Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Τερψιθέα: Αυτοψία Αλευρά στα αντιπλημμυρικά έργα

Επίσκεψη για να δεί την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων που πραγματοποιεί η περιφέρεια πελοποννήσου έκανε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης μεσσηνίας παναγιώτης Αλευράς συνοδευόμενος από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μεσσηνίας Γιώργο Μπακούρο.

Ο Κ Αλευράς συνομίλησε με τον μηχανικό που εκτελεί το έργο και ενημερώθηκε λεπτομερώς για την πορεία του, ακούγοντας τον μηχανικό να λέει ότι υπήρχαν στην περιοχή πολλά ρέματα τα οποία μπαζώθηκαν και που αυτή την στιγμή ανοίγονται εκ νέου. Το πρόβλημα που δ τα νερά να μην μπορούν να ακολουθήσουν την φυσική τους ροή με αποτέλεσμα τις πλημμύρες που είχαμε στο σημείο που βρίσκεται γνωστή ταβέρνα της περιοχής.

Μετα την ενημέρωση ο κ. Αλευράς προέβη σε δηλώσεις για όλα τα εργα που εκτελούνται αυτή την στιγμή στην τριφυλία.

Για τα αντιπλημμυρικά εργα στην Τερψιθέα είπε ότι η φύση όταν την πληγώνεις εκδικείται. Από την πρώτη στιγμή που διαποιστώθηκε πρόβλημα η περιφέρεια Πελοποννήσου κινήθηκε άμεσα και με παρεμβάσεις που γίνονται δεν θα υπάρξει πλέον πρόβλημα στο μέλλον.

Δείτε το σχετικό Video

Για την Νέδα ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας είπε ότι ήδη ολοκληρώθηκε μια εργολαβία που υπήρχε στην Νέδα με καθαρισμό της κοίτης του ποταμού και δημιουργία αναχώματος από κατολισθήσεις που έγιναν από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα

Για το έργο της κατασκευής του γεφυριού στον Λαγκούβαρδο και την ταλαιπωρία των κατοίκων ο κ. Αλευράς είπε ότι κατανοεί απόλυτα την ανησυχία των κατοίκων της Μαραθούπολης για το ότι την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο δρόμος ήταν κλειστός αλλα γίνεται ένα έργο στο φονικό "S" το οποιίο σύντομα ολοκληρώνεται. Ο ίδιος τόνισε είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον εργολάβο του έργου, ο οποίος υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και θα δωθεί στην κυκλοφορία.

Αν και οι υποχρεώσεις του εργολάβου ήταν να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 εν τούτοις λόγω και του αιτήματος των κατοίκων της Μαραθούπολης να μην γίνει τους θερινούς μήνες λόγω έντονου τουρισμού, η έναρξη άρα και η ολοκλήρωση του να μετατεθεί χρονικά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τις Δηλώσεις Αλευρά.

Για το Αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης είπε ότι η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και έχει επικαιροποιήθηκε η μελέτη και το κόστος κατασκευής του να ανέρχεται από τα 6.300.000 στα 8.300.000 και αλπο εκελί και μετα θα κοιτάξουν σε ποιό Χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα ενταχθεί.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Τέλος για το Λιμάνι Κυπαρισσίας είπε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Εχει ολοκληρωθεί η μελέτη και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα στον Ιανουάριο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και θα δημοπρατηθεί.

Δείτε το απόσπασμα.


Πηγή : filiatra news