Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ο Σύλλογος Καφεπωλών Γαργαλιάνων καλεί τον εμπορικό κόσμο της Τριφυλίας σε αγώνα κατά του ΟΑΕΕ

«Χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και χάνουν το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης»,επισημαίνουν μέλη του Συλλόγου Καφεπωλών Γαργαλιάνων. Διαγραφή οφειλών στον ΟΑΕΕ θα διεκδικήσουν ανασφάλιστα μέλη του στη Θεσσαλονίκη, ανάλογη κίνηση ετοιμάζεται και στην περιοχή της Τριφυλίας με μπροστάρη το Σύλλογο Καφεπωλών Γαργαλιάνων. Τη διαγραφή των οφειλών τους γαι το χρόνο της μη παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των τόκων και των προσαυξήσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών, διεκδικούν δικαστικά από τον ΟΑΕΕ τα ανασφάλιστα μέλη του στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι του νεοσύστατου συλλόγου «ανασφαλίστων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ» νομού Θεσσαλονίκης, το επόμενο διάστημα σκοπεύουν να καταθέσουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.Ισχυρίστηκαν ότι εάν ήταν χαμηλότερες οι εισφορές και η ρύθμιση των δόσεων «της τάξης των 200 ευρώ το μήνα» ο ΟΑΕΕ «δε θα είχε σήμερα 400.000 ανασφάλιστους λόγω αδυναμίας καταβολής εισφορών και έλλειμμα, αλλά πλεόνασμα έως και μισό δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως».

Όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΕΕΘ Χρήστος Νικολόπουλος από τα 40.000 ενεργά μέλη του ΕΕΘ, οι 20.000 είναι ανασφάλιστοι. «Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στους αυτοαπασχολούμενους, που είναι ανασφάλιστοι σε ποσοστό 90%» τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Γιώργος Ηλιάδης.Εκπρόσωποι του συλλόγου ανασφαλίστων αναφέρθηκαν σε περιστατικά συνεπών για πολλά χρόνια ασφαλισμένων, που λόγω κρίσης αδυνατούν να πληρώσουν και τιμωρούνται με φυλάκιση από τα δικαστήρια, ενώ κινδυνεύουν και με κατασχέσεις και ζήτησαν να μειωθούν οι εισφορές, να διαγραφούν οι προσαυξήσεις και να ρυθμιστούν «ρεαλιστικά» οι οφειλές.Γενικό προσκλητήριο προς όλο τον εμπορικό κόσμο της Τριφυλίας από το Σύλλογο Καφεπωλών Γαργαλιάνων καθώς το θέμα αφορά όλους ώστε να δημιουργήσουν ανάλογο σύλλογο.Τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις στο θέμα και θα υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις.

Με πληροφορίες και από το garglianoionline.


Πηγή : radio 936