Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Μαλλιά κουβάρια στο Δ.Σ. Τριφυλίας για μίσθωση απορριματοφόρου

Θέμα τέθηκε στο Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ για το θέμα της παράτασης αποκομιδής απορριμμάτων στις ενότητες Αετού, Αυλωνας και Τριπυλας με το κόστος να παραμένει μεν μειωμένο αλλα τα ποσά που ξοδεύτηκαν τα τελευταία χρόνια να θεωρούνται υπέρογκα. Να τονίσουμε οτι ήδη η Οικονομική επιτροπή είχε αποφάσισε οτι δεν μπορεί ο Δήμος να αγοράσει νέο απορριμματοφόρο καθώς το ποσο των 60000 ευρω να μην επαρκεί για την αγορα του αλλα μπορεί να γίνει μίσθωση απορριμματοφόρου.

Ο κ.Κουκουμης μίλησε με σκληρή γλώσσα για εξυπηρέτηση των εργολάβων χωρις ο Δήμος να κάνει ποτέ έρευνα αγοράς για την διαχείριση του προβλήματος. Νωρίτερα η Κα ΠΑΝΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΥ και ο κ. Κυριακουλοπουλος μίλησαν οτι στο παρά πέντε εκβιαστικά δεν μπορούν να τίθεται διλληματα. Το κόστος αγοράς απορριμματοφόρου συμφωνα με το υπουργείο πληρώνοντας τους όρους της Ε.Ε. αγγίζει τις 170.000 ευρω το οποίο προς το παρόν δεν μπορεί να καλυφθεί παρότι μπορεί να γίνει απόσβεση.

Ο κ.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ πρόσθεσε οτι χρόνια τωρα ξοδεύτηκε 1 εκ. Ευρω για την αποκομιδή σε 3 περιοχές όταν ο Δήμος και ιδίως η δημοτική αρχή θα μπορούσε να προνοήσει για την αγορά απορριμματοφόρου την στιγμή που δεν υπάρχει σχεδιασμός του δήμου για την αποκομιδή απορριμμάτων. Ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής κ. ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ εξήγησε οτι το κόστος των 60000 ευρω δεν μπορεί να υπερβεί το Λογιστηριο ποσο το οποίο μπορεί να ξοδεύει μονο για τις απευθείας αναθέσεις αλλα το θέμα μπορεί να προγραμματιστεί στο μέλλον...

Ο κ. ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ είπε οτι υποτιμούν την νοημοσύνη μας όταν μπορεί να γίνει τροποποίηση ποσού. Πάντως σύμβουλοι θεώρησαν εκβιαστικό το διλληματα απόφασης στο παρά πέντε καθώς τα οχήματα του Δήμου δεν επαρκούν και πολλές φορές μένουν"στο δρόμο. Ο Κ.ΚΟΛΛΙΑΣ τόνισε οτι ο δήμος κατάφερε να μαζεύει τα σκουπίδια με λιγότερα χρήματα απο οτι στο παρελθόν μεςω αναθεςεων. Τελικα το θέμα ενοικιαςης απορριμματοφόρων με απευθείας ανάθεση για εξυπηρετηςη 3 ενοτήτων εγκρίθηκε κατα πλειοψηφία χωρις όμως την μεσολάβηση εργολάβων με προσωπικό του Δήμου. Λευκό ψήφισε η μείζον αντιπολίτευση.


Πηγή : kyparissiotis