Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Και νέες σοβαρές ζημιές στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

Η πρόσφατη κακοκαιρία αποτυπώθηκε με νέες καταστροφές στις λιμενικές υποδομές της Τριφυλίας επιβεβαιώνοντας ότι ο χειμώνας θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για νέα έργα εκατομμυρίων Ευρώ. Στο πολύπαθο λιμάνι της Κυπαρισσίας με τα μποφώρ της αδιαφορίας τα κύματα υπερυψώθηκαν πάνω από το προσήνεμο μόλο ενώ στο σημείο που είχε καταρρεύσει το προστατευτικό τείχος από το περασμένο Νοέμβριο τώρα έχει υποστεί ζημιές με μερική κατάρρευση και δεύτερο τείχος ενώ από την βορειοανατολική πλευρά του μόλου έχει αποκολληθεί τσιμεντένιος όγκος που έχει παρασυρθεί στον λιμενοβραχίονα.

Φαίνεται μάλιστα ότι ένα ακόμα κομμάτι του λιμανιού είναι έτοιμο να αποκολληθεί ενώ στην βόρεια πλευρά οι τσιμεντένιοι όγκοι με τα μπλόκια έχουν φύγει από την θέση του προξενώντας νέες βλάβες. Οι αλιείς έχουν αναγκαστεί να αγκυροβολήσουν τα σκάφη τους ενώ στην πλευρά του αλιευτικού καταφυγίου ο κυματισμός δεν προσφέρει ασφαλή ελλημενισμό των σκαφών σε καμία περίπτωση. Ζημιές υπάρχουν πάντως στην εξωτερική υποτιθέμενη θωράκιση του λιμανιού στο σημείο κατάρρευσης με αποτέλεσμα τώρα να κινδυνεύει λόγω υποσκαφής των θεμελίων να σπάσει στην μέση με σοβαρό κίνδυνο αποκόλλησης του παλιού με το νέο μόλο.

Τα συμπεράσματα στους αρμόδιους....αφού μέχρι να δημοπρατηθεί η αποκατάσταση το κόστος θα έχει ανέβει κατά μερικά ακόμα εκατομμύρια ευρώ...

ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : best-tv