Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Αλευράς

«ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ»

Τη Δευτέρα θα υποβάλει την παραίτησή του από αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, ανακοίνωσε νωρίτερα ο Παναγιώτης Αλευράς, τονίζοντας ότι ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, άδειασε πολιτικά τους συμβούλους του από το ΠΑΣΟΚ, όταν πήγε και ζήτησε τη στήριξη της Ν.Δ., χωρίς να συζητήσει καν μαζί τους…

Ο Παναγιώτης Αλευράς ανακοίνωσε επίσης ότι συστρατεύεται με το αυτοδιοικητικό σχήμα που προσπαθήσει να δώσει μια καλύτερη προοπτική στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα από ρηξικέλευθες προτάσεις, εννοώντας προφανώς το συνδυασμό του οποίου ηγείται ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Γιώργος Δέδες.

Ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι με τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες, όχι μόνο από τον ίδιο, που όμως δεν βγήκαν στη δημοσιότητα προκειμένου να προχωρήσει, όπως είπε, η προσπάθεια που γινόταν προς όφελος των κατοίκων της Πελοποννήσου. Η πρώτη μεγάλη διαφωνία ήταν για την υπόθεση των λιγνιτωρυχείων της Κορώνης. Όπως υπογράμμισε ο Παναγιώτης Αλευράς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Μεσσηνίας κατάφεραν να εμποδίσουν τον περιφερειάρχη να φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να ληφθεί μια απόφαση που θα στρεφόταν κατά της περιοχής και των συμφερόντων της. Η δεύτερη μεγάλη διαφωνία ήρθε με την υπόθεση του σκουπιδεργοστασίου στην Καλλιρρόη, για την οποία ο Παναγιώτης Αλευράς είπε ότι δημόσια εξέφρασε τη θέση ότι κάτι τέτοιο στρέφεται ενάντια στις αναπτυξιακές προοπτικές της ευρύτερης περιοχής. Η οριστική ρήξη ήρθε, όπως τόνισε, όταν ο Πέτρος Τατούλης ζήτησε και εξασφάλισε τη στήριξη της Ν.Δ., αδειάζοντας πολιτικά τους συμβούλους του που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αγωνίστηκαν μαζί του το 2010 για το εγχείρημα της Νέας Πελοποννήσου.

Επιπλέον σημείωσε ότι στο έργο του δεχόταν παρεμβάσεις, δεν θέλησε όμως να αναφερθεί συγκεκριμένα σε αυτές. Ο Παναγιώτης Αλευράς αρνήθηκε ότι φεύγουν από την παράταξη Τατούλη εκείνοι που θα χάσουν τα αξιώματά τους τώρα που ο περιφερειάρχης συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι δεν είναι από εκείνους που δίνουν τα πάντα για την καρέκλα ούτε είχε κάποιες ιδιαίτερες απολαβές από το αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη. Επιπλέον σχολίασε ότι παραιτείται αυτό του επιβάλλει να κάνει το ήθος του και όχι επειδή το ζητούν κάποιοι άλλοι, προσθέτοντας ότι σε εκείνους που λογοδοτεί είναι μόνο στους πολίτες που τον εξέλεξαν πρώτο σε ψήφους σε όλη την Περιφέρεια.

Κατά τα άλλα ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέστηκε στα τρία χρόνια της θητείας του, τονίζοντας ότι είναι επιτυχημένο και σημειώνοντας ότι η επιτυχία αυτή οφείλεται στους υπαλλήλους, τα στελέχη και τους συνεργάτες του στην Περιφερειακή Ενότητα.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal