Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Αγανάκτηση γονέων στο 1ο νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας

ΤΗΝ πλήρη αντίθεσή τους στην υποβάθμιση και λειτουργία ζωνών στα Νηπιαγωγεία με..συνέπειες για γονείς και νήπια εξέφρασαν γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας που προχώρησαν σε συλλογή υπογραφών έξω από το κτίριο εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις αλλαγές που ζητούνται με...την αρωγή του Δήμου.

Ο εκπρόσωπος των γονέων κ. Διονύσιος Βίγλιαρης μίλησε για την πάγια θέση των γονέων λέγοντας ότι άλλαξε η κατανομή ζωνών στη Κυπαρισσία με αποτέλεσμα να μείνουν λιγοστά σχολεία στο σχολείο με αποτέλεσμα να κλείσει μέσω υποβάθμισης του. Στο κείμενο αναφέρει ότι καταγγέλλουν την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Τριφυλίας, τον Προιστάμενο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα, θεωρώντας ότι είναι άδικη η κατανομή ζωνών στα 3 Νηπιαγωγεία, προσθέτοντας ότι "ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται με το να στοιβαχθούν παιδιά σε μια μόνο αίθουσα κουζινάκι στο 2ο Νηπιαγωγείο, την ώρα που υπάρχει το διώροφο κτίριο κληροδότημα της κας Κούλας Ιωαννίδου και καλύπτει ανάγκες περισσότερων νηπίων αν χρειαστεί με 2 μεγάλες αίθουσες, κήπο και χώρο παιχνιδιού" προτείνοντας μάλιστα να φοιτήσουν νήπια στο σχολείο που μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερα από 70 παιδιά.

ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Καταλήγοντας μίλησε για ένα κληροδότημα που δεν κοστίζει στο Δημότη και διαθέτει όλες τις ανέσεις ενώ εκτίμησε ότι αν απαξιωθεί οι κληρονόμοι θα ζητήσουν την επιστροφή του αφού μπορεί να λειτουργεί μόνο ως Νηπιαγωγείο. Ζητούν μάλιστα το θέμα να έρθει στο επόμενο Δ.Σ. με το κτίριο να δουλεύει από το 1988, ενώ μπορούν να εξυπηρετηθούν οι επόμενες γενιές με τον καλύτερο τρόπο...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ.


Πηγή : radio 936