Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Παρουσιάστηκε και η "Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση" Τριφυλίας

ΜΕ σύνθημα 'Υπάρχει και άλλος δρόμος για την Τριφυλία' η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική κίνηση παρουσίασε τις προγραμματικές της θέσεις με την ιδρυτική της διακήρυξη στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης ενώ σύντομα θα ακολουθήσει παρουσία κοινού Συνέντευξη Τύπου συνεχίζοντας τον διάλογο με τους πολίτες.Από την Συντονιστική επιτροπή ο κ. Κώστας Γιακουμάκης προέβη σε απολογισμό της κίνησης με λαικές συγκεντρώσεις στις 3 μεγάλες πόλεις του Δήμου όπου αποτυπώθηκαν τα προβλήματα των δημοτών αλλά και η εγγραφή μελών για πλατιά λαική συμμετοχή με σκοπό να αγκαλιαστεί η κίνηση μέσα από συλλογικές αποφάσεις. Ο ίδιος μίλησε για επαφή με τους πολίτες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, όπου κατατίθεται προτάσεις ενώ με κάλπες θα αναδειχθεί ο επικεφαλής της παράταξης.

Ο Μπάμπης Καλογερόπουλος από τα Φιλιατρά τόνισε ότι τα μέλη της κίνησης καλύπτουν γεωγραφικά όλες τις ενότητες του Δήμου, ενώ η Συντονιστική επιτροπή που θα καταγράψει τις απόψεις των πολιτών ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα πρόσωπα που απαρτίζουν την επιτροπή με σκοπό να καταγράψουν όλες τις απόψεις, αλλά κυρίως τον ουσιαστικό διάλογο ο οποίος θεωρείται ουσιώδης.

3 ΑΞΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η κα Αλεξάνδρα Τσούλου από τα Φιλιατρά ανέπτυξε την φιλοσοφία της κίνησης μέσα από την ιδρυτική διακήρυξη προσθέτοντας ότι "στη κίνηση υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις αλλά μας ενώνει η αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας χωρίς μιζέρια, αδράνεια και φτώχεια, έχουμε όνειρα αλλά και πίστη ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το ζοφερό μέλλον και όχι να επιβιώνουμε απλώς δίχως πάλη". Υπογράμμισε ότι "μας θυμώνει η απαξίωση του Δήμου μας, η αδιαφορία και παθητικότητα της Δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης, η εγκατάλειψη στις γειτονιές αλλά κυρίως το αίσθημα υποβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου" για να επισημάνει ότι "η τοπική αυτοδιοίκησης αποτελεί αυτόνομη βαθμίδα εξουσίας αλλά βάλλεται βάναυσα με τον Καλλικράτη όπου επιβάλλονται ασφυκτικά μέτρα αφαίμαξης οπότε οφείλουμε να οφείλει να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση διαφυλάσσοντας τα δικαιώματα των πολιτών". Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να είναι ενεργοί πολίτες με τη δύναμη της συνεργασίας των πολιτών και όχι οι εντολές των κομματικών παρατάξεων ως ανεξάρτητη κίνηση που θα χαρακτηρίζεται από 3 αρχές λειτουργίας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : best-tv