Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Φιλιατρά: Προσοχή! Συνθήκες δημιουργίας Αιθαλομίχλης

Έντονο είναι το φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες και στην πόλη των Φιλιατρών, με την εμφάνιση της αιθαλομίχλης τις βραδινές κυρίως ώρες.

Η εμφάνισή της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας από την υπερβολική χρήση τζακιών και την καύση επικίνδυνων υλικών, όπως πλαστικά, έπιπλα ή χαρτιά, εμποτισμένα με βερνίκι, χρώμα και πάσης φύσεως συνθετικά υλικά, που απελευθερώνουν τοξικές ουσίες στην ατμόσφαιρα.

Το φαινόμενο, όπως και τις τελευταίες ημέρες, γίνεται έντονο κυρίως τα βράδια και όπως προειδοποιεί το meteo.gr, απόψε Κυριακή 12 Ιανουαρίου και αύριο Δευτέρα 13 Ιανουαρίου μετά τις 20:00, θα επικρατήσουν συνθήκες δημιουργίας αιθαλομίχλης στα Φιλιατρά, σε συνδυασμό με την άπνοια, την χαμηλή θερμοκρασία και την υψηλή υγρασία.


Παρόμοια εικόνα θα συναντήσουν οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων, της Κυπαρισσίας, αλλά και γενικότερα πολλές περιοχές της Μεσσηνίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς, καθώς και παιδιά, θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι πολίτες με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου, ενώ άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.


Πηγή : filiatra net