Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Στην τελική ευθεία το Οικοτουριστικό Πάρκο Καϊάφα!

Ένα πολύ σημαντικό έργο, το Οικοτουριστικό πάρκο Καϊάφα, που αναμένεται να βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της νότιας Ηλείας, βρίσκεται στο στάδιο των τελικών αδειοδοτήσεων. Στις 10 Ιουνίου επιτροπή του ΕΟΤ θα βρεθεί στην περιοχή προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για την οριστικοποίηση του φακέλου, που όπως είναι γνωστό έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Άμεση επίσης θα είναι η συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών, η οποία θα γνωμοδοτήσει για πράξεις αποχαρακτηρισμού σημείων στο νησάκι περιμετρικά της λίμνης. Σε ό,τι αφορά το έργο, πρόκειται να δημιουργηθεί ένας οικοτουριστικός παράδεισος 3.500 στρεμμάτων.

Στην είσοδο του οικοτουριστικού πάρκου θα στηθεί ένα κέντρο υποδοχής και πληροφοριών με τους βοηθητικούς χώρους που απαιτούνται. Οι κατασκευές γενικότερα θα είναι ήπιες για να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον. Τα αυτοκίνητα δεν θα περνούν μέσα στο πάρκο αλλά θα εξασφαλιστεί σκιασμένος χώρος έκτασης έξι στρεμμάτων. Οι επισκέπτες θα έχουν δύο επιλογές: Να περπατήσουν προς τη λίμνη και την παραλία, ή να νοικιάσουν ένα οικολογικό όχημα. Τα ποδήλατα θα επιτρέπονται παντού, εκτός των απόλυτα προστατευόμενων περιοχών ή των χώρων αποκλειστικά πεζοπορίας.

Στο επίκεντρο του οικοπάρκου θα δεσπόζει η «πρωτεύουσα» το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης όπου οι επισκέπτες θα βρουν τα ξενοδοχεία, την εκκλησία, το εστιατόριο και πολλά άλλα, σε ένα χώρο που θα διαμορφωθεί σαν ένα μικρό χωριό στην πλατεία του οποίου θα οργανώνονται υπαίθρια αγορά και πανηγύρια.


Πηγή : kyparissiotis