Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Πρώτη η Καλαμάτα σε αύξηση τουριστικών κρατήσεων κατά 122% για το 2014

ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ της τουριστικής ανάπτυξης της Καλαμάτας φανερώνει αφ’ ενός η συνεχής αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο και επιβεβαιώνεται αφ’ ετέρου από τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Σύμφωνα με στοιχεία του SETE intelligence, η μεγαλύτερη αύξηση προβλέπεται κατά:

  • 122% στην Καλαμάτα
  • 85% στην Μύκονο
  • 84% στην Σκιάθο
  • 52% στην Κεφαλονιά
  • 46% στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με το ΣΕΤΕ η Καλαμάτα (η Μεσσηνία γενικότερα) γίνεται ουσιαστικά ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς μετά τη Μύκονο και τη Σαντορίνη και σ’ αυτό σημαντικότατο ρόλο παίζει η λειτουργία της Costa Navarino και η συστηματική διαφημιστική προβολή, καθώς και το πρόγραμμα «Μυθική Πελοπόννησος» που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τελικά, οι τουρίστες που θα επισκεφθούν την χώρα μας θα φθάσουν τα 19 εκατομμύρια. Αυτοί που φαίνεται να προτιμούν περισσότερο τη χώρα μας είναι Βρετανοί, Ιταλοί, Ρώσοι, Γερμανοί, Πολωνοί, Σουηδοί και Γάλλοι.

Από την ίδια μελέτη, προκύπτει, επίσης, η μεταβολή του μίγματος εισερχόμενων πτήσεων με τις τακτικές πτήσεις να είναι πλέον περισσότερες από τις πτήσεις τσάρτερ (51% τακτικές / 49% τσάρτερ). Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη διότι δείχνει ότι εξελίσσονται στη χώρα μας συνθήκες μεγαλύτερης ισορροπίας στα τουριστικά δίκτυα διανομής, άρα και στη ζήτηση.

ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Περίπου μισό εκατομμύριο τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση κατά 26%. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το πρώτο τρίμηνο του έτους αφίχθησαν στη χώρα μας περίπου 1,2 εκατ. τουρίστες και οι εισπράξεις άγγιξαν τα 490 εκατ. ευρώ, με αύξηση σχεδόν 22% σε σχέση με πέρσι. Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών καταλαμβάνουν οι Γερμανοί με 82.000 επισκέπτες στο τρίμηνο και ακολουθούν οι Βρετανοί, οι Αμερικάνοι, οι Ρώσοι και οι Γάλλοι. Στα έσοδα από τουρισμό θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τα έσοδα κρουαζιέρας, τα οποία δεν υπολογίζονται από ΣΕΤΕ και Τράπεζα της Ελλάδας.


Πηγή : simaia news