Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή στα Φιλιατρά

Ανοικτά θα είναι, μετά από απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, τα εμπορικά καταστήματα στα Φιλιατρά αυτή την Κυριακή, παραμονή της εορτής του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους.

Τα καταστήματα θα ανοίξουν από τις 10.30 το πρωί με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας και χωρίς να είναι υποχρεωτικό, όπως επισήμανε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου Σταμάτης Τσίγκανος, ώστε η πόλη με ζωντάνια να υποδεχθεί τους επισκέπτες της.

Ο κ. Τσίγκανος επισήμανε ότι αυτή η σκέψη εκφράστηκε από τους περισσότερους επαγγελματίες της πόλης επειδή είναι αργία η παραμονή της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους και η απόφαση ελήφθη από το νέο Δ.Σ. ώστε να μην υπάρχει μια πόλη κλειστή αυτή την ημέρα αλλά μια πόλη φωτεινή με ανοιχτά τα μαγαζιά της, που θα υποδεχθεί και θα καλωσορίσει τον κόσμο που θα την επισκεφθεί.

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online

Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος, Προϋπολογισμού & Ετήσιου Προγράμματος Δράσης Δήμου Τριφυλίας

Υπάρχει μια υποχρέωση 61.000 ευρό, -που δεν είχε υπολογιστεί- για να τελειώσει η ζωαγορά Κοπανακίου. Πως την καλύψατε Δήμαρχε; Ισόποσα και ισόρροπα …αφαιρώντας έργα μόνο από τον πρώην Δήμο Αετού. Το ίδιο ακριβώς που …δεν έγινε με το 1 εκατομμύριο που μας πήρε η ΕΔΟΣ για την αποχέτευση της πρωτεύουσας; Εκεί η εταιρία πληρώθηκε με χρήματα των πολιτών όλου του Δήμου, εδώ γιατί μόνο από τα χρήματα των πολιτών του Δήμου Αετού; Μήπως μεθαύριο που θα έχει έσοδα η ζωαγορά, θα μένουν εδώ τα έσοδα- όπως …δεν μένουν, τα έσοδα από το Κυριακάτικο παζάρι μας;-.

Και αλήθεια τι χρήματα έμειναν για έργα στα χωριά μας; Στο βίντεο που ακολουθεί θα μάθετε για το νερό που …δεν έχει το Καμάρι, τις …τρούπες που δεν βουλώνουν από μόνες του, το σκουπιδιάρικο που θ΄αγοράσουμε και το γνωστό …ψιλομπάχολο μεταξύ των δημοτικών αρχόντων μας. Θα ακούσετε τον Δήμαρχο να λέει ότι …δεν έχει το κουμάντο του Δήμου μας και σύμβουλο της αντιπολίτευσης να …ομολογεί την …πλάτη που βάλανε στην δημοτική αρχή. Τελειώνω με την …μομφή που εισέπραξα, ότι είμαι …συστημικός. Καλά κρασιά φίλοι μου.


Πηγή : kopanaki news

Τα Φιλιατρά τιμούν και γιορτάζουν τον Άγιο Χαράλαμπο

Διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις, στις 9 και 10 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν και φέτος στο Δήμο Τριφυλίας για τον εορτασμό του πολιούχου των Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους. Τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομου Μητροπολίτες Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεος και Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ. Από το Δήμο Τριφυλίας έχουν προσκληθεί μέλη της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου, υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι κομμάτων του νομού, δικαστικών και λοιπών Αρχών, διευθυντές υπηρεσιών, ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι του Λιμενικού, πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο ειδικός γραμματέας Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του υπουργείου Οικονομικών, Στέλιος Στασινόπουλος. Μετά το τέλος της λιτάνευσης θα ακολουθήσει ανταλλαγή ευχών στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, στην οποία θα παρευρεθούν οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Δημοτικής Αρχής, καθώς και όσοι από τους πολίτες επιθυμούν.

Όσο για το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων, έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 6.00 μ.μ. Υποδοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών προ του Ιερού Ναού Των Εισοδίων της Θεοτόκου και έναρξη της τελετής του Μεγάλου Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 7.00 π.μ. Η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης. 9.30 π.μ. Παράταξη Φιλαρμονικών, προσκόπων και σχολείων προ του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου κατά τις οδηγίες των τελεταρχών. 10.00 π.μ. Πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό. 10.45 π.μ. Εκκίνηση της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος σε κεντρικές οδούς της πόλης. Στην κεντρική πλατεία θα ψαλθεί δέηση.


Πηγή : kyparissiotis

Παρουσιάστηκε και η "Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση" Τριφυλίας

ΜΕ σύνθημα 'Υπάρχει και άλλος δρόμος για την Τριφυλία' η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική κίνηση παρουσίασε τις προγραμματικές της θέσεις με την ιδρυτική της διακήρυξη στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης ενώ σύντομα θα ακολουθήσει παρουσία κοινού Συνέντευξη Τύπου συνεχίζοντας τον διάλογο με τους πολίτες.Από την Συντονιστική επιτροπή ο κ. Κώστας Γιακουμάκης προέβη σε απολογισμό της κίνησης με λαικές συγκεντρώσεις στις 3 μεγάλες πόλεις του Δήμου όπου αποτυπώθηκαν τα προβλήματα των δημοτών αλλά και η εγγραφή μελών για πλατιά λαική συμμετοχή με σκοπό να αγκαλιαστεί η κίνηση μέσα από συλλογικές αποφάσεις. Ο ίδιος μίλησε για επαφή με τους πολίτες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, όπου κατατίθεται προτάσεις ενώ με κάλπες θα αναδειχθεί ο επικεφαλής της παράταξης.

Ο Μπάμπης Καλογερόπουλος από τα Φιλιατρά τόνισε ότι τα μέλη της κίνησης καλύπτουν γεωγραφικά όλες τις ενότητες του Δήμου, ενώ η Συντονιστική επιτροπή που θα καταγράψει τις απόψεις των πολιτών ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα πρόσωπα που απαρτίζουν την επιτροπή με σκοπό να καταγράψουν όλες τις απόψεις, αλλά κυρίως τον ουσιαστικό διάλογο ο οποίος θεωρείται ουσιώδης.

3 ΑΞΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η κα Αλεξάνδρα Τσούλου από τα Φιλιατρά ανέπτυξε την φιλοσοφία της κίνησης μέσα από την ιδρυτική διακήρυξη προσθέτοντας ότι "στη κίνηση υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις αλλά μας ενώνει η αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας χωρίς μιζέρια, αδράνεια και φτώχεια, έχουμε όνειρα αλλά και πίστη ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το ζοφερό μέλλον και όχι να επιβιώνουμε απλώς δίχως πάλη". Υπογράμμισε ότι "μας θυμώνει η απαξίωση του Δήμου μας, η αδιαφορία και παθητικότητα της Δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης, η εγκατάλειψη στις γειτονιές αλλά κυρίως το αίσθημα υποβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου" για να επισημάνει ότι "η τοπική αυτοδιοίκησης αποτελεί αυτόνομη βαθμίδα εξουσίας αλλά βάλλεται βάναυσα με τον Καλλικράτη όπου επιβάλλονται ασφυκτικά μέτρα αφαίμαξης οπότε οφείλουμε να οφείλει να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση διαφυλάσσοντας τα δικαιώματα των πολιτών". Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να είναι ενεργοί πολίτες με τη δύναμη της συνεργασίας των πολιτών και όχι οι εντολές των κομματικών παρατάξεων ως ανεξάρτητη κίνηση που θα χαρακτηρίζεται από 3 αρχές λειτουργίας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : best-tv

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Το “Καλαματιανό Καρναβάλι” απέκτησε το δικό του τραγούδι!

Κάτι λιγότερο από 10 ημέρες απομένουν για την έναρξη του 2ου Καλαματιανού Καρναβαλιού και μια παρέα που αγαπάει το Καρναβάλι και ονειρεύεται ένα πολύ μεγάλο Καλαματιανό Καρναβάλι , ξεκίνησε και ηχογράφησε ένα μοναδικό τραγούδι για τη διοργάνωση!

Los Carnivals...
Τραγούδι: Λεωνίδας Παχτίτης - Δημήτρης Διαμάντης - Σοφία Μονέζη.
Φωνητικά: Συμμετέχει η χορωδία του Μεσσηνιακού Ωδείου με τις μαθήτριες,
Παναγιώτα Βρυώνη - Έφη (Ευσταθία) Κουτσουμπού - Ευτυχία Μητσέα -
Βασιλική Ραμαντάνη - Σοφία Χριστακάκου.
Μουσική-στίχοι-ενορχήστρωση-programming: Nίκος Κουρής.

Ευχαριστούμε πολύ...
τον Γιώργο Κουτσουμπό από το Μεσσηνιακό Ωδείο, για την επιμέλεια της χορωδίας και την στήριξη του από την πρώτη στιγμή. τον Γιώργο Κλείδωνα για την ηχογράφηση όλων των φωνών και την άψογη συνεργασία. τον Χάρη Βγενή - (spirit of carnival) για την αμέριστη συμπαράσταση.

Κeep on carnival !!!


Πηγή : tharros news

Εποχικό προσωπικό μέχρι το… Σεπτέμβριο στο Δήμο Τριφυλίας

Η οικονομική αδυναμία που υπάρχει στο Δήμο Τριφυλίας αποτυπώθηκε στην προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προγραμματισμό έκτακτου προσωπικού για το 2014. Οπως αναφέρθηκε, αν και οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες σε εποχικό προσωπικό ο δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσλήψεις αφού δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες.

Ετσι ο μόνος προγραμματισμός που έγινε είναι για την πρόσληψη 31 ατόμων με τρίμηνη σύμβαση εργασίας και 3 ατόμων με οκτάμηνη -και όλα αυτά με δυσκολίες και εφόσον υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι στο δήμο αφού θα πρέπει να εξασφαλιστούν πρώτα τα απαραίτητα κονδύλια από ίδια έσοδα πριν προχωρήσουν σε προσλήψεις που έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι ο δήμος από το τέλος Σεπτεμβρίου και μετά θα πρέπει να λειτουργεί μόνο με το υπάρχον μόνιμο προσωπικό, αφού πέρα από τα τρίμηνα που λήγουν τέλος Σεπτεμβρίου δεν υπάρχει άλλος προγραμματισμός για πρόσληψη εποχικού προσωπικού, μιας και τα 3 οκτάμηνα που προβλέφθηκαν είναι για την καθαριότητα στις Δημοτικές Ενότητες Αυλώνας, Αετού και Τριπύλης που σήμερα γίνεται από ιδιώτες.

Στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος επισήμανε πως αυτή τη στιγμή το έκτακτο προσωπικό στο δήμο είναι 22 άτομα και η σύμβασή τους τελειώνει τέλος Ιουνίου. Από εκεί και πέρα -τόνισε- χρειάζεται για να καλυφθούν οι ανάγκες τουλάχιστον το ίδιο προσωπικό αλλά και επιπλέον λόγω καλοκαιριού. Ανέφερε ότι σημαντική διαφοροποίηση είναι ότι πλέον δεν μπορούν να πάρουν προσωπικό με δίμηνη σύμβαση αλλά με τρίμηνη, κάτι που πρέπει να γίνει μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ και πρότεινε για την περίοδο από τέλος Ιουνίου μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου την πρόσληψη 5 ναυαγοσωστών, 4 εργατών καθαριότητας πλαζ, 2 οδηγών, 4 εργατών πυροπροστασίας, 16 εργατών καθαριότητας, 1 χειριστή τσάπας και 1 χειριστή γκρέιντερ. Μετά από παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Σαμπαζιώτη αποφασίστηκε και η πρόσληψη με 8μηνη σύμβαση 2 εργατών καθαριότητας και ενός οδηγού, ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της αποκομιδής απορριμμάτων στις Δ.Ε. Αυλώνα, Αετού και Τριπύλης αφού ο δήμος σχεδιάζει την αγορά ενός απορριμματοφόρου. Πάντως ο κ. Σαμπαζιώτης αναφερόμενος συνολικά στο θέμα των προσλήψεων τόνισε πως υπάρχει δυσκολία στην οικονομική διαχείριση των χρημάτων που απαιτούνται, συμπληρώνοντας πως γίνονται προσπάθειες να βρεθεί κονδύλι για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Από τον κ. Ανδρινόπουλο επισημάνθηκε ότι από τον Οκτώβριο και μετά θα υπάρχει πρόβλημα με το προσωπικό στο δήμο αφού θα έχουν τελειώσει και τα τρίμηνα και θα πρέπει να λειτουργήσει μόνο με τους μόνιμους.

Ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας καταρχήν αναφέρθηκε στο χαρακτήρα του επείγοντος, τονίζοντας ότι πρέπει μέχρι τις 5 του μηνός (σήμερα) να καταθέσουν την πρότασή τους, καθώς υπάρχει πίεση χρόνου σχετικά με τις προσλήψεις λόγω της προεκλογικής περιόδου. Σημείωσε δε πως ο προγραμματισμός αυτός γίνεται με βάση τον προϋπολογισμό, προσχέδιο του οποίου έχει καταρτιστεί από το Σεπτέμβριο, τονίζοντας ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί επικείμενες τροποποιήσεις που μπορούν να γίνουν.

Και αρκεί να υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια και χρήματα, ώστε να παραμένει ισοσκελισμένος, θα προσθέταμε εμείς...

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online

Μετεωρολογικός σταθμός στα Φιλιατρά

Θετικά απάντησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο Δήμο Τριφυλίας για την δημιουργία μετεωρολογικού σταθμού στα Φιλιατρά, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου της περιοχής. Το θέμα είχε θέσει ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών προκειμένου οι αγρότες να έχουν καλύτερη ενημέρωση για τις προβλέψεις του καιρού, αφού οι καλλιέργειές τους συνδέονται άμεσα με τις καιρικές συνθήκες.

Το σχετικό αίτημα ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας το είχε μεταβιβάσει με έγγραφό του προς την ΕΜΥ και έτσι πριν λίγες μέρες ήρθε θετική απάντηση, στην οποία σημειώνεται πως έχει προγραμματιστεί στα πλαίσια επέκτασης του εθνικού δικτύου μετεωρολογικών σταθμών παρατήρησης η εγκατάσταση ενός Αυτόματου Μετεωρολογικού Σταθμού (ΑΜΣ) στην περιοχή. Αυτό που ζητά από το δήμο είναι μια έκταση 100 τετραγωνικών για να γίνει η εγκατάσταση του συστήματος, η σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο και το δίκτυο ύδρευσης.

Ηδη ο Δήμος Τριφυλίας έχει απαντήσει θετικά και έτσι το επόμενο χρονικό διάστημα επιτελείς της υπηρεσίας θα κάνουν αυτοψία στην περιοχή για να αποφασιστεί το ακριβές σημείο.

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online

Κυπελλο Μεσσηνίας: Στο Τελικό Εράνη και Κυπαρισσία

Καθαρά Τριφυλιακή υπόθεση θα είναι ο τελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας και θα διεξαχθεί ανάμεσα στην Εράνη Φιλιατρών και την Κυπαρισσία. Αν και στον πρώτο αγώνα με την Σπερχογεία η Εράνη είχε χάσει με 1-0 σήμερα απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει κάνοντας την ανατροπή και κερδίζοντας την Σπερχογεία στην έδρα της με 2-0.

Ο αγώνας διεξήχθη σε έναν πάρα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο από τις βροχές των τελευταίων ημερών μεταρέποντας την υπόθεση πρόκριση σε δύσκολη υπόθεση. Και η Εράνη έχει αποδείξει ότι ούτε στα δύσκολα παίρνει χαμπάρι. Και το απέδειξε.

Το πρώτο γκόλ για την Εράνη ήρθε στο 72, με τον Κόλλια μετά από εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Ο Βλασσόπουλος έκανε μια πολύ ωραία μακρινή μπαλιά προς τον Κόλλια και εντός την μεγάλης περιοχής ο Κουμούτσος τον ανέτρεψε. Ο Διαιτητής Τσεκούρσας έδειξε αμέσως την βούλα του πέναλτι και την εκτέλεση την ανέλαβε ο ίδιος ο Κόλλιας. Η Μπάλα αποκρούστηκε από τον Καλλιντέρη σώζοντας για εκατοστά του Δευτερολέπτου την εστία του. Κάτι που δεν κατάφερε ένα δευτερόλεπτο μετά καθώς ο Κόλλιας που ακολούθησε την φάση με δεύτερο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0 για την ομάδα του.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και εκεί στο πρώτη ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 8' ο Κόλλιας μετά από λάθος αμυνρτικού της Σπερχογείας Διπλασίασε τα τέρματα για την Εράνη δίνοντας της το εισητήριο για τον τελικό με την Κυπαρισσία.


Πηγή : filiatra news

Πως έχασαν τα 4 εκατ. ευρώ οι Μεσσήνιοι ελαιοπαραγωγοί

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ άρθρο στο olivenews.gr είναι αποκαλυπτικό για το πώς οι πρώην Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και Λέσβου έχασαν 7 εκατ. ευρώ κοινοτικής χρηματοδότησης, αφού οι εγγυητικές επιστολές δεν έγιναν αποδεκτές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.Πρωταγωνιστές στην υπόθεση οι Στ. Δρυς (Food Standard) και Γρ. Πανονίδης (Utilis), συνεργάτες και φίλοι του πρ. προέδρου της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασ. Κοζομπόλη. Μάλιστα με τον Στ. Δρυ και την εταιρεία του συνεργάζονται και τώρα στη νέα «συνεταιριστική παράγκα» προκειμένου να… «συναντήσουν το μέλλον που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα»! Αποκαλύπτουμε, λοιπόν, σήμερα ότι η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Καλαμάτας από τον πρόεδρο της «Ένωσης Μεσσηνίας» Κώστα Κατσούλη, διάδοχο σχήμα της εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης ΕΑΣ!… Έτσι λύνεται και ο «γρίφος» που μένει ποια από τις δύο Ενώσεις προσέφυγε στη δικαιοσύνη (σ.σ. δεν γνωρίζουμε αν σε παρόμοια κίνηση έχει προβεί και η Ένωση Λέσβου).

Πέρα όμως από το ζήτημα των εγγυητικών επιστολών που περιγράφει το άρθρο στο olivenews.gr , η «ΦΩΝΗ» αύριο θα φέρει στο φως έγγραφα-ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν το παρασκήνιο που έχει στηθεί σε βάρος των Μεσσηνίων παραγωγών από τον συνεργάτη και σύμβουλο του Βασίλη Κοζομπόλη, επί πολλά χρόνια στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, Στέλιο Δρυ, με τον οποίο τώρα σε αγαστή συνεργασία… εκπαιδεύουν τους Μεσσήνιους παραγωγούς με «σεμινάρια για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση» από την (περιβόητη) food standard του Στ. Δρυ, σε μια προσπάθεια να «παγιδεύσουν» τους αγρότες-συνεταιριστές των συνεταιρισμών που συμμετέχουν στη ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. ΑΕ (της νέας «παράγκας» του Βασ. Κοζομπόλη, που πρόσφατα αποκάλυψε η «Φ»), προκειμένου να μπουν στο «παιχνίδι» της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων απ’ όπου προσδοκούν «ζεστό χρήμα» από τους Μεσσήνιους αγρότες!


Πηγή : radio 936

Θρήνος στην Κυπαρισσία για τον ξαφνικό χαμό του 38χρονου Στάθη Διαμαντόπουλου

Ράγισαν και οι πέτρες το μεσημέρι της Τρίτης στην Κυπαρισσία στο στερνό αντίο για τον 38χρονο Στάθη Διαμαντόπουλο, που τόσο πρόωρα και άδικα έφυγε από τη ζωή. Από το βράδυ της Κυριακής που ο καπετάνιος ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα, βουβός θρήνος και απέραντη οδύνη πλημμύρισαν την πόλη.

Η μοίρα, δυστυχώς, τον «χτύπησε» πριν από λίγα χρόνια, ενώ ήταν γεμάτος όνειρα και αγάπη για τη ζωή. Ο Στάθης δεν λύγισε ούτε στιγμή. Όρθιος και χαμογελαστός έδωσε τις μάχες στις πιο δύσκολες και σκληρές φουρτούνες της ζωής του, όπως, άλλωστε, αρμόζει στον καλό τον καπετάνιο. Ευγενικός, σοβαρός, καλοσυνάτος, με έφεση στα γράμματα και την επιστήμη, τελείωσε το Λύκειο Κυπαρισσίας και σπούδασε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ανήσυχο πνεύμα και λάτρης της θάλασσας, συνέχισε τις σπουδές του στην Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού. Έκανε μεγάλα ταξίδια, γύρισε τον κόσμο, πέρασε πολλά μποφόρια και φουρτούνες, πάντα γεμάτος με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Έπιασε στεριά και ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρησή τους, με τον πατέρα του Γιάννη, τη μητέρα του Αφροδίτη και το μικρότερο αδερφό του Στέλιο. Η μοίρα, όμως, τον «χτύπησε». Δε λύγισε. Πάλεψε. Έδωσε σκληρή μάχη. Το βράδυ της Κυριακής δεν άντεξε άλλο τα «χτυπήματα». «Έφυγε» για τον Παράδεισο.

Χθες το μεσημέρι, στην ενορία του, τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία, στην οποία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος. Συγγενείς, γνωστοί, φίλοι, απλός κόσμος, εκατοντάδες – χιλιάδες κόσμου ήταν εκεί, με μάτια βουρκωμένα και πόνο ψυχής.


Πηγή : kyparissiotis

Ανδρουτσής «Είναι από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών»

Μόνος στην κορυφή βρίσκεται και πάλι ο Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας έστω και αν δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμάτας.Αύριο, υπάρχει ο αγώνας Κυπέλλου με το Διαβολίτσι όπου είναι διαδικαστικός χαρακτήρας μιας και η Κυπαρισσία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση από τον πρώτο ματς. Ο αρχηγός της ομάδας Στέφανος Ανδρουτσής, μίλησε στο taklin.gr λέγοντας μας τα εξής: «Όπως φαίνεται φέτος λαμβάνει χώρα ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Με πολλές δυνατές ομάδες, ανατροπές αλλά και αναπάντεχα αποτελέσματα.Στον Απόλλωνα έγινε ένα σφιχτό παιχνίδι χωρίς ρυθμό και χωρίς πολλές φάσεις. Αντιμετωπίσαμε μια σκληρή ομάδα ,η οποία προτίμησε να καταστρέψει το παιχνίδι για να πάρει κάποιο αποτέλεσμα και τα κατάφερε.

Είχαμε τις ευκαιρίες να φύγουμε με το διπλό από μια δύσκολη έδρα, τις σπαταλήσαμε.Δεν έχουμε τη πολυτέλεια να μείνουμε σε αυτό όμως καθώς ακολουθεί το ματς κυπέλλου αύριο στο Διαβολίτσι. Ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει και θα παρουσιαστούμε σοβαροί. Τρίτος σερί αγώνας μέσα στη βδομάδα ,τη Κυριακή, για εμάς.Ακολουθεί μια δύσκολη έξοδος στο Δώριο, όμως όπως έχουμε καταλάβει όλοι οι αγώνες δύσκολοι είναι, όλοι θέλουν να πάρουν κάτι από εμάς με κάθε τρόπο και εμείς όμως είμαστε καταδικασμένοι να πρωταγωνιστίσουμε. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε γιατί δουλεύουμε πολύ για αυτό και ξέρουμε πως για να είσαι ο καλύτερος στο τέλος της φετινής χρονιάς θα πρέπει να το αποδείξεις μέσα στο γήπεδο».


Πηγή : kyparissiotis

Φιλιατρά: 17χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι σε 26χρονο

Συνελήφθη, χθες (5.2.2014) το βράδυ, στα Φιλιατρά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, ένας 17χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, γιατί επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε 26χρονο ομοεθνή του.

Ο 26χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το μαχαίρι βρέθηκε και κατασχέθηκε.


Πηγή : filiatra net

Βοήθεια στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά από το Δήμο Καλαμάτας και τοπικούς φορείς

ΦΟΡΤΗΓΟ-ΤΡΟΦΙΜΑ-ΦΑΡΜΑΚΑ

Ανατρεπόμενο φορτηγό του Δήμου Καλαμάτας, που θα μείνει στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά για ένα μήνα τουλάχιστον και θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των μπαζών των κατεδαφιστέων κτηρίων, φορτωμένο με βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους την οποία έχουν συγκεντρώσει τοπικοί φορείς, αναχωρεί το Σάββατο, με τον αντιδήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο…

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου σημειώνεται: «Το πρωί του προσεχούς Σαββάτου αναχωρεί ανατρεπόμενο φορτηγό του Δήμου Καλαμάτας, φορτωμένο με είδη πρώτης ανάγκης, για το χειμαζόμενο πληθυσμό της Κεφαλλονιάς. Τα είδη που θα μεταφερθούν, αποτελούν προσφορά των Φορέων της Καλαμάτας και είναι τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό, φάρμακα και κλινοσκεπάσματα. Το φορτηγό θα παραμείνει στην Κεφαλλονιά τουλάχιστον επί 1 μήνα, προσφέροντας υπηρεσία στη μεταφορά μπάζων από τα 800 περίπου οικήματα που έχουν χαρακτηρισθεί κατεδαφιστέα. Το φορτηγό του Δήμου Καλαμάτας θα συνοδεύσει στο νησί, το οποίο επλήγη με μανία από τον Εγκέλαδο, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος».


Πηγή : kalamata journal

Έκθεση του CERN στην Καλαμάτα

Μια έκθεση του CERN, που είναι το ακρωνύμιο για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών, θα φιλοξενηθεί στην Καλαμάτα με τη βοήθεια και συμπαράσταση του Δήμου, με απώτερο στόχο να γίνει μόνιμη. Την προοπτική αυτή καλωσόρισε ο Π. Νίκας, σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ευχαριστώντας και συγχαίροντας το δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Δικαιουλάκο, ο οποίος προέβη στις καταρχήν συνεννοήσεις, «για τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει, ιδιαίτερα σε επιστημονικά θέματα, που αποβαίνουν πάντοτε για το καλό της πόλης και των μαθητών». Ο κ. Δικαιουλάκος είναι Φυσικός και Πρόεδρος του Ομίλου UNESCOΚαλαμάτας, που ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη και προβολή των επιστημών.

Ο Δήμαρχος Kαλαμάτας επεσήμανε πως το CERN, που βρίσκεται κοντά στη Γενεύη της Ελβετίας, είναι το μεγαλύτερο σε έκταση κέντρο πυρηνικών ερευνών και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1954 από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες και σήμερα αριθμεί είκοσι κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η οποία είναι ιδρυτικό μέλος. «Το CERN έχει την ευθύνη μεγάλων πειραμάτων για τα μικροσωματίδια. Γίνεται, λοιπόν, προσπάθεια από το CERN για μεταφορά γνώσης σε διάφορες χώρες. Υπάρχει, μάλιστα, σχετική έκθεση στο Πήλιο», ανέφερε ο Δήμαρχος. Με τη συνεργασία του κ. Δικαιουλάκου, λοιπόν, γίνεται προεργασία από το Δήμο Καλαμάτας για να έρθει στην πόλη μας η έκθεση για τα πειράματα και τα επιστημονικά επιτεύγματα του CERN. «Είναι μια ευκαιρία να διαχυθεί η γνώση», τόνισε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας πως ο Δήμος θα δώσει – στο μέτρο των δυνατοτήτων του – κάθε βοήθεια ώστε να φιλοξενήσει αυτή την έκθεση, με σκοπό αυτή να γίνει μόνιμη.

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Η έκθεση του CERN στην Καλαμάτα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την εκπαιδευτική κοινότητα, θα γνωρίσει στο ευρύ κοινό τις νεότερες εξελίξεις για τη δραστηριότητα του CERN και την εξερεύνηση του κόσμου των μικροσωματιδίων και του ατόμου, θα αποτελέσει έναυσμα για τους 12.000 μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Καλαμάτας να δουν τη Φυσική με άλλο πρίσμα, ιδίως στο γοητευτικό τομέα της εξερεύνησης των μυστικών της δομής της ύλης, θα επιβοηθήσει την αύξηση της επισκεψιμότητας της Καλαμάτας. Θα βελτιώσει επίσης την επιστημονική όσμωση μεταξύ CERN και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Δικαιουλάκος ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη θετική ανταπόκρισή του, ευθύς αμέσως όταν του έθεσε το θέμα. Ο κ. Δικαιουλάκος τόνισε, επίσης, ότι οι ενέργειές του εντάσσονται στην προσπάθειά του να είναι ο Δήμος Καλαμάτας πρωτοπόρος στις νέες τεχνολογίες, στην καινοτομία και στις επιστήμες. Η προοπτική μιας μόνιμης έκθεσης του CERN στην Καλαμάτα θα βοηθήσει την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα με την παροχή γνώσεων, θα ευοδώσει τη διοργάνωση θερινών σεμιναρίων προάγοντας τον επιστημονικό και συνεδριακό τουρισμό, θα προσφέρει σε άνεργους Έλληνες επιστήμονες τη δυνατότητα απασχόλησης μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ανέφερε ο κ. Δικαιουλάκος.

Σύντομα αναμένονται στην Καλαμάτα τα στελέχη του CERN Εμμανουήλ Τσεσμελής και RayLewis, για να συζητήσουν με το Δήμαρχο τις λεπτομέρειες διοργάνωσης της έκθεσης του CERN και να δουν από κοντά χώρους που ενδείκνυνται για τη φιλοξενία της.


Πηγή : best-tv

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για την φορολόγηση των Αγροτών

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΠΡΟΣ:

1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Το ξεκλήρισμα της Αγροτιάς συνεχίζεται παρά τις διαπιστώσεις ότι μόνο ο πρωτογενής τομέας θα μπορέσει να συμβάλει ώστε να βγει η χώρα από τη δίνη της κρίσης.

Οι εκ του προχείρου σχεδιασμοί για τη φορολόγηση των Αγροτών χωρίς να ληφθεί εξαρχής η γνώμη τους μας έχουν φέρει σε απόγνωση και σύγχυση.

Οι Αγρότες της περιοχής μας με τις πάρα πολύ αυξημένου κόστους καλλιέργειες (θερμοκήπια, κηπευτικά υπό κάλυψη), φορολογούνται μόνο από τα εφόδια της καλλιέργειας με συντελεστή ΦΠΑ πάνω από 17 - 18% μέσο όρο (νάιλον, λάστιχα, χαρ/τια στο 23%, φυτοφάρμακα 13%).

Η αύξηση του κόστους καλλιέργειας κάθε χρόνο είναι της τάξης του 15-20% κάτι που δε βλέπει η πολιτεία. Η μείωση των τιμών παραγωγού σε αντίθεση με την τιμή καταναλωτή, η μείωση της κατανάλωσης λόγω κρίσης, η αύξηση τιμής αρδευτικού ρεύματος, πετρελαίου, χαράτσι στα αγροτεμάχια, οι Ελληνοποιήσεις σε συνδυασμό με τις εισαγωγές από Τρίτες χώρες προϊόντων αμφίβολης ποιότητας και υπολειμματικότητας φυτοφαρμάκου κ.α., έχουν φέρει σε δύσκολη θέση αρκετούς παραγωγούς στο να μη μπορούν να καλλιεργήσουν.

Δεν είμαστε αντίθετοι στη φορολόγησή μας, αλλά θέλουμε μια φορολόγηση η οποία θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε για να μπορεί και το κράτος να εισπράττει από το ΦΠΑ εφοδίων παραγόμενων προϊόντων και από τις εξαγωγές.

Ο μόνο τομέας βιομηχανίας που κινείται είναι αυτός που ασχολείται με την πρωτογενή τομέα.

Είμαστε αντίθετοι με την τήρηση βιβλίων από τους μικρούς Αγρότες και ζητάμε:
1. Αύξηση του ορίου των εσόδων για την τήρηση βιβλίων
2. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
3. Χαμηλό συντελεστή φορολογίας
4. Θέσπιση αφορολογήτου ορίου

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


Πηγή : filiatra net

Η Μεσσηνιακή ντομάτα που πάει για βραβείο…

Όταν ακούς success story από τη Μεσσηνία, το μυαλό σου πάει περίπου ενστικτωδώς… στο κακό. Άδικα, όμως, εν προκειμένω! Καθότι η μεσσηνιακή θερμοκηπιακή μονάδα «Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε.», η οποία ασχολείται αποκλειστικά με την καλλιέργεια ντομάτας, έχει στ’ αλήθεια κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση και καταξίωση στο χώρο της.

Προετοιμάζεται, δε, να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη «Fruit Logistica», την κορυφαία διεθνή συνάντηση των εμπόρων λαχανικών και φρούτων του κόσμου, το τριήμερο 5-7 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο. Είναι ενδεικτικό ότι την αντίστοιχη περσινή έκθεση επισκέφθηκαν περισσότερα από 58.000 άτομα από 130 χώρες, ενώ φέτος η συμμετοχή των εκθετών αναμένεται να ξεπεράσει τους 2.300.

Βέβαια, σ’ αυτή την προσπάθεια δεν είναι μόνος του ο Δημήτρης Ζωγόπουλος, που σπούδασε στη Γεωπονική Αθηνών και συνέχισε με Οικονομικά και MBA στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ και δούλευε σε μεγάλη χημική βιομηχανία φυτοφαρμάκων, αλλά αποφάσισε να γίνει αγρότης.

«Θεωρούμε την επιλογή μας από τους διοργανωτές τιμή» υποστηρίζει ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος της «Γεωργικής Ανάπτυξης», η οποία ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια από τέσσερις γεωπόνους – τον ίδιο, τον Γιώργο Ζωγόπουλο, τον Βασίλη Γριβοκωστόπουλο και τον Νίκο Κοσκολέτο.

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην Κυπαρισσία και η παραγωγική της μονάδα στα Φιλιατρά, όπου η καλλιέργεια της ντομάτας γίνεται με υδροπονική μέθοδο, πλήρως ελεγχόμενη ηλεκτρονικά κατά το ολλανδικό σύστημα.

«Στην πράξη δραστηριοποιούμαστε σε τέσσερα αντικείμενα» θα πει ο Κώστας Θεοδωρόπουλος. «Διαθέτουμε μια μονάδα 36 στρεμμάτων για παραγωγή κηπευτικών, 8 στρέμματα φυτώριο, όπου παράγονται φυτάρια (αυτόριζα και εμβολιαστά) που πωλούνται σε παραγωγούς για καλλιέργεια, δύο σημεία πώλησης γεωργικών εφοδίων σε Κυπαρισσία και Φιλιατρά, ενώ επιπλέον ασχολούμαστε και με την εμπορία των γεωργικών μας προϊόντων».

Πριν από μια πενταετία η επιχείρηση απασχολούσε 8 μόνο άτομα, μα σήμερα το προσωπικό της έχει σχεδόν εξαπλασιαστεί. «Έχουμε προσφέρει περίπου 45 θέσεις εργασίας στην περιοχή. Στη μονάδα παραγωγής δουλεύουν καθημερινά περίπου 45-50 άτομα. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, είτε είναι ντόπιοι είτε αλλοδαποί. Όσο και αν αυτό συνεπάγεται αύξηση του κόστους σε σχέση με τον ανταγωνισμό…».

Ο όγκος της ετήσιας παραγωγής αγγίζει τους 2.000 τόνους, ενώ η εταιρεία παράγει περισσότερα από 3 εκατομμύρια σπορόφυτα το χρόνο. Η θέρμανση των θερμοκηπίων γίνεται από αερόθερμα ελληνικής κατασκευής που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη το πυρηνόξυλο, ενώ η στρεμματική απόδοση φτάνει τους 50 τόνους ανά στρέμμα.

Τα προϊόντα της εταιρείας κατευθύνονται στην τοπική αγορά της Μεσσηνίας αλλά και στην Κόρινθο, τη Χαλκίδα, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και την κεντρική λαχαναγορά της Αθήνας, ενώ μία σοβαρή ποσότητα διατίθεται απευθείας σε σούπερ μάρκετ.

Ποιο είναι το… μυστικό της επιτυχίας; ρωτάμε, «Η συγκέντρωση της γνώσης, της εμπειρίας, της θέλησης και της οικονομικής μας δύναμης επάνω σε παραγωγικούς στόχους. Τους κόπους 20 και παραπάνω χρόνων, και τα λεφτά μας δεν πήγαμε να τα ρίξουμε σε κάποιο θέρετρο, σε κάποιο τουριστικό ακίνητο, για να διασκεδάζουμε ή σε πολυτελή αυτοκίνητα. Εκείνα που μπορούσαμε να δώσουμε τα επενδύσαμε στην παραγωγή. Ξεκινήσαμε, μάλιστα, την επένδυση, ενώ η κρίση είχε ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται. Σε πείσμα των καιρών…»

Μιλώντας, δε, γενικότερα για την περιοχή στην οποία η «Γεωργική Ανάπτυξη»… αναπτύσσεται, ο Κώστας Θεοδωρόπουλος σημειώνει: «Η Τριφυλία εξελίσσεται διαρκώς, με δυναμικό τρόπο. Γίνονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια επενδύσεις από αγρότες, ομάδες αγροτών και συνεταιρισμούς, που μεγαλώνουν σταδιακά.

Εκείνο που λείπει είναι η χρηματοδότηση και το ξεμπλοκάρισμα από τη γραφειοκρατία – και φυσικά, υπάρχει πάντα το δύσκολο περιβάλλον που δημιουργεί η πτώση της κατανάλωσης. Πρέπει, παρ’ όλα αυτά, όλοι μας να καταλάβουμε ότι προοδευτικός είναι αυτός που παράγει και δίνει θέσεις εργασίας στην κοινωνία. Αντίθετα, αυτός που κλείνει τις μονάδες παραγωγής, αυτός που κατεβάζει τους διακόπτες, είναι αντιδραστικό στοιχείο της κοινωνίας. Προοδευτικός είναι αυτός που ωθεί τα θέματα της ζωής. Η μόνη διέξοδος είναι τα κεφάλια κάτω και δουλειά».

Στη «Fruit Logistica»
Στις 6 Φεβρουαρίου η «Fruit Logistica» έχει προγραμματίσει να βραβεύσει τους παραγωγούς της καλύτερης ντομάτας στον κόσμο. Κι η «Γεωργική Ανάπτυξη» έχει κερδίσει μία θέση ανάμεσα στους 50 παραγωγούς από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία που έχουν προεπιλεγεί και προσκληθεί να παραστούν – κάποιοι εξ αυτών, τελικά, θα βραβευτούν.

Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή και η πρόσκληση των εταιρειών; ρωτάμε. «Η πρόσκληση έχει να κάνει με την ποσότητα παραγωγής ανά στρέμμα, την ποιότητα του προϊόντος, τις πάγιες επενδύσεις που έχουμε κάνει προκειμένου να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Η διαφορά μας με τους Γερμανούς ή τους Ολλανδούς, ας πούμε, είναι ότι εμείς με μικρό πάγιο κόστος επένδυσης και με χαμηλά λειτουργικά έξοδα, έχουμε πετύχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα».

Τίποτε, βέβαια, δε γίνεται τυχαία: «Ως εταιρεία έχουμε προφανώς πλούσια τεχνογνωσία. Εάν αθροίσεις την εμπειρία των τεσσάρων γεωπόνων που την ιδρύσαμε, αυτή ξεπερνά τα 100 χρόνια!».

Αντώνης Πετρόγιαννης


Πηγή : tharros news

Αλληλέγγυοι οι Τρίτεκνοι Μεσσηνίας στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ενημερώνει τα μέλη ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην πρωτοβουλία του συλλόγου Πολυτέκνων Καλαμάτας για συγκέντρωση τροφίμων ,ρούχων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

Οι πληροφορίες που έχουμε από ανθρώπους που βρίσκονται ήδη εκεί αναφέρουν για μια πολλή δύσκολη πραγματικότητα για πολλούς κατοίκους της περιοχής.

Καλούμε τα μέλη, τους φίλους καθώς και τις τοπικές επιτηρήσεις να ενισχύσουν την προσπάθεια αλληλεγγύης. Τα τρόφιμα και τα υπόλοιπα υλικά τα συγκεντρώνουμε στα γραφεία μας.

Τηλέφωνο εποικοινωνιας: 697 28 45 031


Πηγή : filiatra news

Στα όρια υπερχείλισης βρίσκεται η Νέδα- Δηλώσεις Καφύρα για γενναία έργα

Στα όρια της υπερχείλισης παραμένει το ποτάμι της Νέδας, με τους κατοίκους από Γιαννιτσοχώρι και Πρασιδάκι να καταγγέλλουν αδράνεια και απουσία στοιχειωδών αντιπλημμυρικών έργων. Ο αγρότης από το Γιαννιτσοχώρι, Κυριάκος Παπακυριακόπουλος, δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι τα γειτονικά χωριά της Μεσσηνίας είναι προστατευμένα καθώς οι υπηρεσίες της περιφέρειας κάνουν αντιπλημμυρικά και φροντίζουν άμεσα να επεμβαίνουν σε περίπτωση ανόδου της στάθμης των υδάτων. Για την περιφερειακή ενότητα Ηλείας όμως κατήγγειλε αδράνεια, καθώς μετά τις πυρκαγιές το 2007 δεν ξανάγινε καμία εργασία στη Νέδα, ενώ επέρριψε ευθύνες και στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Χαράλαμπο Καφύρα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ και ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΦΥΡΑ ΣΤΟΝ 936 FM

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πλευρά της Π.Ε. Μεσσηνίας έχει τονίσει ότι έγιναν καθαρισμοί από την πλευρά του Νομού μας κοντά στα Πλατάνια προς την πλευρά της Ηλείας αλλά ο γειτονικός νομός έχει καθαρίσει στην βόρεια πλευρά του ποταμού, αλλά εκκρεμούν τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία έπρεπε να υπαχθούν στο ΕΣΠΑ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καφύρας εξήγησε ότι έχει στείλει μηχανικούς για αυτοψία και θα επαναληφθεί τα επόμενα 24ωρα ώστε να γίνουν παρεμβάσεις καθώς ο καθαρισμός επιμένει ότι αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που δεν έχει προχωρήσει σε έργα. Αποκάλυψε όμως ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελεί η μπαζωμένη κοίτη της Νέδας πάνω από τα Πλατάνια και προς τα σύνορα των 2 Νομών...εκτιμώντας ότι εκεί πρέπει να γίνουν γενναίες επεμβάσεις.


Πηγή : radio 936

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Γαργαλιάνοι: Βγήκαν στην πλατεία τα τρακτέρ

Οι αγρότες στους Γαργαλιάνους ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις Τα τρακτέρ τους παρέταξαν το Σάββατο το βράδυ στην πλατεία των Γαργαλιάνων οι αγρότες της περιοχής, στο πλαίσιο κινητοποίησης που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας σχετικά με τα νέα φορολογικά μέτρα που αφορούν στους αγρότες.

gargalianoionline.gr


Πηγή : filiatra net

Φιλιατρά: Οι Πακιστανοί εχουν καταλάβει το νέο γήπεδο. Κι άλλο γκέτο Λαθρομεταναστών

Ήθελε μια φίλη να πάει το μεσημεράκι στο νέο γήπεδο Φιλιατρών να τρέξει στον στίβο και έφυγε άπραγη αλλά και φοβισμένη. Ο λόγος? Μια ομάδα Λαθρομεταναστών Πακιστανών, Μαροκινών κλπ κλπ είχαν καταλάβει το γήπεδο και έπαιξαν κάτι σαν κρίκετ ή baseball. H φίλη μας έφυγε φοβισμένη χωρίς να μπορέσει να αγωνιστεί φοβούμενη ακόμα και για τη ζωή της καθώς της ήρθε στο μυαλό η ιστορία της Μυρτώς που κακοποιήθηκε από τον λαθρομετανάστη Πακιστανό στην Πάρο. Φεύγοντας άπραγη από το γήπεδο επικοινώνησε με φίλο της και τον ενημέρωσε για την κατάσταση που αντίκρισε εκεί, και εκείνος επικοινώνησε μαζί μας μεταφέροντας μας την συνομιλία του με την γνωστή του.

Πήγαμε στο νέο γήπεδο Φιλιατρών - που έτσι όπως έχει καταντήσει μόνο γήπεδο δεν είναι πια- και είδαμε τα καταγγελλόμενα της φίλης μας. Ο Φωτογραφικός φακός κατέγραψε λαθρομετανάστες μαυριδερούς να παίζουν σε ένα αφύλακτο και έρμαιο στην όρεξη του καθενός κάτι σαν Baseball.

Και ρωτάμε:

Απέκτησε ομάδα κρίκετ ή Baseball η Εράνη και δεν το ξέρουμε και ελλείψει Ελλήνων παικτών έβαλαν λαθρομετανάστες από Μαρόκο και Πακιστάν?? Εχει γίνει Γκέτο και εκεί το νέο γήπεδο -το άλλοτε στολίδι των Φιλιατρών- λαθρομεταναστών??? ΈΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ του έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τους αθλητικούς χώρους της ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ για να αθληθεί καθότι και αυτός έχει συμβάλει με την φορολογία του στην κατασκευή του γηπέδου ή όχι??? Γιατί φαίνεται ότι οι λαθρομετανάτες έχουν μόνο δικαίωμα.....

Την στιγμή που αποχωρούσαμε από το γήπεδο και τις φωτογραφίες και Video που τραβήξαμε οι λαθρομετανάστες είχαν μαζευτεί και κοιτούσαν λες και ενοχλήθηκαν από την παρουσία μας στο "γκέτο" τους. Η αστυνομία υπάρχει να ελέγξει λίγο την κατάσταση? Ο Δήμος πως έχει αφήσει το γήπεδο να είναι μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε? Γιατί το νέο γήπεδο δεν είναι σφραγισμένο και να μην μπαίνει κανένας?


Πηγή : filiatra news

Ανησυχία στην Τριφυλία για «λουκέτα» σε αστυνομικά τμήματα με την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ

Έντονη είναι η ανησυχία κατοίκων της Τριφυλίας για το «αύριο» που ξημερώνει στην περιοχή σχετικά με τις αστυνομικές δυνάμεις και την αστυνόμευση του τόπου, μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ και τις επ’ αυτού δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Νίκου Δένδια! Η ανησυχία πηγάζει από το γεγονός πως όλο το προηγούμενο διάστημα ακουγόταν έντονα πως έρχονται «λουκέτα» στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας και στα Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου, με άγνωστη την τύχη του Α.Τ. Γαργαλιάνων!

Το σχέδιο νόμου, που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, περιλαμβάνει μια σειρά από άρθρα για τη ριζική αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και ανάλογες αλλαγές για το Πυροσβεστικό Σώμα, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και τις οργανικές δομές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα, στην ΕΛΑΣ προβλέπεται μείωση των δομών κατά 43% (κυρίως με συγχωνεύσεις τμημάτων), στην Πυροσβεστική κατά 30% και στη Γ.Γ.Π.Π. κατά 36%, από τις οποίες θα προκύψει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων. Ειδικότερα για την ΕΛΑΣ, στόχος της αναδιάρθρωσης είναι η μείωση κατά 25% του χρόνου ανταπόκρισης στα αιτήματα των πολιτών και η προσέγγιση του δείκτη αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας στα ευρωπαϊκά στάνταρ (από το ελληνικό 9,7% στο ευρωπαϊκό 17% – 19%).

Το νέο οργανόγραμμα προβλέπει κατάργηση 6.700 κενών οργανικών θέσεων και μείωση των διοικητικών δομών, από 120 που είναι σήμερα σε 68. Το κυριότερο στοιχείο της αλλαγής αυτής είναι η κατάργηση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, που πλέον αντικαθίσταται από Επιτελείο, ενώ εκτός των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης καταργούνται και οι υπόλοιπες 52 Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, με τις αρμοδιότητές τους να μεταφέρονται στις 12 ήδη υφιστάμενες Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Γενικότερα δημιουργούνται τρεις αυτόνομοι Κλάδοι: ο Κλάδος Τάξης (στον οποίον θα υπάγονται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις), ο Κλάδος Ασφάλειας και ο Κλάδος Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων. Κάτοικοι αλλά και αιρετοί της Τριφυλίας φοβούνται - και πολλοί ως εκτίμηση το θεωρούν ως δεδομένο – ότι με το νέο αυτό σχεδιασμό προωθούνται «λουκέτα» σε αστυνομικά τμήματα που έχουν μικρή δύναμη, έως 25 αστυνομικούς, ενώ θα δημιουργηθούν νέα μεγάλα (πολυδύναμα) τμήματα με σημαντικό αριθμό ένστολων, οι οποίοι θα σχηματίσουν μικρές και ευέλικτες μηχανοκίνητες μονάδες, που θα τεθούν στη μάχη κατά της εγκληματικότητας.

Έχοντας, δε, διαβάσει και ακούσει όλες τις αναφορές από επίσημα χείλη του υπουργείου, όλο το προηγούμενο διάστημα, σημειώνουν σε συζητήσεις πως αυτή είναι η τρίτη φορά που επιχειρείται από την Πολιτεία να εφαρμοστεί και υλοποιηθεί ένα σχέδιο «σκούπα» στην ΕΛΑΣ την τελευταία τριετία, η οποία και περιλαμβάνει κλείσιμο των μικρών τμημάτων, μεταφορά των υπολοίπων σε ιδιόκτητα κτήρια της Αστυνομίας ή του Δημοσίου, σε μια προσπάθεια να εξοικονομηθούν πόροι. Όπως, δε, λένε στην περιοχή τις τελευταίες μέρες, φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό ο μακρύς κατάλογος των «λουκέτων» που από τα προηγούμενα χρόνια έχουν ήδη μπει και που συνεχίζει να βάζει η συγκυβέρνηση σε δημόσιες υπηρεσίες (και) στην Τριφυλία.

Μετά το σκληρό «λουκέτο» στην εφορία Κυπαρισσίας, που κάλυπτε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, αλλά και την ενοποίηση των Οργανισμών των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, με παράλληλη κατάργηση της αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και τη δημιουργία νέου και ενιαίου Νομικού Προσώπου, που έχει σημάνει τη διοικητική και λειτουργική υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, αφού και το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Γαργαλιάνων και Φιλιατρών μένουν χωρίς ιατρικό προσωπικό, με ευθύνες του υπουργείου και της 6ης ΥΠΕ, έρχονται νέες συγχωνεύσεις – καταργήσεις υπηρεσιών, όπως των Αστυνομικών Τμημάτων Φιλιατρών και Κοπανακίου!

Ο κόσμος της περιοχής φοβάται πως η λαίλαπα που σαρώνει τα πάντα στο δημόσιο τομέα, θα συμπαρασύρει και την ασφάλεια και αστυνόμευση της περιοχής, και μόνο ως χρύσωμα στο χάπι εκλαμβάνουν την ενίσχυση του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας με οχήματα και δίκυκλες μηχανές.


Πηγή : tharros news

Ξαναχτύπησαν οικία στα Φιλιατρά για 2η φορά

Έκπληκτη έμεινε το βράδυ της Παρασκευής, μία οικογένεια στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Φιλιατρών, όταν διαπίστωσε κατά την επιστροφή της στο σπίτι, ότι είχε πέσει θύμα διάρρηξης και κλοπής. Σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών τους το διάστημα μεταξύ 16:30 και 22:00, εισήλθαν αρχικά στο οικόπεδο από την πίσω πλευρά και έφτασαν στο εσωτερικό του σπιτιού παραβιάζοντας το παράθυρο.

Οι δράστες ανακάτωσαν το σπίτι αδειάζοντας συρτάρια και ντουλάπες, αφαιρώντας ότι πολυτιμότερο βρήκαν και στη συνέχεια έφυγαν χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί. Η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται συνολικά στα 10.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων ήταν ένα Laptop, χρυσαφικά και κοσμήματα, δύο ρολόγια, 40 δολάρια Αμερικής, ένα κινητό και ένα playstation 2. Έρευνες για το συμβάν διεξάγονται από το Α.Τ. Φιλιατρών


Πηγή : radio 936