Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Διογκώνονται τα κόκκινα δάνεια και στη Τριφυλία - Μείωση φορολογίας και βαρών το κλειδί

ΣΟΒΑΡΟ αντίκτυπο προκαλεί στη Τριφυλία μετά την αποκάλυψη για το θέμα των κατασχέσεων από την ΔΟΥ Μεσσηνίας και το καυτό ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Πρόσφατα ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Σεκλός τόνιζε ότι η δικαστηριακή ύλη έχει αυξηθεί λόγω του φόρτου υποθέσεων με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ενώ νομικοί της περιοχής εκτιμούν ότι οι αιτήσεις έχουν αυξηθεί από το 2013 μέχρι σήμερα.

Την Τριφυλία επισκέφθηκε πάντως ο Πρόεδρος του Συλλόγου υπερχρεωμένων νοικοκυριών Ελλάδας κ. Γιάννης Καλαντζής που εδρεύει στη Πάτρα ως κεντρικό παράρτημα ο οποίος ανέφερε ότι "ο Σύλλογος απευθύνεται σε όλους τους Ελληνες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ο οποίος στοχεύει στην ενημέρωση, πληροφόρηση, παρακολούθηση, καθοδήγηση για την υπερχρέωση που υφίσταται οι Έλληνες με ύφεση ιδίως σε επαγγελματίες εμπόρους καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής χρεών όχι από δική του υπαιτιότητα αλλά από τις αυξήσεις και επιτόκια που επιβάλλουν οι τράπεζες". Υπογράμμισε ότι η Τριφυλία από το 2011 έχει αρκετά μέλη με αντιπροσώπους σε αρκετές περιοχές, εκτιμώντας ότι η κατάσταση δεν είναι αισιόδοξη καθώς καθημερινά λόγω των απολύσεων, αδράνεια στο δημόσιο τομέα ο κόσμος που εμφανίζει υπερχρέωση ανέρχεται σε μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας.

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Επισήμανε ότι "πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ως μεσογειακός λαός θέλαμε η σύζυγος να μην εργάζεται κι έτσι τα οικιακά που περιγράφονται ως επάγγελμα πρέπει να καταγραφούν σε κάρτα ανεργίας και είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες παρουσιάζουν για το λόγο αυτό αυξητικά ποσά ανεργίας και υπερχρέωσης" για να εξηγήσει ότι "δυστυχώς η διογκωμένη ανεργία η οποία σε σχέση με τη μείωση μισθών τα κόκκινα δάνεια θα αυξάνονται περισσότερο διότι ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί καθώς οι οικογένειες πρέπει να λύσουν αφενός μεν το επισιτιστικό πρόβλημα διαβίωσης και αφενός δε να συμβάλλουν ως φορολογούμενοι στο ελάχιστο στα έσοδα του κράτους". Κατέληξε λέγοντας ότι "πρέπει να γίνουν δυνατές ρυθμίσεις από την πολιτεία ώστε οι φορολογικοί συντελεστές να μειωθούν καθώς το 2014 οι φόροι έχουν αυξηθεί σημαντικά ακόμα και για έναν άνεργο με το ελάχιστο ποσό να αγγίζει τα 350 ευρώ οπότε κατανοούμε ότι υπάρχει πρόβλημα". Τέλος ποσοτικά οι αγροτικές περιοχές αφήνουν εισόδημα σε σχέση με αστικές περιοχές απλώς οι συνθήκες είναι αυτές που διαφοροποιούνται σε ότι αφορά την διαβίωση μεταξύ επαρχίας και κέντρου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : radio 936