριέχονταν και εκείνα που έλεγαν ότι δεν έχουν φτιαχτεί πιο απλές και εποικοδομητικές για την εξυπηρέτηση πολιτών υποδομές, όπως δρόμοι και ο βουλευτής, κος Καπερνάρος αναζητά αεροδιαστημικές βάσεις εντός της Χώρας.


Πηγή : messinia-portal

Καταδικάστηκαν οι επτά κατηγορούμενοι για τη ληστεία του Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας

Βαριά ήταν η "καμπάνα" που επέβαλε το Τριμελές Κακουργιοδικείο Πατρών στον δράστη ο οποίος μπήκε μέσα στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και άρπαξε τα εκθέματα, καθώς ο Η.Π. καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 17 χρόνων. Από έξι χρόνια καταδικάστηκαν οι Δ.Τ., Π.Τ. , σε επτά χρόνια ο Κ.Μ. και ο πέμπτος από αυτούς που οι ποινές τους δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Στα "μαλακά", έπεσαν οι δύο Βούλγαροι κατηγορούμενοι, με ποινές λίγων μηνών και αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς αυτές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και θα ασκήσουν έφεση.

Η αδελφή του Δ.Τ. κατηγορούμενου, ένας από τους πέντε που η ποινή του δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και θα οδηγηθεί στη φυλακή, κατέρρευσε στο άκουσμα της απόφασης και κλήθηκε ασθενοφόρο προκειμένου να την μεταφέρει στο νοσοκομείο.

patratimes.gr


Πηγή : best-tv

Φιλιατρά: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε θερμοκήπιο στον Άγιο Δημήτριο

Για 3η φορά μέσα σε λίγες ημέρες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν την περιοχή των Φιλιατρών. Στις αρχές του μήνα ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε θερμοκήπια στα Φιλιατρά, ενώ πριν 10 ημέρες πλημμύρισε θερμοκήπιο από τις έντονες βροχοπτώσεις. Εχθές το απόγευμα, λίγο πριν τις 6, ο ίδιος παραγωγός δέχθηκε ακόμη ένα πλήγμα, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο ΚεΦΙΑπ (πρώην ΚΑΦΚΑ) Φιλιατρών.

Ο παραγωγός Ιωάννης Λυγγουνός περιέγραψε στο filiatranet.gr τις στιγμές που έζησαν στις 17:40, όταν από τον δυνατό αέρα και τον θόρυβο τρόμαξαν και μπήκαν στο σπίτι. Ο σκύλος ήταν για αρκετή ώρα στον αέρα και χάρη στην αλυσίδα που τον κρατούσε δεν τον πήρε ο ανεμοστρόβιλος. Αντίθετα τα θερμοκήπια του κ. Λυγγουνού υπέστησαν μεγάλες ζημιές όχι μόνο στα νάυλα, αλλά και στα σίδερα, ενώ δεν γλίτωσαν ούτε οι κολώνες μαζί με τα τσιμέντα που βρέθηκαν σε ύψος ακόμη και 2 μέτρων.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος που επισκέφθηκε την περιοχή, είπε: "Συνεχίζονται οι ζημιές στην Τριφυλία για φέτος μετά τις ζημιές που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες, οι παραγωγοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση με το κόστος της ανακατασκευής να είναι πάρα πολύ μεγάλο. Με την κλιματική αλλαγή τα πράγματα αλλάζουν και πρέπει να τα δούμε από διαφορετική σκοπιά".


Παρακολουθήστε το βίντεο όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet.gr:


Πηγή : filiatra net

«Η νότια πλευρά της Νέδας είναι ανοχύρωτη. Διαπεριφερειακή η ευθύνη!»

Στον εφιάλτη που ζουν οι κάτοικοι της Ελαίας με τη Νέδα που από τις βροχοπτώσεις «φουσκώνει» επικίνδυνα και η υπερχείλισή της θα προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές σε θερμοκήπια, καλλιέργειες και περιβόλια στην παρόχθια περιοχή (σ.σ. θέμα που αναδείξαμε στο φύλλο του «Θάρρος» στις 14 Νοεμβρίου), αναφέρθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, μετά από ερώτηση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντου Κουκούμη, για τη Νέδα και τον Αρκαδικό.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας τόνισε: «Μας έχουνε στείλει ένα γράμμα που μας λένε ότι τα ρέματα, ο καθαρισμός των ρεμάτων και η αστυνόμευση – αυτή είναι η λέξη –, που σημαίνει “ποιος μπαγλαμάς πηγαίνει και πετάει σκουπίδια στο ρέμα”, λες κι έχουμε εμείς καμία δυνατότητα να παρακολουθούμε κάθε βράδυ ποιος πηγαίνει να πετάει σκουπίδια στο τάδε ρέμα. Πέταξε αυτή την ευθύνη από πάνω της η Περιφέρεια και την έστειλε σ’ εμάς. Μιλάει, όμως, για ρέματα. Εμείς έχουμε τεράστιο πρόβλημα στη Νέδα, η οποία Νέδα, πρώτον, δεν είναι ρέμα, δεύτερον, δεν είναι δημοτικό ποτάμι, τρίτον, δεν είναι περιφερειακό ποτάμι! Είναι ένα ποτάμι διαπεριφερειακό! Η βόρεια πλευρά (σ.σ. της Ηλείας), δεν ξέρω με ποιους τρόπους, είχε καταφέρει και είχε διασφαλίσει τη θέση της, στην αποκεί μεριά, η νότια πλευρά είναι ανοχύρωτη! Με αποτέλεσμα, από καιρού εις καιρόν να έχουμε πλημμύρες στην Ελαία. Κάναμε μια παρέμβαση πέρυσι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σήμερα χρειάζεται πολλή παρέμβαση. Κατ’ αρχήν, εμείς απεκδυόμαστε την ευθύνη ότι εμείς έχουμε ευθύνη για τη Νέδα! Η ευθύνη είναι διαπεριφερειακή! Ό,τι μπορούμε να κάνουμε, θα το κάνουμε. Ήδη, αύριο θα πάει κι ένα γράμμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που θα λέει, πείτε μας ποιος μπορεί να κάνει εδώ πέρα μια παρέμβαση…»


Πηγή : kyparissiotis

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση Αλευρά με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για το Εργόσημο

O Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Γεώργιο Αλεξανδρόπουλο. Στη συνάντηση συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα του εργοσήμου, που είναι ο νέος, υποχρεωτικός τρόπος αμοιβής των εργατών γης και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος ανέφερε ότι οι αγρότες επιθυμούν τη χρήση του εργόσημου, προκειμένου να είναι νόμιμοι και να μην έχουν προβλήματα με τις Αρχές. Συναντούν όμως σοβαρά προβλήματα κατά τη διαδικασία έκδοσής του, αφού πολλοί από τους εποχικά απασχολούμενους εργάτες γης δεν διαθέτουν άδεια εργασίας για την έκδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, που απαιτείται για την έκδοση εργόσημου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η ελαιοσυγκομιδή στη Μεσσηνία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ότι οι ασφαλισμένοι και νόμιμα εργαζόμενοι εργάτες γης είναι λίγοι για να καλύψουν τις ανάγκες της ελαιοκομικής περιόδου. Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και σε όλους τους μεσσήνιους ελαιοπαραγωγούς, που θέλουν και πρέπει να εκδίδουν εργόσημο, για να μπορούν να δικαιολογούν τα έξοδα των καλλιεργειών τους, αφού από τη νέα χρονιά έρχονται αλλαγές στον τρόπο φορολόγησής τους.


Πηγή : radio 936

Αθώος για ληστεία σε μπαρ της Κυπαρισσίας

Αθώος, αν και με ελάχιστες αμφιβολίες για την ενοχή του, κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο άνδρας που κατηγορείτο για ληστεία ενός μπαρ στην Κυπαρισσία - όπου τότε οι τρεις ένοπλοι ληστές είχαν διαφύγει παίρνοντας όμηρο έναν υπάλληλο.

Τον κατηγορούμενο κατονόμασε ως έναν από τους τρεις δράστες της ένοπλης ληστείας, η οποία έγινε στις 7 Αυγούστου του 2010, ο ιδιοκτήτης του καφέ-μπαρ που χθες δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει.

Οι τρεις κουκουλοφόροι φορώντας ρούχα παραλλαγής εισέβαλαν στο μαγαζί γύρω στις 4 τα ξημερώματα, την ώρα που έκλεινε.

Όπως ανέφεραν χθες στο δικαστήριο οι αυτόπτες μάρτυρες, ο ένας κρατούσε καραμπίνα, ο άλλος αυτόματο όπλο και ο τρίτος πιστόλι. Πυροβολώντας για εκφοβισμό, άρπαξαν 1.200 ευρώ από το ταμείο και άλλα 1.000 ευρώ που είχε ο ιδιοκτήτης του μπαρ στην τσέπη του παντελονιού του.

Διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο έναν υπάλληλο του μαγαζιού, ο οποίος τους μετέφερε με το αυτοκίνητό του μέχρι το Καλό Νερό και στη συνέχεια τον κατέβασαν και συνέχισαν μόνοι τους.


Πηγή : eleutheria online

Μεγάλες οι ζημιές στα γύρω καταστήματα από την έκρηξη – Στο σημείο ο Δήμαρχος Καλαμάτας

Τεράστιες είναι οι υλικές ζημιές σε τουλάχιστον 5 καταστήματα και 2 αυτοκίνητα γύρω από το κατάστημα επί της οδού Σταδίου, που σημειώθηκε η έκρηξη μεγάλης ισχύος τα ξημερώματα στην Καλαμάτα. Στο σημείο βρίσκεται από νωρίς το πρωί και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ο οποίος συνομίλησε με τον Τάσο Μητρόπουλο καθώς και με τους καταστηματάρχες της περιοχής. Αυτή τη στιγμή συνεργεία προσπαθούν από αποκαταστήσουν τις ζημίες που έχουν προκληθεί.

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας




Πηγή : tharros news

Από 20 Νοεμβρίου κυκλοφορεί η εφημερίδα 'ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ" με καυτά Θέματα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ κυκλοφορεί η εφημερίδα 'ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ' η οποία πλέον αποκτά ξανά και την έντυπη μορφή της για τον αναγνωστικό κοινό της περιοχής και του τόπου μας. Στο φύλλο Οκτωβρίου μπορείτε να διαβάσετε μεταξύ άλλων:

Οι μεγάλες Αλήθειες για το λιμάνι της Κυπαρισσίας με ένα έγγραφο σοκ από την αναφορά πολιτών αλλά και τις διαχρονικές ευθύνες. Zυμώσεις στο Δήμο Τριφυλίας για τις επικείμενες Δημοτικές εκλογές με έντονο παρασκήνιο και ποια ονόματα ακούγονται με όλες τις πληροφορίες για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα πάντα και παντού. Ακόμα: Ποιοι κάνουν...κολοτούμπες και άλλες έλεγαν πριν και άλλα σήμερα στην αυτοδιοίκηση; ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ με μια σοβαρή μελέτη και δηλώσεις από τους επιστήμονες. ΕΠΙΣΗΣ Ποιοι ξέχασαν τα μεγάλα έργα και πως εγκαινιάστηκαν εγκαταλειμμένα στην τύχη τους.. Διαβάστε μια εκ βαθέων εξομολόγηση του Νίκου Καλογερόπουλου στον Θανάση Παντέ...

Αλλά και Αγροτικά θέματα, ειδήσεις από τα σπορ και πλούσιο ρεπορτάζ, παρασκήνιο και καυτά ζητήματα του τόπου μας... ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ 4.000 ΧΡΟΝΩΝ - Η ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ- ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ. ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6938 260860


Πηγή : radio 936

ΟΓΑ: Καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων από αύριο

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

H καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του Ενιαίου Επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν. 4093/2012) και του Ειδικού Επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν. 4141/2013) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 σε 104.431 δικαιούχους. Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 48.411.640,58 €.

Θα ακολουθήσει η καταβολή της τελευταίας δόσης των οικογενειακών επιδομάτων που αφορά σε όλους τους δικαιούχους, καθώς και αυτών που θα πληρωθούν για πρώτη φορά. Θα γίνει προσπάθεια η πληρωμή να πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα.


Πηγή : filiatra news

Μεσσηνία: Συλλήψεις για ναρκωτικά, βεγγαλικά και απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη για παράβαση των Νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα βεγγαλικά Συνελήφθη, σήμερα (21.11.2013) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μία 34χρονη ημεδαπή, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης, βάρους -12,8- γραμμαρίων, καθώς και -57- κροτίδες.

Συνελήφθη για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη, σήμερα (21.11.2013) το μεσημέρι, στον Άγιο Κωνσταντίνο Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ένας 39χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί λίγο νωρίτερα, στη Βαλύρα Μεσσηνίας, μπήκε σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και προσπάθησε να αφαιρέσει χρήματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει καθώς έγινε αντιληπτός.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά.


Πηγή : filiatra net

Πλήρωσαν διόδια για να πάνε από τις «στροφές» της Τσακώνας!

Πολλά και έντονα ήταν τα παράπονα οδηγών που ταξίδεψαν χθες και σήμερα, χρησιμοποιώντας τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας. Κι αυτό καθώς λόγω εργασιών (προγραμματισμένων) γινόταν εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Παραδεισίων και εκείνου της Τσακώνας, στην παλαιά εθνική οδό (στροφές). Το ζητούμενο βέβαια είναι ότι οι οδηγοί, αν και δεν χρησιμοποιούσαν τον νέο αυτοκινητόδρομο, εν τούτοις κατέβαλαν κανονικά το αντίτιμο των διοδίων της συγκεκριμένης απόστασης. Τα παράπονα έντονα και τα ερωτηματικά πολλά, καθώς οι αρμόδιοι του Μορέα, αντί να ανοίξουν τα διόδια, αντιθέτως εισέπρατταν κανονικά χρήματα, ανεξάρτητα αν παρείχαν υπηρεσία ή όχι…

Για την ιστορία η εκτροπή έγινε για την τοποθέτηση μεταλλικής γέφυρας, στη χιλιομετρική θέση 208,9 και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητοδρόμου, στην οποία τοποθετήθηκε φωτεινός πίνακας μηνυμάτων προς τους οδηγούς (VMS).


Πηγή : best-tv

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Φωτιά σε χωματερή του Δήμου Τριφυλίας!

Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα οι φωτιές συνεχίζονται. Άμεση και αποτελεσματική ήταν η κινητοποίηση της υπηρεσίας της πολιτικής προστασίας του Δήμου Τριφυλίας στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18/11/2013 και ώρα 15:00 σε χωματερή στο δημοτικό διαμέρισμα στους Μύλους της Κυπαρισσίας.


Στην πυρκαγιά μετείχαν μηχανήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με χειριστές τον Αντωνόπουλο Κωνσταντινο και Πανταζέλο Κωνσταντίνο.


Πηγή : filiatra net

Ο «Κυκλώνας της Σαρδηνίας» πλησιάζει την Δυτική Ελλάδα

Την χώρα μας πλησιάζει ο κυκλώνας της Σαρδηνίας. Ο κυκλώνας θα πλήξει κυρίως περιοχές της δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου αλλά θα είναι εμφανώς εξασθενημένος σε σχέση με την ένταση με την οποία εκδηλώθηκε στη γειτονική χώρα. Μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι η βροχή ξεπέρασε τα 450 χιλιοστά, η μισή δηλαδή από τη βροχόπτωση ολόκληρου του χειμώνα, και είναι επιφυλακτικοί ως προς το ενδεχόμενο έκδοσης έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τη δυτική Ελλάδα την Πέμπτη.

enikos.gr
βίντεο: megatv.gr


Πηγή : tharros news

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για το Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα

Στην ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα επανέρχεται ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, με ερώτησή του στη Βουλή προς τον...

υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Κάθε απόφαση για μη κατασκευή του τμήματος Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα θα αποτελέσει πλήγμα για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδος και συνεπώς βρίσκει αντίθετους σύσσωμους τους νομούς Μεσσηνίας και Ηλείας» παρατηρεί ειδικότερα ο βουλευτής -και συνεχίζει:

«Πρόσφατα -και ύστερα από συμφωνία μεταξύ υπουργείου, τραπεζών και παραχωρησιούχων-, ξεκίνησαν οι εργασίες στο τμήμα από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα. Για το τμήμα Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα δεν γίνεται καμιά αναφορά. Τελευταία δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κατά την υπογραφή στις 12 Νοεμβρίου 2013 της σύμβασης χρηματοδότησης των δικτύων αυτοκινητοδρόμων, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της χώρας μας, εξαιρείται το τμήμα της Ολυμπίας οδού Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα».

Καταλήγοντας, ο Γ. Λαμπρόπουλος ζητεί από τον υπουργό να ενημερώσει αν, αφ’ ενός «θα εφαρμοστεί η συμφωνία του 2007 για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου» και αφ’ ετέρου «θα κατασκευασθεί το τμήμα Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα, έστω με την αποκαλούμενη ''μηδενική λύση'' στην περιοχή της Λίμνης Καϊάφα».


Πηγή : eleutheria online

Ερώτηση του ΚΚΕ για τις διώξεις των αγροτών στην Πελοπόννησο

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Ανάπτυξης και Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης και Διαμάντω Μανωλάκου σχετικά με τις διώξεις αγροτών στη Μεσσηνία και στην Πελοπόννησο.Στην ερώτηση του ΚΚΕ αναφέρεται: «Η φτωχομεσαία αγροτιά τα τελευταία χρόνια κάνει αγώνες, βρίσκεται στους δρόμους θύμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), παλιάς και νέας, που καταδικάζει τους αγρότες σε φτώχεια και ξεκλήρισμα και το λαό στο να πληρώνει πανάκριβα και αμφίβολης ποιότητας εισαγόμενα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Διαμαρτύρονται με το δίκιο τους γιατί καλούνται να πληρώσουν την κρίση, ενώ δεν ευθύνονται. Οι συνέπειες βαριές, αφού με τις απελευθερωμένες αγορές από την πολιτική της ΕΕ θα γίνουν ακόμα πιο φθηνά ομοειδή εισαγόμενα προϊόντα και η καταστροφή των φτωχομεσαίων αγροτών (όσων έχουν απομείνει) είναι δεδομένη.

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση καθώς επεκτείνει το νέο χαράτσι του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στα αγροτεμάχια, σφίγγοντας ακόμα παραπέρα τη θηλιά στο λαιμό τους. Σε αυτά τα προβλήματα η κυβέρνηση απαντά με διώξεις και αγροτοδικεία όσων αντιδρούν και αγωνίζονται γενικότερα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτή τη στιγμή στην Πελοπόννησο είναι σε εξέλιξη δεκάδες διώξεις, δίκες που αφορούν τη συμμετοχή αγροτών σε κινητοποιήσεις την περίοδο 2012-2013. Αυτές οργανώθηκαν από αγροτικούς συλλόγους, επιτροπές αγώνα αγροτών που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ. Ενδεικτικά αναφέρουμε αγροτοδικεία που είναι σε εξέλιξη, στους Νομούς Μεσσηνίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Λακωνίας όπου δικάζονται δεκάδες αγρότες. Στα ήδη υπάρχοντα αγροτοδικεία προστίθενται και νέες διώξεις που αφορούν τις πανελλαδικές αγροτικές κινητοποιήσεις του 2013, όπου καλούσε και συμμετείχε και η ΠΑΣΥ.

Έτσι, πάνω από 60 αγρότες σχεδόν από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου καλούνται από την αστυνομία να δώσουν “εξηγήσεις” στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, δήθεν για “παρακώλυση συγκοινωνιών”, Το “έγκλημά” τους ήταν ότι παραβίασαν τα “ιερά και τα όσια” της κερδοφορίας των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τους δρόμους, με το συμβολικό άνοιγμα των διοδίων που έγινε για την προβολή των αιτημάτων τους και που είχε μεγάλη ανταπόκριση από το λαό. Η ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης των δίκαιων αντιδράσεων των φτωχομεσαίων αγροτών που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, είναι φανερό ότι στοχεύει στον εκφοβισμό τους, προκειμένου να αποδεχτούν το ξεκλήρισμά τους. Και μέσα από την ποινικοποίηση των αγώνων, η κυβέρνηση, πιστή στην πορεία του αντιλαϊκού μονόδρομου της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων, προωθεί τη συγκέντρωση γης και παραγωγής σε λιγότερα χέρια “ισχυρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων”, την παράδοση των δρόμων στα νύχια των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών.


Πηγή : kyparissiotis

Φιλιατρά: Ημερίδα με θέμα "Απορρίμματα και Ενεργός Πολίτης στο δρόμο προς την Αειφορία"

Ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - ΚΠΕ Καλαμάτας διοργανώνει αυτό το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, Ημερίδα με θέμα:
«Απορρίμματα και Ενεργός Πολίτης στο δρόμο προς την Αειφορία»

Πρόγραμμα:
10:30 π.μ. - 13:30 μ.μ. - Μορφωτικός Σύλλογος "Ο Πυρσός" Θέμα: Βιομωτικά εργαστήρια Ανακύκλωσης για παιδιά

α) Ανακύκλωση χαρτιού (κάθε ηλικίας)
β) Δημιουργία spot με κοινωνικό μήνυμα (>12ετών)
γ) Παιχνίδι ρόλων - δραματοποίηση (κάθε ηλικίας)
δ) Ανάλυση στατιστικών στοιχείων μελέτης πεδίου (>12ετών)
ε) Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά (κάθε ηλικίας)

19:00 μ.μ. - 21:00 μ.μ. - Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο
Θέμα: 1) Προβολή εργασιών των εργαστηρίων
2) Ομιλία Ανακύκλωσης (ομιλητής: Παναγόπουλος Γιώργος - Υπεύθυνος ΚΠΕ)
3) Ομιλία Κομποστοποίησης (ομιλητής: Δημόπουλος Άγγελος - Μέλος Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού)

Χορηγοί: Παναγιωτόπουλος (Κρεοπωλείο)
ΑΒ Βασιλόπουλος - Αλεξανδρόπουλος (Σούπερ Μάρκετ)

Τηλ. Επικοινωνίας: 6934003470


Πηγή : filiatra net

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ρουμάνοι έβγαζαν ανήλικα παιδιά στην επαιτεία στην Καλαμάτα

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, δύο (2) αλλοδαπές υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 41 και 46 ετών αντίστοιχα, γιατί όπως προέκυψε, προωθούσαν τα ανήλικα τέκνα τους, στην επαιτεία και στη διάπραξη κλοπών, εκθέτοντας τα με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο. Χθες, λίγες ώρες νωρίτερα, τα δύο ανήλικα τέκνα των ανωτέρω, είχαν αφαιρέσει από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένα κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας ημεδαπού


Πηγή : radio 936

Τριφυλία: Οριστικός Πίνακας Επιτυχόντων του ΟΑΕΔ, για τις 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης

Ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων στο πλαίσιο της πράξης "Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας ΥΕ Γενικών Καθηκόντων".

Στις 15-11-2013 κατόπιν σχετικής Απόφασης του Διοικητή του ΟΑΕΔ, αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα e- Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειόμενων Ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης "Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων".

Ύστερα από τα ανωτέρω, καλούνται οι επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι να προσέλθουν από την Δευτέρα 18-11-2013 στις Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) προκειμένου να υποδειχθούν στους Επιβλέποντες Φορείς.

Για την διαδικασία υπόδειξης και προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr στην ενότητα e- Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2).

Πίνακας Επιτυχόντων Δ. Τριφυλίας και σειρά κατάταξης




Πηγή : filiatra net

“Μαμά μην κλαις, θα τα λέμε στο Skype”, η νέα ταινία του 1ου ΕΠΑΛ Άργους.

Η ταινία των μαθητών του τομέα Ηλεκτρονικής-Ηλεκτρολογίας και του τομέα Μηχανολογίας πραγματεύεται τη μετανάστευση των νέων Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται σε ένα άρθρο του δημοσιογράφου Απόστολου Λυκεσά. “Παλιά οι Έλληνες μετανάστευαν εξαιτίας της φτώχειας, της ανέχειας. Κουβαλούσαν τις αναμνήσεις τους σαν ξόρκια, για τους δράκους της ξενιτιάς κι έσερναν, εκτός από τους ταπεινούς τους μπόγους, πιότερο την υπόσχεση για επιστροφή.

Όλα για αυτή τη μέρα του γυρισμού… Αν είναι αλήθεια ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται είτε ως φάρσα είτε ως τραγωδία, στην περίπτωση της Ελλάδας ισχύει σαφώς το δεύτερο. Εγκλωβισμένη στη δίνη της κρίσης και με την ανεργία να απογειώνεται, σπρώχνει στο περιθώριο τα παιδιά της. Παλιά στη ξενιτειά ζητούσαν δυνατά κορμιά. Τώρα ζητούν δυνατά μυαλά. Τα Ελληνικά μυαλά.. Οι Έλληνες παίρνουν και πάλι το δρόμο της μετανάστευσης… Η οικονομική κρίση «σκότωσε» τα όνειρα των νέων. Η λέξη ανεργία τους στοίχειωσε.

Πολλοί δεν αναγνωρίζουν πια τον τόπο που μεγάλωσαν. Αγωνία, θλίψη, και ανεργία. Έτσι πήραν τη μεγάλη απόφαση να φύγουν και να αναζητήσουν τη δική τους Ιθάκη, που θα τους επιτρέπει τουλάχιστον να ονειρεύονται…. Φεύγουν κατά χιλιάδες. Νέοι με μεταπτυχιακά, διδακτορικά, έμπειροι τεχνικοί αλλά και απελπισμένοι μεσήλικες. Παρηγορούν τους δικούς τους «μην κλαις, βρε μαμά, θα τα λέμε στο σκάιπ»” …. Η συνέχεια στην ταινία. Η πρώτη προβολή της ταινίας έγινε στην εκδήλωση του 1ου ΕΠΑΛ Άργους για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Η επίσημη προβολή της ταινίας θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου, στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για νέους και παιδιά.

alfavita.gr


Πηγή : kopanaki news

Εκτροπή κυκλοφορίας στον παλιό δρόμο, στην Τσακώνα

Με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Μεσσηνίας, θα διενεργηθεί παράκαμψη και στις δύο κατευθύνσεις στον αυτοκινητόδρομο, μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Παραδεισίων και εκείνου της Τσακώνας και εκτροπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Τρίπολης- Καλαμάτας , από την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 16.00 έως την Πέμπτη 21 του μήνα, στις 13.00.

Τούτο θα συμβεί λόγω εκτέλεσης εργασιών τοποθέτησης μεταλλικής γέφυρας, στη χιλιομετρική θέση 208,9 και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητοδρόμου, στην οποία θα αναρτηθεί φωτεινός πίνακας μηνυμάτων προς τους οδηγούς (VMS).


Πηγή : best-tv

Την Τετάρτη σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων

Την Τετάρτη θα βγει στη διαβούλευση από το ΥΠΕΚΑ, το οποίο έχει τη σχετική ευθύνη, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. «Το σχέδιό μας προχωρά κανονικά, όπως.

εξαρχής έχουμε σχεδιάσει. Η εμπειρία μας, η αποφασιστικότητά μας και η πίστη μας ότι το έργο γίνεται επ’ ωφελεία των πολιτών οδηγούν το έργο να βρει το δρόμο του προς υλοποίηση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «έχουμε διασφαλίσει τα χρήματα που εμείς εξασφαλίσαμε για το έργο αυτό». Ο κ. Τατούλης άσκησε επίσης κριτική σε αυτούς που, ναι μεν ανησυχούν για την εξέλιξη του έργου και τη διασφάλιση της χρηματοδότησής του, αλλά από την άλλη στις επιμέρους εκδηλώσεις τους είναι συλλήβδην αρνητικοί σε όποια εξέλιξη.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιοχούνι για το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι «επιτήδειοι επιχείρησαν, σε μια εκδήλωση με λίγους κατοίκους της περιοχής, προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια ψεύτικη εικόνα για ένα έργο, το οποίο αναγνωρίζεται στη χώρα ως πρωτοπόρο. Αυτοί που εκφράζονταν χαιρέκακα για την περικοπή πόρων στο κομμάτι της δημοσιότητας του έργου, τώρα θέτουν ως απαραίτητο αυτό το κομμάτι της ενημέρωσης». Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο Βουλευτή Αρκαδίας του Σύριζα κ. Ζαχαριά, «ο οποίος εκφράζεται συνεχώς αρνητικά για οτιδήποτε γίνεται στην Αρκαδία και στην εκδήλωση στην Παλαιοχούνι ενώ παραδέχθηκε την άγνοιά του για το θέμα ήταν πάλι αρνητικός».


Πηγή : trifylia news

Τριφυλία: Από τις φόλες… στις εκτελέσεις αδέσποτων

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο διάστημα στην Τριφυλία η αντιμετώπιση των αδέσποτων. Από την απάνθρωπη πρακτική θανάτωσής τους από φόλες, φθάσαμε σε πυροβολισμούς σκύλων και γάτων. Την ίδια στιγμή η Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας κάνει έκκληση στους πολίτες για βοήθεια και στήριξη, καθώς αδυνατούν, πια, να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά.

Το, δε, έργο της είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμο! Με πρωτοβουλίες των εθελοντών και δικές τους, αποκλειστικά, δαπάνες, σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Εταιρεία και φιλόζωους κατοίκους της περιοχής, έχουν καταγραφεί και σημανθεί σχεδόν όλα τα αδέσποτα από τους Γαργαλιάνους μέχρι την Ελαία. Σε όλα έχει χορηγηθεί εμβόλιο και αντιπαρασιτική αγωγή, ενώ έχουν γίνει στειρώσεις. Τα αδέσποτα σε Γαργαλιάνους, Φιλιατρά και Ελαία σιτίζονται σε ειδικούς χώρους με έξοδα και επίβλεψη μελών της Φιλοζωικής, ενώ το ίδιο συμβαίνει στο Καλό Νερό και την Κυπαρισσία από φιλόζωους.

Με την ανιδιοτελή βοήθεια του κτηνιάτρου Γιάννη Μαρκόπουλου στην Κυπαρισσία, ο οποίος παρέχει περίθαλψη στα άτυχα ζώα, φροντίζουν τα αδέσποτα και ουσιαστικά σώζουν τις ζωές τους. Το γεγονός, δε, ότι τα αδέσποτα έχουν τη στήριξη των φιλόζωων, βρίσκουν τροφή, φροντίδα και περίθαλψη, τα κάνει να είναι ήσυχα, να μην ενοχλούν και να μην είναι «επιθετικά». Όμως, οι δυνατότητες, οικονομικές κυρίως, των εθελοντών, εξαντλούνται!

Από τις φόλες στους πυροβολισμούς…Τις τελευταίες μέρες, οι κάτοικοι της περιοχής είναι συγκλονισμένοι από την αποτρόπαια πράξη απάνθρωπων τεράτων, όπως χαρακτηριστικά λένε φιλόζωοι, που την Τετάρτη πυροβόλησαν δύο σκύλους στο Καλό Νερό, με συνέπεια ουσιαστικά τη θανάτωση του ενός εξ αυτών, με ευθανασία, αφού η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη.

Την Παρασκευή, δυστυχώς, έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό γάτος ηλικίας περίπου 9 μηνών στους Γαργαλιάνους. Τον άτυχο αδέσποτο γάτο φρόντιζε μία γυναίκα. Τις τελευταίες μέρες τον είχε χάσει και νωρίς το πρωί της Παρασκευής που ο γάτος εμφανίστηκε, τον είδε να κουτσαίνει και να είναι σε άθλια κατάσταση. Αμέσως τον μετέφερε στο κτηνιατρείο του Γιάννη Μαρκόπουλου στην Κυπαρισσία σε κωματώδη κατάσταση. Όπως διαπιστώθηκε, είχε πυροβοληθεί και το βλήμα – πιθανώς αεροβόλου όπλου – ήταν στην καρδιά του, με συνέπεια να καταλήξει στη 1.00 μετά το μεσημέρι.

Πριν από λίγες μέρες, στη Μαραθόπολη, βρέθηκε πυροβολημένη από αεροβόλο όπλο μια αδέσποτη σκυλίτσα, η Μαριγούλα, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια ζούσε στην περιοχή, στειρωμένη και εμβολιασμένη από τους ανθρώπους της Φιλοζωικής. Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο στην Κυπαρισσία με επώδυνη διόγκωση στο εσωτερικό του δεξιού μηρού, με ταυτόχρονη χωλότητα στο αντίστοιχο άκρο (οπίσθιο δεξί). Έγινε χειρουργική επέμβαση, αφαιρέθηκε το βλήμα, εξυγιάνθηκε η περιοχή και η σκυλίτσα αναρρώνει και ζητά φιλοξενία!

Στις 8 Οκτωβρίου δύο ακόμη σκυλάκια στην Κυπαρισσία κατέληξαν από φόλες. Άλλωστε, τα περιστατικά με φόλες στην περιοχή είναι πάρα πολλά. Στα Φιλιατρά, ακόμη και στην πλατεία, ασυνείδητοι έριχναν φόλες σκοτώνοντας σκυλάκια, ενώ κάποια σώθηκαν χάρη στην άμεση επέμβαση φιλόζωων. Το ίδιο και στους Γαργαλιάνους, αλλά και στο Καλό Νερό. Με μια απίστευτη επιχείρηση διάσωσης, εθελοντές της Ομάδας έσωσαν σκυλίτσα μάνα με πέντε κουταβάκια που ήταν κάτω από το γεφυράκι στην παλιά ντίσκο Κυπαρισσίας τις προηγούμενες μέρες με τη βροχή, καθώς το κύμα της θάλασσας τα σκέπαζε και θα πνίγονταν!

Ο Δήμος είναι υπεύθυνοςΌπως, κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει στο «Θ» για την αντιμετώπιση των αδέσποτων, ο Δήμος Τριφυλίας όφειλε και οφείλει να παρέμβει. Ακόμη και αν δεν έχουν, στο Δήμο Τριφυλίας, την παραμικρή ευαισθησία, είναι υποχρεωμένος από το νόμο για τη φροντίδα των αδέσποτων! Ωστόσο, από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας – όπως και τις περισσότερες Δημοτικές Αρχές της χώρας - δεν υπάρχει, όπως καταγγέλλουν φιλόζωοι, κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Ούτε έστω η ελάχιστη συνδρομή, στήριξη και βοήθεια στην προσπάθεια της Φιλοζωικής Ομάδας! Κι ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας από τις 25 Οκτωβρίου 2012 έχει πάρει απόφαση (αρ. Απόφ. 334/2012) και έχει συγκροτήσει επιτροπή για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Τριφυλίας, με βασικούς άξονες την περισυλλογή, την καταγραφή και τη σήμανση, τον εμβολιασμό, τη στείρωση, την αποπαρασίτωση, την περίθαλψη και, τέλος, την υιοθεσία ή επανατοποθέτησή τους στο φυσικό τους χώρο!

Έκκληση για βοήθεια…

Μιλώντας στο «Θ» το μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας και μέλος της Επιτροπής του Δήμου για τα αδέσποτα, Ελένη Αρβανίτη, σημείωσε: «Τελευταία, επειδή τα πολλά περιστατικά μας έχουν ξεπεράσει, ως Ομάδα κάνουμε έκκληση για βοήθεια, κυρίως μέσω της σελίδας μας στο facebook, γιατί οι συμπολίτες μας δε μας βοηθάνε.

Δυστυχώς, η τοπική κοινωνία έχει άλλο σκεπτικό. Παλιά είχαν τις φόλες – εγώ τις είχα μέχρι και πρόσφατα εδώ έξω από το σπίτι μου – με θύματα. Τώρα έχουμε πυροβολισμούς. Αυτοί οι “άνθρωποι” είναι επικίνδυνοι για όλους μας! Κάνω έκκληση βοήθειας στους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνουμε. Βλέπουν πόσα κάνουμε, όσοι μας κρίνουν και μας κατακρίνουν, βλέπουν πόσο παλεύουμε με τα αδέσποτα. Φροντίζουμε τα αδέσποτα και φροντίζουμε και τον κόσμο, δηλαδή πώς δε θα ενοχλήσουν τα αδέσποτα. Τα στειρώσουμε για να μη ζευγαρώσουν και πολλαπλασιάζονται, τα περιθάλπουμε για να μην ενοχλούν γαβγίζοντας και ουρλιάζοντας, τα φροντίζουμε για να μην είναι επιθετικά.

Στην ουσία, το κάνουμε και για τον κόσμο, αλλά ο κόσμος δε μας βοηθάει. Δεν υπάρχει κανένας που να μας βοηθάει. Από το Δήμο, στήριξη επί της ουσίας δεν έχουμε. Στα λόγια μόνο! Βάσει νόμου είναι υποχρεωμένος να έχει ένα πρόγραμμα και να το υλοποιεί, δεν έχει κάνει τίποτα. Έχουν πάρει και απόφαση για την Επιτροπή, που είμαι και μέλος, αλλά δεν έγινε τίποτα!».  

Ηλίας Γιαννόπουλος


Πηγή : tharros news

Στη Μαραθούπολη 35 Σουηδοί γκόλφερ

Στη Μαραθούπολη βρίσκονται αυτή την εποχή 35 Σουηδοί φίλοι του γκολφ που απολαμβάνουν το αγαπημένο τους άθλημα στα γήπεδα της Costa Navarino. Το βράδυ της Παρασκευής μάλιστα τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς οργανώθηκε βραδιά γευσιγνωσίας και προσφοράς τοπικών προϊόντων, από τα οποία έμειναν ενθουσιασμένοι.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Αρτίνα" όπου τους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος σημειώνοντας ότι για την περιοχή ανοίγουν νέες προοπτικές για αυτό και όλοι οφείλουν να γίνουν καλύτεροι. Είπε πως σημαντικό είναι ότι η περιοχή λόγω των κλιματολογικών συνθηκών μπορεί να προσφερθεί για τουρισμό όλο το χρόνο, ενώ υπογράμμισε πως με τα γήπεδα γκολφ έχει επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος. Στάθηκε στο θέμα της φιλοξενίας τονίζοντας ότι πάντα είναι ζεστή αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα.

Από την πλευρά του Δήμου Τριφυλίας ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος τους καλωσόρισε στην περιοχή, μίλησε για τις ομορφιές της και αναφέρθηκε στα τοπικά προϊόντα, κυρίως το λάδι και το κρασί, εξηγώντας τη διαδικασία παραγωγής τους και υποσχόμενος ότι τις επόμενες μέρες θα τους ξεναγήσει σ' ένα ελαιοτριβείο.

Να σημειώσουμε ότι στους Σουηδούς προσφέρθηκε λάδι από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ελαιώνας», ενώ ο πρόεδρός του Νίκος Αθανασόπουλος τους εξήγησε την όλη διαδικασία παραγωγής του λαδιού μέσα από την ολοκληρωμένη διαχείριση και την πιστοποίηση που γίνεται. Ακόμη τους προσφέρθηκε κρασί από το "Νέστορα". Οι Σουηδοί που έμειναν κατενθουσιασμένοι, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα προϊόντα αυτά με καψαλιστό ψωμί, τυρί φέτα, ντομάτες και ελιές, όλα από την περιοχή, όπως και αλάτι από την Πρώτη.


Πηγή : eleutheria online

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ξεκόλλησε από την γραφειοκρατία ο Βιολογικός του Κοπανακίου

Τροποποίηση Πράξης «Κατασκευή Αποχέτευσης Δ.Δ. Κοπανακίου και της Κεντρικής μονάδας επεξεργασίας Λυμάτων». Ήδη η μονάδα έχει δημοπρατηθεί και ο εργολάβος είναι έτοιμος να ξεκινήσει, ενώ μετά την έγκριση της τροποποίησης θα δημοπρατηθούν τα εναπομείναντα κομμάτια από την προηγούμενη δημοπρασία, αλλά και επεκτάσεις προς όλα τα σπίτια του χωριού. 20.Απαλλαγή από δημοτικά τέλη των ποιμνιοστασίων του Δήμου Τριφυλίας. Μια απόφαση που θα ανακουφίσει αρκετούς κτηνοτρόφους στον Δήμο μας


Πηγή : kopanaki news

Γκέλα ΑΟΚ μετά από 7 νίκες με άδικη ισοπαλία 2-2 εντός έδρας με τα ΑΡΦΑΡΑ

ΜΕΓΑΛΗ γκέλα έκανε η ομάδα της Κυπαρισσίας σε ένα αμφισβητούμενο παιχνίδι το μεσημέρι του Σαββάτου στο γήπεδο της Κυπαρισσίας που σκόρπισε απογοήτευση στους φιλάθλους παρά την άριστη εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Φυσικά την ισοπαλία της τοπικής ομάδας με 2-2 με τον Αστέρα Αρφαρών εκμεταλλεύθηκαν οι άλλοι πρωτοπόροι με σκοπό να εκθρονίσουν την τοπική ομάδα από την πρωτιά.

Στο 1ο ημίχρονο που κύλησε με χαμένες ευκαιρίες αλλά και ένα δοκάρι η εικόνα ήταν δυνατή με φάσεις στο 9ο, 22ο, 31ο και 43ο λεπτό αλλά με πολλές επισημάνσεις από την διαιτησία για ενέργειες που κατέληξαν σε φάουλ. Πάντως ο ρυθμός ανέβηκε κοντά στο 34ο λεπτό όταν σε πλάγια θέση με καλή ορατότητα ο Μητρόβ πλάσαρε σωστά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 με το οποίο έληξε το ημίχρονο.

Στην επανάληψη μια φάση για τέρμα σημειώθηκε στο 49ο λεπτό, αλλά η λύτρωση ήρθε μόλις στο 57' όταν ο έμπειρος Ντιόπ βρήκε την ευκαιρία στην μικρή περιοχή να σουτάρει με σιγουριά αποθεώνοντας με το 2-0 το οποίο ήταν το σκορ που επιθυμούσε η ομάδα. Όμως ο προπονητής Παναγόπουλος φαίνεται ότι ανακουφίστηκε κάνοντας αλλαγές με νεαρούς παίκτες στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να ισοφαρίσουν με διαφορά 3 λεπτών! Δηλαδή με δύο γκολ στο 62 και στο 65 λεπτό. Λίγο μάλιστα έλειψε κοντά στο 86 να απειληθεί η εστία της Κυπαρισσίας η οποία σώθηκε από βέβαιη τύχη με το σκορ να αδικεί την ομάδα που μετά από 7 σερί νίκες γνώρισε μια άδικη ισοπαλία


Πηγή : kyparissiotis

Ζητούν απλούστευση των διαδικασιών για εργόσημο

Την ανάγκη για απλούστευση των διαδικασιών σε ό,τι αφορά το εργόσημο επισημαίνουν για ακόμη μια φορά οι παραγωγοί, καθώς η ελαιοσυγκομιδή έχει ξεκινήσει και πλέον η εφαρμογή του γίνεται στην πράξη -όπως κυκλοφορεί μάλιστα στην περιοχή της Τριφυλίας έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται έλεγχοι στα χωράφια.

Μπορεί η διαδικασία προμήθειας του εργόσημου να είναι εύκολη για τους παραγωγούς, όμως τα πράγματα περιπλέκονται όταν καλούνται οι ίδιοι να ελέγχουν αν το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ που τους δίνουν είναι πραγματικό, αν τα χαρτιά παραμονής των μεταναστών είναι νόμιμα ή αν έχουν άδεια εργασίας. Οπως σημειώνουν, όλα αυτά πρέπει να γίνονται από κάποιες άλλες υπηρεσίες και όχι από τους ίδιους. Επισημαίνουν δε ότι όλοι θέλουν να βάζουν εργόσημο για να είναι νόμιμοι, όμως δεν τους διασφαλίζει κανείς ότι οι εργάτες που απασχολούν είναι νόμιμοι και έτσι ενώ μπορεί να πληρώνουν, υπάρχει πιθανότητα να είναι και παράνομοι. Ζητούν απλούστευση των διαδικασιών και όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, αν είναι δυνατό να δίνουν στους εργαζόμενους το αντίτιμο της εργασίας σε κάτι σαν παράβολο και όταν πάνε να το εισπράξουν, να ελέγχονται για τη νομιμότητά τους.

Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων ο διαχειριστής Σπύρος Νικολόπουλος επισήμανε χαρακτηριστικά: «Εμείς θέλουμε να πληρώνουμε, αλλά η διαδικασία να είναι πιο απλή. Ετσι όπως γίνεται σήμερα δεν βρίσκει άκρη κανένας, πρέπει να κάνεις ολόκληρη διαδικασία για να πληρώσεις πέντε εργόσημα. Ο κόσμος πάει και πληρώνει καθώς οι περισσότεροι εργάτες έχουν βγάλει χαρτιά και έχουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, αλλά θα πρέπει να γίνει με πιο απλή διαδικασία. Ολοι οι παραγωγοί θέλουν να πληρώσουν αλλά εμείς πώς θα ελέγξουμε αν αυτό το νούμερο που μας δίνει ο κάθε εργάτης είναι το σωστό ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ και από εκεί και πέρα αν έχει άδεια παραμονής. Μπορεί δηλαδή να βάλουμε σε κάποιον εργόσημα, να πάρει τα χρήματα το κράτος, αλλά ο παραγωγός να είναι παράνομος. Η διαδικασία πρέπει να είναι πιο απλή, ίσως θα έπρεπε να καθιερωθεί κάτι σαν παράβολο, να πληρώνουμε εμείς με τέτοια τους εργάτες και όταν πάνε να το εισπράξουν να τους ελέγχουν για τη νομιμότητα και αν έχουν τα απαραίτητα χαρτιά».

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online

Στην Κύπρο τεχνικός ο Φιλιατρινός Νίκος Φρούσος

Επέστρεψε στην Κύπρο ο Φιλιατρινός Νίκος Φρούσος, ο οποίος είναι πλέον από τις αρχές του μήνα, ο νέος προπονητής του Ν&Σ Ερήμης, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας Κύπρου. Το πόστο που αναλαμβάνει ο πρώην επιθετικός, δεν είναι άγνωστο γι' αυτόν, αφού διετέλεσε και προπονητής στον Ιωνικό την περσινή σεζόν.

Βοηθός του Φιλιατρινού τεχνικού, είναι ο Πέτρος Μήνα. Στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας, απέσπασε ισοπαλία χωρίς τέρματα με τον Οθέλλο, με τους παίκτες να παρουσιάζουν ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες.


Πηγή : filiatra net

Διέρρηξαν το Γειά σου στην κεντρική πλατεία και είπαν...γεια σου όταν αποχώρησαν

ΕΙΧΑΜΕ επισημάνει ότι όσο εκκρεμεί η ελαιοκομική περίοδος τα κρούσματα κλοπών θα αυξάνονται με περιστατικά να καταγράφονται σε όλη την Τριφυλία. Είναι ευτύχημα ωστόσο ότι η μικροεγκληματικότητα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και όχι πλέον οι σοβαρές εγκληματικές ενέργειες ανά περιοχή.

Αυτή την φορά οι άγνωστοι δράστες έβαλαν στόχο γνωστό ταχυφαγείο στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη οι άγνωστοι δράστες επιχείρησαν να σπάσουν την κεντρική είσοδο του ταχυφαγείου Γειά σου παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και κατευθύνθηκαν στο εσωτερικό προς το ταμείο. Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί παραβίασαν το συρτάρι και άρπαξαν ποσό που ανέρχεται σε 1.000 ευρώ καθώς το κατάστημα δουλεύει ως τα ξημερώματα και δεν είχε γίνει πλήρες ταμείο όταν έφυγαν οι υπάλληλοι. Προανάκριση για το συμβάν διεξάγει το Α.Τ. Κυπαρισσίας


Πηγή : kyparissiotis

Πολύτεκνες οικογένειες μέρα μεσημέρι χτυπούν οι ληστές στην Τριφυλία

Σε ένα συρτάρι βρήκαν μετρητά ύψους 4.500 ευρώ που φύλαγαν οι γονείς, ενώ άρπαξαν και όσα κοσμήματα και χρυσαφικά βρήκαν και μαζί με αυτά τις… βέρες του ζευγαριού... «Γης Μαδιάμ» τα έκαναν οι διαρρήκτες με… σύνδρομο καταστροφής που εισέβαλαν στο σπίτι μιας πολύτεκνης οικογένειας στη Σταφιδόβρυση Κυπαρισσίας και άρπαξαν όλες τις οικονομίες της! Οι κακοποιοί βρήκαν κάλυψη από την έντονη βροχόπτωση και διέλυσαν το σπίτι, ενώ άρπαξαν μέχρι και τον… κουμπαρά του μικρότερου παιδιού! Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με τη σύζυγό του και τον έναν από τους γιους τους έλειπαν στα χωράφια, ο άλλος γιος τους βρισκόταν στο λογιστικό γραφείο που διατηρεί στην πόλη και η κόρη τους ήταν στο σχολείο της.

Έτσι, οι εισβολείς παραβίασαν εύκολα μια πόρτα στο πίσω μέρος του σπιτιού, μπήκαν μέσα και το έκαναν άνω– κάτω προκαλώντας ζημιές σε έπιπλα και αντικείμενα καθώς αναζητούσαν χρήματα! Σε ένα συρτάρι βρήκαν μετρητά ύψους 4.500 ευρώ που φύλαγαν οι γονείς, ενώ άρπαξαν και όσα κοσμήματα και χρυσαφικά βρήκαν και μαζί με αυτά τις… βέρες του ζευγαριού! Όμως, δεν τους φάνηκαν αρκετά και έσπασαν ακόμη και τον κουμπαρά για να αρπάξουν τα κέρματα που περιείχε, ενώ άνοιξαν και ένα μικρό πορτοφολάκι από το οποίο πήραν γύρω στα 20 ευρώ! Τα θύματα ενημέρωσαν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όταν επέστρεψαν και βρήκαν το σπίτι λεηλατημένο και οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.


Πηγή : radio 936