Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Χιλιάδες κόσμου ξεφάντωσαν στο μεγάλο Καρναβάλι των Φούληδων

Χιλιάδες κόσμου ξεφάντωσαν χθες το μεσημέρι στο μεγάλο, τρελό 12ο Καρναβάλι των Φούληδων στα Φιλιατρά, που με τη στήριξη και τη συμμετοχή του κόσμου έχει, πλέον, γίνει θεσμός και κάθε χρόνο γίνεται μεγαλύτερο και καλύτερο! Τα Φιλιατρά «βούλιαξαν» από κόσμο, κάθε ηλικίας, από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας και όχι μόνο. Ο βροχερός καιρός δε στάθηκε ικανός να μειώσει την ένταση του κεφιού και τη συμμετοχή του κόσμου και αποδείχθηκε περίτρανα ότι, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, ο κόσμος διψά για λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς, μακριά από σκοτούρες και προβλήματα της καθημερινότητας που τον ταλανίζουν, και ψάχνει εναγωνίως τρόπους και χώρους δημιουργικής έκφρασης και ξεφαντώματος.

Οι Φιλιατρινοί απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως διαθέτουν αστείρευτη δύναμη και ανεξάντλητο χιούμορ και με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, στο Καρναβάλι των Φούληδων, σατίρισαν την επικαιρότητα, καυτηρίασαν και στηλίτευσαν πρόσωπα και πολιτικές - οικονομικές καταστάσεις στη χώρα και, παράλληλα, έστειλαν μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας προς όλους! Αξίζει να τονισθεί πως, εκτός από συλλόγους, φορείς, σχολεία και κατοίκους των Φιλιατρών, στο Καρναβάλι των Φούληδων και την παρέλαση πήραν μέρος αρκετά γκρουπ από την Κυπαρισσία, με τον ΜΕΣΚ, τον ΔΙΩΝΑ και παρέες μαθητών και πολιτών να συμμετέχουν και να κατακτούν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Εκατοντάδες, δε, κάτοικοι της Κυπαρισσίας παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις! Φιλιατρά και Κυπαρισσία ήταν μαζί σ' αυτή τη γιορτή, στο 12ο μεγάλο, τρελό Καρναβάλι των Φούληδων στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για ενότητα, συνεργασία, συναντίληψη και αρμονική συνύπαρξη και συμπόρευση για να κερδηθεί μέλλον. Μόνο όλοι μαζί οι κάτοικοι της Τριφυλίας μπορούν να ανοίξουν προοπτική για τον τόπο! Μιζέριες και άκρατοι τοπικισμοί και εγωκεντρισμοί, αποτελούν αγκυλώσεις του παρελθόντος που δεν οδηγούν πουθενά, αλλά αντίθετα απομονώνουν και περιθωριοποιούν! Βεβαίως, στο Καρναβάλι την «τιμητική» τους είχαν και υποψήφιοι δήμαρχοι και υποψήφιοι σύμβουλοι, ενόψει των δημοτικών εκλογών, που τη «γλίτωσαν» όμως, επειδή δεν έγινε «κάψιμο του Καρνάβαλου», όπως έλεγαν αστειευόμενοι ασφαλώς πολίτες μέσα στο κλίμα των ημερών!

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Πηγή : tharros news