Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Συνεχιζονται οι παρεμβάσεις σε υποδομές για Πλατάνια, Νέδα και Λαγκούβαρδο επιβεβαίωσε ο Κόλλιας

ΣΤΗΝ εξέλιξη έργων αλλά και ενίσχυσης υποδομών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τριφυλίας καθώς παρά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στο Δήμο από τις καιρικές συνθήκες, ενώ προέβη σε αναφορά και για το λιμάνι Κυπαρισσίας.

Αρχικά ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι "παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα χωρίς την ίδια ένταση σε σχέση με το περασμένο Νοέμβριο καθώς απέδωσαν οι προσπάθειες από κοινού με την Περιφέρεια παρά τα όποια προβλήματα δημιουργούνται" προσθέτοντας ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της πλήρους αντιμετώπισης των φαινομένων με την αξιοποίηση της έκτακτης ενίσχυσης του Δήμου αλλά και τα κονδύλια του υπουργείου Εσωτερικών και της Γραμματείας Πολιτικής προστασίας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δεν θα δημιουργηθούν νέα προβλήματα...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σε ότι αφορά τις υποδομές επισήμανε ότι έγινε αυτοψία του κ. Αλευρά παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Φιλντίση και του Προέδρου της Τ.Κ. Πλατανίων με κλιμάκιο μηχανικών επισκέφθηκαν τον δρόμο Πλατάνια- Νέδα ώστε να αντιμετωπιστεί το περιβόητο βύθισμα του δρόμου με τεχνικές παρεμβάσεις που απαιτούνται. Επίσης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κωστόγιαννη στη Περιφέρεια Πελοποννήσου επαναβεβαιώθηκε η εξέλιξη για το λιμάνι της Κυπαρισσίας με τις περιβαλλοντικές μελέτες με ένταξη στο ΕΣΠΑ ύψους 2,4 εκ. ευρώ και δημοπράτησή του. Ο Δήμος όπως εξήγησε ο κ. Κόλλιας γνωρίζει ότι το λιμάνι έγινε..δίποτρο και φράζει την αναπτυξιακή του προοπτική.

Τέλος για την περιοχή Νέδας κατέληξε λέγοντας ότι εξελίσσονται τα αντιπλημμυρικά έργα με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των έργων αλλά και οι τεχνικές εργασίες με την πρώτη φάση του γεφυριού στο Λαγκούβαρδο όπου τα ασφαλτικά θα πέσουν μετά το χειμώνα ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία ο νότιος οδικός άξονας που συνδέει την ευρύτερη περιοχή.


Πηγή : radio 936