Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

52χρονος από τη Ζαχάρω σκότωσε τη φίλη του και φύλαγε το πτώμα στο σπίτι του επί έναν μήνα

Επιμέλεια: Γιάννης Σπυρούνης

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη στους Αμπελοκήπους στην Αθήνα. Ένας 52χρονος άνδρας από τη Ζαχάρω, σκότωσε την φίλη του και φύλαγε το πτώμα της στο διαμέρισμα του ενώ το έγκλημα αποκαλύφθηκε την περασμένη Κυριακή. Στο υπνοδωμάτιο είχε κρεμάσει... αρωματικά χώρου για να καλύπτει τη μυρωδιά του πτώματος. Ο δράστης από τη Ζαχάρω, τόσο από τη διαπίστωση των γιατρών όσο και από τα όσα φέρεται να δήλωσε ο πατέρας του στους αστυνομικούς, φαίνεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ θύμα είναι η 48χρονη σύντροφός του από την Ιρλανδία. Το περασμένο Σάββατο, στις 31 Μαίου 2014, ο ίδιος ο δράστης επικοινώνησε με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, υποστηρίζοντας ότι στο διαμέρισμα 1ου ορόφου, πολυκατοικίας στην οδό Ευρυτανίας 32 στους Αμπελοκήπους, είχε το πτώμα της συντρόφου του. Κατά μια άλλη πηγή, οι γείτονες ήταν αυτοί που ενημέρωσαν την Αστυνομία για την ύπαρξη έντονης δυσοσμίας προερχόμενης από το διαμέρισμα του δράστη.

Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν πήγαν στο σπίτι. Στο γεμάτο με κρεμασμένα αρωματικά χώρου υπνοδωμάτιο, και σε ένα σκηνικό «ιεροτελεστίας», βρήκαν τοποθετημένο πάνω στο κρεβάτι το άψυχο σώμα της 48χρονης Ιρλανδής. Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, χωρίς να μπορούν να εντοπιστούν εξωτερικά τραύματα. Ο 52χρονος άντρας υποστήριζε ότι δεν την είχε σκοτώσει ο ίδιος και φώναζε στους αστυνομικούς «δεν την σκότωσα εγώ, δεν την σκότωσα εγώ». Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο θάνατος της είχε επέλθει πριν από τουλάχιστον 25 ημέρες, σε χρόνο που πιθανόν σχετίζεται με έναν άγριο καυγά και συμπλοκή ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο δράστης είχε ασκήσει έντονη σωματική βία σε βάρος της, που πιθανόν προκάλεσε τον θάνατό της, κάτι όμως που θα διαπιστωθεί από την νεκροτομή και την τοξικολογική εξέταση. Το θύμα εργαζόταν σε μπαρ της περιοχής, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελούσε διαρκή αφορμή έντονων καυγάδων ανάμεσά τους.

Ο 52χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έδειξε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είχε επιθετική συμπεριφορά. Την περασμένη Κυριακή, ο 52χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης του 33ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών. Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τον πατέρα του 52χρονου που κατοικεί στην Ζαχάρω Ηλείας και ο ίδιος τους είπε: «Ο γιος μου δε στέκει στα καλά του, έχει ψυχολογικά προβλήματα».


Πηγή : radio 936