Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ελληνική διατροφική φαρέτρα με ΠΟΠ μεσσηνιακά προϊόντα

Τα 100 έφτασαν τα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ

Στην πέμπτη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα

Η προσθήκη ενός ελαιολάδου στη «φαρέτρα» των ελληνικών προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας και γεωγραφικής προέλευσης αύξησε τον αριθμό τους στα εκατό και η Ελλάδα τα τιμά με διάφορες εκδηλώσεις. Αφορμή είναι η καταχώριση της ονομασίας του ελαιολάδου «ΜΕΣΣΑΡΑ» ως ΠΟΠ, το οποίο ήταν και το 100ό προϊόν ΠΟΠ, κατατάσσοντας πλέον την Ελλάδα 5η ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο, διοργανώνουν εκδήλωση σήμερα στις 11.00 το πρωί για τον εορτασμό των 100 ελληνικών αγροτικών προϊόντων που έχουν καταχωρηθεί στην Ε.Ε. ως προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Γεωγραφικής Ένδειξης, παρουσία του επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Dacian Ciolos, της επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρίας Δαμανάκη και του προέδρου της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Paolo De Castro.

Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, θα χαιρετίσουν η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης. Παράλληλα, το ΥπΑΑΤ, με την επιστημονική συνεργασία του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, θα προχωρήσει στη σύνταξη ειδικής έκδοσης με αναμνηστικά γραμματόσημα αφιερωμένα στα 100 ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ. Τη συγκεκριμένη έκδοση έχουν αναλάβει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. «Προπομπός» της ειδικής έκδοσης είναι η αναμνηστική έκδοση γραμματοσήμων για το 100ό ΠΟΠ, που είναι το ελαιόλαδο «ΜΕΣΣΑΡΑ», η οποία και θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση.


Πηγή : tharros news