Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Χτύπησε ο Ντουγέρογλου που χάνει Ολυμπιακό. Γυρίζει ο Μανδραπήλιας

Ολοκληρώθηκε σήμερα η προετοιμασία της Κυπαρισσίας για το εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Πάντως, η προπόνηση επιφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη στον προπονητή Παναγιώτη Παναγόπουλο που είδε τον τερματοφύλακα Θοδωρή Ντουγέρογλου να τραυματίζεται και να αποχωρεί.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δεν κάνουν λόγο για κάποιο σοβαρό τραυματισμό αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δύσκολα θα δώσει το παρών στο ματς του Σαββάτου.Τώρα, στόχος του ΑΟΚ είναι η νίκη φυσικά ώστε να πάει στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Πάμισο με ψυχολογία νικητή. Τέλος, να σημειωθεί ότι στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας θα είναι ο Μανδραπήλιας.


Πηγή : kyparissiotis

Ωράριο λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της Μεσσηνίας

Με θερινό ωράριο λειτουργούν από την 1η του μήνα οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία και τα κάστρα της Μεσσηνίας. Εκτός του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας, το οποίο ήδη λειτουργούσε με διευρυμένο ωράριο 8 το πρωί με 8 το βράδυ, και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, όλοι οι άλλοι χώροι θα μένουν ανοιχτοί από το πρωί έως τις 3-4 το απόγευμα. Εν τω μεταξύ στις αρχές του 2015 προβλέπεται να ανοίξει για το κοινό το Ανάκτορο του Νέστορα, ενώ στα τέλη του ίδιου χρόνου θα επαναλειτουργήσει και το Μουσείο Πύλου.

Πιο αναλυτικά:

  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας λειτουργεί χειμώνα - καλοκαίρι 8 το πρωί με 8 το βράδυ, εκτός Δευτέρας που ξεκινά τη λειτουργία του στη 1.30 το μεσημέρι και κλείνει στις 8 το βράδυ.
  • Κλειστό θα είναι φέτος το καλοκαίρι για το κοινό το Μουσείο Πύλου, γιατί όπως ενημερωθήκαμε από την ΛΗ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ γίνεται καινούργια οργάνωση της έκθεσης και μετεγκατάστασή του από το "Αντωνοπούλειο" στο ισόγειο του κτηρίου Μαιζώνος στο Νιόκαστρο.
  • Επίσης κλειστό θα παραμείνει και φέτος το ανάκτορο του Νέστορα στη Χώρα, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για το νέο στέγαστρο. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας πάντως λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
  • Οσον αφορά την Αρχαία Μεσσήνη, ο αρχαιολογικός χώρος λειτουργεί όλες τις μέρες της εβδομάδας με το διευρυμένο ωράριο 8 το πρωί με 8 το βράδυ. Αντίθετα, το Αρχαιολογικό Μουσείο ανοίγει στις 9 το πρωί και κλείνει στις 4 το μεσημέρι, ενώ τη Δευτέρα μένει όλη μέρα κλειστό.
  • Με ωράριο 8 το πρωί με 3 το μεσημέρι λειτουργούν τα κάστρα της Μεθώνης, της Κορώνης και το Νιόκαστρο στην Πύλο - εκτός Δευτέρας που παραμένουν κλειστά για το κοινό.
  • Το κάστρο της Καλαμάτας, όπως μάθαμε από την 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, λειτουργεί καθημερινά και Κυριακές 8 το πρωί με 6 το απόγευμα, επίσης όμως εκτός Δευτέρας.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ

Κλειστό για το κοινό θα παραμείνει για όλο το 2014 το ανάκτορο του Νέστορα γιατί όπως είναι γνωστό γίνεται αντικατάσταση του στέγαστρου από τη ΛΗ' Εφορεία Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εκτέλεσης Εργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων του υπουργείου Πολιτισμού. Παράλληλα η Εφορεία κάνει εργασίες για την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, που περιλαμβάνει τη διαμόρφωση διαδρομών για τους επισκέπτες. Επίσης, όπως μας ενημέρωσαν αρχαιολόγοι της υπηρεσίας, θα γίνουν και κτήρια για την εξυπηρέτηση και πληροφόρηση των επισκεπτών, ενώ θα τοποθετηθούν και πινακίδες με πληροφορίες στις διαδρομές που είναι υπό διαμόρφωση. Η χρηματοδότηση και αυτών των έργων γίνεται από το ΕΣΠΑ.

Στο στάδιο της δημοπράτησης βρίσκεται και ένα ακόμα έργο για την ψηφιακή ανάδειξη της Πυλίας, που θα παρέχει στους επισκέπτες ψηφιακές πληροφορίες μέσω Διαδικτύου για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της περιοχής. Περιλαμβάνει ακόμα διαδραστικές εφαρμογές και εικονικές ξεναγήσεις στο Μουσείο της Χώρας και στο Ανάκτορο του Νέστορα. Το έργο αυτό εκτιμάται ότι θα έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του 2015 και χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ψηφιακή σύγκλιση".

Ν.Κ.


Πηγή : eleutheria online

Φιλιατρά: Συνελήφθησαν 2 ανήλικοι για κλοπή μοτοσικλέτας

Συνελήφθησαν, χθες (3.4.2014) το βράδυ, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, δύο ανήλικοι ημεδαποί, εκ των οποίων ο ένας ΡΟΜΑ, γιατί όπως προέκυψε, λίγες ώρες νωρίτερα, αφαίρεσαν μοτοσικλέτα ημεδαπού, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.


Πηγή : filiatra net

6 νέα Πειραματικά Σχολεία στην Πελοπόννησο

60 σε όλη την Ελλάδα

Με 60 νέα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία ενισχύεται ο εκπαιδευτικός χάρτης της χώρας μέχρι και το 2020. Το αναλυτικό πλάνο που παρουσίασε χθες το υπουργείο Παιδείας έρχεται σε μια χρονική συγκυρία όπου η ζήτηση των μαθητών για την εισαγωγή τους σε αυτά έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Φέτος οι αιτήσεις για συμμετοχή «σκαρφάλωσαν» στις 13.000, με τις προσφερόμενες θέσεις στα 68 υπάρχοντα Πειραματικά Σχολεία να είναι περίπου 2.800.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», από τον Σεπτέμβριο του 2014 θα ξεκινήσει η λειτουργία 11 νέων σχολικών μονάδων σε Μυτιλήνη, Ιωάννινα, Εύοσμο Θεσσαλονίκης, Τρίπολη, Καβάλα και Αθήνα, ενώ μέχρι και το 2020 θα έχει ολοκληρωθεί το φιλόδοξο πλάνο του υπουργείου Παιδείας.

Με βάση το νέο δίκτυο Πειραματικών Σχολείων που θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 15.000 μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να φοιτούν σε αυτά από το 2020. Στόχος του υπουργείου είναι να δημιουργηθεί, επιπλέον των ήδη υπαρχουσών σχολικών μονάδων, 24 πλήρεις κάθετες δομές στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Δηλαδή, κάθε περιφέρεια να είναι εξοπλισμένη από Νηπιαγωγείο έως και Λύκειο. Μέχρι στιγμής λειτουργούν 68 Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία στις 9 από τις 13 Περιφέρειες. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγωγή των μαθητών σε ΠΠ Νηπιαγωγεία και Δημοτικά γίνεται με κλήρωση, ενώ σε ΠΠ Γυμνάσια και Λύκεια οι μαθητές θα πρέπει να περάσουν επιτυχώς ένα τεστ δεξιοτήτων σε βασικά μαθήματα.

Η φετινή κλήρωση για τους υποψηφίους μαθητές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών θα γίνει στις 5 Ιουνίου. Στις 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα Γυμνάσια και στις 20 Ιουνίου για την εισαγωγή των μαθητών στα Λύκεια.

Ο χάρτης των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων

ΑΤΤΙΚΗ - 16 μέχρι το 2020
ΚΡΗΤΗ - 4 μέχρι το 2019
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- 5 μέχρι το 2015
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ- 7 μέχρι το 2018
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- 3 μέχρι το 2019
ΗΠΕΙΡΟΣ- 2 μέχρι το 2015
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ- 4 μέχρι το 2020
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ- 4 ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- 6 μέχρι και το 2017
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ- 3 μέχρι το 2020
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ- 3 μέχρι και το 2015
ΘΕΣΣΑΛΙΑ- 4 μέχρι και το 2018

protothema.gr


Πηγή : messinia portal

Στις 15 ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες η καπνοβιομηχανία "Καρέλια"

Τις 15 ελληνικές εταιρείες μεγάλου μεγέθους που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη κατά την περίοδο 2009-2012, παρουσιάζει σε μελέτη της η Infobank Hellastat ΑΕ. Πρόκειται για τις εξής εταιρείες (αναφέρονται αλφαβητικά):

FLEXOPACK ΑΕΒΕ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ
INTERCOMM FOODS ΑΕ
PHARMATHEN ΑΒΕΕ
RAYCAP AE
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΕΒΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΗ ΑΕ
ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕΒΕ
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ AE
ΚΑΛΛΑΣ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΕ
ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ
ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΒΕΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΑΕ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΑΒΕΕ
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ
ΣΥΜΕΤΑΛ ΑΕ

Από τη διεξαγωγή της μελέτης, διαπιστώνεται ότι το μοντέλο της επιτυχημένης λειτουργίας των 15 εταιρειών βασίστηκε σε: α) ανάπτυξη εξαγωγικής (ή/και παραγωγικής) δραστηριότητας στο εξωτερικό, β) διαρκή έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων για τις παραγωγικές επιχειρήσεις και γ) διαρκείς επενδύσεις σε υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό.Παρατηρείται ότι από τις 15 αυτές εταιρείες, οι επτά δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων- ποτών- εμφιαλωμένων νερών, γεγονός που δεικνύει την ανθεκτικότητα του συγκεκριμένου τομέα στις συνθήκες ύφεσης της οικονομίας. Επίσης, περιλαμβάνονται δύο επιχειρήσεις παραγωγής πλαστικών προϊόντων και από μια εταιρεία από τους κλάδους των ηλεκτρονικών/ ηλεκτρολογικών συστημάτων, μεταλλοβιομηχανιών, φαρμακοβιομηχανιών, παραγωγής τσιγάρων, χαρτοβιομηχανιών και χημικών πρώτων υλών.

Προκειμένου να εντοπίσει τις εν λόγω εταιρείες, η Infobank Hellastat έλαβε υπόψη επιχειρήσεις που το 2012 εμφάνισαν κύκλο εργασιών τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ. Από αυτές, επιλέχτηκαν εταιρείες που κατά την τετραετία 2009-2012 εμφάνισαν θετικά προ φόρων αποτελέσματα, ενώ εξαιρέθηκαν όσες είχαν εμφανίζει ζημιές σε μια ή περισσότερες χρήσεις της εν λόγω περιόδου.Στη συνέχεια, προκειμένου να επιλεχθούν και καταταχθούν οι εταιρείες, ακολουθήθηκαν τα εξής βήματα: α) Αρχική κατάταξη βάσει του μέσου ετήσιου ρυθμού μεταβολής (ΜΕΡΜ) πωλήσεων κατά το χρονικό διάστημα 2009-2012, β) Δεύτερη κατάταξη βάσει του ΜΕΡΜ των ΚΠΦ για το ίδιο χρονικό διάστημα, γ) Συνδυασμός των δύο αυτών κατατάξεων, ώστε να προκύψουν οι 15 ταχύτατα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.


Πηγή : kalamata news

Σεισμική Δόνηση έντονα αισθητή και στα Φιλιατρά

Σεισμός εντάσεως 5,6 ρίχτερ, σημειώθηκε την Παρασκευή στις 23:08, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών..

Το επίκεντρο προσδιορίζεται στην θαλάσσια περιοχή 27χλμ. νοτιοανατολικά της Ύδρας με εστιακό βάθος τα 111χλμ. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός και στα Φιλιατρά, αλλά και σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε...




Πηγή : filiatra net

Πρωτόκολλο συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου

Το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου και οι νέες δυνατότητες προώθησής του στη Ρωσική αγορά ήταν το αντικείμενο της ελληνορωσικής συνάντησης που διοργάνωσε στο Λουτράκι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο και στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι tour operator της ρωσικής αγοράς,

ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, η Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας, καθώς και επαγγελματίες από την περιοχή της Κορινθίας και ευρύτερα της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τη στρατηγική κατεύθυνση, όπως την έχει θέσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές για τον εισερχόμενο ρωσικό τουρισμό, ο οποίος έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δεδομένου του έντονου θρησκευτικού ενδιαφέροντος, καθώς και προβληματισμοί που πρέπει να απαντηθούν.

Το συντονισμό της συνάντησης είχαν η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου, ο οποίος επεσήμανε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου και ειδικότερα της Κορινθίας. Ο κ. Παπαφωτίου επεσήμανε επίσης ότι αυτή τη περίοδο εκτελούνται έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που φθάνουν τα 60 εκατ. ευρώ και ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός Δικτύου Αρχαιολογικών Χώρων και θεματικού τουρισμού κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τα Ρωσικά τουριστικά γραφεία.

Η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης για τον τουρισμό κα Νικολάκου αναφέρθηκε στις προωθητικές δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσου του νέου brand «Μυθική Πελοπόννησος» καθώς και την προσήλωση και την εξειδίκευση των δράσεων με στόχο την προσέλκυση της ρωσικής αγοράς (συμμετοχές στην έκθεση Mitt, φιλοξενίες Ρώσων δημοσιογράφων και tour operator στην Πελοπόννησο, εκδηλώσεις παρουσίασης στη Μόσχα της Πελοποννήσου, κ.α). Η κα Νικολάκου πρότεινε επίσης τη σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Ελληνορωσικό επιμελητήριο, προκειμένου να οργανωθούν επιχειρηματικές ανταλλαγές, ταξίδια εξοικείωσης για δημοσιογράφους εξειδικευμένων τουριστικών μμε, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή από τη Γενική Διευθύντρια του Ελληνορωσικού επιμελητηρίου κα Ελένη Κοντράτοβα. Η κα Νικολάκου αναφέρθηκε επίσης στις νέες προοπτικές που παρουσιάζει η μετατροπή του αεροδρομίου Τρίπολης και σε πολιτικό και ευχαρίστησε τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου και την Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας για την άριστη συνεργασία.

Σημαντική ήταν και η εισήγηση του Γενικού Συμβούλου ΕΟΥ του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννη Μάρκου ο οποίος αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ρώσου τουρίστα μέσα από εξειδικευμένη μελέτη. Στη ελληνορωσική συνάντηση έγινε παρέμβαση από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας κ. Παππά, τον πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Λουτρακίου κ. Καραβούλη αλλά και τα υπόλοιπα τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία της ευρύτερης Περιοχής.


Πηγή : best-tv