Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ακυρώθηκαν 10 προσφορές: Προσωρινός μειοδότης για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Πραγματοποιήθηκε προχθές στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η δημοπρασία για την ανακαίνιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ, όμως, το έργο πρόκειται να μπλέξει σε ενστάσεις και εργολαβικές διενέξεις.

Και αυτό γιατί από τις 12 εταιρείες και κοινοπραξίες που κατέθεσαν προσφορές, οι 10 απορρίφθηκαν, γιατί σύμφωνα με την επιτροπή του διαγωνισμού «η καθεμία από τις εταιρείες δεν έχει αναγράψει κατά περίπτωση, στην υπεύθυνη δήλωσή της ή στην ενημερότητα πτυχίου ότι δεν έχει κινηθεί σε βάρος της διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση», με βάση σχετικό νόμο που περιλαμβανόταν στη διακήρυξη της δημοπρασίας.

Ετσι για το έργο της αναδιαρρύθμισης του ισογείου του κτηρίου των εξωτερικών ιατρείων - Διοίκησης του Κ.Υ. Κυπαρισσίας, προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η τεχνική εταιρεία "Λεωνίδας Σιώρης και Σία Ε.Ε.", με έκπτωση 43,13%. Μεταξύ των 10 άλλων προσφορών που απορρίφθηκαν, υπήρχε μεγαλύτερη έκπτωση, 46%. Οπως ανακοινώθηκε, τυχόν ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εντός 5 ημερών από τη σχετική ανακοίνωση της επιτροπής του διαγωνισμού.

«Πρόκειται για ένα έργο ενταγμένο στο ΔΕΠΙΝ ΕΣΠΑ, που είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας, διότι θα διευκολύνει τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς.

Στην ίδια ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας αναφέρεται ότι «από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας καταρτίζονται μελέτες για το Κ.Υ. Γαργαλιάνων προς υποβολή τους στο ΔΕΠΙΝ ΕΣΠΑ, κατόπιν των παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν στα Κ.Υ. Πύλου, Μεσσήνης και Αγίου Νικολάου, ενώ είναι σε εξέλιξη οι εργασίες στα Αγροτικά Ιατρεία Μεθώνης, Βλαχόπουλου και Πεταλιδίου».

• Η δημοπρασία για την κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου Πεταλιδίου, προϋπολογισμού 307.000 ευρώ, -έργου που χρηματοδοτείται από το ΔΕΠΙΝ ΕΣΠΑ (της Περιφέρειας) - θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Ιανουαρίου.


Πηγή : eleutheria online