Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Το καλύτερο βιολογικό λάδι σε διαγωνισμό στη Γερμανία το bio Kalamata

Πρώτο βραβείο για το Βιοκυκλικό Ελαιόλαδο της Στυλιανός Φ. Κοτρώτσης & Σία Ο.Ε.Ε. από το Κορυφάσιο Μεσσηνίας σε διαγωνισμό ελαιολάδου στη διεθνή έκθεση βιολογικών προϊόντων BIOFACH στη Γερμανία. Ως το καλύτερο ανάμεσα σε 76 βιολογικά ελαιόλαδα που συμμετείχαν στα πλαίσια της μεγαλύτερης σε παγκόσμια κλίμακα έκθεσης βιολογικών προϊόντων BIOFACH στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας βραβεύτηκε το έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο του Στέλιου και της Έφης Κοτρώτση από το Κορυφάσιο.

Το λάδι το οποίο έχει παραχθεί και παρασκευαστεί σύμφωνα με το Βιοκυκλικό Πρότυπο και πιστοποιείται εκτός από τη ΔΗΩ σύμφωνα με τον Καν. (Ε.Ε.) 834/2007 και από τη NATURLAND έλαβε κατά την τυφλή γευσιγνωσία τόσο από τα μέλη του πάνελ όσο και από τους επισκέπτες της έκθεσης που είχαν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τα ελαιόλαδα που συμμετείχαν, τους καλύτερους βαθμούς. Βαθμολογήθηκαν συνολικά 76 λάδια από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Τυνησία και Γαλλία σύμφωνα με τα κριτήρια μυρωδιά, γεύση και γενική εντύπωση.

Χωρίς να το γνωρίζουν, τα μέλη του πάνελ βράβευσαν ένα από κάθε άποψη εξαιρετικό ελαιόλαδο. Ο Στέλιος και η Έφη Κοτρώτση δεν είναι μόνο μέλος του Πανελλαδικού Δικτύου Βιοκυκλικής Γεωργίας BIOCYCLIC NETWORK και παράγουν το λάδι τους τηρώντας το Βιοκυκλικό Πρότυπο (το πρώτο ελληνικό πρότυπο Βιολογικής Γεωργίας με διεθνή αναγνώριση), αλλά ελέγχονται πέρα από τον πιστοποιητικό οργανισμό βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ όσον αφορά στα Πρότυπα Βιοκυκλικής Ποιότητας και Naturland επιπλέον και από την ελβετική bio.inspecta.


Πηγή : kalamata news