Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Κυπαρισσία: «Βατό» το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Αισιοδοξία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις «Βατό» χαρακτηρίζουν το θέμα της πρώτης μέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Έκθεση), οι μαθήτριες και οι μαθητές που έγραψαν στο εξεταστικό κέντρο του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας. Όπως, δε, έλεγαν, το άγχος τους για τις εξετάσεις, μετά την πρώτη μέρα, «φεύγει» και τις αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία. Μετά το πέρας της χθεσινής εξέτασης, έξω από το Λύκειο, μιλήσαμε με μαθήτριες και μαθητές και μεταφέρουμε τι δήλωσαν στο «Θ»:

Δώρα Μορελάτου: «Ήταν σχετικά εύκολο το θέμα, αλλά υπήρχε αρκετό άγχος. Όλα πήγαν καλά. Γενικότερα, μέχρι το τέλος των εξετάσεων θα υπάρχει άγχος, αλλά ελπίζουμε να πάνε όλα καλά».

Τόνια Μητροπούλου: «Το ξεκίνημα ήταν με πολύ άγχος, αλλά εντάξει. Ήταν και λίγο δύσκολα, αλλά και εύκολα μερικά. Υπάρχει άγχος για τις εξετάσεις».

Μαρία Κομποχόλη: «Κάποιος που είχε διαβάσει, πιστεύω ότι έγραφε. Είχαμε αρκετό άγχος, πρώτη μέρα, αλλά τώρα έχει φύγει μεγάλο μέρος του».

Ελευθερία Θεοχαροπούλου: «Ήταν σχετικά εύκολα. Έφυγε πολύ βάρος από μέσα μου. Όποιος είχε διαβάσει, έγραφε, αλλά πιστεύω ότι μπορούσες και να αυτοσχεδιάσεις κιόλας. Δεν ήταν κάτι δύσκολο».

Μαρία - Ιωάννα Γκόγκα: «Το θέμα θεωρώ ότι ήταν αναμενόμενο. Δεν ήταν δύσκολο. Τα ερωτήματα ήταν πάρα πολύ βατά. Εμένα δε μου φάνηκε δύσκολο. Δεν είχα άγχος και νομίζω ότι γενικότερα στην τάξη δεν είχε κανένας άγχος, ούτε απρόοπτα υπήρχαν».

Όλγα Διαμάντη: «Τα θέματα δεν ήταν προφανή, ήθελαν σκέψη, αλλά αν κάποιος είχε διαβάσει, μπορούσε και να τα λύσει. Άγχος σίγουρα υπάρχει, για τα αποτελέσματα. Θα δείξει η συνέχεια. Σημασία έχει η καλή αρχή».

Αίαντας Δρακόπουλος: «Πρώτο μάθημα σήμερα, καλά τα πήγαμε. Δεν υπάρχει άγχος, εννοείται αυτό. Δεν πρέπει να υπάρχει άγχος. Θεωρώ ότι το θέμα ήταν προσιτό για όλους. Ελπίζω ότι όλοι θα έχουμε πάει πάρα πολύ καλά. Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια σε όλους. Δύναμη και θέληση, πάνω απ’ όλα, σε όλους».

Δημοσθένης Χρονόπουλος: «Γράψαμε το πρώτο μάθημα. Νεοελληνική Γλώσσα, Έκθεση όπως το λένε οι περισσότεροι. Ελπίζω πως όλοι θα τα έχουμε πάει καλά. Το θέμα ήταν αρκετά καλό και πιστεύω ότι όλοι θα έχουν πετύχει το στόχο τους. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και καλή συνέχεια».

Δημήτρης Αποστόλου: «Δίναμε σήμερα το πρώτο μάθημα. Νεοελληνική Γλώσσα. Τα θέματα ήταν βατά. Για τον ανθρωπισμό έπεσε. Δυσκολευτήκαμε λίγο στα συνώνυμα και στα αντώνυμα, αλλά, πιστεύω, δεν υπήρχε θέμα. Ο διαβασμένος θα γράψει. Ούτε άγχος ούτε αρρώστιες, τίποτα. Όποιος έχει διαβάσει συστηματικά κι έχει κάνει φιλότιμη προσπάθεια, θα αποδώσει στο τέλος».

Γιώργος Αντωνόπουλος: «Το θέμα εύκολο ήταν, δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν πολύ δύσκολο. Άγχος υπήρχε, φυσικά. Πιστεύω, καλά έχουμε πάει όλοι. Θα ανταμειφθούν οι κόποι».

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Πηγή : tharros news