Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Άγρια δολοφονία 52χρονου Αρχιμανδρίτη στην Χώρα σοκάρει τη Τριφυλία

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Χώρας Μεσσηνίας από την είδηση ότι βρέθηκε μαχαιρωμένος Αρχιμανδρίτης μέσα στο σπίτι του φέροντας πολλαπλά τραύματα από κουζινομάχαιρο που όπλισε το χέρι του δράστη, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για ειδεχθές πρωτοφανές έγκλημα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το έγκλημα συνέβη αργά το βράδυ του Σαββάτου ή νωρίς τα ξημερώματα της Κυριακής. Κάτοικοι που δεν τον είδαν το πρωί στην εκκλησία ανησύχησαν και γείτονάς του που πήγε στο σπίτι του , βρήκε τον Αρχιμανδρίτη νεκρό με αρκετές μαχαιριές στο σώμα του.

Ο άτυχος Αρχιμανδρίτης είναι ηλικίας 52 ετών και ανήκε στη Μητρόπολη Ολυμπίας-Τριφυλίας, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή, ενώ λειτουργούσε στην Μονή Αγίου Δημητρίου αλλά και σε εκκλησίες της περιοχής.. Για ώρες στην οικία του θύματος παρέμενε η αστυνομία και αναμένουν την Ιατροδικαστή έκθεση για να εξετάσει το νεκρό Αρχιμανδρίτη ο οποίος είχε χάσει τους δύο γονείς του πριν από λίγα χρόνια όπως μας ανέφεραν οι κάτοικοι. Οι περίοικοι δήλωσαν στον 936 fm ότι την προηγούμενη ημέρα το απόγευμα λειτούργησε σε εκκλησία της περιοχής σε γιορτινή ατμόσφαιρα και τον είδαν για τελευταία φορά το απόγευμα του Σαββάτου όταν επέστρεψε στην οικία του. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τα κίνητρα του δράστη καθώς το σπίτι ήταν άνω κάτω.

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΣΤΗ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Το τραγικό συμβάν με την άγρια δολοφονία συγκλόνισε όλη τη Τριφυλία που στο άκουσμά της γέμισε από αγανάκτηση τους πολίτες και ιδίως της Χώρας που τα τελευταία χρόνια έχουν νιώσει την εγκληματικότητα. Η μητρόπολη Τριφυλίας- Ολυμπίας δήλωσε ότι αναμένει την ιατροδικαστική έκθεση εκφράζοντας την οδύνη και θλίψη αλλά και τον αποτροπιασμό της για το τραγικό συμβάν που κανείς δεν μπορεί να πιστέψει βυθίζοντας στο πένθος τον ιερό κλήρο δεδομένου ότι ο 53χρονος παπα Φώτης ήταν γνωστός και αγαπητός παντού.


Πηγή : kyparissiotis