Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Αγανάκτηση στο Μάραθο για το γεφύρι της... Άρτας!

Αγανακτισμένοι είναι οι επαγγελματίες του Μαράθου καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το γεφύρι στο Λαγκούβαρδο και άρα δεν έχει αποκατασταθεί η οδική σύνδεση του χωριού τους με ένα μεγάλο τμήμα της Τριφυλίας και όχι μόνο.

Σε σύσκεψη των επαγγελματιών της περιοχής ενόψει της νέα τουριστικής περιόδου, το θέμα απασχόλησε έντονα τους επαγγελματίες και είναι χαρακτηριστικό πως υπήρχε πρόταση για δυναμικές κινητοποιήσεις -ακόμη και για κλείσιμο του δρόμου προς τους Γαργαλιάνους -αν δεν ολοκληρωθεί άμεσα το έργο.

Το έργο έχει μεν φτάσει στο τελικό στάδιο, όμως οι επαγγελματίες της περιοχής ζητούν την ολοκλήρωσή του αν είναι δυνατό και μέσα σε αυτή την εβδομάδα, και σίγουρα πριν την 25η Μαρτίου ώστε να μη χάσουν μια ακόμη αργία.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπαν επαγγελματίες της περιοχής, το χωριό τους και η τοπική τους οικονομία ζει από τον τουρισμό και τον κόσμο που το επισκέπτεται για να απολαύσει το φαγητό του δίπλα στη θάλασσα. Πλέον μας επισήμαναν έχει έρθει άνοιξη, ο καιρός είναι πολύ καλός αλλά με τον Μάραθο οδικά αποκλεισμένο τα μαγαζιά του χωριού δεν μπορούν να δουλέψουν.

Μάλιστα μας τονίστηκε πως σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουν το μόνο που απομένει για την ολοκλήρωση του έργου είναι η μεταφορά μιας κολόνας και να πέσει άσφαλτος. Όσον αφορά την κολόνα η μεταφορά της πληρώθηκε και μπορεί να γίνει άμεσα, ενώ και το να πέσει ασφαλτοτάπητας είναι υπόθεση 1-2 ημερών.

Αυτό που ζητούν είναι να επισπευστούν οι εργασίες ώστε να αρθεί ο αποκλεισμός του χωριού τους, που αποτελεί πλήγμα για πολλά επαγγέλματα.

Κ. Μπ.


Πηγή : eleutheria online