Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Με ηλιοφάνεια και βροχερά διαλείμματα γιόρτασε σήμερα η Κυπαρισσία

Ο νυν και ο επόμενος δήμαρχος Τριφυλιάς, Κώστας Κόλλιας και Τάκης Κατσίβελας
και ανάμεσά τους ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

Με ήλιο αλλά και με βροχή, κατά διαστήματα, κορυφώθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Κυπαρισσία, για την Αγία Τριάδα και την Πεντηκοστή. Ήταν η τελευταία μεγάλη γιορτή στο Δήμο Τριφυλίας με δήμαρχο τον Κώστα Κόλλια…

Επίκεντρο της γιορτής ήταν η Πάνω Πόλη της Κυπαρισσίας και ο ιστορικός ναός της Αγίας Τριάδας, όπου στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων το Σάββατο στην Κυπαρισσία πραγματοποιήθηκε Λευκή Νύχτα, με μεγάλες προσφορές από τα καταστήματα που λειτούργησαν μέχρι αργά το βράδυ και με πολλές μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις. Επίσης, το Σάββατο έφτασε στην Κυπαρισσία και το εκδρομικό τρένο, που είχε ξεκινήσει από τον Πύργο, πήγε στο Λεύκτρο της Μεγαλόπολης, ενώ χθες, Κυριακή, πήγε στην Καλαμάτα.

Επιπλέον, στην πλατεία της Πάνω Πόλης έγινε χθες το βράδυ το πανηγύρι με λαϊκή ορχήστρα. Το πρωί, μετά τη λιτάνευση της εικόνας από την Αγία Τριάδα στην κάτω πόλη και την υποδοχή της στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως, ο Δήμος Τριφυλίας πραγματοποίησε μικρή δεξίωση στους επίσημους προσκεκλημένους του.

Παραβρέθηκαν ο νεοεκλεγείς επόμενος δήμαρχος Τριφυλίας, Τάκης Κατσίβελας, οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης και πολλοί τοπικοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων, όπως και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ, Περικλής Μαντάς.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal